Allergiat ja piilolinssit

Julkaistu: 30.1.2013 • Muokattu: 27.4.2021
Siitepöly

Monet allergikot kohtaavat ongelmia piilolinssien käytössä etenkin keväällä. Ongelmat johtuvat yleensä siitä, että ilmassa olevat allergeenit, kuten siitepöly ja pöly, joutuvat kosketuksiin piilolinssien kanssa. Linsseihin kiinnittyvät allergeenit aiheuttavat monenlaisia ongelmia piilolinssien kanssa, kuten epämukavuuden tunnetta, kutinaa, vetistelyä, silmien turpoamista ja punasilmäisyyttä.

Tässä kuusi vinkkiä allergioista kärsiville piilolinssien käyttäjille:

1. Käytä silmälaseja aina kun mahdollista

Allergeenit kiinnittyvät helposti piilolinssien ohuille pinnoille. Anna silmien levätä ja käytä silmälaseja aina kun mahdollista.

2. Puhdista piilolinssit usein

Piilolinssineste poistaa allergeenit piilolinssien pinnoilta. Allergikkojen kannattaa harkita säilöntäaineetonta piilolinssinestettä.

3. Harkitse kertakäyttölinssejä

Allergikkojen kyynelnesteen koostumus muuttuu siitepölykauden aikana. Kyynelneste tarttuu helpommin piilolinsseihin ja lyhentää niiden käyttöikää. Kertakäyttölinssit vaihdetaan uusiin joka päivä, joten niissä ei ole tätä ongelmaa, ja tulehdusriski on pienempi.

4. Käytä kostutustippoja

Allergeenit aiheuttavat silmien kuivumista. Erityisesti näyttöpäätetyössä silmät kuivuvat helposti. Koeta räpytellä silmiä tavallista enemmän, jotta silmiin erittyy kyynelnestettä. Apteekista saa ilman reseptiä lisäksi silmien kostutustippoja, jotka helpottavat kuivasilmäisyyden oireita.

5. Vältä silmien hieromista

Kun silmät turpoavat voi olla vaikea vastustaa kiusausta hangata niitä. Silmien hankaaminen levittää allergeenejä, joten sitä tulee välttää. Yritä lievittää turvotusta mieluummin kylmällä ja kostealla pyyhkeellä.

6. Käy silmälääkärillä

Silmälääkäri osaa suositella oireisiin sopivaa allergialääkettä, joka sopii myös piilolinssien käyttäjille. Silmälääkäri osaa myös sulkea pois allergioihin liittymättömät oireet ja tarjota niihin apua.

Lue myös: Voiko piilolinsseille olla allerginen?

KYSELY: Kärsitkö allergiaoireista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Jaa ystävillesi:
  • Copyright © 2009-2022 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.