FDA hyväksyi ensimmäiset auringonvalossa tummuvat piilolinssit

Julkaistu: 17.4.2018 • Muokattu: 1.4.2020 • Aiheet: ,

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA on juuri hyväksynyt ensimmäiset kirkkaassa auringonvalossa automaattisesti tummentuvat fotokromaattiset piilolinssit. Uutta teknologiaa hyödyntävät linssit reagoivat auringon UV-säteilyyn ja tummuvat sen mukaisesti suojaamaan käyttäjän silmiä.

Markkinoilla on jo vuosia ollut auringon ultraviolettisäteilyn määrän mukaan tummenevia ja kirkastuvia aurinkolaseja ja silmälaseja. Tähän asti teknologia on rajoittunut aurinkolaseihin ja silmälaseihin jättäen piilolinssien käyttäjät aurinkolasien varaan.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto on nyt antanut hyväksynnän ensimmäisille piilolinsseille, jotka hyödyntävät fotokromaattista teknologiaa. Linsseihin lisättu ainutlaatuinen fotokromaattinen lisäaine mukautuu linssien läpäisemän näkyvän auringonvalon määrään tummentaen linssit automaattisesti. Kun valaistus palaa normaaliksi, linssit tulevat jälleen kirkkaiksi.

Johnson & Johnsonin Acuvue Oasys -tuoteperheeseen kuuluvissa pehmeissä linsseissä käytetään Transitions Light Intelligent -teknologiaa. Päivittäiseen käyttöön tarkoitetut kahden viikon käyttövälin linssit on suunnattu sekä kauko- että likitaitteisuudesta kärsiville henkilöille. Niitä voivat käyttää myös osa epätasaisen sarveiskalvon aiheuttamasta hajataitosta kärsivistä.

"Tämä on ensimmäinen piilolinssi, joka hyödyntää auringossa tummuvissa silmälaseissa käytettyä teknologiaa", FDA:n silmä-, nenä- ja kurkkuosastolla työskentelevä Malvina Eydelman kertoo.

FDA (Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto) hyväksyi teknologian laajojen kokeiden ja kliinisten tutkimusten jälkeen. Yhteensä tutkimuksiin osallistui yli 1 000 piilolinssien käyttäjää. FDA:n mukaan uuden teknologian linssien käyttäminen ei aiheuttanut ongelmia autolla ajamisessa yö- tai päiväsaikaan tai yleiseen näkemisen laatuun.

Kuten muutkaan piilolinssit, myös valoon mukautuvat piilolinssit eivät sovellu kaikille. FDA varoittaa, että toistuvista silmä- tai luomitulehduksista, tietyistä silmäsairauksista ja silmävammoista kärsivien ei tule käyttää fotokromaattisia piilolaseja. Myös kuivista silmistä, herkistä sarveiskalvoista ja toistuvista allergisista reaktioista kärsivien näkemisen laatu voi huonontua.

FDA varoittaa myös piilolinssit päässä nukkumisesta ja linssien altistamisesta vedelle. Piilolinssejä ei tule koskaan käyttää myöskään aurinkolasien korvaajina.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan fotokromaattiset piilolinssit tulevat markkinoille vuoden 2019 alkupuoliskolla.

via Interesting Engineering, FDA.

Luitko jo nämä?

 • Ankka-jänis

  36 uskomatonta optista harhaa

  Optinen harha on illuusio, jossa aivot tulkitsevat silmien saaman informaation siten, että näköaistimuksessa jokin vaikuttaa mahdottomalta tai todellisuuden vastaiselta. 1. Ankka-jänis 2. Shakkilauta 3. Askeltavat...
 • Sininen silmä

  Harvinaiset silmien värit

  Tiesitkö, että ihmiset ovat geneettisesti 99,9-prosenttisesti identtisiä keskenään? Meillä kaikilla on ruskea, musta, vaalea tai punainen tukka. Meillä kaikilla on vaalea, keskiruskea tai tumma iho. Meillä kaikilla on si...
 • Silmien väsyminen kännykän käytöstä

  Silmien väsyminen: syyt, oireet ja hoito

  Meidän kaikkien silmät tuntuvat väsyneiltä juuri ennen nukkumaanmenoa. Silmäluomet alkavat tuntumaan raskailta ja ne painuvat alas. Kun siristelet silmäsi ja yrität pysyä hereillä, näkökenttä kapenee. Lopulta silmäluomet...
 • Piilolinssin poistaminen (video)

  Piilolinssin silmästä poistamiseen on olemassa eri tekniikoita. Tässä on kaksi erittäin yleistä tekniikkaa: Tapa 1 Jos sinulla on voimakas räpyttelyrefleksi, kannattaa pitää kiinni yläluomesta ei-dominoivalla kädel...
 • Kosteuttavat silmätipat

  Mitkä piilolinssit sopivat kuiville silmille?

  Kun piilolinssien käyttäjillä on ongelmia linssien kanssa, ongelmat liittyvät hyvin usein silmien kuivumiseen. Jopa 40 prosenttia piilolinssien käyttäjistä ilmoittaa kärsineensä ainakin joskus kuivista silmistä. Naiset k...
 • Paljon porkkanoita kasassa.

  5 parasta ruokaa silmien terveydelle

  Silmät ovat sielun peili ja ne määrittelevät kokemiasi tunteita jatkuvasti. Mutta ennen kaikkea silmät antavat kyvyn nähdä asioita. Tarvitset silmiäsi kävellessä, syödessä, lukiessa, kirjoittaessa ja havainnoidessasi ymp...
MAINOS
Mainos: SilmäasemaLenson-mainos: Osta piilolinssejä: Laaja valikoima, huokeat hinnat.
Copyright © 2009-2021 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.