Piilolinssisi halpenevat

Julkaistu: 18.4.2016 • Muokattu: 17.3.2020
Säästöpossu

Maailman suurin piilolinssivalmistaja Johnson & Johnson on luopunut minimihinnoitteluvaatimuksistaan, mikä enteilee tulevaa piilolinssien hintasotaa, kertoo CNN. Minimihinnalla tarkoitetaan valmistajan jälleenmyyjille määräämää alinta sallittua hintaa.

Johnson & Johnson ilmoitti tällä viikolla lopettavansa kiistanalaisen yksipuolisen hintapolitiikan Acuvue-piilolinssien osalta. Valmistajan määräämä vähimmäishinta on ollut Yhdysvalloissa ison tuomioistuintaistelun aiheena.

Alennushintaisten piilolinssien jälleenmyyjät, kuten 1-800 Contacts, ovat taistelleet valmistajan pakotettua hinnoittelua vastaan. Jälleenmyyjien mukaan piilolinssien hinnat voisivat olla jopa 35 % edullisemmat ilman valmistajien määräämiä minimihintoja.

Utahin osavaltiossa säädettiin viime vuonna piilolinssien minimihinnat kieltävä laki. Johnson & Johnson, ja sen pienemmät kilpailijat Alcon ja Bauch & Lomb, veivät asian oikeuteen estääkseen lakialoitteen hyväksymisen. Liittovaltion tuomioistuimen odotetaan antavan lausuntonsa kiistaan vielä tämän vuoden aikana.

Tappiota ennakoiden Johnson & Johnson päätti korvata hintapolitiikan palkitsemisohjelmalla, jota potilaat voivat hyödyntää optikkoliikkeissä alennushintaisten verkkokauppojen sijasta.

Piilolinssivalmistajat haluavat asiakkaidensa ostavan linssinsä mieluummin optikkoliikkeistä, jotka myyvät uusimpia tuotteita ja voivat samalla esitellä asiakkailleen niiden uusia brändejä.

Johnson & Johnsonin mukaan silmälääkärit ovat pätevimpiä määrittämään parhaan hoidon potilaiden silmille. Alennushintaiset jälleenmyyjät, kuten 1-800 Contacts ja Costco, eivät voi tehdä niin.

"Potilas on etusijalla", sanoo Johnson & Johnsonin amattiasioiden johtaja Millicent Knight. "Meidän mielestä on kaikkien edun mukaista, että potilaat käyvät silmälääkärin vastaanotolla säännöllisesti, ja aiomme jatkaa lääkäri–potilas-suhteen puolesta puhumista."

Mutta piilolinssit voivat olla kalliit ja nettimyyjät pyrkivät myymään piilolinssejä optikkoliikkeitä edullisemmin. Suurin osa piilolinsseistä myydään edelleen liikkeissä, mutta verkkokauppojen osuus myynnistä on kasvussa.

1-800 Contacts sanoo laskeneensa joidenkin piilolinssien hintoja jopa 15 dollarilla (n. 13 eurolla) per laatikko Utahissa säädetyn lain jälkeen.

Mikäli Johnson & Johnson ei voi pakottaa jälleenmyyjiä hinnoittelemaan tuotteitaan, se uskoo reward-ohjelman kannustavan potilaita ostamaan linssit optikkoliikkeistä.

"Strategiamme perustuu edelleen merkityksellisten innovaatioiden luomiseen vastaamaan potilaiden tarpeita sekä parantamaan tuotteiden edullisuutta ja saatavuutta", sanoo Johnson & Johnsonin Pohjois-Amerikan yksikön puheenjohtaja Peter Menziuso.

Piilolinssien käyttäjien kannattaa käydä optikon näöntarkastuksessa vähintään kahden vuoden välein ja halvimmat linssit löydät tietysti aina hintavertailustamme.

Lähde: CNN Money

Jaa ystävillesi:
  • Copyright © 2009-2022 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.