Silmäasema – Piilolinssit myös kestotilauksella

Silmäasema piilolinssit

Silmäasema Oy on vuonna 2001 perustettu suomalainen optikko- ja silmäsairaalaketju, jolla on Suomessa noin 140 optikkomyymälää ja 17 silmäsairaalaa. Vuonna 2017 Silmäasema oli Suomen toiseksi suurin optikkoketju ja suurin silmäsairaalaketju. Silmäaseman omistaa vuodesta 2020 lähtien Coronaria-konserni.

Ensimmäinen Silmäasema-liike avattiin Kuopiossa vuonna 1975 optikko Timo Raaskan ja silmälääkäri Pentti Sihvolan aloitteesta.

Silmäaseman tarjoamat palvelut

Silmäasema on asiantuntija kaikissa silmäterveyden ja näönhuollon tarpeissa noin 1 000 silmäterveyden ammattilaisen voimin.

Silmäaseman tuote- ja palveluvalikoimiin kuuluvat:

 • Silmälasit
 • Piilolinssit ja tarvikkeet
 • Aurinkolasit
 • Optikon ja silmälääkärin vastaanottopalvelut
 • Silmätautien tutkimus ja hoito
 • Silmäkirurgia, ml. taittovirhe- ja kaihileikkaukset

Silmäaseman vastaanotoilla tehdään vuosittain noin 210 000 optikon näöntarkastusta, 190 000 silmälääkärin vastaanottoa ja yli 25 000 silmäleikkausta.

Lisäksi Silmäasema on yksi Suomen johtavista piilolinssien ja piilolinssitarvikkeiden myyjistä Suomessa.

Piilolinssit Silmäasemalta

Silmäasema on kokonaisvaltainen näönhuollon asiantuntija, mitä tulee piilolinssien hankkimiseen, käyttämiseen, vuositarkastuksiin ja ostamiseen optikkoliikkeestä tai netistä.

Piilolinssien hankkiminen

Jos et ole vielä piilolinssien käyttäjä, mutta haluaisit aloittaa niiden käyttämisen, varaa aika Silmäaseman optikolle piilolinssien ensisovitukseen.

Piilolinssisovituksessa tehdään näöntarkistus ja varmistetaan, ettei piilolinssien käytölle ole estettä. Samalla valitaan silmillesi sopivat piilolinssit elämäntilanteesi ja tutkimusten perusteella, sekä opastetaan piilolinssien käytössä ja hoidossa.

Piilolinssisovituksesta saat mukaasi sovituspiilolinssit, joilla voit harjoitella piilolinssien laittamista, pois ottamista ja käyttöä kotona.

Ensisovituksessa sovitaan aika jälkitarkastukselle 2-3 viikon kuluttua. Jälkitarkastuksessa varmistetaan vielä, että silmäsi voivat hyvin ja näet piilolinsseillä tarkasti.

Piilolinssisovituksen hinta Silmäaseman optikoilla on 30 €.

Piilolinssien vuositarkastus

Silmäsi muuttuvat jatkuvasti ja piilolinssiresepti on voimassa 1-2 vuotta, joten silmät tulee tutkituttaa piilolinssitarkastuksessa vähintään kerran vuodessa.

Piilolinssitarkastuksessa optikko tarkistaa, onko silmissä tai näössä tapahtunut muutoksia ja tarvittaessa suosittelee erilaisia piilolinssejä.

Piilolinssitarkastuksessa on käytävä myös silloin, kun haluat vaihtaa piilolinssimerkkiä tai -tyyppiä toiseen.

Piilolinssit netistä – myös kestotilauksella

Silmäaseman verkkokaupasta voit tilata piilolinssit netistä vaivattomasti myös kestotilauksella.

Silmaasema.fi-verkkokaupan valikoimiin kuuluvat kertakäyttölinssit, kuukausilinssit, tooriset linssit, yötäpäiväälinssit, moniteholinssit ja värilliset linssit kaikilta tunnetuimmilta brändeiltä, mukaan lukien Acuvue, Air Optix, Biofinity, Biomedics, Dailies ja Proclear.

Ottamalla käyttöön piilolinssien kestotilauksen saat piilolinssit aina vähintään 20 % alennuksella ja ilman toimituskuluja. Voit itse valita, haluatko uuden satsin 30, 60, 90 vai 180 päivän välein.

Piilolinssien kestotilaajana saat myös veloituksetta yhden piilolinssitarkastuksen vuosittain, jos tilausten arvo ylittää 100 € vuodessa. Voit käyttää ilmaisen piilolinssitarkastuksen missä tahansa Silmäaseman myymälässä.

Piilolinssitarvikkeet hoitoon ja säilytykseen

Silmäaseman myymälöistä ja verkkokaupasta saat myös piilolinssitarvikkeet piilolinssiesi hoitoon ja säilytykseen.

Valikoimista löytyvät piilolinssinesteet, piilolinssikotelot sekä kuivasilmäisyyteen tarkoitettuja hoitotuotteita, kuten kosteuttavia silmätippoja.

Piilolinssineste on tarkoitettu jatkuvakäyttöisten piilolinssien puhdistukseen ja säilömiseen. Oikeanlainen piilolinssineste desinfioi, kostuttaa ja poistaa proteiinit ja epäpuhtaudet piilolinssin pinnalta ja tekee piilolinsseistä mukavan tuntuiset.

Silmäasemalta saat sekä monikäyttöiset että vetyperoksidipohjaiset piilolinssinesteet Alconilta ja kotimaiselta Piilosetilta.

Säännöllinen näönhuolto on tärkeää

Oletpa sitten silmälasien tai piilolinssien käyttäjä, säännöllinen optikolla käyminen on tärkeää monesta syystä:

 1. Silmäsairauksien varhainen havaitseminen ja hoito. Monet silmäsairaudet, kuten glaukooma eli silmänpainetauti, diabeettinen retinopatia ja silmänpohjan rappeuma, eivät usein oireile alkuvaiheessa. Nämä silmäsairaudet voidaan kuitenkin havaita kattavassa silmäutkimuksessa.
 2. Hyvän näön ylläpitäminen. Säännöllisillä silmätutkimuksilla voidaan havaita ja korjata näköongelmia, kuten likinäköisyys, kaukonäköisyys ja astigmatismi.
 3. Yleisen terveyden seuranta. Silmätutkimuksessa voidaan havaita merkkejä muista terveysongelmista, kuten korkeasta verenpaineesta, diabeteksesta ja tietyistä syövistä.
 4. Reseptien hallinta. Näönhuollon ammattilainen voi määrätä uuden reseptin piilolinsseille tai silmälaseille, mikäli et näe niillä kunnolla.
 5. Silmävammojen ehkäisy. Silmäterveyden ammattilainen voi antaa neuvoja ja vinkkejä silmien suojaamiseen vammoilta esimerkiksi asianmukaisten suojalasien käyttöön tietyissä ammateissa tai harrastuksissa.

Säännöllinen näönhuolto on välttämätöntä silmäterveyden ylläpitämiseksi ja näönmenetyksen estämiseksi. On suositeltavaa käydä optikolla näöntarkastuksessa vähintään kerran vuodessa tai useammin, jos sinulla on ollut silmäsairaus tai kasvanut riski saada sellainen.

Laatusertifikaatti takaa korkean laadun

Silmäaseman keskeisiä periaatteita ovat laatu, asiakastyytyväisyys ja potilasturvallisuus. Silmäaseman toimintaa auditoidaan ja sille on myönnetty ISO 9001:2015-standardin mukainen laatusertifikaatti.

Laatusertifikaatti tarkoittaa, että Silmäaseman silmäsairaaloissa on sitouduttu varmistamaan toiminnan korkea laatu niin leikkaustoiminnassa, silmätutkimuksissa ja -hoidoissa kuin vastaanottotoiminnassakin.

Sertifikaatti osoittaa, että Silmäasemien toiminta täyttää standardit ja se on sitoutunut laadun varmistamiseen ja kehittämiseen.

Kansainvälisesti käytetyssä NPS-mittauksessa ilmenee, että Silmäaseman optikolla asioineiden asiakkaiden keskuudessa suositteluaste on 80 ja silmäsairaala-asiakkaiden keskuudessa 94,2.

Silmäaseman asiakaspalvelu

Silmäasemien myymälöihin, sairaaloihin ja verkkokauppaan liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä Silmäaseman asiakaspalveluun.

Yhteenveto

Silmäasema on suomalainen optikko- ja silmäsairaalaketju, joka tarjoaa silmäterveyden ja näönhuollon tuotteet ja palvelut noin tuhannen ammattilaisen voimin. Silmäaseman tuotevalikoimiin kuuluvat silmälasit, piilolinssit ja piilolinssitarvikkeet sekä aurinkolasit.

Piilolinssien käyttäjille Silmäasemalta saa piilolinssien vuositarkastukset, jossa tarkistetaan silmissä ja näössä tapahtuneet muutokset. Vuositarkastuksessa voidaan tarvittaessa keskustella myös piilolinssityypin tai -merkin vaihtamisesta toiseen.

Silmäaseman verkkokaupasta piilolinssien käyttäjät voivat tilata kaikentyyppiset piilolinssit. Tilaamalla piilolinssit kestotilauksella saat piilolinssit ilmaisella toimituksella valintasi mukaan 1–4 kuukauden välein. Lisäksi saat veloituksetta yhden piilolinssitarkastuksen.

Piilolinssien käyttöä harkitsevat voivat varata Silmäaseman optikolla ajan piilolinssien ensisovitukseen, jossa valitaan sinulle sopivat piilolinssit sekä opastetaan piilolinssien käytössä ja hoidossa.

Lähteet: Wikipedia, Silmaasema.fi

Mainos
LensWay: 10 % alennusta kaikista piilolinsseistä alekoodilla