Alensa: Uusi tulokas piilolinssi­markkinoilla

Alensa piilolinssikauppa

Alensa, s. r. o. eli Alensa on yksi Euroopan johtavista piilolinssien, piilolinssinesteiden ja linssitarvikkeiden jälleenmyyjistä. Vuonna 2004 aloittanut yritys on alunperin kotoisin Tšekin tasavallasta, josta se laajentui ensin Slovakiaan ja Itävaltaan ja vähitellen ympäri Eurooppaa.

Viime vuosina toimintaansa muutenkin voimakkaasti laajentanut yhtiö toimii nykyään 46 lokalisoidun verkkokaupan kautta 29 Euroopan maassa – myös Suomessa osoitteessa alensa.fi. Yrityksellä on kansainvälinen henkilökunta, joka on omistautunut tarjoamaan asiakkailleen korkealaatuista asiakaspalvelua heidän omalla kielellään sekä takaamaan ensiluokkaisen ja myönteisen ostokokemuksen.

Alkuperäistuotteita edulliseen hintaan

Alensa myy vain valtuutettujen ja tunnettujen valmistajien alkuperäisiä tuotteita, mukaan lukien Bausch & Lomb, Johnson & Johnson ja CooperVision. Tuotteet ovat 100 % samoja, kuin mitä optikkoliikkeet ja suuremmat jälleenmyyjätkin myyvät.

Lähes 30 maassa toimivalla yrityksellä on laaja jakeluverkosto ja asiakaskunta, minkä ansiosta se kykenee tekemään suuria sisäänostoja erittäin edulliseen hintaan. Lisäksi yritys toimii vain netissä, eikä sillä ole lainkaan fyysisiä myymälöitä, minkä ansiosta se on saanut pidettyä toiminnalliset kulunsa alhaisina.

Alensan myyntiverkosto

Alensan myyntiverkosto. Kuva: Alensa.fi

Yritys haluaa siirtää valmistajilta saamansa alennukset myymiensä tuotteiden hintoihin, mikä tarkoittaa, että myös asiakkaat pääsevät hyötymään niistä edullisempina hintoina. Kuten Piilari.infon hintavertailusta voidaan nähdä, Alensa todella on edullisin ostopaikka useille linssimerkeille, joskaan ei kaikille.

Kannattaa kuitenkin huomata, että kovan hintakilpailun ansiosta hinnat vaihtelevat myyjien kesken usein, joten edullisin ostopaikka ei aina ole sama.

Piilolinssejä, nesteitä ja tarvikkeita

Alensa.fi myy kaikkia linssityyppejä: kertakäyttölinssejä, kuukausilinssejä, kahden viikon linssejä, toorisia linssejä, moniteholinssejä ja värillisiä linssejä. Sen laajahko valikoima kattaa kaikki yleisimmät merkit, kuten Acuvue, Biofinity, Dailies, Proclear ja PureVision.

Valikoimasta puuttuu vain muutamia yksittäisiä Suomessa yleisesti käytössä olevista merkeistä, mutta toisaalta se myy joitakin meillä harvemmin määrättyjä linssejä, kuten Miru, TopVue, ColourVUE ja Zeiss.

Alensan myydyimpiä piilolinssejä ovat:

  1. Dailies Total 1 (kertakäyttölinssi)
  2. Biofinity (kuukausilinssi)
  3. Dailies AquaComfort Plus (kertakäyttölinssi)
  4. Biofinity toric (toorinen linssi)
  5. TopVue Air (kuukausilinssi)

Piilolinssinesteistä ja kosteuttavista silmätipoista valikoimaan kuuluvat suomalaisille tutut merkit, kuten Biotrue, ReNu ja Opti-Free, mutta sieltä löytyy myös hieman tuntemattomampia merkkejä, joita muut verkkokaupat eivät tarjoa. Sellaisia ovat esimerkiksi Gelone, Horien ja Laim-Care.

Piilolinssien, hoitonesteiden ja tarvikkeiden lisäksi Alensa myy merkkiaurinkolaseja muun muassa Ray-Banilta, Oakleyltä, Guccilta, Carreralta ja Adidakselta.

Hieman pidemmät toimitusajat, vähemmän maksutapoja

Alensan logistiikkakeskus sijaitsee Tšekin tasavallassa, jossa sillä työskentelee noin 100-henkinen henkilökunta, joka pyrkii tarjoamaan mahdollisimman nopeat toimitukset kaikkialle Eurooppaan. Keskuksessa käsitellään noin 100 000 tilausta kuukausittain.

Noin 97 prosenttia tilattavista tuotteista löytyy suoraan varastosta, josta ne lähetetään toimitustavasta riippuen 1-3 arkipäivän kuluessa. DHL:n kautta toimitettaviin tilauksiin lisätään 1-2 arkipäivän ja Postin kautta toimitettaviin tilauksiin 2-3 arkipäivän toimitusaika. Tuotteiden saatavuudesta ja toimitustavasta riippuen kokonaistoimitusaika on yleensä 2-6 työpäivää, mikä on hieman pidempi kuin esimerkiksi Ruotsista käsin toimivilla piilarikaupoilla (mm. Lenson, LensWay ja YourLenses).

Toimituskulut ovat:

  • Lähimpään Postin noutopisteeseen tai SmartPost-pakettiautomaattiin toimitettaessa 4,90 €/tilaus,
  • DHL:n välityksellä 6,90 €/tilaus ja
  • Postin kuriiripalvelulla 7,90 €/tilaus.

Yli 70 €:n tilaukset toimitetaan ilman postikuluja Postin toimipaikkaan tai SmartPost-automaattiin.

Maksutapoina verkkokaupassa käyvät vain pankki- ja luottokortit (Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro) sekä PayPal.

Myös tilisiirto on mahdollinen, mutta kaupan kommenttiosiosta päätellen lukuisilla asiakkaista näyttää olleen ongelmia tilisiirtojen kanssa, koska monet pankit eivät hyväksy tilisiirtoja ulkomaille.

Käytännössä Alensalta tilaaminen vaatii siis luottokortin, jonka verkkomaksut on aktivoitu. Turvallisinta on maksaa luottokortilla tai PayPalilla, koska ongelmien ilmetessä maksu on mahdollista riitauttaa.

Hintatakuu, alennuskoodit ja kampanjat

Alensa on sitoutunut tarjoamaan markkinoiden edullisimmat hinnat. Tästä syystä se tarjoaa asiakkailleen hintatakuun. Mikäli löydät saman tuotteen muualta edullisemmin, voit kertoa siitä, ja kiitokseksi saat tilaukseesi kaupan päälle ilmaisen lahjan. Hintatakuun hyödyntäminen edellyttää kuitenkin yhteydenottoa verkkokaupan asiakaspalveluun ennen tilauksen vahvistamista.

Voit lähettää hintatakuu-vetoomuksen asiakaspalvelun sähköpostiosoitteeseen info@alensa.fi. Huomaa, että vertailutuotteen tulee olla identtinen Alensan myymän tuotteen kanssa (valmistaja, merkki, nimi ja linssien lukumäärä tulee olla sama). Halvimman hinnan takuu koskee vain Suomessa toimivia verkkokauppoja, eikä sitä sovelleta esimerkiksi huutokauppasivustoihin, tehtaanmyymälöihin ja ei-rekisteröityihin jälleenmyyjiin. Hintatakuu ei koske myöskään alennushintaisia piilolinssejä.

Alennuskoodeja Alensa.fi:hin on tarjolla hyvin satunnaisesti ja harvoin, koska se haluaa pitää hinnat valmiiksi ja pysyvästi alhaisina. Ilmoitamme uusista alennuskoodeista täällä. Toisinaan tarjolla on kuitenkin kampanjoita, joiden aikana osa linsseistä on myynnissä alennettuun hintaan. Alennustuotteet löytyvät kaupan etusivulta.

Onko Alensa luotettava?

Koska olet täällä, olet luultavasti kiinnostunut tietämään onko Alensa luotettava verkkokauppa?

Alensa.fi on luotettava verkkokauppa ja olemme tehneet sinne useita onnistuneita tilauksia. Tuotteet ovat olleet oikeita ja alkuperäisessä pakkauksessaan, ja hinnat ovat olleet edulliset. Ainoat seikat, missä Alensa häviää kilpailijoilleen ovat maksutapojen, etenkin verkkopankkimaksujen, puute sekä hieman muita jälleenmyyjiä pidempi toimitusaika.

Alensa on saanut todellisten käyttäjien asiakaskokemuksia keräävässä TrustPilot-palvelussa erinomaisen arvosanan 4,8/5, joka perustuu tätä kirjoitettaessa 920 arvioon. Palvelussa se on saanut kehuja muun muassa halvoista hinnoistaan, toimivasta asiakaspalvelustaan ja nopeista toimituksistaan.

Vertaa.fi -palvelussa Alensa on myös saanut erinomaisen arvosanan 9,3/10, perustuen 50 arvosteluun. Siellä sitä on kehuttu muun muassa edullisista hinnoista, säästöpakkauksista, sujuvasta palvelusta sekä nopeasta toimituksesta.

Plussat ja miinukset

Alensan hyvät puolet:

+ Laaja valikoima, myös tuotteita joita muut kaupat eivät myy
+ Useissa linssimerkeissä edullisin ostopaikka
+ Useimmat linssit löytyvät suoraan varastosta
+ Ystävällinen ja suomenkielinen asiakaspalvelu

Alensan huonot puolet:

- Hieman muita myyjiä pidemmät toimitusajat
- Vähän maksutapoja, esim. verkkopankkitunnuksilla ei ole tällä hetkellä mahdollista maksaa

Yhteystiedot

Alensa s.r.o.
Stružky 1326/6
198 00 Praha 9
Tšekki

Y-tunnus: 2795876–1

Asiakaspalvelu:

Puh. +358 942 451 814
Sähköposti: info@alensa.fi

www.alensa.fi

Mainos
LensWay: 10 % alennusta kaikista piilolinsseistä alekoodilla