Kertakäyttöpiilolinssit: Helpoin tapa käyttää piilolinssejä

Suosituimmat kertakäyttölinssit

Kertakäyttöpiilolinssit eli kertakäyttölinssit tai päivälinssit on monilla tavoin helpoin ja mukavin tapa käyttää piilolinssejä. Kertakäyttölinsseillä voidaan korjata kaikki yleisimmät taittoviat: kaukotaitteisuus, likitaitteisuus ja hajataitteisuus.

Kertakäyttölinssejä pidetään nimensä mukaisesti vain kerran, jonka jälkeen ne heitetään pois ja uusi pari otetaan seuraavalla kerralla käyttöön. Niitä ei tarvitse puhdistaa käytön jälkeen ja säilyttää piilolinssikotelossa, kuten kuukausilinssejä ja jatkuvakäyttöisiä linssejä.

Monet silmäasiantuntijat pitävät kertakäyttöpiilolinssejä parhaana vaihtoehtona. Ne tarjoavat parhaan mukavuuden, koska linssejä ei tarvitse puhdistaa ja säästävät myös käyttäjän aikaa. Kertakäyttölinssit ovat terveellisin vaihtoehto silmille, koska uudet linssit ovat aina puhtaat ja raikkaat, eikä niiden pinnoille ei ehdi kerääntymään silmän terveydelle haitallisia proteiineja, rasvoja ja epäpuhtauksia. Koska kertakäyttölinssejä ei pidetä yön aikana, niillä on selvästi muita linssityyppejä pienempi silmätulehdusriski.

Kertakäyttölinssejä on saatavana myös toorisina (hajataittoa korjaavina), progressiivisina (ikänäköä korjaavina) sekä värillisinä linsseinä.

Kertakäyttölinssit aktiiviseen elämäntapaan Kertakäyttöpiilolinssit sopivat paljon matkusteleville, urheileville ja kiireisille ihmisille.

Aktiiviseen elämäntapaan

Kertakäyttölinssit on paras vaihtoehto aktiivisille ja kiireisille ihmisille, joilla ei ole aikaa puhdistaa ja hoitaa piilolinssejään. Silmälääkärien mukaan ne ovat myös terveellisin piilolinssivaihtoehto ja sopivat erityisen hyvin allergikoille.

Kertakäyttölinssit sopivat tai ovat ainakin kokeilemisen arvoiset heille:

 • Ei-päivittäin piilolinssejä käyttäville
 • Enimmäkseen silmälaseja käyttäville
 • Aktiivisille ihmisille
 • Urheileville ja paljon liikkuville
 • Paljon matkusteleville
 • Kiireisille
 • Pölyisissä, kuivissa ja ilmastoiduissa olosuhteissa työskenteleville
 • Kuivista silmistä kärsiville
 • Allergikoille
 • Henkilöille, joiden silmät ärtyvät piilolinsseistä ja/tai hoitonesteistä

Kertakäyttölinssien edut

Kertakäyttölinsseillä on paljon etuja muihin linssityyppeihin verrattuna:

 • Optimaalinen näöntarkkuus. Kertakäyttölinssien pinnalla ei ehdi kerääntyä epäpuhtauksia, kuten pölyä, likaa ja bakteereja, koska ne heitetään päivän päätteeksi pois. Seuraavalla kerralla linssit ovat taas raikkaat ja puhtaat.
 • Paras käyttömukavuus. Kertakäyttölinssit ovat kuukausilinssejä ohuemmat, joten ne tarjoavat paremman mukavuuden. Ohut rakenne mahdollistaa korkean vesipitoisuuden ja hapenläpäisevyyden, joten linssit pysyvät kosteina ja mukavina pidempään.
 • Vaivaton käsittely. Yhä useammat valitsevat kertakäyttölinssit, koska niitä on helppo käyttää. Avaat vain uuden pakkauksen aamulla, laitat linssit silmään ja annat mennä. Illalla heität linssit pois ja voit mennä nukkumaan. Hoitorutineeja, piilolinssinesteitä ja piilolinssikoteloa ei tarvita.
 • Käyttöajat on helppo muistaa. Päivälinssien kanssa et tarvitse kalenteria tai muistutuksia siitä, milloin linssit on vaihdettava uusiin. Riittää, kun muistat poistaa ne silmistä ennen nukkumaan menoa.
 • Terveellisin vaihtoehto silmille. Päivälinssien kanssa sinulla on aina steriilit ja puhtaat linssit käytössäsi, eikä sinun tarvitse huolehtia niiden puhdistamisesta ja desinfioinnista edellisiltana. Kertakäyttölinssien käyttäjillä on selvästi pienempi silmätulehdusriski kuin kuukausilinssien käyttäjillä. Ne sopivat myös allergikoille ja herkille silmille. Muista kuitenkin käsihygienia ennen linssien käsittelyä.
 • Sopivat myös nuorille. Piilolinssejä harkittaessa on syytä miettiä, ovatko perheen teini-ikäiset tarpeeksi vastuullisia noudattamaan piilolinssien hoitorutiineja? Päivälinssien kanssa heidän ei tarvitse huolehtia linssien puhdistamisesta, desinfioinnista ja säilömisestä.
 • Laaja valikoima eri näönkorjaustarpeisiin. Kertakäyttölinssejä on saatavana liki- ja kaukotaittoisuuden lisäksi hajataiton eli astigmatismin ja ikänäön eli presbyopian korjaamiseen, sekä värillisinä.

Kertakäyttölinssien haitat

Kertakäyttöisillä on myös muutamia haittoja, jotka tulee ottaa huomioon valintaa tehtäessä:

 • Kalliimpi hinta. Riippuen siitä kuinka usein käytät piilolinssejä, kertakäyttölinssit voivat tulla kalliimmaksi verrattuna kuukausi- ja yötäpäiväälinsseihin. Päivälinssien käytössä säästät kuitenkin aina linssien puhdistus- ja ylläpitokuluissa - lisäksi säästät aikaa ja vaivaa!
 • Houkutus uudelleenkäyttöön. Kertakäyttölinssit saattavat tuntua niin mukavilta päivän ajan, että houkutus käyttää samoja linssejä toinen tai kolmaskin päivä voi olla joillakin käyttäjillä suuri. Tutkimukset osoittavat, että valmistajan suosittelemien käyttöaikojen venyttäminen kasvattaa silmätulehdusriskin moninkertaiseksi.
 • Hauraammat. Päivälinssit ovat muita linssityyppejä ohuemmat, joten ne hengittävät hyvin ja tuntuvat mukavilta, mutta ne ovat samalla hauraammat ja rikkoontuvat helpommin.
 • Ei-ekologiset. Kuten minkä tahansa kertakäyttöisen tuotteen suhteen, kertakäyttöpiilolinssienkin kanssa on syytä miettiä ympäristövaikutuksia. Linssien läpipainopakkaukset ovat kierrätettäviä, mutta linssit eivät. Käytettyjä linssejä ei tule laittaa lavuaariin tai wc-pönttöön, koska ne päätyvät sitä kautta mikromuovina vesistöihin, vaan aina sekajätteeseen. Horisontissa on kuitenkin näkyvissä positiivisia uutisia: monet valmistajat ja yritykset miettivät tällä hetkellä kierrätysratkaisuja käytetyille piilolinsseille.

Huomioitavaa kertakäyttölinssien käyttäjille

Kertakäyttöpiilolinssit ovat hieman muita linssityyppejä ohuempia ja siksi niille ei ole yhtään virallisesti hyväksyttyä tai kliinisesti testattua piilolinssinestettä.

On tärkeää noudattaa kertakäyttölinssien suositeltua käyttöaikaa. Kertakäyttölinssejä saa käyttää vain yhden päivän tai käyttökerran ajan. Käyttöaikaa ei saa ylittää, vaikka käyttäisit linssejä vain tunnin kerrallaan. Ota joka kerralla uusi pari käyttöön.

Kertakäyttölinssejä ei saa käyttää nukkuessa, koska niiden pinnalle kertyvät bakteerit ja likakerrostumat voivat aiheuttaa silmien hapenpuutostilan ja vakavia silmätulehduksia.

Kertakäyttölinssien hintavertailu

Alta löydät kaikki hintavertailussamme mukana olevat kertakäyttölinssit ja niiden edullisimmat hinnat.

Kuva tuotteesta 1-Day Acuvue Moist

1-Day Acuvue Moist

 • Pitkäkestoista raikkautta. Lacreon-teknologian ansiosta piilolinssit pitävät silmät kosteana ja hyvinvoivina varmistaen raikkauden, terävän näön ja terveet silmät.
 • Ihanteelliset...
alk. 18.23 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta 1-Day Acuvue TruEye

1-Day Acuvue TruEye

1-Day Acuvue TruEye on Johnson & Johnsonin valmistama, maailman ensimmäinen hengittävästä silikonihydrogeelistä valmistettu kertakäyttöpiilolinssi,...

alk. 21.60 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta Acuvue Oasys 1-Day

Acuvue Oasys 1-Day

Acuvue Oasys 1-Day with HydraLuxe -piilolinssien edut
 • Kertakäyttölinssien korkeimman tason mukavuus ja hygienia.
 • Erittäin hengittävät linssit, jotta silmät näyttävät...
alk. 23.62 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta Acuvue Oasys Max 1-Day

Acuvue Oasys Max 1-Day

 • Huolettomuutta koko päiväksi. TearStable-teknologia lukitsee kosteuden koko linssin alueelle ja silmän pinnalle.
 • Selkeä näkö aamusta iltaan....
alk. 29.92 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta Biomedics 1 day Extra

Biomedics 1 day Extra

Biomedics 1 day Extra on CooperVisionin valmistama liki- ja kaukotaitteisuuden korjaamiseen tarkoitettu kertakäyttölinssi, joka on kehitettyneempi versio vanhemmasta Biomedics 1 day -linssistä....

alk. 12.89 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta Biotrue ONEday

Biotrue ONEday

Biotrue ONEday on Bausch & Lombin valmistama kertakäyttölinssi, joka takaa erinomaisen näöntarkkuuden koko päivän ajaksi. Se on ihanteellinen kertakäyttölinssi, koska se on suunniteltu toimimaan...

alk. 20.00 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta Clariti 1 day

Clariti 1 day

Clariti 1 day on CooperVisionin valmistama päiväkäyttöön tarkoitettu kertakäyttölinssi, jolla korjataan liki- ja kaukotaitteisuutta. Ne on valmistettu pehmeästä silikonihydrogeelistä, jonka...

alk. 18.90 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta Clear 1-day

Clear 1-day

Clear 1-day on Clearlabin valmistama bioyhteensopiva kertakäyttölinssi, joka käyttää pääasiassa hioxifilcon A:ta sisältävää patentoitua ClearGMA-materiaalia. Se sisältää kehomme tuottamaa...

alk. 21.60 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta DAILIES AquaComfort Plus

DAILIES AquaComfort Plus

DAILIES AquaComfort Plus -piilolinssit: Ominaisuudet ja edut
 • Vaivatonta käyttöä ja kaikki kertakäyttöpiilolinssien edut. Poista linssit päivän päätteeksi ja ota aamulla uusi...
alk. 14.85 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta DAILIES TOTAL1

DAILIES TOTAL1

 • Porrastettu vesipitoisuus: Ensimmäiset piilolinssit, joiden sisällä vesipitoisuus on 33 % ja kasvaa portaittain lähes 100 % linssin pinnalla. Tämä varmistaa silmien jatkuvan...
alk. 24.98 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta daysoft SILK

daysoft SILK

Daysoft SILK on brittiläisen Provis Limitedin valmistama kertakäyttölinssi, jolla voidaan korjata myös hyvin voimakasta liki- ja kaukotaitteisuutta. Tavallista ohuemmissa linsseissä on erikoispehmeät...

alk. 14.85 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta everclear ADM

everclear ADM

everclear ADM (All Day Moisturizing) on HaiChangin valmistama kertakäyttölinssi, joka on tarkoitettu liki- ja kaukotaitteisuuden korjaamiseen.

everclear ADM -piilolinssit valmistetaan pehmeästä...

alk. 3.67 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta everclear Elite

everclear Elite

everclear ELITE on Visco Visionin valmistama kertakäyttölinssi. Se on runsaasti happea läpäisevä silikonihydrogeelipohjainen linssi, joka on valmistettu taipuisasta ja pehmeästä olifilcon B...

alk. 5.17 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta Focus Dailies

Focus Dailies

Focus Dailies -piilolinssien edut
 • Kertakäyttöpiilolinssit, jotka tarjoavat sinulle hygieenisen, terveen näön vaivattomasti
 • Kevyt ja joustava materiaali istuu silmään...
alk. 13.50 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta Live daily disposable

Live daily disposable

Nuoret aikuiset haluavat piilolinssit, jotka ovat mukavat, terveelliset, käytännölliset ja edulliset. CooperVisionin valmistama Live® on kertakäyttölinssi, joka täyttää nykypäivän nuorten...

alk. 10.12 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta Miru 1day

Miru 1day

Miru 1day on Meniconin valmistama kertakäyttölinssi, jonka pakkaus on ainoastaan 0,8 millimetriä korkea, eli noin kymmeneksen tavallisesta linssipakkauksesta. Pakkaus mahtuu jokaiseen taskuun ja...

28.89 €
Lisätietoa
Kuva tuotteesta MyDay daily disposable

MyDay daily disposable

MyDay daily disposable on CooperVisionin valmistama kertakäyttölinssi, joka on mukava ja helppokäyttöinen linssi. Sen Smart Silicone -teknologia antaa silmille optimaalisen määrän...

alk. 18.90 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta Precision 1

Precision 1

Haluatko laittaa aamulla piilolinssit päähän ja unohtaa, että sinulla on ne silmissäsi? Alconin Precision1 -piilolinssit on suunniteltu heille, jotka haluavat nauttia elämän...

alk. 16.88 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta Proclear 1 day

Proclear 1 day

Proclear 1 day on CooperVisionin valmistama kertakäyttölinssi liki- ja kaukotaitteisuuden korjaamiseen, joka on suunniteltu erityisesti silmien kuivuusoireista kärsiville käyttäjille. Linssi...

alk. 16.20 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta SofLens daily disposable

SofLens daily disposable

SofLens daily disposable on Bausch & Lombin valmistama kertakäyttölinssi, jolla voidaan korjata sekä kauko- että lähinäköä. Tässä linssissä käytetään näön laatua parantavaa asfääristä...

alk. 11.47 €
Vertaa hintoja

Lähteet: Perfectlens.ca, All About Vision.

Jaa ystävillesi:
Piilari.info logo
Piilari.info © 2009-2023. Kaikki oikeudet pidätetään. Piilari.info tarjoaa tietoa piilolinsseistä ja niiden käytöstä, sekä jatkuvasti päivittyvän piilolinssien hintavertailun, jonka avulla kuluttajat voivat löytää edullisimman paikan ostaa piilolinssit netistä. Tällä sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien käytössä aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota affiliate-linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.