Usein kysyttyjä kysymyksiä piilolinsseistä (FAQ)

Piilolinssikotelo

Tältä sivulta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä piilolinsseistä ja niiden käytöstä, piilolinssien hankkimisesta ja muusta piilareihin liittyvistä asioista, sekä vastauksia niihin.

Yleistä tietoa piilolinsseistä

Mikä piilolinssi on?

Piilolinssi on kirkas, joustavasta ja vettä puoleensa vetävästä muovista valmistettu apuväline, jota voidaan käyttää näönkorjaukseen silmälasien sijasta.

Piilolinssi asetetaan suoraan silmän sarveiskalvolle, jossa se pysyy pintajännityksen ansiosta. Piilolinsseillä voidaan silmälasien tapaan korjata silmän taittovikoja muuttamalla tulevan valon suuntaa siten, että verkkokalvolle muodostuva kuva on tarkka.

Mitä taittovikoja piilolinsseillä voidaan korjata?

Piilolinsseillä voidaan korjata kaikkia yleisimpiä taittovikoja: kaukotaitteisuus eli hyperopia, likitaitteisuus eli myopia, hajataitteisuus eli astigmatismi sekä ikä- eli aikuisnäkö eli presbyopia.

Lue myös Taittoviat.

Voiko piilolinsseillä korjata hajataittoa?

Kyllä. Piilolinsseillä voidaan korjata myös epätasaisesta sarveiskalvosta johtuvaa hajataitteisuutta. Tähän tarkoitukseen on saatavilla erikoishiottuja toorisia piilolinssejä.

Minkälaisia piilolinssejä on olemassa?

Piilolinssit eroavat toisistaan materiaalin, käyttöajan, vaihtovälin ja näönkorjaustarpeen suhteen. Useimmat modernit piilolinssit on valmistettu erittäin joustavasta ja vettä puoleensa vetävästä silikonihydrogeelistä. Niillä voidaan korjata useimpia taittovirheitä ja vaihtoväli voi olla 1-30 päivää.

Lue myös Piilolinssityypit.

Suojaavatko piilolinssit UV-säteilyltä?

Osa piilolinsseistä tarjoaa lisäsuojaa UV-säteilyä vastaan, mutta mitkään linssit eivät kykene täysin torjumaan auringon vaarallista ultraviolettivaloa. Lisäksi piilolinssit peittävät vain osan silmästä, joten niitä ei tule käyttää UV-suojalla varustettujen aurinkolasien sijasta.

Katso myös Piilolinssit parhaalla UV-suojalla.

Ennen piilolinssien hankintaa ja käyttöä

Mitä tulee huomioida ennen piilolinssien hankkimista?

Piilolinssit ovat usein erinomainen vaihtoehto silmälaseille. Joskus allergiat, pölyinen tai savuinen työympäristö tai tietyt lääkeaineet voivat asettaa rajoituksia tai olla este piilolinssien käytölle. Aloittaaksesi piilolinssien käytön, sinun on käytävä optikolla piilolinssisovituksessa, jossa mahdolliset rajoitteet on hyvä tuoda esille.

Lue myös Piilolinssien hankkiminen ensimmäistä kertaa.

Ketkä eivät voi käyttää piilolinssejä?

Useimpia taittovirheitä voidaan korjata piilolinsseillä. Vain harvoissa tapauksissa mikään piilolinssityyppi ei sovellu potilaan näönkorjaukseen. Piilolinssien käytön esteitä voivat olla jotkin silmäsairaudet, kuten jättipapillakonjuktiviitti (Giant Papillary Conjunctivitis, GPC) ja sarveiskalvon kartiorappeuma eli kartiopullistuma (keratokonus).

Ovatko piilolinssit paremmat kuin silmälasit?

Silmälasit vaativat vähemmän puhdistusta ja päivittäistä huolenpitoa, ja ne tulevat päivittäisessä käytössä piilolinssejä halvemmiksi. Silmälasien käyttäjien ei tarvitse kosketella silmiä, joten riski silmien ärsyyntymiselle ja tulehduksille on pienempi.

Suoraan silmiin asetettavat piilolinssit tarjoavat usein luonnollisemman näön (erityisesti näkökentän ääreisalueilla), ne eivät paina, eikä niissä ole häiritseviä näköesteitä tai heijastuksia. Piilolinssit on ulkonäön kannalta luonnollisempi vaihtoehto ja niiden kanssa on helpompi urheilla ja harrastaa ilman huolehtimista silmälasien putoamisesta tai rikkoontumisesta.

Lue myös Piilolinssit vai silmälasit.

Onko piilolinssien vahvuus sama kuin silmälasien?

Ei. Koska piilolinssit ovat kiinni silmän sarveiskalvossa, niiden vahvuus on useimmissa tapauksissa hieman heikompi kuin silmälaseissa. Optikko arvioi linssien vahvuustarpeen näöntarkastuksen ja piilolinssisovituksen yhteydessä.

Lue myös Onko piilolinssien vahvuus sama kuin silmälasien?

Miten nopeasti piilolinsseihin tottuu?

Nykyiset pehmeät piilolinssit ovat erittäin mukavat ja useimmat tottuvat niihin tunneissa. Piilolinsseihin sopeutuminen on yksilöllistä, ja johtuu muun muassa silmien herkkyydestä. Joillakin linsseihin tottuminen voi viedä pidemmän aikaa, mutta harvemmin pidempään kuin muutaman päivän.

Kuinka turvalliset piilolinssit ovat?

Piilolinssit ovat asianmukaisesti käytettynä sekä käyttö- ja vaihtovälejä noudattaessa erittäin turvallinen näönkorjausmenetelmä. Yksi vakavista komplikaatioista on sarveiskalvotulehdus, jota esiintyy alle neljällä käyttäjästä 10 000:sta. Useimmat komplikaatiot piilolinssien kanssa johtuvat huolimattomasta käytöstä.

Lue myös Piilolinssien liiallinen käyttö, oireet ja riskit.

Mistä tiedän minkälaiset piilolinssit tarvitsen?

Kun olet päättänyt hankkia piilolinssit, ota yhteyttä optikkoliikkeeseen ja sovi piilolinssisovituksesta, jossa optikko tutkii silmiesi terveydentilan ja määrittää silmillesi parhaiten sopivat piilolinssit oikeilla voimakkuuksilla. Piilolinssien käyttöön tarvitaan aina optikon antama piilolinssimääräys.

Lue myös Piilolinssisovitus - mitä siitä tulee tietää?

Kuinka usein piilolinssit on vaihdettava uusiin?

Piilolinssejä on saatavilla kertakäyttö-, viikko- ja kuukausilinsseinä. Kertakäyttölinssejä käytetään nimensä mukaisesti vain kerran, jonka jälkeen ne hävitetään ja uusi pari otetaan käyttöön. Viikkolinssejä voidaan pitää optikon määräyksen mukaisesti 7-14 päivää ja kuukausilinssejä 30 päivää.

Lue myös Piilolinssityypit.

Minkä ikäisenä piilolinssien käytön voi aloittaa?

Sopiva ikä aloittaa piilolinssien käyttäminen on hyvin yksilöllistä, mutta lähtökohta on, että nuoren on kyettävä huolehtimaan itsenäisesti linsseistään ja hygieniastaan.

Tavallinen käytön aloitusikä on noin 15 vuotta, mutta nuorilla piilolinssit eivät saa olla ainoa näönkorjausvaihtoehto ja myös vanhempien on ymmärrettävä vastuunsa.

Lue myös Minkä ikäisenä piilolinssien käytön voi aloittaa?

Eroaako näöntarkastus piilolinssien ja silmälasien osalta?

Kyllä. Piilolinssitarkastuksessa optikko tarkastaa näön lisäksi silmät, silmäluomet ja mahdolliset silmäsairaudet. Sinun tulee aina käydä näöntarkastuksessa ennen piilolinssien hankkimista.

Miksi näöntarkastuksessa pitää käydä joka vuosi?

Silmäsi muuttuvat jatkuvasti ja se voi vaikuttaa silmiesi arvoihin. Näön ja vahvuuksien lisäksi optikko tarkistaa, ettei silmissä ole merkkejä haittavaikutuksista, kuten ärtyneisyyttä, hankaumia tai hapenpuutetta. Tutkimuksessa etsitään myös viitteitä yleisimmistä silmäsairauksista.

Näöntarkastus on helppo ja nopea toimenpide, jonka tarkoitus on tehdä piilolinssien käytöstä turvallista ja mukavaa. Näistä syistä näöntarkastus on suositeltavaa tehdä kerran vuodessa.

Voinko käydä optikolla näöntarkastuksessa ja piilolinssisovituksessa, mutta tilata piilolinssit netistä?

Kyllä. Kuluttajana sinulla on vapaus ja oikeus päättää mistä hankit piilolinssisi. Näöntarkastus ei velvoita sinua ostamaan piilolinssejä optikkoliikkeestä. Pyydä optikoltasi kopio asiakastiedoistasi, mistä selviää tilaukseen tarvittavat tiedot.

Mitkä piilolinssit ovat hyvät silmille?

Jokaisen silmät ovat yksilölliset, eivätkä yhdelle sopivat linssit sovi välttämättä toiselle. Silmäterveyden asiantuntija osaa suositella juuri sinulle sopivia piilolinssejä.

Mikäli nykyiset piilolinssisi saavat silmäsi tuntumaan epämukavilta, keskustele optikkosi kanssa vaihtamisesta toiseen merkkiin. Joskus myös piilolinssien hoitonesteen vaihtamisesta voi olla apua.

Voiko ostaa värilliset piilolinssit netistä ilman optikolla käyntiä?

Ei. Kaikki piilolinssit, mukaan lukien vahvuudettomat kosmeettiset linssit, tulee sovittaa optikolla ennen käyttöä.

Ongelmat, haitat ja riskit

Mitä haittoja piilolinssien käytöstä voi olla?

Piilolinssien liiallinen käyttö voi aiheuttaa monenlaisia silmäkomplikaatioita. Liikakäytöstä tai huolimattomasta käytöstä voi seurata sarveiskalvon hapenpuutetta, kuten vaskularisaatiota ja samentumia, sekä sarveiskalvon haavaumia, silmätulehduksia tai jopa sokeutumista.

Joillakin käytöstä voi aiheutua ärtyneisyyttä tai punasilmäisyyttä, ja jotkut voivat saada allergisia reaktioita piilolinssinesteestä. Tästä syystä on suositeltavaa käydä piilolinssikontrollissa vähintään kerran vuodessa. Noudata piilolinssien käytössä aina optikon ohjeita.

Lue artikkeli Piilolinssien liiallinen käyttö, oireet ja riskit.

Silmäni ärtyvät piilolinssien käytöstä. Mistä se voi johtua?

Tarkista, että käytät määräyksen mukaisia linssejä ja että linssit eivät ole vahingoittuneet. Jos silmäsi ärtyvät jatkuvasti piilolinssejä käytettäessä, lopeta käyttö välittömästi ja ota yhteyttä optikkoosi ongelman selvittämiseksi.

Silmäni kuivuvat helposti. Mitkä piilolinssit sopivat minulle?

Syitä silmien kuivumiseen voi olla monia. Keskustele optikkosi kanssa miten löytäisitte juuri sinun silmillesi parhaan piilolinssityypin. Myös piilolinssineste voi vaikuttaa silmien kuivumiseen.

Lue myös Mitkä piilolinssit sopivat kuiville silmille?

Onko piilolinssit päässä nukkuminen vaarallista?

Vain yötäpäiväälinssit sopivat nukkumiseen piilolinssit päässä. Nukkuminen tarkoitukseen sopimattomien piilolinssien kanssa lisää silmätulehdusriskiä 4-5 kertaiseksi. Poista piilolinssit silmistä ennen torkkujen ottamista.

Mahdollisia haittoja ovat piilolinssien kuivuminen ja punasilmäisyys. Muut kuin jatkuvakäyttöiset yötäpäiväälinssit tulee aina ottaa yöksi pois.

Katso myös Nukkuminen piilolinssit päässä.

Voiko piilolinssi mennä silmän taakse?

Silmäluomen ja valkuaisen välissä on vahva sidekalvo, joten piilolinssi ei voi mennä silmän taakse. Se voi kuitenkin valua ylös silmäluomen alle ja kadota näkyvistä, mikä voi aiheuttaa silmän ärtymistä.

Yritä saada piilolinssi näkyviin laittamalla silmään piilolinssinestettä, mikä helpottaa sen liikkumista. Katso sen jälkeen alaspäin ja paina kevyesti silmäluomen yläosaa estääksesi piilolinssiä liikkumasta. Siirrä sitten katseesi ylös, jolloin piilolinssin saattaa palata näkyviin. Toista tarvittaessa.

Mitä voi tapahtua jos käytän piilolinssejä pitempään kuin piilolinssimääräyksessä on ohjeistettu?

Eri linssit valmistetaan eri materiaaleista ja niillä on erilaisia ominaisuuksia. Piilolinssien käyttöaika on määritelty, jotta käyttäjä ei ehtisi itse huomaamaan vanhentuneiden linssien vaikutuksia silmiin ja näkemiseen.

Suositellun käytön ylittävä käyttö lisää aina riskiä erilaisiin silmäkomplikaatioihin, jotka johtuvat linssien kertyvistä proteiineista, kemikaaleista ja bakteereista. Keskustele optikkosi kanssa sinulle sopivasta vaihtovälistä.

Voiko linssi olla haitallinen vaikka se tuntuu hyvältä silmässä?

Kyllä. Piilolinssit, joiden suositeltu käyttöaika on mennyt umpeen tai jotka ovat muulla tavoin vahingoittuneet voivat olla haitalliset silmille, vaikka ne eivät näyttäsi vahingoittuneilta ulospäin. Noudata aina piilolinssien suositeltuja käyttöaikoja.

Piilolinssityypit

Mikä piilolinssityyppi sopii minulle?

Piilolinssit tulee valita ensisijaisesti käyttö- ja näkötarpeiden mukaisesti. Keskustele näönkorjaustarpeistasi optikon kanssa.

Lue myös Minkälaiset piilolinssit sopivat minulle?

Kummat ovat paremmat: kertakäyttö- vai kuukausilinssit?

Mikäli saavutat terävän näön sekä kuukausi- että kertakäyttölinsseillä, lopullinen valinta on henkilökohtainen. Keskustele silmäasiantuntijasi kanssa sinulle parhaiten sopivasta linssityypistä.

Mikä on turvallisin piilolinssityyppi?

Australialaisen tutkimuksen mukaan pienin silmätulehdusriski on kovien piilolinssien ja pehmeiden kertakäyttölinssien käyttäjillä.

Lue myös Mikä on terveellisin piilolinssityyppi?

Voinko käyttää kertakäyttölinssejä kahden päivän ajan?

Ei. Kertakäyttölinssit ovat ohuemmat, eivätkä ne ole tarkoitettu yön yli käyttöön. Kertakäyttölinssejä ei ole liioin suunniteltu säilytettäväksi piilolinssinesteessä.

Voit käyttää kertakäyttölinssejä tyypillisesti 8-16 tuntia riippuen silmiesi terveydestä, kuinka hyvin silmäsi sietävät piilolinssejä ja miten hyvin siedät kuivasilmäisyyttä ja silmien herkkyyttä. Päivän päätteeksi kertakäyttölinssit poistetaan silmistä ja seuraavalla käyttökerralla otetaan uusi pari käyttöön.

Onko kertakäyttölinssit rahan tuhlausta?

On totta, että kertakäyttölinssit tulevat päivittäisessä käytössä muita linssityyppejä kalliimmaksi, vaikka säästät samalla piilolinssinesteissä. Kertakäyttölinssit on silti edullisin vaihtoehto vain silloin tällöin piilolinssejä käyttäville.

Ovatko piilolinssini kahden viikon vai kuukausilinssit?

Jotkut linssit (mm. Acuvue) voidaan määrätä joko kahden viikon tai kuukauden vaihtovälillä. Noudata piilolinssien käytössä aina optikkosi antamia määräyksiä kaikenlaisten silmäkomplikaatioiden välttämiseksi.

Milloin kannattaa hankkia yötäpäiväälinssit?

Jatkuvakäyttöisten eli ns. yötäpäiväälinssien materiaali päästää tavallista linssiä enemmän happea lävitseen, joten ne voivat olla hyvä ratkaisu silloin kun piilolinssejä käytetään paljon, tai silloin, kun silmät väsyvät ja ärtyvät tavallisten kuukausilinssien käytöstä. Tätä linssityyppiä voidaan käyttää vuorokauden ympäri, mikä lisää helppokäyttöisyyttä ja vähentää linssien puhdistustarvetta.

Yötäpäiväälinssejä ei yleensä suositella ensimmäisiksi piilolinssityypiksi.

Lue myös sivu Yötäpäiväälinssit.

Mitkä ovat tooriset linssit?

Tooriset piilolinssit ovat erikoishiotut linssit, joilla voidaan korjata epätasaisesta sarveiskalvosta johtuvaa hajataitteisuutta (astigmatismi).

Lue myös sivu Tooriset linssit.

Mitkä ovat moniteholinssit?

Monitehopiilolinsseillä korjataan noin 40 ikävuoden tienoilla ilmaantuvaa ikä- eli aikuisnäköä, jossa silmät menettävät kykyään tarkentaa lähellä oleviin kohteisiin. Moniteholinsseissä on asteittain vahvempi plusarvo linssin keskustaa kohti.

Lue myös sivu Moniteholinssit.

Minkä väriset piilolinssit sopivat ruskeille/vihreille/sinisille silmille?

Katso Värillisten linssien väriopas.

Onko olemassa toorisia värilinssejä?

Toorisia eli hajataitteisuutta korjaavia värilinssejä on olemassa, mutta niiden käyttö on vähäistä. Tästä syystä monet jälleenmyyjät ovat jättäneet ne tarjonnan ulkopuolelle.

Mitä kosmeettiset linssit ovat?

Kosmeettiset linssit, bilelinssit tai crazy-linssit ovat täysin peittävällä (opaque) värillä käsiteltyjä tavallisia piilolinssejä, jotka peittävät kokonaan luonnollisen silmien värin. Kosmeettisia linssejä on saatavilla sekä vahvuuksilla että ilman.

Bilelinssit tai ns. crazy-linssit ovat täysin peittävällä (opaque) värillä käsiteltyjä linssejä, joissa on jokin kuvio tai efekti. Crazy-linssit ovat suosittuja esim. Halloweenina ja cosplayssä.

Myös pelkästään kosmeettisessa tarkoituksessa käytetyt linssit vaativat piilolinssisovituksen optikolla.

Piilolinssinesteet

Mikä piilolinssineste sopii piilolinsseille x?

Useimmat piilolinssinesteet sopivat kaikkien pehmeiden piilolinssien puhdistamiseen ja säilytykseen. Noudata hoitonesteen valinnassa optikkosi antamia ohjeita.

Voinko vaihtaa piilolinssinestemerkkiä itse?

Mikäli optikon suosittelema piilolinssien hoitoneste ei toimi tai silmäsi esimerkiksi kuivuvat päivän aikana liikaa, optikot ovat yleensä myötämielisiä toisen piilolinssinesteen kokeilemiselle. Käy kuitenkin keskustelemassa asiasta optikkoliikkeessä sen sijaan, että tilaat eri merkkistä hoitonestettä netistä.

Piilolinssien käyttö ja käsittely

Miten piilolinssi laitetaan silmään?

Katso tästä ohjeet ja video piilolinssien laittamiseen silmään.

Miten piilolinssi poistetaan silmästä?

Katso tästä ohjeet ja video piilolinssien poistamiseen.

Kuinka pitkään piilolinssejä saa käyttää yhtäjaksoisesti?

Silmäasiantuntijat suosittelevat piilolinssejä käytettäväksi maksimissaan 10-12 tuntia päivässä ja enintään viitenä päivänä viikossa (poislukien yötäpäiväälinssit).

On suositeltavaa pitää välillä silmälaseja, jotta silmät saavat tarpeeksi happea ja pysyvät terveinä. Noudata piilolinssien käyttöajoissa optikon antamia ohjeita.

Voiko piilolinssit päässä urheilla?

Kyllä. Itseasiassa piilolinssit ovat useimmille silmälaseja joustavampi vaihtoehto, sillä piilolinssit eivät huurru tai valu alas nenälle.

Piilolinsseillä reuna-alueiden ääreisnäkö on parempi ja niitä voi käyttää myös aurinkolasien kanssa (uv-suoja).

Vesiurheiluun piilolinssit eivät välttämättä sovi silmätulehdusriskin vuoksi.

Lue myös Piilolinssit urheiluun.

Saako piilolinssit pestä vedellä tai säilyttää niitä vedessä?

Ei. Puhtainkin vesi sisältää bakteereja ja mikro-organismeja, jotka voivat aiheuttaa vakavia silmäinfektioita. Silmätulehdukset voivat johtaa näön heikkenemiseen tai sokeuteen. Käytä piilolinssien puhdistukseen ja säilytykseen aina vain piilolinssinestettä.

Lue myös Piilolinssit ja vesi.

Saako piilolinssien kanssa käyttää silmämeikkiä?

Kyllä, mutta ole varovainen ettei meikkiä joudu linsseihin. Laita piilolinssit silmään aina ennen luomi- ja ripsivärin levittämistä.

Lue myös Piilolinssit ja meikki.

Saako piilolinssit päässä saunoa?

Piilolinssit päässä saunominen ei ole suositeltavaa. Linssit kuivuvat kuumassa ja menettävät hapenläpäisykykyään. Kun silmiin ei pääse tarpeeksi happea, ne altistuvat silmätulehduksille. Lisäksi piilolinssit menettävät saunassa muotonsa, tuntuvat epämukavilta ja ne voi olla vaikea ottaa pois silmistä saunomisen jälkeen.

Lue myös Saako piilolinssejä käyttää saunassa?

Saako piilolinssit päässä uida?

Piilolinssit päässä uimista ei suositella, koska niihin voi tarttua vedestä bakteereja ja epäpuhtauksia, jotka altistavat silmätulehduksille. Uidessa tulee käyttää uimalaseja ja mieluiten kertakäyttölinssejä, jotka hävitetään jokaisen käyttökerran jälkeen.

Lue myös Saako piilolinssit päässä uida?

Piilolinssien merkinnät ja arvot

Mistä löydän piilolinssien arvot?

Omien piilolinssien arvot eli parametrit löydät optikolta saamastasi piilolinssimääräyksestä/-reseptistä tai vanhan piilolinssipakkauksen kyljestä. Voit tiedustella niitä myös optikoltasi.

Pakkauksesta löydät linssien vahvuuden, kaarevuuden, läpimitan sekä mahdolliset akseli- ja sylinteritiedot (tooriset linssit) sekä lisävahvuudet (moniteholinssit).

Määräyksestä tai laatikosta löydät myös piilolinssien tyypin ja tiedot valmistajasta.

Katso myös Piilolinssien arvot ja lyhenteet.

Mitä ovat PWR ja SF?

PWR eli Power on piilolinssin sfäärinen taittovoimakkuus dioptereissa mitattuna. Negatiivinen arvo kuvaa likinäköisyyttä ja positiivinen arvo kaukonäköisyyttä. PWR (joskus myös SF, sfäärinen voimakkuus) vaihtelee välillä -20 ... +20.

Mikä on BC tai b.c.?

Peruskaarevuus eli BC tai b.c. (engl. base curve) kuvaa linssin kuperuutta. Kaarevuus on linssin säteen pituus keskeltä reunalle ja sen arvo vaihtelee yleensä 8,0 ja 10,0 millimetrin välillä.

Mikä on DIA?

Halkaisija eli DIA (engl. diameter tai dia) on linssin läpimitta reunasta reunaan. Läpimitta vaihtelee linssimerkkien välillä.

Mikä on CYL?

Sylinteri eli CYL (engl. cylinder) mittaa hajataitteisuuden määrää dioptereissa. Likinäköisessä hajataitossa arvo on negatiivinen ja kaukonäköön liittyvässä hajataitossa positiivinen.

Mikä on AX?

Akseli tai akselisuunta eli AX (engl. axis) on arvo, jolla kuvataan hajataitteisuuden akselisuuntaa astelukuna (0-180 °). Merkintä yleensä voimakkuusarvon jälkeen (esim. -1.75 x 180).

Mikä on ADD?

Lisävahvuus eli ADD (engl. add power) kertoo kenttien vahvuuserot moniteholinsseissä. Luku on yleensä +1.00 ja +3.00 välillä.

Mitä ovat OS ja OD?

Piilolinssimääräyksessä oleva OS (oculus sinister) on vasemman silmän arvot ja OD (oculus dexter) oikean silmän arvot.

Katso täältä lisää piilolinssien merkintöjä ja arvoja.

Tilaaminen netistä, hinnat ja toimitus

Onko nettimyyjien piilolinssit varmasti aitoja alkuperäistuotteita?

Lääketieteellisten tuotteiden tulee aina olla alkuperäistuotteita paikasta ja myyjästä huolimatta. Hintavertailussamme ja piilolinssikaupat-sivulla esiteltyjen piilolinssimyyjien tuotteet ovat aina 100% identtisiä optikkoliikkeiden myymien tuotteiden kanssa.

Miksi piilolinssit kannattaa / ei kannata tilata netistä?

Piilolinssien hinnat ovat netissä usein optikkoliikkeitä edullisemmat. Suurien varastointimäärien ansiosta suurin osa linsseistä löytyy suoraan varastosta ja ne lähetetään 24 tunnin kuluessa tilauksesta. Osa verkkokaupoista tarjoaa seurantapalvelun, josta näet, missä tilauksesi on menossa. Lisäksi suurin osa piilolinssitilauksista toimitetaan suoraan postilaatikkoosi.

Mikäli tarvitset piilolinssit jo tänään ja tarvitset henkilökohtaista palvelua, käänny optikkoliikkeen puoleen.

Miksi piilolinssit ovat netin kautta ostettuna niin paljon halvempia?

Netissä toimivien piilolinssimyyjien halvat hinnat perustuvat kustannustehokkuuteen. Niiden myynti on keskittynyt pelkästään piilolinsseihin, yrityksillä ei useinkaan ole omia liiketiloja tai isoa henkilöstöä. Suurten ostoerien takia myyjät saavat määräalennuksia, jotka välittyvät hintojen kautta myös asiakkaille.

Kuinka paljon säästän tilaamalla piilolinssit netistä?

Säästösi riippuu piilolinssityypistä ja -merkistä, mutta tiettyjen tuotteiden kohdalla voit säästää jopa 70 %.

Huomaa, että suoran taloudellisen hyödyn lisäksi säästät aikaa käydä ostamassa tuotteet paikan päällä.

Pitääkö tilaukseen liittää piilolinssimääräys?

Tilaukseen ei tarvitse liittää piilolinssimääräystä. Tehdessäsi tilausta hyväksyt ehdot, joiden mukaan sinulla on laillistetun optikon antama, voimassaoleva piilolinssimääräys tilaamillesi linsseille.

En löydä omia piilolinssejä nettikaupoista?

Optikkoketjut myyvät piilolinssejä omien rekisteröityjen tuotemerkkien alla, millä pyritään sitouttamaan asiakkaat ostamaan tuotteet juuri heiltä. Ne ovat kuitenkin täysin identtisiä verkkokauppojen myymien tuotteiden kanssa.

Katso täältä optikkoketjujen tuotteiden alkuperäisnimet.

Voinko vaihtaa piilolinssityyppiä, -merkkiä tai voimakkuutta käymättä optikolla?

Piilolinssityypin tai -merkin vaihtaminen voi olla paikallaan jos silmät kuivuvat tai linssit tuntuvat epämukavilta, mutta sitä ei saa tehdä käymättä ensin piilolinssitarkastuksessa.

Linssien arvot, valmistustekniikka ja materiaali poikkeavat eri valmistajien välillä. Silmien hyvinvoinnin takia on erittäin tärkeää, että linssit istuvat hyvin silmiin.

Lue myös Saako piilolinssityyppiä vaihtaa itse käymättä optikolla?

Paljonko tilauksen postikulut ovat?

Tilauksen postikulut vaihtelevat myyjien välillä. Myyjien toimitus- ja käsittelykulut vaihtelevat ilmaisesta noin 5 euroon, joten kulut ovat myös postimaksuineen edulliset.

Katso myyjien toimituskulut hintavertailusivuiltamme.

Miten tilauksen voi maksaa?

Maksutavat vaihtelevat hieman eri myyjien välillä, mutta useimmissa verkkokaupoissa maksutapoina käyvät pankki- ja luottokortit, verkkopankkien suoramaksut, lasku ja PayPal.

Kuinka pitkät toimitusajat tilauksilla on?

Toimitusajat vaihtelevat verkkokauppojen varastotilanteen mukaan, mutta useimmat verkkokaupat lupaavat postittaa tuotteet 24 tunnin sisällä tilauksesta. Ruotsissa toimivilla nettikaupoilla toimitusajat ovat tyypillisesti 2-7 arkipäivää.

Onko netistä tilaaminen turvallista?

Kaikki hintavertailussamme mukana olevan piilolinssikaupat ovat pitkään alalla toimineita yrityksiä. Edellytämme, että myyjien verkkokaupassa on käytössä turvallinen SSL-suojaus, jotta henkilökohtaiset tietosi pysyvät turvassa.

Lähteitä: Duodecim-lehti, Lensbuddy, LensWay, Shopping4net, YourLenses

Mainos
LensWay: 10 % alennusta kaikista piilolinsseistä alekoodilla