Kuukausilinssi on suosituin piilolinssityyppi

Kuukausilinssit

Kuukausilinssi on yleisin, helppokäyttöisin, ekologisempi ja jatkuvassa käytössä myös edullisin piilolinssityyppi, joka tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon näönkorjaukseen silmälasien rinnalle. Sillä voidaan korjata likinäköisyyttä -15 D asti, kaukonäköisyyttä +10 D asti, hajataitteisuutta ja ikänäköä.

Kuukausilinssejä käytetään yleensä päiväkäytössä, jolloin ne otetaan pois silmistä ennen nukkumaanmenoa, puhdistetaan piilolinssien hoitonesteellä ja jätetään desinfioitumaan hoitonestettä sisältävään piilolinssikoteloon. Niitä on saatavana myös jatkuvakäyttöisinä ns. yötäpäiväälinsseinä, jolloin niitä voidaan käyttää jopa seitsemän päivää yhtäjaksoisesti ilman pois ottamista.

Kuukausilinssejä käytetään joko kahden viikon tai enintään 30 päivän ajan linssityypistä ja optikon piilolinssimääräyksestä riippuen. Käyttöjakson jälkeen linssit hävitetään ja uusi pari otetaan käyttöön.

Kuukausipiilolinssejä on saatavana myös astigmatismia eli hajataitteisuutta korjaavina toorisina piilolinsseinä, presbyopiaa eli ikänäköä korjaavina monitehopiilolinsseinä sekä värillisinä linsseinä.

Piilolinssi ja kotelo

Kuukausilinssien käyttöön kuuluu olennaisena osana piilolinssien puhdistus ja desinfiointi.

Hyvä vaihtoehto paljon piilolinssejä käyttäville

Kuukausilinssit tarjoavat erinomaisen vaihtoehdon silmälaseille. Erityisen hyvin ne sopivat paljon piilolinssejä käyttäville henkilöille, jotka ovat valmiita noudattamaan päivittäistä hoitorutiinia: puhdistamaan linssit jokaisen käyttökerran jälkeen ja säilyttämään niitä yön yli desinfioivaa hoitonestettä sisältävässä piilolinssikotelossa. Tästä syystä kuukausilinssit edellyttävät käyttäjältä muita linssityyppejä tarkempaa hygieniaa.

Päiväkäyttöiset kuukausilinssit ovat pehmeät ja helppokäyttöiset ja ne sopivat useimmille käyttäjille. Useimmat optikot suosittelevat kuukausilinssejä ensimmäisiksi piilolinsseiksi.

Kuukausilinssejä kannattaa harkita kun:

 • Haluat käyttää piilolinssejä usein
 • Olet valmis noudattamaan päivittäisiä piilolinssien hoitorutiineja
 • Noudatat muutenkin hyvää hygieniaa
 • Vietät aktiivista elämäntapaa
 • Matkustat
 • Liikut tai urheilet paljon
 • Olet ekologinen
 • Haluat säästää piilolinssikustannuksissa

Kuukausilinssien edut

Kuukausilinsseillä on paljon etuja muihin linssityyppeihin verrattuna:

Edullisuus. Jos käytät piilolinssejä usein, kuukausilinssit on edullisin valinta. Tavallisia kuukausilinssejä tarvitaan vain 12 paria eli 24 kappaletta vuodessa.

Ekologisuus. Kerran kuussa vaihdettavista kuukausilinsseistä syntyy monta kertaa vähemmän muovijätettä kuin joka päivä vaihdettavista kertakäyttölinsseistä.

Helppo matkalla. Matkan suunnittelu on helpompaa, kun sinun tarvitsee ottaa mukaan vain nykyiset linssit, varalinssit, hoitoneste ja piilolinssikotelo. Kertakäyttölinssien kanssa joudut kantamaan mukanasi yhtä monta linssiparia kuin tiedät käyttäväsi piilolinssejä. Lisäksi voit laittaa piilolinssit helposti päähäsi, kun käyt asioilla, salilla tai urheilet.

Sopii herkille silmille. Joillekin kertakäyttölinssien käyttäjille ohuet linssit aiheuttavat ongelmia, kuten silmien kuivumista ja ärsytystä. Kuukausilinssit ovat paksumpia ja pitävät kosteuden pidempään.

Kestävyys. Kuukausilinssit ovat paksumpia, vahvempia ja kestävämpiä kuin kertakäyttölinssit. Paksumman muotoilun ansiosta ne sietävät paremmin hikeä, likaa ja pölyä.

Enemmän vaihtoehtoja. Käyttäjät, jotka tarvitsevat erityistä näönkorjausta tai suuret voimakkuudet, kuukausilinssit on usein parempi vaihtoehto. Niitä on saatavana toorisena, monitehoisina ja värillisinä linsseillä, sekä useilla eri kaarevuuksilla ja harvinaisemmillakin parametreilla.

Jatkuvakäyttöisyys. Kuten tiedät, vain yötäpäiväälinssejä saa käyttää yön yli, ja niitäkin vain optikon määräyksellä. Vaikka joitakin kertakäyttölinssejäkin voi käyttää jopa 16 tuntia päivässä, tiettyjä kuukausikäyttöisiä yötäpäiväälinssejä voi pitää yhtä jaksoisesti jopa 7 päivää ja 6 yötä. Voit siis laittaa piilolinssit silmiisi maanantai-aamuna ja ottaa ne pois vasta sunnuntai-iltana.

Kuukausilinssien haitat

Kuukausilinsseillä on myös muutamia haittapuolia muihin piilolinssityyppeihin verrattuna:

 • Epähygieenisemmät. Kuukausilinssit keräävät pinnoilleen enemmän bakteereja, proteiineja, kalsiumia, likaa, pölyä ja muita epäpuhtauksia kuin esim. päivälinssit.
 • Vaateliaammat. Kuukausilinssien käyttö edellyttää, että käytössäsi on aina piilolinssien hoitoneste ja piilolinssikotelo. Ne pitää puhdistaa joka käyttökerran jälkeen hoitonesteellä ja säilöä yön yli desinfioivaan hoitonesteeseen.
 • Helppo unohtaa, että linssit on vaihdettava uusiin viimeistään 30 päivän kuluttua. Monet käyttäjät päätyvät käyttämään kuukausilinssejä vaihtoväliä pidempään, mistä seuraa monenlaisia ongelmia. Laita kalenteriin muistutus milloin linssit on vaihdettava uusiin.
 • Istuvuus ja mukavuus heikkenevät käyttöjakson loppua kohti.

Kuukausilinssien käsittely

Piilolinssien puhdistaminen

Kuukausilinssit puhdistetaan jokaisen käyttökerran jälkeen desinfioivalla hoitonesteellä.

Päiväkäyttöiset kuukausilinssit tulee puhdistaa ja desinfioida jokaisen käyttökerran jälkeen. Huolellinen puhdistus tuhoaa yli 90 prosenttia niihin kertyneistä mikrobeista.

Bakteerien, proteiinien ja epäpuhtauksien poistaminen on erittäin tärkeää silmätulehdusten ja muiden silmäkomplikaatioiden riskin minimoimiseksi.

Näin puhdistat kuukausilinssit käytön jälkeen:

 1. Pese kädet huolellisesti ja kuivaa nukkaamattomalla pyyhkeellä.
 2. Poista piilolinssi silmästä ja aseta se kämmenelle.
 3. Lisää kämmenelle piilolinssinestettä ja hankaa kevyesti linssiä molemmin puolin.
 4. Huuhtele linssi vielä linssinesteellä ja laita se piilolinssikoteloon.
 5. Täytä kotelo aina uudella nesteellä ja sulje korkki huolellisesti.
 6. Anna linssien desinfioitua piilolinssinesteessä vähintään kuuden tunnin ajan, jonka jälkeen ne ovat jälleen valmiit käytettäväksi.

Tärkeää tietoa kuukausilinssien käyttäjille

Nukkuminen muut kuin siihen erikseen tarkoitetut piilolinssit päässä voi aiheuttaa happivajausta ja altistaa silmät vaarallisille sarveiskalvontulehduksille. Silmien jatkuva happivajaus voi johtaa uudisverisuonien kasvuun silmien valkoisessa osassa.

Päiväsaikaan, kun silmät ovat enimmäkseen auki, sarveiskalvolle pääsee tarpeeksi happea. Yöllä, kun silmät ovat kiinni, silmiin ei välttämättä pääse tarpeeksi happea. Tällöin ne altistuvat helpommin virusten, bakteerien ja sienien aiheuttamille tulehduksille, jotka voivat johtaa pysyvään näön heikkenemiseen.

Useimmat kuukausi- ja yötäpäivää-linssit valmistetaan silikonihydrogeelimateriaalista, joka läpäisee jopa viisi kertaa enemmän happea tavallisiin piilolinsseihin verrattuna. Kuitenkin iso osa kuukausilinsseistä ei läpäise tarpeeksi happea, jotta ne soveltuisivat nukkumiseen. Mikäli haluat käyttää piilolinssejä nukkuessa, keskustele optikkosi kanssa yötäpäiväälinsseihin vaihtamisesta.

Kuukausilinssien hintavertailu

Alta löydät kuukausilinssien edullisimmat hinnat hintavertailussa mukana olevissa kaupoissa.

Kuva tuotteesta Acuvue 2

Acuvue 2

Acuvue 2 on Johnson & Johnsonin valmistama 2 viikon-/yötäpäiväälinssi, jossa on muotoillut reunat käyttömukavuuden parantamiseksi. Linsseissä on käsittelyä helpottava kevytvärjäys ja sisäänrakennettu...

alk. 20.93 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta Acuvue Vita

Acuvue Vita

Acuvue Vita on Johnson & Johnsonin valmistama kuukausilinssi, joka tarjoaa erinomaista käyttömukavuutta ja terävän näön vaativaan käyttöön.

Acuvue Vita -piilolinsseissä hyödynnetään...

alk. 24.30 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta Air Optix Aqua

Air Optix Aqua

Alconin valmistamat Air Optix Aqua -kuukausilinssit hyödyntävät Aqua Moisture System -teknologiaa, joka takaa paremman kosteuden ja pehmeän tunteen silmille käytön ajaksi. Linssit ovat hyvin...

alk. 16.59 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta Air Optix EX

Air Optix EX

Air Optix EX on Alconin valmistama kuukausilinssi, joka on valmistettu samasta lotrafilcon A -silikonihydrogeelimateriaalista kuin suositut Air...

Kuva tuotteesta Air Optix plus HydraGlyde

Air Optix plus HydraGlyde

Air Optix Plus HydraGlyde on Alconin valmistama uuden sukupolven yötäpäivää-/kuukausilinssi, joka on valmistettu silikonihydrogeelistä ja päästää lävitseen jopa viisi kertaa enemmän happea...

alk. 16.88 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta Avaira Vitality

Avaira Vitality

Avaira Vitality on CooperVisionin valmistama 2 viikon- tai kuukausilinssi, jolla voidaan korjata liki- ja kaukonäköä. Uusi linssi korvaa vanhan Avaira-linssin entistä paremmalla hinta-laatusuhteella.

Avaira...

alk. 15.29 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta Bausch & Lomb ULTRA

Bausch & Lomb ULTRA

Bausch + Lomb ULTRA -piilolinssit on tarkoitettu kauko- ja likitaitteisuuden korjaamiseen. Ne tarjoavat terävän ja kirkkaan näön sekä mukavuutta kaikissa olosuhteissa.

Käytämme näyttöjä...

alk. 19.99 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta Biofinity XR

Biofinity XR

Biofinity XR on CooperVisionin valmistama kuukausi- /yötäpäiväälinssi liki- ja kaukotaitteisuuden korjaamiseen. Ne vastaavat saman valmistajan Biofinity-linssejä,...

alk. 27.99 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta Biomedics 55 Evolution

Biomedics 55 Evolution

Biomedics 55 Evolution on CooperVisionin valmistama kuukausipiilolinssi, jolla voidaan korjata liki- ja kaukotaitteisuutta. Se on paranneltu versio aiemmasta Biomedics 55 -linssistä.

Biomedics...

alk. 14.18 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta Clear 58

Clear 58

Clear 58 on Clearlabin valmistama kuukausilinssi, joka on valmistettu Etafilcon A:sta. Näiden linssien muotoilussa on käytetty TRUform Edge Design -teknologiaa, joka varmistaa optisen liikkuvuuden,...

21.59 €
Lisätietoa
Kuva tuotteesta Clear All-Day

Clear All-Day

Clear All-Day on Clearlabin valmistama kuukausilinssi, joka sopii erityisesti kuiville ja herkille silmille. Clear All-Day -linssit valmistetaan materiaalista, joka muistuttaa silmän luonnollista...

alk. 26.32 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta everclear UV

everclear UV

Everclear UV on I-See Visionin valmistama kukausilinssi, joka on tarkoitettu liki- ja kaukotaitteisuuden korjaamiseen.

Everclear UV -piilolinssien valmistuksessa on käytetty ainutlaatuista...

alk. 5.26 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta Frequency 55 AB aspheric

Frequency 55 AB aspheric

Frequency 55 AB aspheric on CooperVisionin valmistama asfäärinen kuukausilinssi, joka on suunniteltu liki- ja kaukonäön sekä hajataitteisuuden korjaamiseen. Tämä linssi ei ole toorinen, mutta...

48.49 €
Lisätietoa
Kuva tuotteesta Miru 1month

Miru 1month

Miru 1month on Meniconin valmistama kuukausilinssi, joka on suunniteltu näyttämään maailmaa eri tavalla. Japanissa kehitetty linssi on saanut nimensä japaninkielisestä sanasta "miru", mikä...

29.99 €
Lisätietoa
Kuva tuotteesta Proclear sphere

Proclear sphere

Proclear sphere on CooperVisionin valmistama kuukausilinssi, jolla voidaan korjata liki- ja kaukotaitteisuutta. Se on kehitetty erityisesti vastustamaan silmien kuivumista, ja sopii erityisen hyvin...

alk. 15.53 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta PureVision

PureVision

PureVision on Bausch & Lombin valmistama kuukausi-/yötäpäiväälinssi, joka on tarkoitettu liki- ja kaukotaitteisuuden korjaamiseen. Se on valmistettu silikonipohjaisesta AerGel-materiaalista,...

alk. 26.32 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta PureVision 2 HD

PureVision 2 HD

PureVision 2 HD on Bausch & Lombin valmistama yötäpäivää-/kuukausilinssi, joka edeltäjäänsä PureVision-linssiä ohuempi tarjoten samalla paremman näöntarkkuuden ja pitkäkestoista lisämukavuutta....

alk. 26.32 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta SofLens 38

SofLens 38

SofLens 38 on Bausch & Lombin valmistama kuukausilinssi, jossa yhdistyvät terävä ja selkeä näkö, käyttömukavuus sekä epäpuhtauksia hylkivä materiaali. Linssissä on käsittelyä helpottava...

alk. 32.40 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta SofLens 59

SofLens 59

SofLens 59 on Bausch & Lombin valmistama kuukausilinssi, joka on valmistettu proteiini- ja rasvakerrostumia ehkäisevästä Hilafilcon B-materiaalista. Linssin nimi tulee sen nestepitoisuudesta, joka...

alk. 12.82 €
Vertaa hintoja
Kuva tuotteesta TopVue Air

TopVue Air

TopVue Air on uutta piilolinssisukupolvea edustava erittäin hengittävä ja korkean nestepitoisuuden silikonihydrogeelistä valmistettu kuukausilinssi. Moderni muotoilu ja uusi teknologia takaavat...

23.95 €
Lisätietoa

Lähteet: LensPure, CooperVision

Jaa ystävillesi:
Piilari.info logo
Piilari.info © 2009-2023. Kaikki oikeudet pidätetään. Piilari.info tarjoaa tietoa piilolinsseistä ja niiden käytöstä, sekä jatkuvasti päivittyvän piilolinssien hintavertailun, jonka avulla kuluttajat voivat löytää edullisimman paikan ostaa piilolinssit netistä. Tällä sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien käytössä aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota affiliate-linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.