Piilolinssisovitus - mitä siitä tulee tietää?

Julkaistu: 18.9.2014 • Muokattu: 26.3.2020
Nainen valmistautumassa laittamaan piilolinssin silmään

Kun olet kiinnostunut hankkimaan piilolinssit ensimmäistä kertaa, haluat päivittää piilolinssireseptiäsi tai vaihtaa piilolinssityyppiä tai -merkkiä, sinun tulee varata aika optikolle piilolinssisovitukseen. Optikko tai silmälääkäri tutkii silmiesi terveydentilan ja määrittää silmillesi parhaiten sopivat piilolinssit oikeilla voimakkuuksilla.

Piilolinssit luetaan lääketieteellisiksi laitteiksi ja on äärimmäisen tärkeää, että ne istuvat hyvin silmiisi. Siksi piilolinssien käyttämiseen tarvitaan aina laillistetun optikon antama piilolinssimääräys. Silmien terveydentila on tutkittava säännöllisesti.

Jos olet käyttänyt piilolinssejä aikaisemmin, piilolinssisovituksen pohjatietona käytetään viimeisintä silmälasimääräystäsi. Mikäli edellisestä näöntarkastuksesta on kulunut yli puoli vuotta, kannattaa varata aika samalla näöntarkastukseen.

Ellet ole aiemmin käyttänyt piilolinssejä, sovitukseen kuuluu myös piilolinssien käytön opastus ja pääset myös kokeilemaan linssien laittamista ja pois ottamista ensimmäistä kertaa.

Näöntarkastus

Mitä piilolinssisovituksessa tapahtuu?

Piilolinssisovitus sisältää sekä asiakkaan kuulemisesta että mittauksia.

1. Esitutkimus

Esitutkimuksessa optikko tai silmälääkäri kyselee sinulta elintavoista ja mieltymyksistä. Tarkoituksena on selvittää kuinka paljon ja minkälaisissa olosuhteissa aiot käyttää piilolinssejä.

Tietyt piilolinssit sopivat paremmin urheiluun ja aktiiviseen elämäntapaan, kun taas toiset piilolinssit voivat olla paremmat paljon matkusteleville, jotka haluavat silloin tällöin nukkua piilolinssit päässä. Myös harrastukset, työ, allergiat, yleissairaudet ja lääkitykset voivat vaikuttaa piilolinssityypin valintaan.

2. Silmien perustutkimus

Samoin kuin yhdet kengät eivät sovi kaikille, eivät myöskään yhdet piilolinssit sovi kaikille. Silmien perustutkimuksessa optikko tai silmälääkäri tekee erilaisia mittauksia, joilla selvitetään minkälaiset piilolinssit sopivat silmillesi. Perustutkimuksessa käydään läpi silmäluomet, sidekalvo, kyynelfilmi, sarveiskalvo ja limbuksen alue.

Sarveiskalvon mittaukset

Ensin silmästä mitataan sarveiskalvon kaarevuus keratometri-nimisellä laitteella. Keratometri analysoi sarveiskalvon valoheijastuksia, joiden perusteella se päättelee silmän pinnan kaarevuuden. Näiden mittausten avulla silmälääkäri valitsee sopivan kaarevuuden ja koon piilolinsseillesi. Koska keratometri mittaa vain pientä osaa sarveiskalvosta, voidaan tietokoneella tehdä vielä tarkempia lisämittauksia (sarveiskalvon topografia).

Mikäli silmän pinta on epätasainen astigmatismista eli hajataitteisuudesta johtuen, saatat tarvita näönkorjaukseen toorisia linssejä. Myös toorisia linssejä on nykyään saatavilla päivä-, kuukausi-, moniteho- ja värillisinä linsseinä.

Pupillin ja iiriksen mittaukset

Optikko saattaa mitata myös pupillien ja värikalvon (iiris) koot. Mittaukset voidaan tehdä manuaalisesti kortilla tai viivaimella, tai siihen voidaan käyttää tarkoitukseen sopivia tarkkoja laitteita. Mittaustuloksia käytetään oikean kokoisten piilolinssien valintaan.

Kyynelkalvon arviointi

Piilolinssisovituksessa voidaan tehdä myös kyynelkalvon (kyynelfilmi) arviointi, jossa mitataan onko silmiesi kyynelnesteen eritys normaali piilolinssien käyttöä varten.

Esimerkiksi Schirmerin liuskatestissä silmän alaluomen alle asetetaan pieni paperinpalanen. Tämän jälkeen pidät silmiä suljettuna viiden minuutin ajan, jonka jälkeen paperiliuska poistetaan. Testituloksista voidaan päätellä kärsitkö kuivasilmäisyydestä ja tarvitsetko mahdollisesti kuiville silmille sopivia piilolinssejä, jotka pitävät silmät paremmin kosteina.

Kuivat silmät voivat aiheuttaa piilolinssien käyttäjillä epämukavuuden ja roskan tunnetta silmissä, ellei ongelmaa ole huomioita linssien valinnassa.

Silmän etuosan tutkiminen

Sarveiskalvon terveydentila arvioidaan biomikroskoopin avulla, jossa valonlähteenä toimii rakolamppu. Tällä laitteella saadaan suurennettu kuva sarveiskalvosta ja muista kudoksista, joiden perusteella silmälääkäri arvioi silmän etuosan terveydentilaa. Laitteella voidaan havaita myös piilolinssien käytöstä aiheutuneet muutokset silmissä.

Piilolinssien sovittaminen

3. Piilolinssisovitus

Varsinaisessa piilolinssisovituksessa valitaan tarpeisiisi parhaiten sopivat piilolinssit.

Optikko voi ensin laittaa piilolinssit silmiisi, jonka jälkeen pääset harjoittelemaan niiden laittamista heti itse. Optikko neuvoo ja ohjeistaa perusteellisesti kaikissa vaiheissa, joten prosessi ei ole lainkaan pelottava.

Kun piilolinssit ovat silmissä, niiden annetaan asettua hetken, kunnes kyynelnesteen eritys tasaantuu ja linssit tuntuvat mukavilta silmissä.

Piilolinssien istuvuus varmistetaan mikroskoopilla, jonka avulla optikko näkee keskittyykö linssi silmään ja että linssi pääsee liikkumaan sopivasti silmän pinnalla. Optikko pyytää sinua räpyttelemään silmiä nähdäkseen miten piilolinssi liikkuu silmässä.

Lopuksi tehdään vielä näöntarkastus piilolinssit silmissä, millä varmistetaan, että näet niillä varmasti hyvin ja että niiden voimakkuus on oikea.

Ensisovituksessa saat suulliset ja kirjalliset ohjeet piilolinssien käyttöön ja hoitoon. Sovituksen jälkeen saat mukaasi ensimmäisen piilolinssiparin.

4. Jälkitarkastus

Jälkitarkastus tehdään ensikäyttäjille yleensä noin kaksi viikkoa piilolinssisovituksen jälkeen. Mikäli käytössä on yötäpäiväälinssit, jälkitarkastus on hyvä tehdä heti aamusta ensimmäisen piilolinssit päässä nukutun yön jälkeen. Muiden linssien osalta jälkitarkastus suositellaan tehtäväksi iltapäivällä, kun piilolinssit ovat olleet silmissä useamman tunnin.

Jälkitarkastuksessa arvioidaan piilolinssien toimivuutta. Optikko kysyy miten olet nähnyt piilolinsseillä, miten ne ovat istuneet silmiisi ja onko niiden käytössä ilmennyt mitään ongelmia, kuten epämukavuuden tunnetta, kirvelyä tai verestystä.

Silmä tutkitaan mikroskoopilla piilolinssien käytöstä johtuvien muutosten havaitsemiseksi. Mikäli silmissä ei ole merkkejä ongelmista, optikko kirjoittaa piilolinssimääräyksen. Piilolinssimääräys on yleensä voimassa yhden vuoden, jonka jälkeen se on hyvä uusia vähintään kerran vuodessa tehtävässä piilolinssikontrollissa.

Muista, että silmälääkäri tai optikko on ystäväsi ja hänen tehtävänsä on huolehtia, että silmäsi pysyvät terveinä ja näet niillä mahdollisimman hyvin. Kerro avoimesti mahdollisista ongelmista piilolinssien käytössä ja voitte yhdessä etsiä paremmat piilolinssit toisenlaisilla ominaisuuksilla.

Piilolinssien käyttö on turvallista, kun käytössäsi on oikeanlaiset piilolinssit ja noudatat niiden käytössä optikon puhdistukseen, säilytykseen ja käyttöaikoihin antamia ohjeita!

Piilolinssisovituksen kesto ja hinta

Piilolinssisovitus kestää aiemmin piilolinssejä käyttäneillä noin 30 minuuttia ja uusilla käyttäjillä noin 60 minuuttia.

Sovituksen hinta on optikkoliikkeestä riippuen noin 20-60 euroa.

Lisätietoa ja lähteet:

Jaa ystävillesi:

Lisää juttuja aiheesta...

Piilolinsseistä löydettiin syöpää aiheuttavia kemikaaleja

Uusi tutkimus paljastaa, että monet Yhdysvalloissa valmistettavat pehmeät piilolinssit sisältävät syöpää aiheuttavia "ikuisia kemikaaleja". Tutkijat testasivat 18 suosittua piilolinssimerkkiä ja löysivät niistä erittäin korkeita määriä orgaanista fluoria, joka on yksi ikuisista kemikaaleista. Tutkimuksesta raportoi muun muassa Guardian. Mitä ikuiset kemikaalit ovat? Ikuiset kemikaalit (engl. forever chemicals) tunnetaan myös nimellä PFAS-yhdisteet. […]

Jaa ystävillesi:
Mies otti tirsat piilarit päässä – lihansyöjäloinen söi toisen silmän

Mike Krumholz, 21-vuotias mies Floridasta, menetti toisesta silmästään näön otettuaan päiväunet piilolinssit silmissään. Herättyään hänen silmänsä näyttivät punaisilta ja tuntuivat kuin allergisessa reaktiossa. Lääkärissä hänen silmässään diagnosoitiin väärin HSV1-viruksen aiheuttama herpesinfektio. Vierailtuaan viidellä eri silmälääkärillä ja kahdella erikoislääkärillä, hänen silmässään diagnosoitiin erittäin harvinainen loinen, nimeltä akantameba. Se aiheuttaa vuonna 1973 […]

Jaa ystävillesi:
Vinkkejä piilolinssien käyttöön

Piilolinsseistä on tullut viime vuosina yhä suositumpia, koska ne tarjoavat kätevän ja huomaamattoman tavan korjata näköongelmia. Piilolinssien käyttö voi kuitenkin olla toisinaan hankalaa, varsinkin ensimmäistä kertaa piilolinssejä käyttäville. Tässä jutussa tarjoamme vinkkejä ja niksejä, jotka voivat tehdä piilolinssien käytöstä helpompaa, mukavampaa ja turvallisempaa kaikille piilolinssien käyttäjille. Olitpa sitten aloittelija ja […]

Jaa ystävillesi:
Lääkäri poisti 23 piilolinssiä potilaan silmästä

Sosiaalisessa mediassa leviää video, jossa kalifornialainen silmälääkäri poistaa potilaan silmästä 23 päällekkäin asetettua piilolinssiä. "Ne olivat kuin pino pannukakkuja", lääkäri kuvaa ja sanoo, ettei ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Tämä juttu on referaatti Insiderin haastattelusta.  Tri Katerina Kurteeva on silmälääkäri kalifornialaisella silmävammaklinikalla, jossa oli ollut kiireinen maanantai viikonlopun jälkeen. Päivän […]

Jaa ystävillesi:
Voivatko piilolinssit mennä huuruun?

Jokainen silmälasien käyttäjä tuntee sen kiusan, kun silmälasit huurtuvat. Silmälasit huurtuvat, koska linsseihin muodostuu kosteuden ja lämpötilagradienttien yhteisvaikutuksen seurauksena kosteutta. Likaiset linssit voivat edesauttaa huurtumista. Mutta voivatko piilolinssit mennä huuruun? Silmälasit huurtuvat kondensaation takia Silmälasit huurtuvat, koska hien, hengityksen tai ympäristön kosteuden aiheuttama vesihöyry laskeutuu kylmien linssien pinnalle ja muuttuu […]

Jaa ystävillesi:
Johnson & Johnsonilta uudet piilolinssit digilaitteiden käyttäjille

Kun sekä aikuiset että lapset viettävät yhä enemmän aikaan puhelimien, tablettien ja tietokoneiden näyttöjen ääressä, ovat piilolinssivalmistajat lähteneet taisteluun digitaalisten laitteiden aiheuttamaa silmien väsymistä vastaan. Nyt yksi maailman neljästä suuresta piilolinssivalmistajasta, Johnson & Johnson, kertoo tuovansa markkinoille uudet silmien väsymistä ehkäisevät kertakäyttölinssit. Jo aiemmin CooperVision toi markkinoille Biofinity Energys -piilolinssit, […]

Jaa ystävillesi:
Värilliset piilolinssit vahvuuksilla

Jos käytät silmälaseja, voit päästä niistä eroon piilolinsseillä, mutta miksi et kokeilisi samalla jotain uutta ja muuttaisi hieman silmiesi ulkonäköä? Värillisillä piilolinsseillä voit muuttaa silmiesi ulkonäköä korostamalla niiden luonnollista väriä tai muuttamalla sen kokonaan toiseksi. Ja niitä on saatavilla myös vahvuuksilla. Tässä jutussa käsittelemme värillisiä piilolinssejä vahvuuksilla ja kerromme, mitä […]

Jaa ystävillesi:
Sfääriset ja asfääriset piilolinssit

Oikean piilolinssityypin valinta voi olla hämmentävää, koska tarjolla on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja. Yhdessä silmäasiantuntijan kanssa tehtävä päätös piilolinssityypistä riippuu muun muassa piilolinssien vahvuuksista ja elämäntavoistasi, mutta myös siitä, miten usein aiot käyttää piilolinssejä ja miten paljon olet valmis käyttämään aikaa niiden hoitoon. Valintojen taustalla on tiettyjä teknisiä asioita, jotka […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinssien poisto pitkillä kynsillä [video]

Rakennekynsiä rakastavat kohtaavat monia päivittäisiä ongelmia, joita muilla ei yksinkertaisesti ole. Tekokynsiä rakastavien pitää varoa pakkauksien avaamista, käsillä syömistä ja jopa wc:ssä käymistä. Yksi geelikynsiin liittyvistä ongelmista on piilolinssien käsittely. Tässä jutussa neuvomme, miten poistat piilolinssit helpoiten rakennekynsillä. Koska nipistysmenetelmä on pitkillä kynsillä miltei mahdotonta, paras tapa poistaa piilarit on […]

Jaa ystävillesi:
Voiko piilolinssi kadota silmään?

Kun joku kysyy "voiko piilolinssi kadota silmään", hän haluaa yleensä tietää voiko piilolinssi siirtyä paikaltaan silmän etuosasta ja jäädä loukkuun silmän taakse. Hyviä uutisia: Se on mahdotonta. Useimmat piilolinssien käyttäjät ovat kokeneet sen epätoivon, kun piilarin pitäisi olla silmässä, mutta näkö on sumea ja linssi tuntuu hävinneen silmään. Piilolinssi ei […]

Jaa ystävillesi:
Voiko hitsaaminen sulattaa piilolinssin silmään kiinni?

Yksi pitkäikäisimmistä piilolinsseihin liittyvistä myyteistä on, että piilolinssit päässä hitsaaminen voi saada linssit kuumenemaan niin, että ne sulavat kiinni silmän sarveiskalvoon. Saman väitteen kuulee usein liian lähellä nuotiota istumisesta. Päätimme selvittää onko myyteissä perää. Mitä hitsaus on? Wikipedian mukaan hitsaus on osien liittämistä toisiinsa käyttämällä hyväksi lämpöä ja/tai puristusta siten, […]

Jaa ystävillesi:
Miten piilolinssit, hoitonesteet ja linssipakkaukset kierrätetään?

Jos haluat elää vastuullisesti ja tehdä kestävämpiä arkipäiväisiä valintoja, harrastat luultavasti kierrätystä. Palautat pantilliset juomapullot ja -tölkit pullonpalautukseen. Saatat lajitella paperit, pahvit ja lasijätteet erikseen ja toimittaa ne niille tarkoitettuihin keräysastioihin. Lajittelet myös biojätteet tai kukaties kompostoit ne omassa kompostissa. Tässä jutussa pohdimme, miten piilolinssit, piilolinssinesteet, linssipakkaukset ja kotelot kierrätetään […]

Jaa ystävillesi:

Suosituinta sisältöä...

Tutkijat kehittivät silmätipan joka voi parantaa kaihin

Yhdysvaltalaiset tutkijat ovat kehittäneet uuden lääkkeen, joka voidaan annostella silmään tippoina ja joka voi kutistaa tai poistaa kokonaan harmaakaihin – yleisimmän sokeutumista aiheuttavan silmäsairauden. Lääkettä ei ole vielä testattu ihmisillä, mutta Kalifornian yliopiston tutkimusryhmä uskoo voivansa toistaa kliiniset kokeet ja tarjota vaihtoehdon toistaiseksi ainoalle hoidolle, jota kaihipotilaille on tarjolla – […]

Jaa ystävillesi:
Oliiviöljyn terveyshyödyt silmille ja näölle

Silmät ovat yksi kehon tärkeimmistä elimistä. Niiden avulla voimme nähdä ja kokea ympäröivää maailmaa. Hyvän silmäterveyden ylläpitäminen on elintärkeää elämänlaadun ylläpitämiseksi, mutta monet eivät ole tietoisia, mitä he voivat tehdä suojatakseen näkökykyään. Yksi silmäterveyden ylläpitämisen menetelmistä on oliiviöljyn sisällyttäminen ruokavaliooon. Oliiviöljy on terveellisten rasvojen, vitamiinien ja antioksidanttien lähde, jolla on […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinsseistä löydettiin syöpää aiheuttavia kemikaaleja

Uusi tutkimus paljastaa, että monet Yhdysvalloissa valmistettavat pehmeät piilolinssit sisältävät syöpää aiheuttavia "ikuisia kemikaaleja". Tutkijat testasivat 18 suosittua piilolinssimerkkiä ja löysivät niistä erittäin korkeita määriä orgaanista fluoria, joka on yksi ikuisista kemikaaleista. Tutkimuksesta raportoi muun muassa Guardian. Mitä ikuiset kemikaalit ovat? Ikuiset kemikaalit (engl. forever chemicals) tunnetaan myös nimellä PFAS-yhdisteet. […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinssit parhaalla UV-suojalla

Ihon suojaaminen auringon haitalliselta ultraviolettisäteilyltä on itsestäänselvyys, mutta entä silmät? UV-säteilystä on silmille enemmän haittaa kuin ehkä uskotkaan. Altistumme päivittäin UVA- ja UVB-säteilylle jopa pilvisinä päivänä, ja siksi UV-suojalla varustettujen piilolinssien käyttö voi olla erittäin hyödyllistä silmien terveydelle. Mitä ultraviolettisäteily on Ultraviolettisäteily eli UV-säteily on esimerkiksi auringosta, loiste- ja halogeenivalaisimista […]

Jaa ystävillesi:
Vita-Pos -silmävoiteen käyttö piilolinssien kanssa?

Lukijamme kysyy: "Hei! Minulla on käytössä silikoniset kuukausilinssit, jotka otan yöksi pois. Olen alkanut kärsiä kuivien silmien ongelmista ja silmät punoittaa aamulla. Käytän päivisin piilareille sopivaa kostutustippaa, mutta yöksi haluaisin laittaa jotain järeämpää. Kysymykseni siis on: Voinko laittaa yöksi kunnon voidetta, esimerkiksi Vita-pos-salvaa, joka sisältää mm. parafiinia ja valkovaseliinia?" Silmien […]

Jaa ystävillesi:
Teknologia parantamaan ihmisten näköä kehitysmaissa

Toisinaan on helppo unohtaa, miten onnekkaita olemme. Näemme maailman aina kirkkaana meille määrätyillä silmälaseilla tai piilolinsseillä. Kaikki eivät valitettavasti ole yhtä onnekkaita. Maailman Terveysjärjestö WHO:n mukaan korjaamattomat taittovirheet on iso globaali ongelma ja yleisin näkövammojen aiheuttaja maailmanlaajuisesti. Kehitysmaissa näönhuolto on useimmille joko saavuttamattomissa tai liian kallista. Toivoa ei kannata kuitenkaan […]

Jaa ystävillesi:
Voivatko piilolinssit mennä huuruun?

Jokainen silmälasien käyttäjä tuntee sen kiusan, kun silmälasit huurtuvat. Silmälasit huurtuvat, koska linsseihin muodostuu kosteuden ja lämpötilagradienttien yhteisvaikutuksen seurauksena kosteutta. Likaiset linssit voivat edesauttaa huurtumista. Mutta voivatko piilolinssit mennä huuruun? Silmälasit huurtuvat kondensaation takia Silmälasit huurtuvat, koska hien, hengityksen tai ympäristön kosteuden aiheuttama vesihöyry laskeutuu kylmien linssien pinnalle ja muuttuu […]

Jaa ystävillesi:
Värilliset piilolinssit vahvuuksilla

Jos käytät silmälaseja, voit päästä niistä eroon piilolinsseillä, mutta miksi et kokeilisi samalla jotain uutta ja muuttaisi hieman silmiesi ulkonäköä? Värillisillä piilolinsseillä voit muuttaa silmiesi ulkonäköä korostamalla niiden luonnollista väriä tai muuttamalla sen kokonaan toiseksi. Ja niitä on saatavilla myös vahvuuksilla. Tässä jutussa käsittelemme värillisiä piilolinssejä vahvuuksilla ja kerromme, mitä […]

Jaa ystävillesi:
Vinkkejä piilolinssien käyttöön

Piilolinsseistä on tullut viime vuosina yhä suositumpia, koska ne tarjoavat kätevän ja huomaamattoman tavan korjata näköongelmia. Piilolinssien käyttö voi kuitenkin olla toisinaan hankalaa, varsinkin ensimmäistä kertaa piilolinssejä käyttäville. Tässä jutussa tarjoamme vinkkejä ja niksejä, jotka voivat tehdä piilolinssien käytöstä helpompaa, mukavampaa ja turvallisempaa kaikille piilolinssien käyttäjille. Olitpa sitten aloittelija ja […]

Jaa ystävillesi:
Tästä syystä ei kannata käyttää halpoja sovittamattomia linssejä

Buzzfeed Life kertoo varoittavan tarinan Julian Hamlinista, 23-vuotiaasta eteläcarolinalaisesta miehestä, jonka toinen silmä sokeutui hänen käytettyään huoltoasemalta ostamiaan piilolinssejä. Hamlin, joka työskentelee tällä hetkellä johdon assistenttina ja vastaanottovirkailijana, kertoo ostaneensa 15 dollaria (n. 13,6 euroa) maksaneen parin piilolinssejä ilman reseptiä vuonna 2010. Näitä halpoja värillisiä linssejä myytiin paikallisen huoltoaseman "kauneusosastolla". […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinssit ja ultraviolettisäteily (UV)

Tutkimukset ovat osoittaneet, että auringon ultraviolettisäteily (uv-säteily) on haitallista paitsi iholle, myös silmille. Siksi kannattaa kiinnittää huomiota myös piilolinssien tarjoamaan UV-suojaan. UV-säteily on vaarallista silmille Ultraviolettisäteilyn UVA-säteilyalue on silmien kannalta kaikista ongelmallisin, koska se pääsee silmässä tunkeutumaan mykiöön asti ja aiheuttaa sen samentumista eli harmaakaihia. Harmaakaihi eli katarakti (cataract) on […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinssit ja roskan tunne silmässä - 8 mahdollista syytä

Täydellisessä maailmassa piilolinssit istuvat silmän sarveiskalvolla niin mukavasti, että niitä tuskin edes huomaa. Useimmat meistä kuitenkin kokevat piilolinssien käytöstä johtuvaa epämukavuuden tunnetta silmissämme ainakin jossakin vaiheessa elämää. Mitkä asiat voivat aiheuttaa roskan tunnetta tai muuta epämukavuutta piilolinssejä käytettäessä? 1. Kuivasilmäisyys Kun kyynelnesteen määrä tai laatu on heikko, silmät eivät enää […]

Jaa ystävillesi:
Piilari.info logo
Piilari.info © 2009-2023. Kaikki oikeudet pidätetään. Piilari.info tarjoaa tietoa piilolinsseistä ja niiden käytöstä, sekä jatkuvasti päivittyvän piilolinssien hintavertailun, jonka avulla kuluttajat voivat löytää edullisimman paikan ostaa piilolinssit netistä. Tällä sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien käytössä aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota affiliate-linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.