Piilolinssien ostaminen: Optikkoliikkeestä vai verkosta?

Piilolinssien ostaminen. Kannattaako piilarit ostaa optikkoliikkeestä vai verkosta?

Piilolinssien suosio on kasvanut viime vuosina merkittävästi, eikä piilarien kasvava suosio ei ole sattumaa. Monet ovat huomanneet piilolinssien olevan houkutteleva vaihtoehto silmälaseille, sillä ne ovat esteettiset, huomaamattomat ja tarjoavat vapautta liikkua ilman rajoituksia. Toisin kuin silmälasit, piilolinssit eivät rajoita näkökenttääsi tai muuta ulkonäköäsi. Monet käyttäjät kokevat piilarit mukavammaksi ja kätevämmiksi päivittäisessä elämässään.

Tällä sivulla käsittelemme piilolinssien hankkimista, alkaen silmälääkärin konsultaatiosta piilolinssisovitukseen, ensimmäisiin omiin piilolinsseihin, säännöllisiin piilolinssitarkastuksiin sekä piilolinssien ostamista optikolta tai verkosta. Mistä piilolinssit kannattaa ostaa ja mitä etuja optikkoliikkeillä on verrattuna verkossa toimiviin piilolinssikauppoihin? Lisäksi esittelemme luotettavia online-piilolinssikauppoja, kerromme, mitä optikkoketjujen uudelleenbrändätyt private label -tuotteet ovat sekä vinkkaamme, miten piilolinssien hintoja kannattaa vertailla.

Silmälääkärin konsultaatio ja piilolinssisovitus

Ennen piilolinssien ostamista sinun tulee käydä silmälääkärin konsultaatiossa ja varata aika piilolinssisovitukseen.

Ennen piilolinssien ostamista sinun tulee käydä silmälääkärin konsultaatiossa ja varata aika piilolinssisovitukseen.

Ennen kuin astut piilolinssien jännittävään maailmaan, ensimmäinen ja tärkein askel on varata aika silmälääkärille.

Silmälääkärin konsultaatio ja piilolinssisovitus ovat olennaisia vaiheita, jotka varmistavat, että valitset juuri sinulle parhaiten sopivat linssit ja että ne istuvat mukavasti silmiisi.

Silmälääkärin konsultaatiossa arvioidaan ensin silmiesi terveydentila ja näönkorjaustarpeesi. Tämä auttaa silmälääkäriä määrittämään, ovatko piilolinssit sinulle sopiva vaihtoehto.

Joissakin tapauksissa, kuten silmäsairauksien tai silmän terveydentilaan liittyvien ongelmien yhteydessä, piilolinssit eivät ehkä ole suositeltava vaihtoehto, mutta nykyisin tämä on harvinaista.

Jos silmälääkäri katsoo, että piilolinssit sopivat sinulle, seuraava vaihe on piilolinssisovitus. Tämä on tarkka prosessi, jossa valitaan linssit, jotka vastaavat näkötarpeitasi ja silmiesi anatomiaa.

Ensimmäiset omat piilolinssit

Kun olet käynyt piilolinssisovituksessa, saat mukaasi ensimmäiset omat piilolinssisi, joilla voit harjoitella niiden asettamista silmään ja poistamista. Samalla voit totuttaa silmiäsi piilarien käyttöön.

Kun laitat ensi kertaa piilolinssit silmiisi, saatat tuntea ne silmissäsi, mikä on täysin normaalia. Silmät voivat tarvita aikaa tottuakseen niihin. Älä huoli, sillä tämä tunne yleensä häviää muutaman päivän kuluessa.

Todennäköisesti näet piilolinsseillä paremmin kuin silmälaseilla, erityisesti ääreisnäköalueilla. Tämä johtuu siitä, että piilolinssit ovat suorassa kosketuksessa sarveiskalvosi kanssa, eivätkä silmälasien sangat ole näkökentän tiellä missään suunnassa.

Onnistuneesti sovitetut ja hyvin istuvat piilolinssit tuntuvat mukavilta ja lähes huomaamattomilta silmissäsi.

Sovituksessa sovitaan tyypillisesti vielä kontrollikäynnistä, jossa käydään läpi, miten olet nähnyt piilolinsseillä, miten niiden käyttö on sinulta sujunut ja haetaan ratkaisuja totuttelujaksolla mahdollisesti esiintyneisiin ongelmiin. Piilolinssioptikko tarkastaa vielä silmiesi terveyden varmistaakseen, että piilolinsseistä ei ole aiheutunut haittaa silmillesi.

Säännölliset piilolinssitarkastukset

Piilolinssien huolellinen puhdistus ja säilytys on tärkeä osa säännöllisiä piilolinssitarkastuksia ja piilolinssien hoitoa.

Säännölliset piilolinssitarkastukset ovat keskeinen osa piilolinssien käyttöä ja silmäterveyden ylläpitämistä. Vaikka olisit ollut tyytyväinen piilolinsseihisi, on tärkeää ymmärtää, miksi säännölliset tarkastukset ovat välttämättömiä.

Piilolinssitarkastuksessa varmistetaan, että näet hyvin ja että silmäsi voivat hyvin. Tämä auttaa havaitsemaan ajoissa mahdolliset ongelmat, kuten piilolinssien aiheuttamat komplikaatiot ja silmäsairaudet.

Silmäsi muuttuvat jatkuvasti. Piilolinssitarkastuksessa varmistetaan, että saavutat piilolinsseillä optimaalisen näöntarkkuuden. Tarvittaessa linssien tehoja voidaan muuttaa.

Piilolinssitarkastuksessa voidaan tutkia myös silmänpohjaa silmien terveyden arviointiin. Tämä voi paljastaa esimerkiksi verkkokalvon ongelmia.

Ostaminen: Optikkoliikkeestä vai verkosta?

Kun olet päättänyt käyttää piilolinssejä näönkorjaukseen, sinun on päätettävä myös, mistä hankit ne. Voit ostaa piilolinssit perinteisestä optikkoliikkeestä tai tilata piilolinssit netistä.

Kumpi vaihtoehdoista on parempi? Tarkastellaanpa hieman molempien etuja.

Optikkoliikkeen edut

 • Henkilökohtainen palvelu. Optikkoliikkeissä saat henkilökohtaista palvelua, ja optikkosi voi vastata kaikkiin kysymyksisiisi piilolinsseihin liittyen.
 • Piilolinssitarkastukset. Voit käydä samalla piilolinssitarkastuksessa varmistaaksesi, että näet hyvin ja että silmäsi voivat hyvin.
 • Vaihtaminen toisiin linsseihin. Jos sinulla on ollut ongelmia nykyisten piilolinssiesi kanssa tai haluat vaihtaa piilolinssityyppiä, voit keskustella näistä asioista optikkosi kanssa.
 • Paikallisen yrityksen tukeminen. Ostamalla optikkoliikkeestä tuet paikallista liiketoimintaa.

Verkkokauppojen edut

 • Laaja valikoima. Verkkokaupoilla ei ole useinkaan liiketiloja tai isoa henkilökuntaa, vaan ne panostavat laajan valikoimaan ja hyvään saatavuuteen. Tämä tarkoittaa, että piilolinssejä on toimitettavissa harvinaisillakin voimakkuuksilla hyvin nopeasti.
 • Mukavuus. Verkkokaupoista voit tilata piilolinssit suoraan kotiovellesi ilman tarvetta fyysiselle vierailulle. Tämä säästää aikaa ja vaivaa.
 • Hintavertailu. Verkkokauppojen hintoja on helpompi vertailla sekä löytää tarjouksia ja alennuksia.
 • Joustavat toimitusvaihtoehdot. Verkkokaupat tarjoavat erilaisia toimitustapoja, mukaan lukien noutopisteet, pakettiautomaatit ja kotiinkuljetus.
 • 24/7 saatavuus. Verkkokaupat ovat avoinna vuorokauden ympäri, joten voit tehdä ostoksia silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

Piilolinssien hintojen vertaileminen

Piilolinssien hinta voi vaihdella merkittävästi eri myyjien ja brändien välillä. Vertailemalla hintoja voit säästää rahaa ja löytää parhaan tarjouksen.

Tässä muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua vertailemaan piilolinssien hintoja:

 1. Vertaile hintoja. Sama piilolinssimerkki voi olla eri hintainen eri myyjillä. Vertaile sekä verkkokauppojen että optikkoliikkeiden hintoja löytääksesi parhaan hinnan.
 2. Ota huomioon toimituskulut. Verkkokaupoissa saatat kohdata toimituskuluja, jotka vaikuttavat kokonaishintaan. Selvitä toimituskulut ja mahdollinen ilmaisen toimituksen raja.
 3. Harkitse suuremman tilauksen tekemistä. Usein suuremmat tilaukset voivat tuoda säästöjä etenkin kampanja-aikoina, paljousalennuksina tai mahdollisuutena säästää toimituskulut.
 4. Seuraa tarjouksia ja alennuksia. Monet piilolinssimyyjät tarjoavat ajoittain tarjouksia ja alennuksia. Pysy ajan tasalla ja hyödynnä ne, kun ne osuvat kohdalle.
 5. Vertaile hintoja paikallisten optikkoliikkeiden ja verkkokauppojen välillä. Vaikka verkkokaupat ovat usein edullisempi vaihtoehto, eivät kuitenkaan aina. Monet optikkoliikkeet julkaisevat piilolinssien hinnat omilla verkkosivuillaan.

Optikkoketjujen private label -tuotteet

Optikkoliikkeiden kanssa asioidessa saatat törmätä "private label" -tuotteisiin, kuten Easyvision, EyeQ tai iWear. Nämä ovat optikkoliikkeiden omia tuotemerkkejä, jotka ovat samojen suurten linssivalmistajien uudelleenbrändättyjä tuotteita. Kyseessä on sama tuote, jonka nimi ja pakkaus on muutettu.

Kuluttajan kannalta private label -tuotteet voivat olla hankalia, koska eri nimillä myytävien samojen tuotteiden hintojen vertaileminen on hankalampaa.

Piilari.info on sitoutunut auttamamaan kuluttajia säästämään piilolinsseissä ja löytämään nille edullisimman hinnan. Täältä löydät optikkoketjujen omat private label -tuotteet, niiden alkuperäisnimet ja hintavertailut.

Jaa ystävillesi ❤️
Osta piilolinssejä Lensonilta. Laaja valikoima, huokeat hinnat.