Piilolinssien jäätyminen

Julkaistu: 10.9.2013 • Muokattu: 7.4.2021 • Aiheet: ,

Piilolinssejä ja piilolinssinestettä voi joutua etenkin talvisaikaan kuljettamaan ja käyttämään hyvin kylmissä olosuhteissa.

Tässä jutussa esitetään usein kysyttyjä kysymyksiä piilolinssien käytöstä kylmällä ilmalla ja jäätymisestä, sekä vastataan niihin.

K: Tilasin piilolinssit netistä ja postilaatikkoni on ulkona. Eivätkö piilolinssit jäädy pakkasella?

V: Piilolinssit toimitetaan yleensä hyvin lämpöä eristävässä paketissa ja piilolinssinesteessä, joka sisältää suolaa ja siitä syystä sen jäätymispiste on selvästi veden jäätymispistettä alhaisempi. Piilolinssit voivat jähmettyä kovassa pakkasessa, mutta ne ovat useimmissa tapauksissa käyttökelpoiset heti sulattuaan.

Suomessa toimivat piilolinssikaupat toimittavat tilaukset 1. luokan kirjeenä, joka toimitetaan kotiovelle jos kirje sopii postilaatikosta. Muussa tapauksessa voit noutaa kirjeen lähimmästä postista.

Mikäli sinulla on ulkopostilaatikko ja haluat olla varma, että piilolinssit eivät jäädy, tilaa ne verkkokaupasta, jossa voit valita toimitustavaksi postiennakon. Tällöin voit noutaa lähetyksen Postin toimipisteestä.

K: Vaurioituvatko piilolinssit jos ne jäätyvät?

V: Jos piilolinssit ovat päässeet jäätymään, näet niiden sulattua ovatko ne vaurioituneet. Mikäli piilolinssien reunat ovat käpristyneet ja ne eivät palaudu symmetriseen muotoon huoneenlämmössä ja piilolinssinesteessä, ne ovat luultavasti vahingoittuneet. Jos uudet piilolinssit tuntuvat heti epämukavilta silmissä, ne saattavat olla vaurioituneet pakkasessa.

Voit vaatia myyjältä uutta pakkausta tai hyvitystä kuljetuksen aikana rikkoutuneista tuotteista Kuluttajansuojalakiin vedoten.

LensOn postipaketti

K: Voiko piilolinssit jäätyä silmiin?

V: Suomen ilmasto asettaa tiettyjä haasteita terveiden silmien ylläpitämiseksi. Talvella joudut selviämään kylmästä ja kuivasta ilmasta ulkona ja kuivasta lämmöstä sisätiloissa. Kaikki talven tuomat lämpötila- ja kosteusmuutokset vaikuttavat silmien kosteuteen – erityisesti jos käytät piilolinssejä.

Useimmat käyttävät piilolinssejä ilman ongelmia myös kylmällä ilmalla. Piilolinssit eivät voi jäätyä silmiin kovallakaan pakkasella, koska silmien suolainen kyynelneste pitää piilolinssit jatkuvasti kosteana. Koska linssit ovat kiinni silmässä, ruumiinlämpö huolehtii, etteivät linssit pääse jäätymään.

Kylmä ilma voi kuitenkin kuivattaa silmiä ja piilolinssien pois ottaminen voi olla hieman tavallista hankalampaa. Voit ehkäistä silmien kuivumista laittamalla silmiin muutaman tipan monikäyttöistä piilolinssinestettä tai kosteuttavia silmätippoja.

K: Voiko jäätynyttä piilolinssinestettä vielä käyttää?

V: Piilolinssinestettä tulisi käyttöohjeen mukaisesti säilyttää aina huoneenlämmössä, koska jäätyessään sen kemialliset ominaisuudet ja polymeerirakenne muuttuvat. Samalla neste menettää jonkin verran desinfiointitehoaan.

Periaatteessa mitä kovemmassa kovemmassa pakkasessa ja mitä pitempään neste on ollut kylmissä olosuhteissa, sitä suositeltavampaa on hävittää kerran jäätynyt piilolinssineste ja hankkia tilalle uutta.

K: Miten välttää piilolinssien jäätyminen?

 • Jos olet tilannut piilolinssit netistä ja ne toimitetaan ulkopostilaatikkoon, nouda paketti laatikosta mahdollisimman pian.
 • Jos haluat olla varma, että piilolinssit eivät pääse jäätymään, valitse toimitustavaksi nouto Postin palvelupisteestä tai SmartPOST-pakettiautomaatista, jotta ne ovat huoneenlämmössä, kunnes pääset hakemaan toimituksen.
 • Vuoraa piilolinssit ja linssineste esim. vaatteilla jos joudut kuljettamaan niitä pakkasella.
 • Älä unohda piilolinssejä tai piilolinssinestettä ulos, autoon tai kylmiin tiloihin.

KYSELY: Ovatko piilolinssisi koskaan jäätyneet?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...

Luitko jo nämä?

 • Ankka-jänis

  36 uskomatonta optista harhaa

  Optinen harha on illuusio, jossa aivot tulkitsevat silmien saaman informaation siten, että näköaistimuksessa jokin vaikuttaa mahdottomalta tai todellisuuden vastaiselta. 1. Ankka-jänis 2. Shakkilauta 3. Askeltavat...
 • Sininen silmä

  Harvinaiset silmien värit

  Tiesitkö, että ihmiset ovat geneettisesti 99,9-prosenttisesti identtisiä keskenään? Meillä kaikilla on ruskea, musta, vaalea tai punainen tukka. Meillä kaikilla on vaalea, keskiruskea tai tumma iho. Meillä kaikilla on si...
 • Silmien väsyminen kännykän käytöstä

  Silmien väsyminen: syyt, oireet ja hoito

  Meidän kaikkien silmät tuntuvat väsyneiltä juuri ennen nukkumaanmenoa. Silmäluomet alkavat tuntumaan raskailta ja ne painuvat alas. Kun siristelet silmäsi ja yrität pysyä hereillä, näkökenttä kapenee. Lopulta silmäluomet...
 • Piilolinssin poistaminen (video)

  Piilolinssin silmästä poistamiseen on olemassa eri tekniikoita. Tässä on kaksi erittäin yleistä tekniikkaa: Tapa 1 Jos sinulla on voimakas räpyttelyrefleksi, kannattaa pitää kiinni yläluomesta ei-dominoivalla kädel...
 • Kosteuttavat silmätipat

  Mitkä piilolinssit sopivat kuiville silmille?

  Kun piilolinssien käyttäjillä on ongelmia linssien kanssa, ongelmat liittyvät hyvin usein silmien kuivumiseen. Jopa 40 prosenttia piilolinssien käyttäjistä ilmoittaa kärsineensä ainakin joskus kuivista silmistä. Naiset k...
 • Paljon porkkanoita kasassa.

  5 parasta ruokaa silmien terveydelle

  Silmät ovat sielun peili ja ne määrittelevät kokemiasi tunteita jatkuvasti. Mutta ennen kaikkea silmät antavat kyvyn nähdä asioita. Tarvitset silmiäsi kävellessä, syödessä, lukiessa, kirjoittaessa ja havainnoidessasi ymp...
MAINOS
Mainos: SilmäasemaLenson-mainos: Osta piilolinssejä: Laaja valikoima, huokeat hinnat.
Copyright © 2009-2021 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.