Tietoa meistä

Tervetuloa Piilari.infoon!

Piilari.info on netin paras tietolähde kaikille piilolinssien käyttäjille ja käyttöä vielä harkitseville. Yli 300 000 suomalaista käyttää piilolinssejä ja ne ovat osa yhä useamman ihmisen arkipäivää. Tämän sivuston tarkoitus on auttaa tekemään piilolinssien käytöstä mahdollisimman helppoa ja nautittavaa.

Sivustoltamme löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin, ohjeita ja neuvoja piilolinssien valintaan, hankintaanpuhdistukseen ja hoitoon sekä käyttöön ja käsittelyyn.

Sivuilta löytyy hyödyllistä tietoa piilolinsseistä, eri piilolinssityypeistä, piilolinssien historiasta, piilolinssien arvoista, sekä niiden yhteydessä käytetyistä termeistä ja lyhenteistä.

Havainnollistavat video-oppaamme opastavat käyttäjiä muun muassa piilolinssien laittamisessa, pois ottamisessa ja puhdistuksessa.

Kerromme myös miten turvalliset piilolinssit voivat olla oikein käytettynä ja minkälaisia ongelmia piilolinssien käytössä voi olla, esimerkiksi raskausaikana.

Piilari.infon artikkeleissa julkaisemme ajankohtaisia ja mielenkiintoisia uutisia ja esittelemme uusimpia innovaatioita piilolinsseihin liittyen.

Piilari.info esittelee kaikki tunnetuimmat piilolinssivalmistajat ja niiden piilolinssimerkit sekä netin parhaat ja luotettavimmat piilolinssikaupat. Kattavasta ja jatkuvasti päivittyvästä hintavertailustamme löydät helpoimmin mistä ostat piilolinssit halvimmalla.

Monenlaiset piilolinssit

Jos kärsii näköviasta, se täytyy korjata, jotta voi elää normaalia elämää. Piilarit tarjoavat silmälasien käyttäjille erinomaisen lisävaihtoehdon näönkorjaukseen. Niillä voidaan korjata kaikki yleisimmät taittovirheet, mukaan lukien likinäkö, kaukonäkö, hajataitto ja ikänäkö.

Piilareilla saavutetaan lähes aina vähintään yhtä hyvä näkö kuin silmälaseilla. Niiden avulla saavutetaan luonnollinen ja tarkka näkö koko näköalueella, mikä on tärkeää esimerkiksi autolla ajettaessa. Piilolinssit eivät huurru, paina nenällä ja niiden kanssa voi käyttää myös aurinkolaseja.

Myös monissa harrastuksissa piilolinssit ovat erittäin kätevät, eivätkä ne mene rikki niin helposti kuin silmälasit.

Monet käyttävät piilolinssejä pelkästään esteettisistä syistä joko korostaakseen omien silmien luonnollista väriä tai vaihtaakseen sen kokonaan toiseksi.

Piilolinssit voidaan luokitella esimerkiksi vaihtovälin, käyttöajan ja näönkorjaustarpeen mukaisiin kategorioihin.

  • Kertakäyttölinssit ovat nimensä mukaisesti kertakäyttöisiä. Niitä pidetään kerran, jonka jälkeen ne heitetään pois ja uusi pari otetaan käyttöön.
  • Kuukausilinssejä käytetään päiväskäytössä enintään yhden kuukauden ajan tai optikon määräyksellä kahden viikon ajan, jonka jälkeen ne korvataan uusilla. Kuukausilinssit puhdistetaan ja säilötään jokaisen käyttökerran jälkeen piilolinssinesteeseen.
  • Jatkuvakäyttöiset eli niin sanotut yötäpäivää-linssit valmistetaan materiaaleista, jotka mahdollistavat linssien pitämisen turvallisesti myös nukkuessa. Niitä voidaan käyttää jopa 6 päivää ja 7 yötä yhtäjaksoisesti ilman pois ottamista.

Näönkorjaustarpeen mukaan piilolinssit voidaan jaotella toorisiin ja moniteholinsseihin:

Sekä toorisia- että moniteholinssejä on saatavilla kertakäyttö-, kuukausi- ja yötäpäiväälinsseinä.

  • Värillisiä piilolinssejä käytetään silmien luonnollisen värin korostamiseen tai vaihtamiseen. Myös ns. bilelinssit, circle-linssit ja crazy-linssit, joissa on jokin efekti tai kuvio, luetaan värillisiin linsseihin. Värillisiä linssejä on saatavilla vahvuuksilla tai ilman vahvuuksia, jolloin niitä kutsutaan myös kosmeettisiksi piilolinsseiksi.

Värilliset linssit, mukaan lukien vahvuudettomat kosmeettiset linssit, on sovitettava optikolla ennen käyttöä.

Vastuuvapauslauseke

Piilari.info-verkkosivustolla oleva sisältö, mukaan lukien tekstit, kuvat, äänet ja muut sisältö, on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä se korvaa ammattimaista lääketieteellistä tietoa, neuvontaa, diagnooseja tai hoitoja. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä hyväksyt, että Piilari.info ei tarjoa lääketieteellistä informaatiota.

Verkkosivuston sisältö koostuu pääasiassa ulkomaisilta verkkosivustoilta käännettyä sisältöä, jonka luotettavaksi lukemamme lähteet on merkitty jokaisen sisällön loppuun. Käytämme tietojen keräämisessä kohtuullista huolellisuutta, mutta emme voi taata sisällön oikeellisuutta tai paikkaansa pitävyyttä.

Ota aina yhteys silmälääkäriin, optikkoon, lääkäriin tai muuhun terveydenhuollon asiantuntijaan, mikäli sinulla tai jollakin muulla on kysyttävää mistä tahansa oireista tai sairaudesta. Älä käytä tältä sivustolta löytyvää sisältöä diagnosointiin tai jätä ottamatta yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen omaan tai muiden terveyteen liittyvissä asioissa siksi, että olet lukenut siitä tältä sivustolta.

Mikäli epäilet, että sinulla on jokin silmäsairaus, näköhäiriö tai tulehdus, huomaat näössäsi äkillisiä muutoksia tai koet olevasi kiireellisen hoidon tarpeessa, ota välittömästi yhteyttä lääkäriisi tai hakeudu terveyskeskuksen päivystykseen.

Ostaessasi piilolinssejä, piilolinssien hoitonesteitä, piilolinssitarvikkeita tai muita tuotteita yhteistyökumppaneiltamme, vastaat itse siitä, että sinulla on silmälääkärin tai laillistetun optometristin myöntämä voimassa oleva piilolinssimääräys ostamiisi tuotteisiin.

Noudata piilolinssien, hoitonesteiden ja muiden tuotteiden käytössä valmistajien käyttöohjeita sekä silmälääkärisi ja optikkosi antamia ohjeita. Älä koskaan käytä piilolinssejä pidempään kuin sinulle piilolinssimääräyksessä annettu vaihtoväli. Noudata piilolinssien puhdistamisessa, desinfioinnissa ja säilyttämisessä aina mahdollisimman hyvää hygieniaa. Linssien pinnoille kertyvät proteiinikerrostumat, roskat, lika, bakteerit ja mikro-organismit voivat aiheuttaa silmien ärsytystä, silmäinfektioita, punasilmäisyyttä, epämukavuuden tunnetta, näön sumentumista ja pysyviä muutoksia näössä.

Turvaudut tällä sivustolla esitettyyn informaatioon omalla vastuullasi. Piilari.info ei vastaa mistään vahingoista tai vammoista, mitkä voivat johtua sivustolla esitetyn informaation käyttämisestä tai käyttämättä jättämisestä.

Mainos
LensWay: 10 % alennusta kaikista piilolinsseistä alekoodilla