Mitä piilolinssien vesipitoisuus tarkoittaa?

Julkaistu: 13.2.2024 • Muokattu: 11.4.2024
Mitä piilolinssien vesipitoisuus tarkoittaa ja miten se vaikuttaa linssien käyttömukavuuteen, suorituskykyyn ja hoitoon?

Piilolinssien vesipitoisuus on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa niiden käyttömukavuuteen, suorituskykyyn ja hoitoon. Tässä blogijutussa pureudumme vesipitoisuuden ymmärtämiseen ja sen merkitykseen piilolinssien valinnassa ja käytössä.

Käymme läpi, miten vesipitoisuus vaikuttaa linssien suorituskykyyn ja hoitoon sekä tarkastelemme uusien materiaalien ja teknologioiden roolia. Lopuksi vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin vesipitoisuudesta, jotta sinä voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä piilolinssejäsi valitessasi.

Vesipitoisuuden ymmärtäminen

Piilolinssien vesipitoisuus kertoo, kuinka suuri osuus linssin kokonaismassasta on vettä, ja se ilmoitetaan yleensä prosenttiosuutena. Esimerkiksi suosittujen Biofinity-kuukausilinssien vesipitoisuus on 48 %, mikä tarkoittaa, että lähes puolet tämän linssin massasta on vettä. Vesipitoisuuden ymmärtäminen on tärkeää, sillä se vaikuttaa merkittävästi linssien mukavuuteen, hapen läpäisykykyyn ja kosteuden säilyttämiseen.

Piilolinssien vesipitoisuus vaihtelee laajasti riippuen linssimateriaalista ja valmistusteknologiasta. Yleisesti ottaen, vesipitoisuus voi vaihdella noin 33 prosentista jopa yli 75 prosenttiin.

Perinteisesti pehmeissä hydrogeelilinsseissä vesipitoisuus on korkea, mikä tekee niistä joustavia ja mukavampia käyttää. Toisaalta, uudemmista silikonihydrogeelilinsseissä kohtuullinen vesipitoisuus yhdistyy korkeaan hapenläpäisykykyyn, mikä tarjoaa sekä mukavuutta että terveyshyötyjä.

Vesipitoisuuden merkitys piilolinsseissä

Vaikka saattaa vaikuttaa loogiselta, että korkeamman vesipitoisuuden linssit olisivat automaattisesti mukavammat, todellisuus on monimutkaisempi.

Korkean vesipitoisuuden linssit ovat pehmeämmät ja voivat siitä syystä tuntua miellyttävämmiltä silmässä aluksi, mutta ne voivat myös kuivua nopeammin päivän mittaan, mikä voi aiheuttaa epämukavuutta ja tarvetta kostutustuotteille, kuten kosteuttaville silmätipoille.

Lisäksi korkean vesipitoisuuden linssit saattavat olla alttiimpia mikrobien kasvulle tietyissä olosuhteissa, mikä korostaa huolellisen hygienian ja linssien asianmukaisen hoidon merkitystä.

Toinen tärkeä tekijä, joka liittyy piilolinssien vesipitoisuuteen, on linssien kyky siirtää happea. Vaikka korkea vesipitoisuus voi teoriassa parantaa linssin hapenläpäisykykyä, modernit silikonihydrogeelimateriaalit mahdollistavat korkean hapenläpäisevyyden ilman, että vesipitoisuuden tarvitsee olla erityisen korkea.

Tämä tarkoittaa, että silmäterveyden kannalta on mahdollista saavuttaa optimaalinen tasapaino hapen saannin ja linssien kosteutuspitoisuuden välillä.

Optometristi tai silmälääkäri voi auttaa määrittämään, mikä vesipitoisuus sopii parhaiten yksilöllisiin tarpeisiisi huomioiden sekä mukavuuden että silmien terveyden.

Vesipitoisuuden vaikutus linssien suorituskykyyn

Piilolinssien vesipitoisuuden vaikutus linssien suorituskykyyn vaatii ymmärrystä silmän fysiologiasta. Korkea vesipitoisuus parantaa linssien kykyä siirtää happea, mikä on välttämätöntä sarveiskalvolle, joka saa suurimman osan tarvitsemastaan hapesta suoraan ilmasta. Hapensaanti on erityisen kriittistä piilolinssien käyttäjille, koska linssit rajoittavat hapen pääsyä sarveiskalvolle.

Jos sarveiskalvo ei saa riittävästi happea, se voi johtaa sarveiskalvon hypoksiaan eli hapenpuutteeseen. Se on yleisin piilolinssien käyttöön liittyvä ongelma, joka koskee erityisesti yötäpäivää-linssien käyttäjiä.

Hapenläpäisykyky (Dk/t) on keskeinen mittari, joka kuvaa linssimateriaalin kykyä siirtää happea. Vaikka korkea vesipitoisuus voi teoriassa parantaa linssin hapenläpäisykykyä, se ei ole ainoa vaikuttava tekijä.

Nykyiset piilolinssimateriaalit, kuten silikonihydrogeelit, mahdollistavat erinomaisen hapenläpäisykyvyn ilman, että linssin vesipitoisuuden tarvitsee olla erityisen korkea. Esimerkiksi Dailies Total1 -kertakäyttölinsseissä, linssin ytimen vesipitoisuus on "vain" 33 %", mutta niiden ainutlaatuisen porrastetun vesipitoisuuden ansiosta linssien vesipitoisuus kasvaa linssin pintaa kohden yli 80 prosenttiin ollen linssin pinnalla lähes 100-prosenttisesti vettä.

Lue myös: Pehmeiden piilolinssien materiaalit: hydrogeeli vs silikonihydrogeeli?

Toisaalta, korkean vesipitoisuuden omaavat linssit voivat kuivua nopeammin, erityisesti kuivissa ympäristöissä ja ilmastoiduissa tiloissa. Kun piilolinssi kuivuu, se vähentää käyttömukavuutta ja heikentää näkökykyä. Pitkällä aikavälillä liika kuivuminen lisää kitkaa silmän pinnalla, mikä voi johtaa ärsytykseen tai jopa sarveiskalvon vaurioitumiseen.

Jos kärsit silmien kuivuudesta tai epämukavuudesta piilolinssien käytön yhteydessä, on tärkeää keskustella optikon tai silmälääkärin kanssa löytääksesi juuri sinulle parhaiten sopivat linssit. Silmäterveyden asiantuntija on paras arvioimaan, miten erilaiset linssityypit ja niiden ominaisuudet, kuten vesipitoisuus, vastaavat yksilöllisiä näkötarpeitasi.

Vesipitoisuuden vaikutus linssien hoitoon

Piilolinssien korkea vesipitoisuus voi vaikuttaa myös silmien koettuun kosteuteen. Korkean vesipitoisuuden linssit voivat imeä kosteutta silmien kyynelnesteestä, mikä voi johtaa silmien kuivumiseen ja epämukavuuteen piilolinssien käytön aikana.

Korkean vesipitoisuuden linssit voivat myös houkutella enemmän proteiinikertymiä, mikä voi vaikuttaa piilolinssien tarjoamaan selkeään näköön ja käyttömukavuuteen. Tästä syystä tällaiset linssit voivat edellyttää säännöllisempää puhdistusta ja desinfiointia erityisillä piilolinssinesteillä.

Silikonihydrogeelilinssit (SiHy) tarjoavat paremman hapen läpäisykyvyn verrattuna perinteisiin hydrogeelilinsseihin, mikä on tärkeää silmien terveydelle erityisesti pitkäaikaisessa käytössä.

SiHy-piilolinssien vesipitoisuus ja pintakäsittelyt, kuten kosteuttavat aineet linssimateriaalissa, auttavat parantamaan vesipitoisuutta ja vähentämään lipidikertymiä. Monet piilolinssivalmistajat ovat lisänneet tuotteisiinsa esimerkiksi polyvinyylialkoholia tai hyaluroonihappoa, jotka vapautuvat linssistä käytön aikana ja auttavat ylläpitämään kosteutta.

Uusien materiaalien ja teknologioiden vaikutus

Uusien piilolinssimateriaalien ja -teknologioiden kehitys on vienyt piilolinssit uudelle tasolle, tarjoten käyttäjille parempaa mukavuutta, terveyttä ja käytön helppoutta. Erityisesti silikonihydrogeelilinssit ovat olleet tässä kehityksessä merkittävä edistysaskel.

Silikonihydrogeelilinssien innovatiivinen koostumus optimoi hapen läpäisykyvyn, joka on kriittinen sarveiskalvon terveyden kannalta. Silikonikomponentti tarjoaa merkittävästi parannetun hapen saannin, mikä on aiemmin yhdistetty materiaalin alttiuteen kuivua.

Hydrogeelikomponentti puolestaan tasapainottaa tätä kuivumista säilyttämällä tehokkaasti kosteutta, mikä edesauttaa linssien mukavuutta ja käyttäjän visuaalista kokemusta. Tämä yhdistelmä tarjoaa linssin, joka ylläpitää optimaalista hydratointia samalla, kun se mahdollistaa korkean hapen kulun, tuottaen näin parhaan mahdollisen ympäristön silmän terveydelle.

Lisäksi, edistysaskeleet piilolinssien pintamateriaaleissa, ovat saaneet linssipinnat torjumaan tehokkaammin epäpuhtauksia ja proteiinien kertymistä, vähentämään silmän pinnan kitkaa sekä säilyttämään kosteutta entistä paremmin. Uudenaikaiset linssit hyödyntävät pinnoitteita, jotka jäljittelevät kyynelnesteen toimintaa, edistäen näin silmän luonnollista kosteustasapainoa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä vesipitoisuudesta

Mitä piilolinssien vesipitoisuus tarkoittaa?

Piilolinssien vesipitoisuus ilmaisee, kuinka suuren osan linssin materiaalista vesi muodostaa, ilmoitettuna prosenttiosuutena. Se vaikuttaa linssien mukavuuteen, hapen läpäisykykyyn ja kykyyn säilyttää kosteutta, mikä on tärkeää silmien terveydelle ja käyttömukavuudelle.

Onko vesipitoisuus tärkeä piilolinsseissä?

Kyllä, vesipitoisuus on tärkeä tekijä piilolinsseissä, sillä se vaikuttaa linssien mukavuuteen ja kykyyn siirtää happea. Lisäksi se voi vaikuttaa linssien kuivumiseen ja siten käyttäjän kokemaan mukavuuteen pitkäaikaisessa käytössä.

Miten vesipitoisuus vaikuttaa piilolinsseihin?

Piilolinssien vesipitoisuus vaikuttaa linssien joustavuuteen, käyttömukavuuteen ja hapen läpäisykykyyn. Korkea vesipitoisuus voi tehdä linsseistä pehmeämmät ja mukavammat, mutta voi myös altistaa ne nopeammalle kuivumiselle, kun taas matala vesipitoisuus voi parantaa linssin muodon säilymistä mutta voi tuntua vähemmän mukavalta.

Missä piilolinsseissä on korkein vesipitoisuus?

Eräitä piilolinssejä, jotka tarjoavat erinomaisen vesipitoisuuden ovat:

  1. Dailies AquaComfort Plus (69 %)
  2. Proclear sphere (62 %)
  3. Avaira Vitality (55 %)
  4. Biofinity (48 %)
  5. Ultra (46 %)
Jaa ystävillesi ❤️

Lisää juttuja aiheesta...

Mitkä ovat parhaat kertakäyttö­piilolinssit?

Kertakäyttöpiilolinssit ovat muuttaneet tapaamme korjata näköä tarjoten ennennäkemätöntä helppoutta ja mukavuutta piilolinssien käytössä. Nämä linssit, jotka heitetään pois päivän käytön jälkeen, eliminoivat tarpeen monimutkaiselle puhdistukselle ja huollolle, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan aktiiviselle, modernille ihmiselle. Kertakäyttölinsseissä on valtava valikoima vaihtoehtoja, jotka vastaavat erilaisiin tarpeisiin – olipa kyseessä sitten kuivat silmät, […]

Jaa ystävillesi ❤️
Mikä on visus-arvo?

Visus-arvo on termi, johon saatat törmätä eri elämäntilanteissa – silmälääkärin vastaanotolla, optikon tutkimuksessa tai ajokorttia hankkiessa. Tämä mittari antaa tärkeää tietoa silmän kyvystä erottaa yksityiskohtia, ja se on olennainen osa näkökyvyn arviointia. Tässä blogikirjoituksessa avaamme visus-arvon merkitystä: kerromme, mikä visus-arvo on, miten se mitataan ja miksi sen ymmärtäminen on tärkeää […]

Jaa ystävillesi ❤️
Piilolinssien hapenläpäisevyys: Mitä se oikein tarkoittaa?

Piilolinssien valinta voi olla monimutkainen prosessi, joka vaatii huomioimaan useita tekijöitä, kuten mukavuus, hinta ja linssityyppi. Yksi tärkeä, mutta usein sivuutettu tekijä on piilolinssin hapenläpäisevyys. Tällä sivulla kerromme, mikä piilolinssin hapenläpäisevyys tarkoittaa, miksi se on tärkeää ja miten piilarien hapenläpäisevyys on kehittynyt vuosien varrella. Lisäksi tarjoamme listan piilolinsseistä, jotka tarjoavat […]

Jaa ystävillesi ❤️
Pehmeät piilolinssit: hydrogeeli vai silikonihydrogeeli?

Pehmeät piilolinssit ovat saatavilla hydrogeeli- tai silikonihydrogeelimateriaaleista valmistettuna – mutta kumpi on sinulle paras? Yleisimmät piilolinssien valmistusmateriaalit ovat hydrogeeli ja silikonihydrogeeli, jotka tunnetaan yleisesti pehmeinä piilolinsseinä. Sekä hydrogeeli- että silikonihydrogeelilinssit on valmistettu pehmeästä vesipohjaisesta muovimateriaalista. Kun linssit kostutetaan vedellä tai linssinesteellä, materiaali imee kosteutta ja pehmentää linssiä. Vastaavasti kun linssi […]

Jaa ystävillesi ❤️
Mikä on HydraLuxe-teknologia?

Piilolinsseihin liittyy paljon muotisanoja, joita käytetään kuvaamaan piilolinssejä ja niiden ominaisuuksia. Yksi niistä on Johnson & Johnsonin valmistamissa Acuvue-piilolinsseissä käytettävä HydraLuxe-teknologia. Tässä jutussa kerromme, mitä HydraLuxe oikein tarkoittaa, mitä se tekee silmillesi ja mitkä piilolinssisi hyödyntävät tätä teknologiaa. Mikä HydraLuxe on? Valmistaja Johnson & Johnsonin mukaan HydraLuxe-teknologia on: Luonnollisten kyynelten […]

Jaa ystävillesi ❤️
Mikä on LACREON-teknologia?

LACREON-teknologia on patentoitu piilolinssiteknologia, jota piilolinssivalmistaja Johnson & Johnson käyttää valmistamissaan 1-Day Acuvue Moist- ja Acuvue Define -piilolinsseissään. Tämä teknologia on suunniteltu parantamaan piilolinssien käyttömukavuutta ja kosteutta koko päivän ajan. LACREON-teknologia toimii siten, että se lukitsee kosteuttavan ainesosan piilolinsseihin. Tämä auttaa pitämään linssit kosteina ja mukavina, mikä on erityisen tärkeää […]

Jaa ystävillesi ❤️
Voiko piilolinssejä käyttää joka päivä?

Piilolinssit ovat täydellinen ratkaisu heille, jotka haluavat välttää silmälaseja hinnalla millä hyvänsä. Monille piilolinssit ovat esteettisempi vaihtoehto kuin silmälasit, ja siksi moni turvautuu niihin aina kuin mahdollista. Tästä herää kaksi keskeistä kysymystä: Voiko piilolinssejä käyttää joka päivä? Onko piilolinssien jatkuva käyttö haitallista? Onko piilolinssejä turvallista käyttää joka päivä? Piilolinssien päivittäinen […]

Jaa ystävillesi ❤️
Piilolinssien myynti maittain vuonna 2022

Piilolinssit ovat olennainen osa monien arkea ympäri maailmaa. Mutta miten paljon piilolinssejä myydään eri maissa? Mihin Suomi sijoittuu tässä tilastossa verrattuna muihin maihin? Tässä jutussa tarkastelemme tuoreita tilastoja piilolinssien myynnistä asukasta kohden maittain vuonna 2022. Piilolinssien myynti maittain -tilasto Alla olevassa tilastosta löydät piilolinssien myynnin asukasta kohden 29 eri maassa […]

Jaa ystävillesi ❤️
Voiko piilolinssinestettä käyttää silmätippoina?

Piilolinssien käyttäjillä, joilla on silmäallergioita tai silmien kuivumista, saattaa olla kiusaus käyttää piilolinssinestettä silmätippoina tuodakseen helpotusta silmille. Peset piilolinssinesteellä linssisi, joten miksi et voisi käyttää sitä myös silmien huuhteluaineena? Piilolinssinesteen käyttäminen silmätippoina ei ole hyvä idea ja se voi vahingoittaa silmiäsi pitkällä aikavälillä. Loppujen lopuksi piilolinssineste on turvallista vain piilolinsseille. […]

Jaa ystävillesi ❤️
Näärännäppy silmässä ja sen hoito

Näärännäppy on yleinen, mutta vaaraton silmävaiva, joka näyttää pieneltä patilta. Se voi olla aristava, turvonnut tai punoittava, ja näppy saattaa märkiä. Vaivaa esiintyy kaikenikäisillä, eikä se ole vaarallinen, vaikka patti saattaakin olle kipeä ja tuntua häiritsevältä. Tässä jutussa kerromme, mikä on näärännäppy, miten sitä voi hoitaa itse ja milloin kannattaa […]

Jaa ystävillesi ❤️
Mistä silmien räpyttely johtuu?

Silmien räpyttely on puoliautonominen kehon toiminto, jossa silmäluomi sulkeutuu ja avautuu nopeasti. Aikuinen ihminen räpäyttää silmiään noin 12 kertaa minuutissa ja yksi silmänräpäys kestää noin kolmasosasekunnin. Ihmiset räpyttelevät silmiään luonnollisena refleksinä, jolla on useita tärkeitä tarkoituksia. Räpyttelyn ensisijainen tarkoitus on suojata ja kosteuttaa silmiä sekä poistaa ärsyttäviä aineita sarveis- ja […]

Jaa ystävillesi ❤️
Piilolinsseistä löydettiin syöpää aiheuttavia kemikaaleja

Uusi tutkimus paljastaa, että monet Yhdysvalloissa valmistettavat pehmeät piilolinssit sisältävät syöpää aiheuttavia "ikuisia kemikaaleja". Tutkijat testasivat 18 suosittua piilolinssimerkkiä ja löysivät niistä erittäin korkeita määriä orgaanista fluoria, joka on yksi ikuisista kemikaaleista. Tutkimuksesta raportoi muun muassa Guardian. Mitä ikuiset kemikaalit ovat? Ikuiset kemikaalit (engl. forever chemicals) tunnetaan myös nimellä PFAS-yhdisteet. […]

Jaa ystävillesi ❤️

Suosituinta sisältöä...

Mittaa pupillien etäisyys kätevällä mittarilla

Kun olet tilaamassa silmälaseja netistä, tarvitset pupillien välisen etäisyyden (myös silmäväli, PD tai KV). Tätä arvoa ei kuitenkaan aina merkitä silmälasireseptiin, ellet huomaa sitä erikseen pyytää. Pupillien välisen etäisyyden voi kuitenkin helposti mitata myös itse - ainakin tällä Lensonin työkalulla. Tulosta ja leikkaa mittari tästä linkistä ja katso allaolevalta videolta […]

Jaa ystävillesi ❤️
Onko piilolinssit päässä turvallista käydä suihkussa?

Piilolinssit ovat oikein käytettynä erittäin turvallinen tapa varmistaa hyvä näkö. Vaikka piilolinssejä voi käyttää pitkiäkin aikoja päivittäin, ne kannattaa ottaa pois tiettyinä hetkinä. Ne tulisi ottaa pois silmistä aina ennen kuin ne voivat altistua minkäänlaiselle epäpuhtaalle vedelle (esim. uima-altaat, vesijohtovesi, sauna ja suihku). Muun muassa suurimpien piilolinssivalmistajien tuotteita valvova Yhdysvaltain […]

Jaa ystävillesi ❤️
Piilolinssien jäätyminen: Onko se mahdollista?

Talven ihmemaa Suomi tarjoaa lumoavia maisemia ja lukuisia mahdollisuuksia erilaisiin talviharrastuksiin, mutta talvi tuo mukanaan myös äärimmäisen kylmiä olosuhteita, jotka voivat vaikuttaa moniin arkipäiväisiin esineisiin, kuten piilolinsseihin. Piilolinssejä voi joutua Suomessa kuljettamaan ja käyttämään erittäin kylmissä olosuhteissa. Voiko netistä tilatut piilolinssit jäätyä postilaatikkoon talvipakkasella? Mitä piilareille tai linssinesteelle tapahtuu jäätyessään? […]

Jaa ystävillesi ❤️
Piilolinssit ja vesi

Monet piilolinssien käyttäjät eivät tiedä, että piilolinssit ja vesi on huono yhdistelmä. Se koskee niin suihkussa käymistä, saunomista, uimista kuin paljussa oloakin. Vesi voi saada piilolinssit muuttamaan muotoaan, turpoamaan ja tarttumaan silmään kiinni. Piilolinssien altistaminen vedelle voi johtaa sarveiskalvon haavaumiin, mistä puolestaan voi seurata bakteerien pääsy silmään ja silmätulehdus. Tällä […]

Jaa ystävillesi ❤️
Opiskelija sokeutui käytettyään piilolinssejä 6 kuukautta yhtäjaksoisesti

Piilolinssejä yhtäjaksoisesti kuusi kuukautta käyttänyt taiwanilainen opiskelijatyttö sokeutui ameban syötyä hänen silmämunansa, kertoo Daily Mail. Raflaavasta otsikosta huolimatta tarina on totta. Mikroskooppisen pieni yksisoluinen ameba söi Lian Kaon näkökyvyn, sen jälkeen kun hän ei ollut ottanut piilolinssejä pois tai puhdistanut niitä kertaakaan puolen vuoden käytön aikana. Silmälääkäreiden mukaan tapaus oli […]

Jaa ystävillesi ❤️
Pehmeät piilolinssit: hydrogeeli vai silikonihydrogeeli?

Pehmeät piilolinssit ovat saatavilla hydrogeeli- tai silikonihydrogeelimateriaaleista valmistettuna – mutta kumpi on sinulle paras? Yleisimmät piilolinssien valmistusmateriaalit ovat hydrogeeli ja silikonihydrogeeli, jotka tunnetaan yleisesti pehmeinä piilolinsseinä. Sekä hydrogeeli- että silikonihydrogeelilinssit on valmistettu pehmeästä vesipohjaisesta muovimateriaalista. Kun linssit kostutetaan vedellä tai linssinesteellä, materiaali imee kosteutta ja pehmentää linssiä. Vastaavasti kun linssi […]

Jaa ystävillesi ❤️
Onko piilolinssit päässä turvallista uida?

Uinti on suosittu kuntoilu- ja kilpaurheilumuoto. Uiminen kiihdyttää sykettä, vahvistaa keuhkoja ja parantaa hapenottokykyä. Se polttaa rasvaa ja kehittää tasaisesti monia eri lihaksia. Jos käytät piilolinssejä, saatat kokea tarvitsevasi niitä nähdäksesi hyvin myös uidessa. Vaikka tarkka näkö voi estää sinua törmäämästä esteisiin, piilolinssien käyttäminen uidessa voi olla vaarallista monin tavoin. […]

Jaa ystävillesi ❤️
Asiantuntijat suosittelevat siirtymään silmälaseihin COVID-19-tartuntariskin pienentämiseksi

Käytätkö piilolinssejä? Amerikan silmätautiakatemian (American Academy of Ophthalmology, AAO) asiantuntijat uskovat, että siirtyminen käyttämään silmälaseja voi hidastaa koronavirusepidemian leviämistä. Meneillään oleva COVID-19-pandemia on saanut ihmiset miettimään enemmän mitä he tekevät käsillään, koska kasvojen - ja erityisesti suun, nenän ja silmien - koskettelun on varoitettu levittävän virusta. AAO:n mukaan piilolinssien käyttäjillä […]

Jaa ystävillesi ❤️
Mistä silmien räpyttely johtuu?

Silmien räpyttely on puoliautonominen kehon toiminto, jossa silmäluomi sulkeutuu ja avautuu nopeasti. Aikuinen ihminen räpäyttää silmiään noin 12 kertaa minuutissa ja yksi silmänräpäys kestää noin kolmasosasekunnin. Ihmiset räpyttelevät silmiään luonnollisena refleksinä, jolla on useita tärkeitä tarkoituksia. Räpyttelyn ensisijainen tarkoitus on suojata ja kosteuttaa silmiä sekä poistaa ärsyttäviä aineita sarveis- ja […]

Jaa ystävillesi ❤️
Piilolinssit pelkästään lukemiseen?

Toisinaan silmien näkö ei tarvitse korjausta kaukana sijaitseviin kohteisiin, vaan pelkästään lukemiseen ja muuhun lähityöskentelyyn. Jos tarvitset lukemiseen lukulaseja, voitko hankkia tähän tarkoitukseen myös piilolinssit? Taittovikaa, jossa silmä näkee lähelle huonosti, mutta kauas hyvin, kutsutaan kaukotaittoisuudeksi eli hyperopiaksi. Siinä silmämunaan tuleva valo ei taitu verkkokalvolle, vaan hieman sen taakse. Tämä […]

Jaa ystävillesi ❤️
Miten laittaa piilolinssit silmiä räpyttämättä?

Uusilla piilolinssien käyttäjällä on usein alussa hankaluuksia piilolinssien laittamisessa silmään, kun silmä räpsähtää juuri ennen kuin linssi koskettaa silmää. Samalla linssi voi pudota tai taittua, jonka jälkeen se täytyy puhdistaa tai kostuttaa piilolinssinesteellä. Silmien räpyttely on luonnollinen refleksi, jonka avulla silmä suojelee itseään ulkoapäin tulevilta ärsytyksiltä. Silmäripset ja -luomet muodostavat […]

Jaa ystävillesi ❤️
Piilolinssien hankkiminen ensimmäistä kertaa

Silmälasien vaihtaminen piilolinsseihin on helpompaa, kuin voisi äkkiseltään ajatella. Laseista luopuminen voi silti tuntua aluksi pelottavalta. Minkälaiset piilolinssit hankin? Miten piilolinssejä käsitellään? Miltä piilolinssi tuntuu silmässä? On täysin normaalia kantaa näistä asioista huolta ja se on myös tarpeellista, koska piilolinssit luetaan lääkinnälliseksi laitteeksi ja niiden käyttö vaatii erityistä huolenpitoa. Lue […]

Jaa ystävillesi ❤️
Osta piilolinssejä Lensonilta. Laaja valikoima, huokeat hinnat.