Tietoa meistä

Piilolinssit

Tervetuloa Piilari.infoon! Olemme netin paras tietolähde kaikille piilolinssien käyttäjille ja käyttöä vielä harkitseville. Yli 300 000 suomalaista käyttää piilolinssejä ja ne ovat osa yhä useamman ihmisen arkipäivää. Tämän sivuston tarkoitus on auttaa tekemään piilolinssien käytöstä mahdollisimman helppoa ja nautittavaa.

Sivustoltamme löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin, ohjeita ja neuvoja piilolinssien valintaan, hankkimiseenpuhdistukseen ja hoitoon sekä käyttöön ja käsittelyyn.

Kerromme hyödyllistä tietoa piilolinsseistä, eri piilolinssityypeistä, piilolinssien historiasta, piilolinssien arvoista, sekä niiden yhteydessä käytetyistä termeistä ja lyhenteistä.

Havainnollistavat video-oppaamme opastavat selkeästi mm. piilolinssien laittamisessa, pois ottamisessa ja puhdistuksessa.

Kerromme myös miten turvalliset piilolinssit ovat oikein käytettynä ja minkälaisia ongelmia linssien käytössä voi olla, esimerkiksi raskausaikana.

Piilari.infossa on myös artikkelit-osio, jossa julkaisemme kiinnostavia ja ajankohtaisia uutisia sekä esittelemme uusimpia piilolinssi-innovaatioita.

Piilari.info esittelee kaikki tunnetuimmat piilolinssivalmistajat ja niiden piilolinssimerkit sekä netin parhaat ja luotettavimmat piilolinssikaupat. Kattavasta ja jatkuvasti päivittyvästä hintavertailustamme näet mistä tilaat piilolinssit halvimmalla.

Monenlaiset piilolinssit

nainen ja piilolinssi

Jos kärsii näköviasta, se täytyy korjata, jotta voi elää normaalia elämää. Piilarit tarjoavat silmälasien käyttäjille erinomaisen lisävaihtoehdon näönkorjaukseen. Niillä voidaan korjata kaikki yleisimmät taittovirheet, kuten likinäkö, kaukonäkö, hajataitto ja ikänäkö.

Piilareilla saavutetaan lähes aina vähintään yhtä hyvä näkö kuin silmälaseilla. Niillä saadaan luonnollinen ja tarkka näkö koko näköalueella, mikä on tärkeää esim. autolla ajettaessa. Ne eivät huurru, paina nenällä ja niiden kanssa voi käyttää myös aurinkolaseja. Myös monissa harrastuksissa piilarit ovat erittäin kätevät, eivätkä ne mene rikki niin helposti kuin silmälasit. Lisäksi piilareiden käyttäminen on helppoa ja mukavaa!

Monet käyttävät piilareita myös pelkästään esteettisistä syistä, koska vaihtaakseen silmien väriä tai säväyttääkseen juhlissa.

Piilolinssit voidaan luokitella niiden vaihtovälin mukaan – eli kuinka pitkään samoja linssejä voi käyttää ennen kuin ne tulee korvata uusilla.

  • Kertakäyttölinssit ovat nimensä mukaisesti kertakäyttöisiä. Niitä pidetään yhden kerran, jonka jälkeen ne heitetään pois ja uusi pari otetaan käyttöön.
  • Kuukausilinssejä käytetään yhden kuukauden ajan tai kahden viikon ajan (optikon antamien ohjeiden mukaisesti), jonka jälkeen ne korvataan uusilla. Kuukausilinssit puhdistetaan ja säilötään jokaisen käyttökerran jälkeen piilolinssinesteeseen.
  • Jatkuvakäyttöiset linssit eli yötäpäivää-linssit valmistetaan materiaaleista, jotka mahdollistavat linssien pitämisen turvallisesti myös nukkuessa. Niitä käytetään yleensä 1-4 viikkoa kerrallaan.

Lisäksi on olemassa erikoispiilolinssejä, joita käytetään tiettyjen taittovikojen korjaamiseen:

  • Tooriset linssit, joita käytetään hajataiton eli astigmatismin korjaamiseen.
  • Moniteholinssit, joita käytetään ikänäön eli presbyopian korjaamiseen.

Toorisia ja moniteholinssejä on saatavilla kertakäyttö-, kuukausi- ja yötäpäiväälinsseinä.

Värillisiä piilolinssejä käytetään silmien luonnollisen värin korostamiseen tai vaihtamiseen. Myös ns. bilelinssit, circle-linssit ja crazy-linssit, joissa on jokin efekti tai kuvio, luetaan värillisiin linsseihin. Värillisiä linssejä on saatavilla vahvuuksilla tai ilman vahvuuksia, jolloin niitä kutsutaan myös kosmeettisiksi piilolinsseiksi.

Vastuuvapauslauseke

Käyttämällä tätä sivustoa hyväksyt, että Piilari.info ei tarjoa lääketieteellistä informaatiota.

Kaikki Piilari.info -sivustolta löytyvä sisältö, mukaan lukien tekstit, kuvat, äänet ja muu sisältö, on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä se korvaa ammattimaista lääketieteellistä informaatiota. Sivustolta löytyvää sisältöä ei tule käyttää sairauksien diagnosointiin tai hoitoon.

Piilari.info on käyttänyt tietojen keräämisessä kohtuullista huolellisuutta, mutta emme voi taata sisällön oikeellisuutta tai paikkaansa pitävyyttä.

Konsultoi aina silmälääkäriä, lääkäriä, laillistettua optikkoa tai muuta terveydenhuollon asiantuntijaa, mikäli sinulla tai jollakin muulla on kysyttävää mistä tahansa oireista tai sairaudesta. Älä käytä sivustolta löytyvää informaatiota diagnosointiin tai jätä ottamatta yhteyttä ammattilaiseen omaan tai muiden terveyteen liittyvistä asioista vain siksi, että olet lukenut siitä tältä sivustolta.

Mikäli epäilet, että sinulla on jokin silmäsairaus, näköhäiriö tai tulehdus, huomaat näössäsi äkillisiä muutoksia tai koet olevasi kiireellisen hoidon tarpeessa, ota välittömästi yhteyttä lääkäriisi tai hakeudu terveyskeskuksen päivystykseen.

Ostaessasi piilolinssejä, piilolinssien hoitonesteitä, piilolinssitarvikkeita tai muita tuotteita yhteistyökumppaneiltamme, vastaat itse siitä, että sinulla on silmälääkärin tai laillistetun optometristin myöntämä voimassa oleva piilolinssimääräys ostamiisi tuotteisiin.

Noudata piilolinssien, hoitonesteiden ja muiden tuotteiden käytössä valmistajien antamia käyttöohjeita sekä silmälääkärisi ja optikkosi antamia ohjeita. Älä koskaan käytä piilolinssejä pidempään kuin sinulle piilolinssimääräyksessä annettu vaihtoväli. Noudata piilolinssien puhdistamisessa, desinfioinnissa ja säilyttämisessä aina mahdollisimman hyvää hygieniaa. Linssien pinnoille kertyvät proteiinikerrostumat, roskat, lika, bakteerit ja mikro-organismit voivat aiheuttaa silmien ärsytystä, silmäinfektioita, punasilmäisyyttä, epämukavuuden tunnetta, näön samentumista ja pysyviä muutoksia näössä.

Turvaudut tällä sivustolla esitettyyn informaatioon omalla vastuullasi. Piilari.info ei vastaa mistään vahingoista tai vammoista, mitkä johtuvat sivustolla esitetyn informaation käyttämisestä tai käyttämättä jättämisestä diagnosointiin, hoitoon, lääkkeiden tai laitteiden käyttöön tai muuhun.