Tässä ovat japanilaiset piilolinssipinsetit

Julkaistu: 12.9.2014 • Muokattu: 8.4.2021 • Aiheet: ,

Onko sinulla ongelmia piilolinssien laittamisessa silmiin? Japanilainen yritys on kehittänyt laitteen, jolla linssien laittamisen ainakin pitäisi tulla helpommaksi. Kyseessä on eräänlaiset piilolinssipinsetit, joita kutsutaan nimellä Meruru.

Meruru-piilolinssipinsetit mahdollistavat piilolinssien laittamisen ja poistamisen ilman sormien käyttämistä. Tuote on valmistettu polykarbonaatista ja siinä on silikonista valmistettu kärki. Valmistaja kuvailee Merurua yksinkertaiseksi, turvalliseksi ja hygieeniseksi tuotteeksi, jota on helppo käyttää. Se on ensimmäinen tuote, joka mahdollistaa sekä piilolinssien laittamisen että poistamisen.

Piilolinssipinsettejä käytetään ottamalla piilolinssi ensin kotelosta pois eräänlaisella pienellä lusikalla, jonka jälkeen se asetetaan pinsetin päässä olevaan "kuppiin". Tämän jälkeen silmä aukaistaan mahdollisimman suureksi toisen käden avituksella ja linssi asetetaan silmään. Linssin poistaminen on yhtä yksinkertaista. Ainakin videolla tuotteen käyttäminen näyttää varsin helpolta:

Käytön jälkeen linssipinsetit huuhdellaan vedellä ja jätetään kuivumaan. Valmistajan mukaan bakteerit eivät viihdy pinseteissä.

Kenelle piilolinssipinsetit sopivat?

Meruru-linssipinsetitNormaalisti piilolinssit laitetaan silmiin sormilla. Pitkät kynnet voivat vahingoittaa silmää ja johtaa ikäviin silmäsairauksiin, kuten sidekalvontulehdukseen. Lisäksi käsiin jää aina jonkin verran likaa ja bakteereja, vaikka ne pesisi kuinka huolellisesti saippualla. Toisinaan käsien pesuun ei ole lainkaan mahdollisuutta.

Joillakin piilolinssien käyttäjillä on myös vaikeuksia saada linssejä silmiin ylipäätään - esimerkiksi silmien herkän räpyttelyrefleksin vuoksi.

Missä piilolinssipinsettejä myydään?

Ikävä kyllä Meruru-pinsettejä on toistaiseksi saatavilla vain Japanissa. Valmistajan suunnitelmissa on laajentaa markkinoita tulevaisuudessa myös Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.

Ainakin Alensa.fi myy vastaavanlaisia tuotteita: piilolinssipinsetit 1,99 euron hintaan ja pienellä imukupilla varustettu piilolinssiasetin 2,50 eurolla.

Lähde: Meruru.biz (Viitattu 12.9.2014). Kuvat: Meruru.biz.

Luitko jo nämä?

 • Ankka-jänis

  36 uskomatonta optista harhaa

  Optinen harha on illuusio, jossa aivot tulkitsevat silmien saaman informaation siten, että näköaistimuksessa jokin vaikuttaa mahdottomalta tai todellisuuden vastaiselta. 1. Ankka-jänis 2. Shakkilauta 3. Askeltavat...
 • Sininen silmä

  Harvinaiset silmien värit

  Tiesitkö, että ihmiset ovat geneettisesti 99,9-prosenttisesti identtisiä keskenään? Meillä kaikilla on ruskea, musta, vaalea tai punainen tukka. Meillä kaikilla on vaalea, keskiruskea tai tumma iho. Meillä kaikilla on si...
 • Silmien väsyminen kännykän käytöstä

  Silmien väsyminen: syyt, oireet ja hoito

  Meidän kaikkien silmät tuntuvat väsyneiltä juuri ennen nukkumaanmenoa. Silmäluomet alkavat tuntumaan raskailta ja ne painuvat alas. Kun siristelet silmäsi ja yrität pysyä hereillä, näkökenttä kapenee. Lopulta silmäluomet...
 • Piilolinssin poistaminen (video)

  Piilolinssin silmästä poistamiseen on olemassa eri tekniikoita. Tässä on kaksi erittäin yleistä tekniikkaa: Tapa 1 Jos sinulla on voimakas räpyttelyrefleksi, kannattaa pitää kiinni yläluomesta ei-dominoivalla kädel...
 • Kosteuttavat silmätipat

  Mitkä piilolinssit sopivat kuiville silmille?

  Kun piilolinssien käyttäjillä on ongelmia linssien kanssa, ongelmat liittyvät hyvin usein silmien kuivumiseen. Jopa 40 prosenttia piilolinssien käyttäjistä ilmoittaa kärsineensä ainakin joskus kuivista silmistä. Naiset k...
 • Paljon porkkanoita kasassa.

  5 parasta ruokaa silmien terveydelle

  Silmät ovat sielun peili ja ne määrittelevät kokemiasi tunteita jatkuvasti. Mutta ennen kaikkea silmät antavat kyvyn nähdä asioita. Tarvitset silmiäsi kävellessä, syödessä, lukiessa, kirjoittaessa ja havainnoidessasi ymp...
MAINOS
Mainos: SilmäasemaLenson-mainos: Osta piilolinssejä: Laaja valikoima, huokeat hinnat.
Copyright © 2009-2021 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.