Piilolinssien hapenläpäisevyys: Mitä se oikein tarkoittaa?

Julkaistu: 2.10.2023 • Muokattu: 8.4.2024
Piilolinssin hapenläpäisevyys kertoo, miten hyvin se päästää happea lävitseen silmän sarveiskalvolle.

Piilolinssien valinta voi olla monimutkainen prosessi, joka vaatii huomioimaan useita tekijöitä, kuten mukavuus, hinta ja linssityyppi. Yksi tärkeä, mutta usein sivuutettu tekijä on piilolinssin hapenläpäisevyys.

Tällä sivulla kerromme, mikä piilolinssin hapenläpäisevyys tarkoittaa, miksi se on tärkeää ja miten piilarien hapenläpäisevyys on kehittynyt vuosien varrella. Lisäksi tarjoamme listan piilolinsseistä, jotka tarjoavat parhaan hapenläpäisevyyden kaikissa linssityypeissä.

Mitä piilolinssien hapenläpäisevyys tarkoittaa?

Hapenläpäisevyys on materiaalin ominaisuus, joka määrittää, miten helposti happi kulkee tietyn materiaalin läpi.

Kun puhumme piilolinsseistä, yksi tärkeä tekijä on, kuinka hyvin ne päästävät happea lävitseen silmän sarveiskalvolle.

Tätä kutsutaan hapenläpäisevyydeksi, ja se on yksi usein ilmoitetuista piilolinssien parametreista. Yksinkertaisesti sanottuna, se kertoo, kuinka helposti happi pääsee kulkemaan linssimateriaalin läpi.

Nyt, kun tiedämme, mitä hapenläpäisevyys on, niin voimme määritellä mitä termi "hapen siirtokyky" (engl. oxygen transmissibility) tarkoittaa? Se on itse asiassa hapenläpäisevyys jaettuna linssin paksuudella. Koska happea voidaan mitata vain oikean piilolinssin läpi, käytännössä mitataan tämä "hapen siirtokyky" ja muunnetaan se sitten takaisin hapenläpäisevyydeksi.

Dk on lyhenne, joka tulee kahdesta tekijästä: diffuusio (D) ja liukoisuus (k). Yksikkö, jolla Dk mitataan, on Barrer.

Hapenläpäisevyys (Dk/t) saadaan, kun Dk jaetaan linssin keskimääräisellä paksuudella (t).

Piilolinssien hapenläpäisevyyden kehitys

Piilolinssien hapenläpäisevyys on kehittynyt huomattavasti vuosien varrella.

Ensimmäiset hydrogeelimateriaalista valmistetut pehmeät piilolinssit tulivat markkinoille 1960-luvulla. Niiden hapenläpäisevyys oli vain noin 6–8 Dk/t.

Esimerkiksi Polymacon-materiaalin, jota käytettiin ensimmäisissä FDA:n hyväksymissä hydrogeelipiilolinsseissä, hapenläpäisevyys oli vain 9 Dk.

Nykyään hydrogeelipiilolinssit tarjoavat hapenläpäisevyyden, joka vaihtelee tyypillisesti välillä 25-50 Dk/t. Esimerkiksi nelfilcon A -materiaalilla on Dk-arvo 26 ja omafilcon A -materiaalilla Dk-arvo 25.

Nykyaikaiset piilolinssit valmistetaan silikonihydrogeelistä, joka tarjoavat jopa seitsemän kertaa korkeamman hapenläpäisevyyden.

Lue myös: Pehmeät piilolinssit: Hydrogeeli vai silikonihydrogeeli?

Miksi hapenläpäisevyys on tärkeää?

Silmän sarveiskalvo on yksi harvoista kehon osista, joka ei saa happea verisuonista. Tämä johtuu siitä, että sarveiskalvon on oltava läpinäkyvä, jotta valo pääsee sen läpi. Verisuonet häiritsevät tätä läpinäkyvyyttä.

Koska sarveiskalvolla ei ole verisuonia, sen on saatava happi suoraan ilmasta. Happi liukenee ensin kyynelnesteeseen, josta se kulkeutuu sarveiskalvolle pitäen sen terveenä.

Jos sarveiskalvon kudokset eivät saa tarpeeksi happea, voi syntyä hypoksia, ja sarveiskalvon normaali rakenne ja toiminta voivat häiriintyä. Siitä tulee vähemmän läpinäkyvä, vähemmän kykenevä havaitsemaan kipua ja siihen voi muodostua arpia.

Lisäksi kovakalvosta (silmän valkoinen osa) voi kasvaa uusia verisuonia sarveiskalvolle aiheuttaen lisävaurioita ja arpia.

Verestävät silmät voivat olla merkki siitä, että sarveiskalvo yrittää löytää muita keinoja saada lisää happea. Tämä voi johtaa pitkällä aikavälillä muihin ongelmiin, kuten uudissuonittumiseen ja makuladegeneraatioon.

Piilolinssit parhaalla hapenläpäisykyvyllä

Tässä ovat tällä hetkellä markkinoiden parhaat piilolinssit hapenläpäisevyyden perusteella.

Kuukausilinssit

  1. Air Optix Night & Day Aqua (lotrafilcon A) - 175 Dk/t
  2. Bausch + Lomb ULTRA (samfilcon A) - 163 Dk/t
  3. Bausch + Lomb ULTRA for Presbyopia (samfilcon A) - 163 Dk/t
  4. Miru 1 Month (asmofilcon A) - 161 Dk/t
  5. Miru 1 Month for Astigmatism (asmofilcon A) - 161 Dk/t
  6. Biofinity (comfilcon A) - 160 Dk/t
  7. Biofinity Energys (comfilcon A) - 160 Dk/t
  8. Acuvue Vita (senofilcon C) - 147 Dk/t
  9. Biofinity multifocal (comfilcon A) - 142 Dk/t
  10. Purevision 2 (balafilcon A) - 130 Dk/t

Viikkolinssit

  1. Acuvue Oasys (senofilcon A) - 147 Dk/t
  2. Acuvue Oasys for Presbyopia (senofilcon A) - 147 Dk/t
  3. Acuvue Oasys for Astigmatism (senofilcon A) - 129 Dk/t
  4. Acuvue Oasys with Transitions (senofilcon A) - 121 Dk/t
  5. TopVue Premium (innofilcon A) - 104 Dk/t
  6. Acuvue Advance for Astigmatism (galyfilcon A) - 100 Dk/t
  7. Acuvue Advance (galyfilcon A) - 100 Dk/t
  8. Acuvue Advance Plus (galyfilcon A) - 62 Dk/t
  9. Acuvue 2 (etafilcon A) - 33 Dk/t
  10. TopVue Bi-weekly (etafilcon A) - 28 Dk/t

Kertakäyttölinssit

  1. Dailies Total 1 (delefilcon A) - 156 Dk/t
  2. Dailies Total 1 Multifocal (delefilcon A) - 156 Dk/t
  3. Acuvue Oasys 1-Day (Senofilcon A) - 121 Dk/t
  4. Acuvue Oasys 1-Day with HydraLuxe for Astigmatism (senofilcon A) - 121 Dk/t
  5. 1-Day Acuvue TruEye (narafilcon A) - 118 Dk/t
  6. MyDay daily disposable (stenfilcon A) - 100 Dk/t
  7. Miru 1 Day UpSide (midafilcon A) - 91 Dk/t
  8. TopVue One+ (unifilcon B) - 68 Dk/t
  9. Biotrue ONEday (nesofilcon A) - 42 Dk/t
  10. Biotrue ONEday for Presbyopia (nesofilcon A) - 42 Dk/t

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on hyvä Dk/t arvo?

Yleisesti ottaen, mitä korkeampi piilolinssien Dk/t-arvo on, sitä parempi, koska se tarkoittaa samalla usein terveempiä silmiä. Kuitenkin, on tärkeää keskustella optikon kanssa ennen uusiin piilolinsseihin siirtymistä.

Miten hapenläpäisevyys vaikuttaa piilolinssien hintaan?

Yleensä korkeammat hapenläpäisevyyden omaavat piilolinssit ovat kalliimpia, koska ne on valmistettu kehittyneemmistä silikonihydrogeelimateriaaleista.

Tämä ei kuinkaan tarkoita, että kalliimmat linssit olisivat automaattisesti parempia kaikille käyttäjille.

Miten voin tarkistaa omien piilolinssien hapenläpäisevyyden?

Tämä tieto löytyy yleensä piilolinssipakkauksesta tai voit kysyä sitä optikoltasi. Myös tältä verkkosivustolta löytyy tietoa eri piilolinssimerkkien parametreista.

Kumpi on tärkempi: hyvä hapenläpäisevyys vai korkea vesipitoisuus?

Piilolinsseissä sekä hyvä hapenläpäisevyys että korkea vesipitoisuus ovat tärkeitä tekijöitä ja itse asiassa ne ovat ominaisuuksia, joita monet piilolinssivalmistajat tavoittelevat uusissa innovaatioissaan. Niiden merkitys voi kuitenkin vaihdella riippuen yksilön tarpeista, elämäntavoista ja silmien terveydestä.

Hyvä hapenläpäisevyys on kriittinen, sillä silmän sarveiskalvo saa happea suoraan ilmasta, eikä sillä ole omaa verenkiertoa. Riittämätön hapensaanti voi johtaa hypoksiaan eli riittämättömään hapensaantiin. Tämä voi aiheuttaa monia ongelmia, kuten sarveiskalvon turvotusta, punoitusta, epämukavuutta tai jopa sarveiskalvon uudissuonittumista, jotka voivat heikentää näköä. Erityisesti pitkäaikaisessa ja yön yli -käytössä hyvä hapensaanti on välttämätöntä, jotta silmät pysyvät terveinä.

Korkea vesipitoisuus puolestaan vaikuttaa piilolinssin pehmeyteen ja mukavuuteen. Korkea vesipitoisuus voi tehdä piilolinssien käytöstä mukavampaa, erityisesti lyhyempien käyttöjaksojen aikana. Korkea vesipitoisuus voi kuitenkin aiheuttaa myös nopeampaa kuivumista erityisesti kuivissa ympäristöissä, mikä voi vähentää piilolinssien käyttömukavuutta ja näön selkeyttä pidemmässä käytössä.

Piilolinssit, joilla on korkea vesipitoisuus, tarvitsevat säilyttääkseen kosteutensa ympäristöstä, tyypillisesti kyynelnesteestä. Kuivasilmäisillä käyttäjillä kyynelnesteen määrä tai laatu ei välttämättä ole optimaalinen. Kun korkean vesipitoisuuden linssit pyrkivät säilyttämään kosteutensa, ne imevät puoleensa vettä kyynelnesteestä, mikä voi johtaa kyynelnesteen entistä nopeampaan vähenemiseen.

Onko hapenläpäisevyys tärkeä, jos käytän piilolinssejä vain satunnaisesti?

Vaikka käyttäisit piilolinssejä vain satunnaisesti, on aina parempi käyttää linssejä, joilla on hyvä hapenläpäisykyky.

Onko hapenläpäisevyys tärkeämpää yön yli käytettävissä piilolinsseissä?

Kyllä. Itse asiassa riittävä hapenläpäisevyys on yksi kriteereistä, jota lääkevirastot käyttävät arvioidessaan voiko piilolinssiä hyväksyä yön yli käyttöön.

Miten hapenläpäisevyys vaikuttaa linssin mukavuuteen?

Korkea hapenläpäisevyys yleensä parantaa usein myös linssin mukavuutta, koska se mahdollistaa paremman hapensaannin sarveiskalvolle. Tämä vähentää silmien väsymistä ja ärsytystä.

Jaa ystävillesi ❤️

Lisää juttuja aiheesta...

Mitä piilolinssien vesipitoisuus tarkoittaa?

Piilolinssien vesipitoisuus on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa niiden käyttömukavuuteen, suorituskykyyn ja hoitoon. Tässä blogijutussa pureudumme vesipitoisuuden ymmärtämiseen ja sen merkitykseen piilolinssien valinnassa ja käytössä. Käymme läpi, miten vesipitoisuus vaikuttaa linssien suorituskykyyn ja hoitoon sekä tarkastelemme uusien materiaalien ja teknologioiden roolia. Lopuksi vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin vesipitoisuudesta, jotta sinä voit tehdä […]

Jaa ystävillesi ❤️
Pehmeät piilolinssit: hydrogeeli vai silikonihydrogeeli?

Pehmeät piilolinssit ovat saatavilla hydrogeeli- tai silikonihydrogeelimateriaaleista valmistettuna – mutta kumpi on sinulle paras? Yleisimmät piilolinssien valmistusmateriaalit ovat hydrogeeli ja silikonihydrogeeli, jotka tunnetaan yleisesti pehmeinä piilolinsseinä. Sekä hydrogeeli- että silikonihydrogeelilinssit on valmistettu pehmeästä vesipohjaisesta muovimateriaalista. Kun linssit kostutetaan vedellä tai linssinesteellä, materiaali imee kosteutta ja pehmentää linssiä. Vastaavasti kun linssi […]

Jaa ystävillesi ❤️
Mikä on HydraLuxe-teknologia?

Piilolinsseihin liittyy paljon muotisanoja, joita käytetään kuvaamaan piilolinssejä ja niiden ominaisuuksia. Yksi niistä on Johnson & Johnsonin valmistamissa Acuvue-piilolinsseissä käytettävä HydraLuxe-teknologia. Tässä jutussa kerromme, mitä HydraLuxe oikein tarkoittaa, mitä se tekee silmillesi ja mitkä piilolinssisi hyödyntävät tätä teknologiaa. Mikä HydraLuxe on? Valmistaja Johnson & Johnsonin mukaan HydraLuxe-teknologia on: Luonnollisten kyynelten […]

Jaa ystävillesi ❤️
Mikä on LACREON-teknologia?

LACREON-teknologia on patentoitu piilolinssiteknologia, jota piilolinssivalmistaja Johnson & Johnson käyttää valmistamissaan 1-Day Acuvue Moist- ja Acuvue Define -piilolinsseissään. Tämä teknologia on suunniteltu parantamaan piilolinssien käyttömukavuutta ja kosteutta koko päivän ajan. LACREON-teknologia toimii siten, että se lukitsee kosteuttavan ainesosan piilolinsseihin. Tämä auttaa pitämään linssit kosteina ja mukavina, mikä on erityisen tärkeää […]

Jaa ystävillesi ❤️
Voiko piilolinssejä käyttää joka päivä?

Piilolinssit ovat täydellinen ratkaisu heille, jotka haluavat välttää silmälaseja hinnalla millä hyvänsä. Monille piilolinssit ovat esteettisempi vaihtoehto kuin silmälasit, ja siksi moni turvautuu niihin aina kuin mahdollista. Tästä herää kaksi keskeistä kysymystä: Voiko piilolinssejä käyttää joka päivä? Onko piilolinssien jatkuva käyttö haitallista? Onko piilolinssejä turvallista käyttää joka päivä? Piilolinssien päivittäinen […]

Jaa ystävillesi ❤️
Piilolinssien myynti maittain vuonna 2022

Piilolinssit ovat olennainen osa monien arkea ympäri maailmaa. Mutta miten paljon piilolinssejä myydään eri maissa? Mihin Suomi sijoittuu tässä tilastossa verrattuna muihin maihin? Tässä jutussa tarkastelemme tuoreita tilastoja piilolinssien myynnistä asukasta kohden maittain vuonna 2022. Piilolinssien myynti maittain -tilasto Alla olevassa tilastosta löydät piilolinssien myynnin asukasta kohden 29 eri maassa […]

Jaa ystävillesi ❤️
Piilolinsseistä löydettiin syöpää aiheuttavia kemikaaleja

Uusi tutkimus paljastaa, että monet Yhdysvalloissa valmistettavat pehmeät piilolinssit sisältävät syöpää aiheuttavia "ikuisia kemikaaleja". Tutkijat testasivat 18 suosittua piilolinssimerkkiä ja löysivät niistä erittäin korkeita määriä orgaanista fluoria, joka on yksi ikuisista kemikaaleista. Tutkimuksesta raportoi muun muassa Guardian. Mitä ikuiset kemikaalit ovat? Ikuiset kemikaalit (engl. forever chemicals) tunnetaan myös nimellä PFAS-yhdisteet. […]

Jaa ystävillesi ❤️
Mies otti tirsat piilarit päässä – lihansyöjäloinen söi toisen silmän

Mike Krumholz, 21-vuotias mies Floridasta, menetti toisesta silmästään näön otettuaan päiväunet piilolinssit silmissään. Herättyään hänen silmänsä näyttivät punaisilta ja tuntuivat kuin allergisessa reaktiossa. Lääkärissä hänen silmässään diagnosoitiin väärin HSV1-viruksen aiheuttama herpesinfektio. Vierailtuaan viidellä eri silmälääkärillä ja kahdella erikoislääkärillä, hänen silmässään diagnosoitiin erittäin harvinainen loinen, nimeltä akantameba. Se aiheuttaa vuonna 1973 […]

Jaa ystävillesi ❤️
Vinkkejä piilolinssien käyttöön

Piilolinsseistä on tullut viime vuosina yhä suositumpia, koska ne tarjoavat kätevän ja huomaamattoman tavan korjata näköongelmia. Piilolinssien käyttö voi kuitenkin olla toisinaan hankalaa, varsinkin ensimmäistä kertaa piilolinssejä käyttäville. Tässä jutussa tarjoamme vinkkejä ja niksejä, jotka voivat tehdä piilolinssien käytöstä helpompaa, mukavampaa ja turvallisempaa kaikille piilolinssien käyttäjille. Olitpa sitten aloittelija ja […]

Jaa ystävillesi ❤️
Lääkäri poisti 23 piilolinssiä potilaan silmästä

Sosiaalisessa mediassa leviää video, jossa kalifornialainen silmälääkäri poistaa potilaan silmästä 23 päällekkäin asetettua piilolinssiä. "Ne olivat kuin pino pannukakkuja", lääkäri kuvaa ja sanoo, ettei ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Tämä juttu on referaatti Insiderin haastattelusta.  Tri Katerina Kurteeva on silmälääkäri kalifornialaisella silmävammaklinikalla, jossa oli ollut kiireinen maanantai viikonlopun jälkeen. Päivän […]

Jaa ystävillesi ❤️
Voivatko piilolinssit mennä huuruun?

Jokainen silmälasien käyttäjä tuntee sen kiusan, kun silmälasit huurtuvat. Silmälasit huurtuvat, koska linsseihin muodostuu kosteuden ja lämpötilagradienttien yhteisvaikutuksen seurauksena kosteutta. Likaiset linssit voivat edesauttaa huurtumista. Mutta voivatko piilolinssit mennä huuruun? Silmälasit huurtuvat kondensaation takia Silmälasit huurtuvat, koska hien, hengityksen tai ympäristön kosteuden aiheuttama vesihöyry laskeutuu kylmien linssien pinnalle ja muuttuu […]

Jaa ystävillesi ❤️
Johnson & Johnsonilta uudet piilolinssit digilaitteiden käyttäjille

Kun sekä aikuiset että lapset viettävät yhä enemmän aikaan puhelimien, tablettien ja tietokoneiden näyttöjen ääressä, ovat piilolinssivalmistajat lähteneet taisteluun digitaalisten laitteiden aiheuttamaa silmien väsymistä vastaan. Nyt yksi maailman neljästä suuresta piilolinssivalmistajasta, Johnson & Johnson, kertoo tuovansa markkinoille uudet silmien väsymistä ehkäisevät kertakäyttölinssit. Jo aiemmin CooperVision toi markkinoille Biofinity Energys -piilolinssit, […]

Jaa ystävillesi ❤️

Suosituinta sisältöä...

Mittaa pupillien etäisyys kätevällä mittarilla

Kun olet tilaamassa silmälaseja netistä, tarvitset pupillien välisen etäisyyden (myös silmäväli, PD tai KV). Tätä arvoa ei kuitenkaan aina merkitä silmälasireseptiin, ellet huomaa sitä erikseen pyytää. Pupillien välisen etäisyyden voi kuitenkin helposti mitata myös itse - ainakin tällä Lensonin työkalulla. Tulosta ja leikkaa mittari tästä linkistä ja katso allaolevalta videolta […]

Jaa ystävillesi ❤️
Onko piilolinssit päässä turvallista käydä suihkussa?

Piilolinssit ovat oikein käytettynä erittäin turvallinen tapa varmistaa hyvä näkö. Vaikka piilolinssejä voi käyttää pitkiäkin aikoja päivittäin, ne kannattaa ottaa pois tiettyinä hetkinä. Ne tulisi ottaa pois silmistä aina ennen kuin ne voivat altistua minkäänlaiselle epäpuhtaalle vedelle (esim. uima-altaat, vesijohtovesi, sauna ja suihku). Muun muassa suurimpien piilolinssivalmistajien tuotteita valvova Yhdysvaltain […]

Jaa ystävillesi ❤️
Piilolinssien jäätyminen: Onko se mahdollista?

Talven ihmemaa Suomi tarjoaa lumoavia maisemia ja lukuisia mahdollisuuksia erilaisiin talviharrastuksiin, mutta talvi tuo mukanaan myös äärimmäisen kylmiä olosuhteita, jotka voivat vaikuttaa moniin arkipäiväisiin esineisiin, kuten piilolinsseihin. Piilolinssejä voi joutua Suomessa kuljettamaan ja käyttämään erittäin kylmissä olosuhteissa. Voiko netistä tilatut piilolinssit jäätyä postilaatikkoon talvipakkasella? Mitä piilareille tai linssinesteelle tapahtuu jäätyessään? […]

Jaa ystävillesi ❤️
Opiskelija sokeutui käytettyään piilolinssejä 6 kuukautta yhtäjaksoisesti

Piilolinssejä yhtäjaksoisesti kuusi kuukautta käyttänyt taiwanilainen opiskelijatyttö sokeutui ameban syötyä hänen silmämunansa, kertoo Daily Mail. Raflaavasta otsikosta huolimatta tarina on totta. Mikroskooppisen pieni yksisoluinen ameba söi Lian Kaon näkökyvyn, sen jälkeen kun hän ei ollut ottanut piilolinssejä pois tai puhdistanut niitä kertaakaan puolen vuoden käytön aikana. Silmälääkäreiden mukaan tapaus oli […]

Jaa ystävillesi ❤️
Pehmeät piilolinssit: hydrogeeli vai silikonihydrogeeli?

Pehmeät piilolinssit ovat saatavilla hydrogeeli- tai silikonihydrogeelimateriaaleista valmistettuna – mutta kumpi on sinulle paras? Yleisimmät piilolinssien valmistusmateriaalit ovat hydrogeeli ja silikonihydrogeeli, jotka tunnetaan yleisesti pehmeinä piilolinsseinä. Sekä hydrogeeli- että silikonihydrogeelilinssit on valmistettu pehmeästä vesipohjaisesta muovimateriaalista. Kun linssit kostutetaan vedellä tai linssinesteellä, materiaali imee kosteutta ja pehmentää linssiä. Vastaavasti kun linssi […]

Jaa ystävillesi ❤️
Piilolinssit ja vesi

Monet piilolinssien käyttäjät eivät tiedä, että piilolinssit ja vesi on huono yhdistelmä. Se koskee niin suihkussa käymistä, saunomista, uimista kuin paljussa oloakin. Vesi voi saada piilolinssit muuttamaan muotoaan, turpoamaan ja tarttumaan silmään kiinni. Piilolinssien altistaminen vedelle voi johtaa sarveiskalvon haavaumiin, mistä puolestaan voi seurata bakteerien pääsy silmään ja silmätulehdus. Tällä […]

Jaa ystävillesi ❤️
Onko piilolinssit päässä turvallista uida?

Uinti on suosittu kuntoilu- ja kilpaurheilumuoto. Uiminen kiihdyttää sykettä, vahvistaa keuhkoja ja parantaa hapenottokykyä. Se polttaa rasvaa ja kehittää tasaisesti monia eri lihaksia. Jos käytät piilolinssejä, saatat kokea tarvitsevasi niitä nähdäksesi hyvin myös uidessa. Vaikka tarkka näkö voi estää sinua törmäämästä esteisiin, piilolinssien käyttäminen uidessa voi olla vaarallista monin tavoin. […]

Jaa ystävillesi ❤️
Mistä silmien räpyttely johtuu?

Silmien räpyttely on puoliautonominen kehon toiminto, jossa silmäluomi sulkeutuu ja avautuu nopeasti. Aikuinen ihminen räpäyttää silmiään noin 12 kertaa minuutissa ja yksi silmänräpäys kestää noin kolmasosasekunnin. Ihmiset räpyttelevät silmiään luonnollisena refleksinä, jolla on useita tärkeitä tarkoituksia. Räpyttelyn ensisijainen tarkoitus on suojata ja kosteuttaa silmiä sekä poistaa ärsyttäviä aineita sarveis- ja […]

Jaa ystävillesi ❤️
Piilolinssit pelkästään lukemiseen?

Toisinaan silmien näkö ei tarvitse korjausta kaukana sijaitseviin kohteisiin, vaan pelkästään lukemiseen ja muuhun lähityöskentelyyn. Jos tarvitset lukemiseen lukulaseja, voitko hankkia tähän tarkoitukseen myös piilolinssit? Taittovikaa, jossa silmä näkee lähelle huonosti, mutta kauas hyvin, kutsutaan kaukotaittoisuudeksi eli hyperopiaksi. Siinä silmämunaan tuleva valo ei taitu verkkokalvolle, vaan hieman sen taakse. Tämä […]

Jaa ystävillesi ❤️
Asiantuntijat suosittelevat siirtymään silmälaseihin COVID-19-tartuntariskin pienentämiseksi

Käytätkö piilolinssejä? Amerikan silmätautiakatemian (American Academy of Ophthalmology, AAO) asiantuntijat uskovat, että siirtyminen käyttämään silmälaseja voi hidastaa koronavirusepidemian leviämistä. Meneillään oleva COVID-19-pandemia on saanut ihmiset miettimään enemmän mitä he tekevät käsillään, koska kasvojen - ja erityisesti suun, nenän ja silmien - koskettelun on varoitettu levittävän virusta. AAO:n mukaan piilolinssien käyttäjillä […]

Jaa ystävillesi ❤️
Miten laittaa piilolinssit silmiä räpyttämättä?

Uusilla piilolinssien käyttäjällä on usein alussa hankaluuksia piilolinssien laittamisessa silmään, kun silmä räpsähtää juuri ennen kuin linssi koskettaa silmää. Samalla linssi voi pudota tai taittua, jonka jälkeen se täytyy puhdistaa tai kostuttaa piilolinssinesteellä. Silmien räpyttely on luonnollinen refleksi, jonka avulla silmä suojelee itseään ulkoapäin tulevilta ärsytyksiltä. Silmäripset ja -luomet muodostavat […]

Jaa ystävillesi ❤️
Piilolinssien hankkiminen ensimmäistä kertaa

Silmälasien vaihtaminen piilolinsseihin on helpompaa, kuin voisi äkkiseltään ajatella. Laseista luopuminen voi silti tuntua aluksi pelottavalta. Minkälaiset piilolinssit hankin? Miten piilolinssejä käsitellään? Miltä piilolinssi tuntuu silmässä? On täysin normaalia kantaa näistä asioista huolta ja se on myös tarpeellista, koska piilolinssit luetaan lääkinnälliseksi laitteeksi ja niiden käyttö vaatii erityistä huolenpitoa. Lue […]

Jaa ystävillesi ❤️
Osta piilolinssejä Lensonilta. Laaja valikoima, huokeat hinnat.