Viikkolinssit

Viikkolinssit

Jos käytät piilolinssejä, tiedät, että ne on vaihdettava uusiin tietyin väliajoin. Kertakäyttölinssien käyttäjät tekevät niin joka päivä. Niitä käytetään kerran, hävitetään ja uusi pari otetaan käyttöön. Kuukausilinssejä voidaan käyttää jopa 30 päivää, mutta ne vaativat linssien puhdistuksen ja desinfioinnin jokaisen käyttökerran jälkeen ja ne tarvitsee vaihtaa uusiin vain 12 kertaa vuodessa.

Viikkolinssit eli 2 viikon linssit ovat piilolinssit, jotka vaihdetaan uusiin viikon tai kahden välein. Ne ovat tasapainoinen välimuoto kertakäyttö- ja kuukausilinsseistä, joilla voidaan korjata likitaitteisuutta (myopia) ja kaukotaitteisuutta (hyperopia). Viikkolinssit valmistetaan nykyaikaisesta, vettä puoleensa vetävästä silikonihydrogeelimateriaalista.

Viikkolinssit poistetaan kuukausilinssien tavoin silmistä illalla ennen nukkumaanmenoa, mutta ne on suunniteltu tarjoamaan pitkäkestoisempaa mukavuutta aina 1-2 viikoksi kerrallaan.

Kenelle 2 viikon linssit sopivat

Viikkolinssit sopivat henkilöille, jotka käyttävät piilolinssejä paljon, elävät aktiivista elämää, kuten matkustelevat tai liikkuvat, mutta haluavat linsseiltään myös kertakäyttölinssien käyttömukavuutta ja raikkautta. Viikon tai kahden välein vaihdettavia linssejä voidaan käyttää vaikka joka päivä, koska ne säilyttävät ominaisuutensa koko käyttöjakson ajan.

Silmälääkärisi tai optikkosi on paras asiantuntija arvioimaan sopivatko viikkolinssit juuri sinulle. Harkinnassa tulee ottaa huomioon elämäntyyli sekä näönkorjauksen tarve ja muut tarpeet. Vaikka kahden viikon linssit eivät sopisi juuri sinulle, kertakäyttö- tai kuukausilinssit voivat kuitenkin tarjota ratkaisun.

Viikkolinssien kustannukset

Esimerkiksi Acuvue Oasys -linssit voidaan määrätä kahden viikon vaihtovälillä. Tällä hetkellä niiden edullisin hinta hintavertailussamme on 22,99 euroa/6 linssiä, mikä tarkoittaa, että yhden linssin hinnaksi tulee 3,83 euroa.

Vuodessa on 52 viikkoa. Jos viikkolinssit on määrätty vaihdettavaksi uusiin joka viikko, tarvitaan vuoden jokaiselle viikolle kaksi linssiä. Näin vuosikustannuksiksi tulee 398,49 euroa. Jos viikkolinssit on määrätty vaihdettavaksi joka toinen viikko, tulee vuosikustannuksiksi 199,25 euroa.

Koska viikkolinsseihin kuuluu kuukausilinssien tavoin niiden puhdistus ja säilöminen, tulee kokonaiskustannuksissa huomioida myös piilolinssinesteestä koituvat kustannukset.

Vinkkejä viikkolinssien käyttäjille

  • Viikkolinsseissä yhdistyvät kuukausi- ja kertakäyttölinssien parhaat puolet.
  • Mikäli silmäsi ärtyvät kuukausilinssien käytöstä, mutta et halua siirtyä kertakäyttölinsseihin, keskustele optikkosi kanssa sopisivatko viikkolinssit sinun näönkorjaustarpeisiin.
  • Viikkolinssejä käytetään 1-2 viikkoa, kunnes ne vaihdetaan uusiin. Noudata aina optikon määräämiä vaihtovälejä ja käyttöaikoja.
  • Viikkolinssit poistetaan joka ilta silmistä ennen nukkumaanmenoa, puhdistetaan ja säilötään desinfioivaan piilolinssien hoitonesteeseen.

Viikkolinssien hintavertailu

Alta löydät viikkolinssien edullisimmat hinnat hintavertailussamme mukana olevissa verkkokaupoissa.

Kuva tuotteesta Acuvue Oasys

Acuvue Oasys

Acuvue Oasys on Johnson & Johnsonin valmistama, kosteuttava ja hyvin happea läpäisevä silikonihydrogeelistä valmistettu viikkolinssi. Hydraclear-teknologiansa ansiosta linssi sopii erityisesti...

alk. 17.55 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta Acuvue Oasys with Transitions

Acuvue Oasys with Transitions

Acuvue Oasys with Transitions -piilolinssit ovat markkinoiden ensimmäiset kirkkaalle valolle altistaessa automaattisesti tummentuvat piilolinssit. Transitions-piilolinssit mukautuvat valon määrään...

31.59 €
Lisätietoa

Lähteet: Acuvue, CooperVision

Jaa ystävillesi:
Piilari.info logo
Piilari.info © 2009-2023. Kaikki oikeudet pidätetään. Piilari.info tarjoaa tietoa piilolinsseistä ja niiden käytöstä, sekä jatkuvasti päivittyvän piilolinssien hintavertailun, jonka avulla kuluttajat voivat löytää edullisimman paikan ostaa piilolinssit netistä. Tällä sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien käytössä aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota affiliate-linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.