Piilolinssisi halpenevat

Julkaistu: 18.4.2016 • Muokattu: 17.3.2020 • Aiheet:

Maailman suurin piilolinssivalmistaja Johnson & Johnson on luopunut minimihinnoitteluvaatimuksistaan, mikä enteilee tulevaa piilolinssien hintasotaa, kertoo CNN. Minimihinnalla tarkoitetaan valmistajan jälleenmyyjille määräämää alinta sallittua hintaa.

Johnson & Johnson ilmoitti tällä viikolla lopettavansa kiistanalaisen yksipuolisen hintapolitiikan Acuvue-piilolinssien osalta. Valmistajan määräämä vähimmäishinta on ollut Yhdysvalloissa ison tuomioistuintaistelun aiheena.

Alennushintaisten piilolinssien jälleenmyyjät, kuten 1-800 Contacts, ovat taistelleet valmistajan pakotettua hinnoittelua vastaan. Jälleenmyyjien mukaan piilolinssien hinnat voisivat olla jopa 35 % edullisemmat ilman valmistajien määräämiä minimihintoja.

Utahin osavaltiossa säädettiin viime vuonna piilolinssien minimihinnat kieltävä laki. Johnson & Johnson, ja sen pienemmät kilpailijat Alcon ja Bauch & Lomb, veivät asian oikeuteen estääkseen lakialoitteen hyväksymisen. Liittovaltion tuomioistuimen odotetaan antavan lausuntonsa kiistaan vielä tämän vuoden aikana.

Tappiota ennakoiden Johnson & Johnson päätti korvata hintapolitiikan palkitsemisohjelmalla, jota potilaat voivat hyödyntää optikkoliikkeissä alennushintaisten verkkokauppojen sijasta.

Piilolinssivalmistajat haluavat asiakkaidensa ostavan linssinsä mieluummin optikkoliikkeistä, jotka myyvät uusimpia tuotteita ja voivat samalla esitellä asiakkailleen niiden uusia brändejä.

Johnson & Johnsonin mukaan silmälääkärit ovat pätevimpiä määrittämään parhaan hoidon potilaiden silmille. Alennushintaiset jälleenmyyjät, kuten 1-800 Contacts ja Costco, eivät voi tehdä niin.

"Potilas on etusijalla", sanoo Johnson & Johnsonin amattiasioiden johtaja Millicent Knight. "Meidän mielestä on kaikkien edun mukaista, että potilaat käyvät silmälääkärin vastaanotolla säännöllisesti, ja aiomme jatkaa lääkäri–potilas-suhteen puolesta puhumista."

Mutta piilolinssit voivat olla kalliit ja nettimyyjät pyrkivät myymään piilolinssejä optikkoliikkeitä edullisemmin. Suurin osa piilolinsseistä myydään edelleen liikkeissä, mutta verkkokauppojen osuus myynnistä on kasvussa.

1-800 Contacts sanoo laskeneensa joidenkin piilolinssien hintoja jopa 15 dollarilla (n. 13 eurolla) per laatikko Utahissa säädetyn lain jälkeen.

Mikäli Johnson & Johnson ei voi pakottaa jälleenmyyjiä hinnoittelemaan tuotteitaan, se uskoo reward-ohjelman kannustavan potilaita ostamaan linssit optikkoliikkeistä.

"Strategiamme perustuu edelleen merkityksellisten innovaatioiden luomiseen vastaamaan potilaiden tarpeita sekä parantamaan tuotteiden edullisuutta ja saatavuutta", sanoo Johnson & Johnsonin Pohjois-Amerikan yksikön puheenjohtaja Peter Menziuso.

Piilolinssien käyttäjien kannattaa käydä optikon näöntarkastuksessa vähintään kahden vuoden välein ja halvimmat linssit löydät tietysti aina hintavertailustamme.

Lähde: CNN Money

Luitko jo nämä?

 • Ankka-jänis

  36 uskomatonta optista harhaa

  Optinen harha on illuusio, jossa aivot tulkitsevat silmien saaman informaation siten, että näköaistimuksessa jokin vaikuttaa mahdottomalta tai todellisuuden vastaiselta. 1. Ankka-jänis 2. Shakkilauta 3. Askeltavat...
 • Sininen silmä

  Harvinaiset silmien värit

  Tiesitkö, että ihmiset ovat geneettisesti 99,9-prosenttisesti identtisiä keskenään? Meillä kaikilla on ruskea, musta, vaalea tai punainen tukka. Meillä kaikilla on vaalea, keskiruskea tai tumma iho. Meillä kaikilla on si...
 • Silmien väsyminen kännykän käytöstä

  Silmien väsyminen: syyt, oireet ja hoito

  Meidän kaikkien silmät tuntuvat väsyneiltä juuri ennen nukkumaanmenoa. Silmäluomet alkavat tuntumaan raskailta ja ne painuvat alas. Kun siristelet silmäsi ja yrität pysyä hereillä, näkökenttä kapenee. Lopulta silmäluomet...
 • Piilolinssin poistaminen (video)

  Piilolinssin silmästä poistamiseen on olemassa eri tekniikoita. Tässä on kaksi erittäin yleistä tekniikkaa: Tapa 1 Jos sinulla on voimakas räpyttelyrefleksi, kannattaa pitää kiinni yläluomesta ei-dominoivalla kädel...
 • Kosteuttavat silmätipat

  Mitkä piilolinssit sopivat kuiville silmille?

  Kun piilolinssien käyttäjillä on ongelmia linssien kanssa, ongelmat liittyvät hyvin usein silmien kuivumiseen. Jopa 40 prosenttia piilolinssien käyttäjistä ilmoittaa kärsineensä ainakin joskus kuivista silmistä. Naiset k...
 • Paljon porkkanoita kasassa.

  5 parasta ruokaa silmien terveydelle

  Silmät ovat sielun peili ja ne määrittelevät kokemiasi tunteita jatkuvasti. Mutta ennen kaikkea silmät antavat kyvyn nähdä asioita. Tarvitset silmiäsi kävellessä, syödessä, lukiessa, kirjoittaessa ja havainnoidessasi ymp...
MAINOS
Mainos: SilmäasemaLenson-mainos: Osta piilolinssejä: Laaja valikoima, huokeat hinnat.
Copyright © 2009-2021 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.