Esittelyssä SmartBuy­Glasses.fi

SmartBuyGlasses

SmartBuyGlasses.fi on vastikään Suomeen rantautunut optisen alan verkkokauppa, joka tarjoaa ison valikoiman aurinkolaseja, silmälaseja ja piilolinssejä edulliseen hintaan. Kaupan hinnat ovat Suomen optikkoliikkeiden hintatasoon verrattuna jopa epäilyttävän edulliset. Mikä kauppa SmartBuyGlasses oikein on? Onko se luotettava ja onko sieltä turvallista tilata?

SmartBuyGlasses on kolmen kaveruksen vuonna 2006 perustama yritys, joka avasi ensimmäisen verkkosivustonsa Australiassa vuonna 2007. Vuotta myöhemmin se perusti logistiikkakeskuksen Hong Kongiin. Myynti lähti alusta alkaen hyvin käyntiin ja vuoteen 2010 mennessä yritys oli laajentanut toimintaansa 15 maahan.

Vuonna 2011 SBG lanseerasi asiakaskokemuksen mullistavan virtuaalisen silmälasien ja aurinkolasien sovitustyökalun, jonka avulla malleja voi "sovittaa" omille kasvoille joko kuvana tai web-kameran välityksellä videona. Kuvan voi jakaa ystäville esimerkiksi Facebookissa ja pyytää heiltä mielipidettä uusista silmälaseista. Adoben Flash-laajennoksen vaativan työkalun kanssa yhteensopivat myydyimmät tuotteet löytyvät valitsemalla verkkokaupan kategoria-sivun vasemmasta valikosta "Virtual Try On".

Vuoteen 2012 mennessä SmartBuyGlasses oli kasvanut jo 150 henkilöä työllistäväksi yritykseksi. Se ylläpitää myös englanninkielistä muotiblogia, johon voi tutustua täällä. Vuonna 2013 yritys rantautui Eurooppaan perustamalla sivutoimiston Italiaan.

Onko SmartBuyGlasses luotettava verkkokauppa?

Koska olet täällä, olet varmaankin miettinyt samaa, kuin mekin aluksi: "Onko SmartBuyGlasses luotettava?"

Nimi ei kuullosta tutulta, hinnat ovat epäilyttävän edulliset ja verkkokaupan kieli on sekoitus suomea ja englantia. Yhteystiedoissa mainitaan kyllä toimipisteiden katuosoitteet Saksassa, Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Italiassa, mutta puhelinnumeroa sivuilta ei löydy lainkaan ja sähköpostiosoitekin on piilotettu monen linkin taakse (se on muuten service@smartbuyglasses.fi).

Kaikesta huolimatta SmartBuyGlasses on täysin laillinen ja luotettava verkkokauppa, jolla on ympäri maailmaa yli 160 työntekijää. Yritys toimii nykyään yli 40 maassa ja sen eri kielille lokalisoiduissa verkkokaupoissa vierailee vuosittain yli 30 miljoonaa kävijää. Verkkokaupan valikoima kattaa yli 100 000 silmälasi- ja aurinkolasimallia sekä piilolinssejä ja linssitarvikkeita 180 eri tuotemerkiltä.

Vuonna 2014 yritys palkittiin hongkongilaisella AUSTCHAM-yrittäjyyspalkinnolla ja vuotta myöhemmin The ACBA -liiketoimintapalkinnolla. Se tunnetaan myös aktiivisesta osallistumisestaan hyväntekeväisyyteen.

Yritys ja sen tuotemerkki on osa SmartBuyGlasses Optical Groupia, jonka pääkonttori sijaitsee Torinossa, Italiassa. Nyt SmartBuyGlasses tekee kovaa vauhtia tuloaan Suomen ja muun Pohjois-Euroopan markkinoille.

Kuvakaappaus SmartBuyGlasses.fi verkkokaupasta 23.11.2017

Asiakkaiden kokemuksia

Suomenkielinen (melkein) smartbuyglasses.fi on saanut online-yritysten arvosteluja keräävässä TrustPilot-palvelussa arvosanan 6,1/10, mutta arvosana perustuu tällä hetkellä vain kuuteen arvosteluun.

Saman yrityksen Britannian markkinoille suunnattu smartbuyglasses.co.uk on sen sijaan saanut erinomaisen arvosanan 8,0/10, joka perustuu lähes 5 000 arvosteluun. Yhdysvaltojen markkinoille suunnattu smartbuyglasses.com on niin ikään arvosteltu erinomaiseksi (8,7/10 perustuen yli 4 000 arvosteluun).

Suuri osa hyvistä arvosteluista sisältää kehuja edullisista hinnoista, nopeista toimituksista, asiakaspalvelun hyvästä kommunikoinnista ja laadukkaista tuotteista.

Huonot arvostelut on annettu yleensä tilaustuotteiden osalta pitkien toimitusaikojen ja peruutustapauksissa maksun palautuksen keston perusteella. Jotkut arvostelijat ovat syyttäneet yritystä myös väärennettyjen tuotteiden myymisestä, mutta asiakaspalvelu on vakuuttanut sivustolla olevien tuotteiden olevan 100 % aitoja. Asiakaspalvelu on muutenkin osallistunut TrustPilotissa erittäin aktiivisesti asiakkaiden kokemien ongelmien selvittämiseen, mikä antaa positiivisen kuvan verkkokaupan toiminnasta.

"Osta yhdet, anna yhdet" -liike

Yli miljardi ihmistä eli noin kuudesosa maailman väestöstä kärsii jonkinlaisesta näköviasta. Noin 80 prosenttia niistä on korjattavissa, mutta suurella osalla kehitysmaiden ihmisistä ei ole mahdollisuutta korjata näköään.

Kuvittele minkälaisen positiivisen muutoksen hyvin näkeminen voi tuoda köyhässä maassa asuvan ihmisen elämänlaatuun. SmartBuyGlasses osallistuu tahollaan "Buy One, Give One" -hyväntekeväisysliikkeeseen, jonka tarkoituksena on auttaa kehitysmaissa asuvia ihmisiä näkemään hyvin.

Yritys työskentelee yhteistyössä voittoa tavoittelemattomien yhdistysten, kuten Unite for Sight, kanssa lahjoittamalla jokaisia myymiään silmälaseja kohti yhdet silmälasit kehitysmaissa asuville ihmisille. Tähän päivään mennessä se on lahjoittanut jo yli 80 000 silmälasit niitä tarvitseville.

Tarpeen määrittelevät kehitysmaiden kylissä työskentelevät optikot ja hoitajat, jotka diagnosoivat ja hoitavat apua tarvitsevia. Diagnoosin jälkeen näköongelmista kärsiville annetaan lasit juuri omilla voimakkuuksillaan. SmartBuyGlasses on sponsoroinut myös kaihileikkauksia ympäri maailmaa.

Tilaaminen SmartBuyGlassesilta

Tilauksen maksaminen verkkokaupassa onnistuu yleisimmillä luottokorteilla Global Collectin kautta sekä PayPalilla. Verkkokauppa käyttää turvallista SSL-salausta, joten henkilökohtaiset tietosi ovat turvassa.

Tilauksen jälkeen saat vahvistuksen, kun tilauksesi on lähetetty. Vahvistuksen mukana tulee kuriiripalvelun seurantakoodi, jolla tilausta on mahdollista seurata.

Toimituskulut ovat aurinkolaseille, silmälaseille ja piilolinsseille 3,99 euroa/tilaus ja toimitus on ilmainen yli 65 euron tilauksille.

Tilaukset lähetetään Suomeen Italiasta ja toimitusajaksi luvataan tuoteryhmittäin seuraavat:

  • Erikseen merkityt "nopean toimituksen aurinkolasit ja silmälasit" lähetetään 24 tunnin sisällä tilauksesta
  • Tarjouksessa olevat silmälasikehykset + linssit toimitusaika 5-7 arkipäivää
  • Merkkiaurinkolasit ja kehykset toimitusaika 5-11 arkipäivää
  • Silmälasit vahvuuksilla, merkkiaurinkolasit vahvuuksilla ja piilolinssit toimitusaika 5-14 arkipäivää
  • Silmälasit tummennetuilla linsseillä 10-21 arkipäivää
  • Värilliset piilolinssit vahvuuksilla toimitusaika 6-17 arkipäivää

SBG lupaa kaikille myymilleen tuotteille 100 % aitoustakuun, 100 päivän vaihtotakuun ja 24 kk tuotetakuun. Kaikilla käyttämättömillä ja alkuperäisissä pakkauksissaan olevilla tuotteilla on vaihto- ja palautusoikeus, mikä koskee myös yksiteho-, kaksiteho- ja progressiivisia linssejä. Piilolinssipakkausten tulee olla avaamattomia.

Huomaa, että tuotepalautukset tulee lähettää takaisin kirjattuna lähetyksenä ja asiakas vastaa itse palautuskuluista. 24 kk tuotetakuu koskee kaikkia aurinkolaseja ja silmälaseja. Piilolinssien osalta viallisten tuotteiden tuotetakuu on 3 kk ostopäivästä.

Tilaukset lähetetään EU-maa Italiasta, joten niihin ei lisätä tullimaksuja tai maahantuontiveroa.

Yhteenveto

SmartBuyGlasses.fi on luotettava ja laillinen optisen alan verkkokauppa, joka myy tunnettujen valmistajien alkuperäisiä ja aitoja tuotteita.

Se ei tarjoa suomenkielistä asiakaspalvelua ja toimitusajat ovat hieman tavallista pidemmät, koska tuotteet lähetetään Italiasta, mutta edullisten hintojensa ansiosta se on erinomainen vaihtoehto myös piilolinssien käyttäjille.

Plussat ja miinukset:

+ Erittäin edullinen
+ 100 päivän palautus- ja vaihtotakuu
+ Myy vain aitoja tuotteita
+ Edullinen tai jopa ilmainen toimitus Suomeen
- Osin suomenkielinen, osin englanninkielinen käyttöliittymä
- Pidemmät toimitusajat (piilolinsseillä 5-14 päivää)
- Ei tarjoa asiakaspalvelua puhelimitse tai chatilla
- Palautus- ja takuuasiat hankalammat hoitaa

Siirry SmartBuyGlasses.fi -verkkokauppaan tästä.

Katso myös:

Mainos
LensWay: 10 % alennusta kaikista piilolinsseistä alekoodilla