Piilolinssien hapenläpäisevyys: Mitä se oikein tarkoittaa?

Julkaistu: 2.10.2023 • Muokattu: 2.10.2023
Piilolinssin hapenläpäisevyys kertoo, miten hyvin se päästää happea lävitseen silmän sarveiskalvolle.

Piilolinssien valinta voi olla monimutkainen prosessi, joka vaatii huomioimaan useita tekijöitä, kuten mukavuus, hinta ja linssityyppi. Yksi tärkeä, mutta usein sivuutettu tekijä on hapenläpäisevyys.

Tällä sivulla kerromme, mikä hapenläpäisevyys on, miksi se on tärkeää ja miten piilolinssien hapenläpäisevyys on kehittynyt vuosien varrella. Lisäksi tarjoamme listan piilolinsseistä, jotka tarjoavat parhaan hapenläpäisevyyden kaikissa piilolinssityypeissä.

Mitä hapenläpäisevyys tarkoittaa piilolinsseissä?

Hapenläpäisevyys on materiaalin ominaisuus, joka määrittää, miten helposti happi kulkee tietyn materiaalin läpi.

Kun puhumme piilolinsseistä, yksi tärkeä tekijä on, kuinka hyvin ne päästävät happea lävitseen silmän sarveiskalvolle.

Tätä kutsutaan hapenläpäisevyydeksi, ja se on yksi usein ilmoitetuista piilolinssien parametreista. Yksinkertaisesti sanottuna, se kertoo, kuinka helposti happi pääsee kulkemaan linssimateriaalin läpi.

Nyt, kun tiedämme, mitä hapenläpäisevyys on, niin mitä tarkoittaa termi "hapen siirtokyky" (engl. oxygen transmissibility)? Se on itse asiassa hapenläpäisevyys jaettuna linssin paksuudella. Koska happea voidaan mitata vain oikean piilolinssin läpi, käytännössä mitataan tämä "hapen siirtokyky" ja muunnetaan se sitten takaisin hapenläpäisevyydeksi.

Dk on lyhenne, joka tulee kahdesta tekijästä: diffuusio (D) ja liukoisuus (k). Yksikkö, jolla Dk mitataan, on Barrer.

Dk/t saadaan, kun Dk jaetaan linssin keskimääräisellä paksuudella (t).

Piilolinssien hapenläpäisevyyden kehitys

Piilolinssien hapenläpäisevyys on kehittynyt huomattavasti vuosien varrella.

Ensimmäiset hydrogeelimateriaalista valmistetut pehmeät piilolinssit tulivat markkinoille 1960-luvulla. Niiden hapenläpäisevyys oli vain noin 6–8 Dk/t.

Esimerkiksi Polymacon-materiaalin, jota käytettiin ensimmäisissä FDA:n hyväksymissä hydrogeelipiilolinsseissä, hapenläpäisevyys oli vain 9 Dk.

Nykyään hydrogeelipiilolinssit tarjoavat hapenläpäisevyyden, joka vaihtelee tyypillisesti välillä 25-50 Dk/t. Esimerkiksi nelfilcon A -materiaalilla on Dk-arvo 26 ja omafilcon A -materiaalilla Dk-arvo 25.

Nykyaikaiset piilolinssit valmistetaan silikonihydrogeelistä, joka tarjoavat jopa seitsemän kertaa korkeamman hapenläpäisevyyden.

Lue myös: Pehmeät piilolinssit: Hydrogeeli vai silikonihydrogeeli?

Miksi hapenläpäisevyys on tärkeää?

Silmän sarveiskalvo on yksi harvoista kehon osista, joka ei saa happea verisuonista. Tämä johtuu siitä, että sarveiskalvon on oltava läpinäkyvä, jotta valo pääsee sen läpi. Verisuonet häiritsevät läpinäkyvyyttä.

Koska sarveiskalvolla ei ole verisuonia, sen on saatava happi suoraan ilmasta. Happi liukenee ensin kyynelnesteeseen, josta se kulkeutuu sarveiskalvolle pitäen sen terveenä.

Jos sarveiskalvon kudokset eivät saa tarpeeksi happea, voi syntyä hypoksia, ja sarveiskalvon normaali rakenne ja toiminta voivat häiriintyä. Siitä tulee vähemmän läpinäkyvä, vähemmän kykenevä havaitsemaan kipua ja siihen voi muodostua arpia.

Lisäksi kovakalvosta (silmän valkoinen osa) voi kasvaa uusia verisuonia sarveiskalvolle aiheuttaen lisävaurioita ja arpia.

Verestävät silmät voivat olla merkki siitä, että sarveiskalvo yrittää löytää muita keinoja saada lisää happea. Tämä voi johtaa pitkällä aikavälillä muihin ongelmiin, kuten uudissuonittumiseen ja makuladegeneraatioon.

Piilolinssit parhaalla hapenläpäisyllä

Tässä ovat tällä hetkellä markkinoiden parhaat piilolinssit hapenläpäisevyyden perusteella.

Kuukausilinssit

 1. Air Optix Night & Day Aqua (lotrafilcon A) - 175 Dk/t
 2. Bausch + Lomb ULTRA (samfilcon A) - 163 Dk/t
 3. Bausch + Lomb ULTRA for Presbyopia (samfilcon A) - 163 Dk/t
 4. Miru 1 Month (asmofilcon A) - 161 Dk/t
 5. Miru 1 Month for Astigmatism (asmofilcon A) - 161 Dk/t
 6. Biofinity (comfilcon A) - 160 Dk/t
 7. Biofinity Energys (comfilcon A) - 160 Dk/t
 8. Acuvue Vita (senofilcon C) - 147 Dk/t
 9. Biofinity multifocal (comfilcon A) - 142 Dk/t
 10. Purevision 2 (balafilcon A) - 130 Dk/t

Viikkolinssit

 1. Acuvue Oasys (senofilcon A) - 147 Dk/t
 2. Acuvue Oasys for Presbyopia (senofilcon A) - 147 Dk/t
 3. Acuvue Oasys for Astigmatism (senofilcon A) - 129 Dk/t
 4. Acuvue Oasys with Transitions (senofilcon A) - 121 Dk/t
 5. TopVue Premium (innofilcon A) - 104 Dk/t
 6. Acuvue Advance for Astigmatism (galyfilcon A) - 100 Dk/t
 7. Acuvue Advance (galyfilcon A) - 100 Dk/t
 8. Acuvue Advance Plus (galyfilcon A) - 62 Dk/t
 9. Acuvue 2 (etafilcon A) - 33 Dk/t
 10. TopVue Bi-weekly (etafilcon A) - 28 Dk/t

Kertakäyttölinssit

 1. Dailies Total 1 (delefilcon A) - 156 Dk/t
 2. Dailies Total 1 Multifocal (delefilcon A) - 156 Dk/t
 3. Acuvue Oasys 1-Day (Senofilcon A) - 121 Dk/t
 4. Acuvue Oasys 1-Day with HydraLuxe for Astigmatism (senofilcon A) - 121 Dk/t
 5. 1-Day Acuvue TruEye (narafilcon A) - 118 Dk/t
 6. MyDay daily disposable (stenfilcon A) - 100 Dk/t
 7. Miru 1 Day UpSide (midafilcon A) - 91 Dk/t
 8. TopVue One+ (unifilcon B) - 68 Dk/t
 9. Biotrue ONEday (nesofilcon A) - 42 Dk/t
 10. Biotrue ONEday for Presbyopia (nesofilcon A) - 42 Dk/t

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on hyvä Dk/t arvo?

Yleisesti ottaen, mitä korkeampi piilolinssien Dk/t-arvo on, sitä parempi, koska se tarkoittaa terveempiä silmiä. Kuitenkin, on tärkeää keskustella optikon kanssa ennen uusiin piilolinsseihin siirtymistä.

Miten hapenläpäisevyys vaikuttaa piilolinssien hintaan?

Yleensä korkeammat hapenläpäisevyyden omaavat piilolinssit ovat kalliimpia, koska ne on valmistettu kehittyneemmistä silikonihydrogeelimateriaaleista.

Tämä ei kuinkaan tarkoita, että kalliimmat linssit olisivat automaattisesti parempia kaikille käyttäjille.

Miten voin tarkitaa omien piilolinssien hapenläpäisevyyden?

Tämä tieto löytyy yleensä piilolinssipakkauksesta tai voit kysyä sitä optikoltasi. Myös tältä verkkosivustolta löytyy tietoa eri piilolinssimerkkien parametreista.

Onko hapenläpäisevyys tärkeä, jos käytän piilolinssejä vain satunnaisesti?

Vaikka käyttäisit piilolinssejä vain satunnaisesti, on aina parempi käyttää linssejä, joilla on hyvä hapenläpäisykyky.

Onko hapenläpäisevyys tärkeämpää yön yli käytettävissä piilolinsseissä?

Kyllä. Itse asiassa riittävä hapenläpäisevyys on yksi kriteereistä, jota lääkevirastot käyttävät arvioidessaan voiko piilolinssiä hyväksyä yön yli käyttöön.

Miten hapenläpäisevyys vaikuttaa linssin mukavuuteen?

Korkea hapenläpäisevyys parantaa usein myös linssin mukavuutta, koska se mahdollistaa paremman hapensaannin sarveiskalvolle. Tämä vähentää silmien väsymistä ja ärsytystä.

Jaa ystävillesi:

Lisää juttuja aiheesta...

Pehmeät piilolinssit: hydrogeeli vai silikonihydrogeeli?

Pehmeät piilolinssit ovat saatavilla joko hydrogeeli- tai silikonihydrogeelimateriaaleista valmistettuna – mutta kumpi on sinulle paras? Yleisimmät piilolinssien valmistusmateriaalit ovat hydrogeeli ja silikonihydrogeeli, jotka tunnetaan yleisesti pehmeinä piilolinsseinä. Sekä hydrogeeli- että silikonihydrogeelilinssit on valmistettu pehmeästä vesipohjaisesta muovimateriaalista. Kun linssit kostutetaan vedellä tai linssinesteellä, materiaali imee kosteutta ja pehmentää linssiä. Vastaavasti kun […]

Jaa ystävillesi:
Mikä on HydraLuxe-teknologia?

Piilolinsseihin liittyy paljon muotisanoja, joita käytetään kuvaamaan piilolinssejä ja niiden ominaisuuksia. Yksi niistä on Johnson & Johnsonin valmistamissa Acuvue-piilolinsseissä käytettävä HydraLuxe-teknologia. Tässä jutussa kerromme, mitä HydraLuxe oikein tarkoittaa, mitä se tekee silmillesi ja mitkä piilolinssisi hyödyntävät tätä teknologiaa. Mikä HydraLuxe on? Valmistaja Johnson & Johnsonin mukaan HydraLuxe-teknologia on: Luonnollisten kyynelten […]

Jaa ystävillesi:
Mikä on LACREON-teknologia?

LACREON-teknologia on patentoitu piilolinssiteknologia, jota piilolinssivalmistaja Johnson & Johnson käyttää valmistamissaan 1-Day Acuvue Moist- ja Acuvue Define -piilolinsseissään. Tämä teknologia on suunniteltu parantamaan piilolinssien käyttömukavuutta ja kosteutta koko päivän ajan. LACREON-teknologia toimii siten, että se lukitsee kosteuttavan ainesosan piilolinsseihin. Tämä auttaa pitämään linssit kosteina ja mukavina, mikä on erityisen tärkeää […]

Jaa ystävillesi:
Voiko piilolinssejä käyttää joka päivä?

Piilolinssit ovat täydellinen ratkaisu heille, jotka haluavat välttää silmälaseja hinnalla millä hyvänsä. Monille piilolinssit ovat esteettisempi vaihtoehto kuin silmälasit, ja siksi moni turvautuu niihin aina kuin mahdollista. Tästä herää kaksi keskeistä kysymystä: Voiko piilolinssejä käyttää joka päivä? Onko piilolinssien jatkuva käyttö haitallista? Onko piilolinssejä turvallista käyttää joka päivä? Piilolinssien päivittäinen […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinssien myynti maittain vuonna 2022

Piilolinssit ovat olennainen osa monien arkea ympäri maailmaa. Mutta miten paljon piilolinssejä myydään eri maissa? Mihin Suomi sijoittuu tässä tilastossa verrattuna muihin maihin? Tässä jutussa tarkastelemme tuoreita tilastoja piilolinssien myynnistä asukasta kohden maittain vuonna 2022. Piilolinssien myynti maittain -tilasto Alla olevassa tilastosta löydät piilolinssien myynnin asukasta kohden 29 eri maassa […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinsseistä löydettiin syöpää aiheuttavia kemikaaleja

Uusi tutkimus paljastaa, että monet Yhdysvalloissa valmistettavat pehmeät piilolinssit sisältävät syöpää aiheuttavia "ikuisia kemikaaleja". Tutkijat testasivat 18 suosittua piilolinssimerkkiä ja löysivät niistä erittäin korkeita määriä orgaanista fluoria, joka on yksi ikuisista kemikaaleista. Tutkimuksesta raportoi muun muassa Guardian. Mitä ikuiset kemikaalit ovat? Ikuiset kemikaalit (engl. forever chemicals) tunnetaan myös nimellä PFAS-yhdisteet. […]

Jaa ystävillesi:
Mies otti tirsat piilarit päässä – lihansyöjäloinen söi toisen silmän

Mike Krumholz, 21-vuotias mies Floridasta, menetti toisesta silmästään näön otettuaan päiväunet piilolinssit silmissään. Herättyään hänen silmänsä näyttivät punaisilta ja tuntuivat kuin allergisessa reaktiossa. Lääkärissä hänen silmässään diagnosoitiin väärin HSV1-viruksen aiheuttama herpesinfektio. Vierailtuaan viidellä eri silmälääkärillä ja kahdella erikoislääkärillä, hänen silmässään diagnosoitiin erittäin harvinainen loinen, nimeltä akantameba. Se aiheuttaa vuonna 1973 […]

Jaa ystävillesi:
Vinkkejä piilolinssien käyttöön

Piilolinsseistä on tullut viime vuosina yhä suositumpia, koska ne tarjoavat kätevän ja huomaamattoman tavan korjata näköongelmia. Piilolinssien käyttö voi kuitenkin olla toisinaan hankalaa, varsinkin ensimmäistä kertaa piilolinssejä käyttäville. Tässä jutussa tarjoamme vinkkejä ja niksejä, jotka voivat tehdä piilolinssien käytöstä helpompaa, mukavampaa ja turvallisempaa kaikille piilolinssien käyttäjille. Olitpa sitten aloittelija ja […]

Jaa ystävillesi:
Lääkäri poisti 23 piilolinssiä potilaan silmästä

Sosiaalisessa mediassa leviää video, jossa kalifornialainen silmälääkäri poistaa potilaan silmästä 23 päällekkäin asetettua piilolinssiä. "Ne olivat kuin pino pannukakkuja", lääkäri kuvaa ja sanoo, ettei ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Tämä juttu on referaatti Insiderin haastattelusta.  Tri Katerina Kurteeva on silmälääkäri kalifornialaisella silmävammaklinikalla, jossa oli ollut kiireinen maanantai viikonlopun jälkeen. Päivän […]

Jaa ystävillesi:
Voivatko piilolinssit mennä huuruun?

Jokainen silmälasien käyttäjä tuntee sen kiusan, kun silmälasit huurtuvat. Silmälasit huurtuvat, koska linsseihin muodostuu kosteuden ja lämpötilagradienttien yhteisvaikutuksen seurauksena kosteutta. Likaiset linssit voivat edesauttaa huurtumista. Mutta voivatko piilolinssit mennä huuruun? Silmälasit huurtuvat kondensaation takia Silmälasit huurtuvat, koska hien, hengityksen tai ympäristön kosteuden aiheuttama vesihöyry laskeutuu kylmien linssien pinnalle ja muuttuu […]

Jaa ystävillesi:
Johnson & Johnsonilta uudet piilolinssit digilaitteiden käyttäjille

Kun sekä aikuiset että lapset viettävät yhä enemmän aikaan puhelimien, tablettien ja tietokoneiden näyttöjen ääressä, ovat piilolinssivalmistajat lähteneet taisteluun digitaalisten laitteiden aiheuttamaa silmien väsymistä vastaan. Nyt yksi maailman neljästä suuresta piilolinssivalmistajasta, Johnson & Johnson, kertoo tuovansa markkinoille uudet silmien väsymistä ehkäisevät kertakäyttölinssit. Jo aiemmin CooperVision toi markkinoille Biofinity Energys -piilolinssit, […]

Jaa ystävillesi:
Värilliset piilolinssit vahvuuksilla

Jos käytät silmälaseja, voit päästä niistä eroon piilolinsseillä, mutta miksi et kokeilisi samalla jotain uutta ja muuttaisi hieman silmiesi ulkonäköä? Värillisillä piilolinsseillä voit muuttaa silmiesi ulkonäköä korostamalla niiden luonnollista väriä tai muuttamalla sen kokonaan toiseksi. Ja niitä on saatavilla myös vahvuuksilla. Tässä jutussa käsittelemme värillisiä piilolinssejä vahvuuksilla ja kerromme, mitä […]

Jaa ystävillesi:

Suosituinta sisältöä...

Sfääriset ja asfääriset piilolinssit

Oikean piilolinssityypin valinta voi olla hämmentävää, koska tarjolla on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja. Yhdessä silmäasiantuntijan kanssa tehtävä päätös piilolinssityypistä riippuu muun muassa piilolinssien vahvuuksista ja elämäntavoistasi, mutta myös siitä, miten usein aiot käyttää piilolinssejä ja miten paljon olet valmis käyttämään aikaa niiden hoitoon. Valintojen taustalla on tiettyjä teknisiä asioita, jotka […]

Jaa ystävillesi:
Lukijan kysymys: iWear-piilolinssien vaihtaminen toisiin

Lukijamme kysyy: "Minulla on resepti Nisseniltä iWear Activ -piilolinsseihin, jotka sopivatkin minulle ihan hyvin. Haluaisin kokeilla jotain muitakin mutta optikko ei suostu antamaan tietoa miten niitä voi keskenään vertailla. Omat ikänäköni voimakkuudet koskevat kuulemma ainoastaan näitä tiettyjä iWear-linssejä ja toisenmerkkisissä linsseissä on ihan eri merkinnät. Pitääkö paikkansa vai onko mahdollista […]

Jaa ystävillesi:
Crazy-piilolinsseillä kokonaan uusi ilme silmiin

Crazy-piilolinssit (myös kosmeettiset piilolinssit tai bilelinssit) on tarkoitettu muuttamaan väliaikaisesti silmän ulkonäköä. Niillä voidaan korjata myös taittovikoja. Kosmeettisia linssejä on nähty viime aikoina paljon viihdeteollisuudessa, kuten elokuvahahmoilla ja vampyyrisarjojen tähdillä. Crazy-piilolinsseillä voi hankkia huomiota herättävän ulkonäön tai tyylin esimerkiksi bileisiin, naamiaisiin, cosplayhyn tai urheilutapahtumiin. Niitä on saatavana koko värikalvon peittävinä […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinssikontrolli varmistaa näön ja silmien terveyden

Piilolinssikontrolli eli piilolinssitarkastus on piilolinssien käyttäjille tehtävä toimenpide, jossa optikko tarkastaa silmiesi terveydentilan ja varmistaa, että nykyinen piilolinssityyppi on edelleen sopiva silmillesi. Samalla varmistetaan, että piilolinssien voimakkuus vastaa nykyistä näönkorjaustarvettasi. Miksi piilolinssikontrolli tehdään? Piilolinssikontrollin tarkoitus on varmistaa, että näet käyttämilläsi piilolinsseillä mahdollisimman hyvin ja niiden käyttäminen on edelleen turvallista ja […]

Jaa ystävillesi:
Johnson & Johnsonilta uudet piilolinssit digilaitteiden käyttäjille

Kun sekä aikuiset että lapset viettävät yhä enemmän aikaan puhelimien, tablettien ja tietokoneiden näyttöjen ääressä, ovat piilolinssivalmistajat lähteneet taisteluun digitaalisten laitteiden aiheuttamaa silmien väsymistä vastaan. Nyt yksi maailman neljästä suuresta piilolinssivalmistajasta, Johnson & Johnson, kertoo tuovansa markkinoille uudet silmien väsymistä ehkäisevät kertakäyttölinssit. Jo aiemmin CooperVision toi markkinoille Biofinity Energys -piilolinssit, […]

Jaa ystävillesi:
Vanhentuneet piilolinssit on riski (video)

Tällä videolla kerrotaan mitä voi tapahtua jos käytät piilolinssejä pidempään kuin pakkauksen tuoteselosteessa on ohjeistettu. Lyhyt suomenkielinen referaatti videosta: Piilolinssien pinnalle kertyy käytössä aina bakteereja ja proteiineja. Tästä seuraa usein silmien ärsytystä, punasilmäisyyttä ja kutinaa. Parhaassa tapauksessa joudut käyttämään silmälaseja, kunnes silmäsi paranevat. Pahimmassa tapauksessa silmän sarveiskalvo tulehtuu, mikä voi […]

Jaa ystävillesi:
Monovisio-näönkorjaus piilolinsseillä

Ikänäkö eli presbyopia on useimmille noin 45-50 vuoden iässä kehittyvä tila, jossa silmien kysy tarkentaa lähietäisyyksille vaikeutuu. Se havaitaan yleensä vaikeutena lukea pientä tekstiä ja tarkentaa lähellä oleviin kohteisiin. Monovisio (tai monovision) tarkoittaa ikänäön korjaamista siten, että toinen silmä näkee tarkasti kauas ja toinen lähelle. Ikänäköä korjataan eri menetelmin. Useimmat […]

Jaa ystävillesi:
Mittaa pupillien etäisyys kätevällä mittarilla

Kun olet tilaamassa silmälaseja netistä, tarvitset pupillien välisen etäisyyden (myös silmäväli, PD tai KV). Tätä arvoa ei kuitenkaan aina merkitä silmälasireseptiin, ellet huomaa sitä erikseen pyytää. Pupillien välisen etäisyyden voi kuitenkin helposti mitata myös itse - ainakin tällä Lensonin työkalulla. Tulosta ja leikkaa mittari tästä linkistä ja katso allaolevalta videolta […]

Jaa ystävillesi:
Voiko piilolinssikotelon puhdistaa keittämällä?

Piilolinssejä säilytetään muovisessa piilolinssikotelossa aina silloin, kun niitä ei käytetä (poislukien kertakäyttölinssit, jotka hävitetään jokaisen käyttökerran jälkeen). Piilolinssikotelon muovi kuluu ajan myötä ja se alkaa helposti keräämään piilolinssien ja sormien mukana kulkevia mikro-organismeja ja epäpuhtauksia. Voiko piilolinssikoteloa huuhdella vedellä? Osa silmäasiantuntijoista suosittelee, että piilolinssikotelo huuhdellaan kuumalla vedellä ja jätetään kuivumaan […]

Jaa ystävillesi:
Hetkiä jolloin värisokeat näkevät värit ensimmäistä kertaa

Silmän verkkokalvolla on kolmenlaisia erivärisiin valoihin reagoivia tappisoluja. Värien erottamisen mahdollistavat siniseen, vihreään ja punaiseen valoon reagoivat tappisolut. Tavallisimmissa värinäön häiriöissä, puna-viher- ja viher-punaheikkouksissa, punaista tai vihreää valoa erottava tappisolutyyppi toimii puutteellisesti. Puna-viher- ja viher-punaheikkoutta esiintyy 8 %:lla miehistä ja 0,5 %:lla naisista. Väriheikkoudet aiheuttavat hankaluuksia tilanteissa, joissa värien erottelu […]

Jaa ystävillesi:
Mikä on piilolinssien akseli?

Piilolinssiresepti sisältää useita lyhenteitä, joiden merkitys ei välttämättä ole kovin selvä. Tässä artikkelissa kerrotaan, mikä on piilolinssien akseli tai akselisuunta (lyhenne AX tai Axis). Akseli tai akselisuunta merkitään silmälasi- tai piilolinssireseptiin silloin, kun henkilöllä on hajataitteisuutta eli hajataittoa. Akseli kuvaa hajataittoisuuden akselisuuntaa astelukuna (0-180°). Piilolinssimääräykseen ja tuotepakkaukseen akseli merkitään usein […]

Jaa ystävillesi:
Voiko piilolinssinesteitä sekoittaa keskenään?

Piilolinssien käyttö on arkipäiväistynyt ja monille ne ovat tuoneet näkemisen helppoutta ja vapautta ilman silmälaseja. Piilolinssineste on välttämätön osa useimpien piilolinssien hoitoa. Nesteitä on saatavilla useita eri merkkejä ja tyyppejä, joten monelle saattaa juolahtaa mieleen, voiko eri piilolinssinesteitä sekoittaa keskenään? Tässä jutussa keskustelemme eri piilolinssinesteiden sekoittamista ja miksi se on […]

Jaa ystävillesi:
Piilari.info logo
Piilari.info © 2009-2023. Kaikki oikeudet pidätetään. Piilari.info tarjoaa tietoa piilolinsseistä ja niiden käytöstä, sekä jatkuvasti päivittyvän piilolinssien hintavertailun, jonka avulla kuluttajat voivat löytää edullisimman paikan ostaa piilolinssit netistä. Tällä sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien käytössä aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota affiliate-linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.