Piilolinssien käyttö armeijassa

Julkaistu: 15.10.2012 • Muokattu: 27.4.2021 • Aiheet: ,

Varusmiespalveluksen suorittaminen aiheuttaa omat haasteensa piilolinssien käytölle. Tässä artikkelissa esitetään yleisimpiä kysymyksiä ja annetaan vastauksia piilolinssien käyttämisestä armeijassa.

K: Voiko armeijassa käyttää piilolinssejä?

V: Kyllä se on mahdollista, vaikkakin siihen liittyy omat haasteensa. Joissakin tilanteissa piilolinssit voivat helpottaa armeijaelämää huomattavasti.

K: Missä tilanteissa piilolinssejä kannattaa käyttää armeijassa?

V: Piilolinsseistä voi olla etua erilaisissa varusmiespalvelukseen kuuluvissa tilanteissa, joissa silmälasit voivat olla tiellä, ne huurtuvat, kastuvat tai joudut varomaan niiden rikkoutumista. Tällaisia voivat olla esim. erilaiset liikunta- ja urheiluaktiviteetit ja taisteluharjoitukset, jossa joudutaan liikkumaan ja ryömimään maastossa.

Joissakin harjoituksissa käytettävää suojanaamaria ei voi käyttää useimpien silmälasimallien kanssa ollenkaan. Tällöin voi olla paras turvautua piilolinsseihin. Mikäli näet piilolinsseillä paremmin kauas kuin silmälaseilla, niiden käyttöä kannattaa harkita myös ammuntaharjoituksissa ja -kokeissa.

K: Missä tilanteissa piilolinssejä ei kannata käyttää?

V: Käytä piilolinssejä armeija-aikana lähtökohtaisesti vain silloin, kun niitä välttämättä tarvitset, ja muulloin aina silmälaseja. Silmien on hyvä antaa välillä levätä.

K: Mitä haasteita armeija asettaa piilolinssien käytölle?

V: Armeijassa henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtiminen ei ole aina helppoa. Kasarmilla piilolinssien puhdistus ja hoito on helpompaa, mutta sielläkin niiden käsittelyyn voi varsinkin peruskoulutuskaudella jäädä vain vähän aikaa.

Metsäolosuhteissa ja usean päivän mittaisilla leireillä, joilla silmät altistuvat helposti epäpuhtauksille, piilolinssien käyttäminen on vielä hankalampaa. Mikäli joudut käsittelemään piilolinssejä likaisilla käsillä, on aina vaarana bakteerien joutuminen silmiin ja silmätulehdukset.

K: Miten piilolinssien käyttöön armeijassa on syytä varustautua?

V: Mikäli käytät piilolinssejä vain satunnaisesti, kannattaa harkita edullisten kertakäyttölinssien hankkimista, jotka on helppo heittää pois jokaisen käyttökerran jälkeen. Jos käytät piilolinssejä enemmän kuin satunnaisesti, suosittelemme jatkuvakäyttöisten piilolinssien hankkimista, joita voit pitää myös nukkuessa. Kannattaa silti pitää aina silmälasit, piilolinssikotelo ja puhdistusneste mukanasi. Leireille voit varautua lisäksi hankkimalla desinfiointipyyhkeitä ja kosteuttavia silmätippoja, joita saa ilman reseptiä apteekeista.

K: Maksaako Puolustusvoimat piilolinssien hankinnan?

V: Puolustusvoimat ei osallistu piilolinssikustannuksiin, mutta sinulla on mahdollisuus saada korvaus perussilmälasien hankkimista varten mikäli terveystarkastuksessa ilmenee, että näkösi vaatii korjaamista eikä sinulla ole olemassa silmälaseja.

Jäikö joku asia askarruttamaan piilolinssien käytöstä armeijassa? Lähetä kysymyksesi lomakkeella, niin vastaamme siihen tällä sivulla mahdollisimman pian.

KYSELY: Oletko käyttänyt piilolinssejä armeijassa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...

Kuva: Karri Huhtanen/Wikipedia

Luitko jo nämä?

 • Ankka-jänis

  36 uskomatonta optista harhaa

  Optinen harha on illuusio, jossa aivot tulkitsevat silmien saaman informaation siten, että näköaistimuksessa jokin vaikuttaa mahdottomalta tai todellisuuden vastaiselta. 1. Ankka-jänis 2. Shakkilauta 3. Askeltavat...
 • Sininen silmä

  Harvinaiset silmien värit

  Tiesitkö, että ihmiset ovat geneettisesti 99,9-prosenttisesti identtisiä keskenään? Meillä kaikilla on ruskea, musta, vaalea tai punainen tukka. Meillä kaikilla on vaalea, keskiruskea tai tumma iho. Meillä kaikilla on si...
 • Silmien väsyminen kännykän käytöstä

  Silmien väsyminen: syyt, oireet ja hoito

  Meidän kaikkien silmät tuntuvat väsyneiltä juuri ennen nukkumaanmenoa. Silmäluomet alkavat tuntumaan raskailta ja ne painuvat alas. Kun siristelet silmäsi ja yrität pysyä hereillä, näkökenttä kapenee. Lopulta silmäluomet...
 • Piilolinssin poistaminen (video)

  Piilolinssin silmästä poistamiseen on olemassa eri tekniikoita. Tässä on kaksi erittäin yleistä tekniikkaa: Tapa 1 Jos sinulla on voimakas räpyttelyrefleksi, kannattaa pitää kiinni yläluomesta ei-dominoivalla kädel...
 • Kosteuttavat silmätipat

  Mitkä piilolinssit sopivat kuiville silmille?

  Kun piilolinssien käyttäjillä on ongelmia linssien kanssa, ongelmat liittyvät hyvin usein silmien kuivumiseen. Jopa 40 prosenttia piilolinssien käyttäjistä ilmoittaa kärsineensä ainakin joskus kuivista silmistä. Naiset k...
 • Paljon porkkanoita kasassa.

  5 parasta ruokaa silmien terveydelle

  Silmät ovat sielun peili ja ne määrittelevät kokemiasi tunteita jatkuvasti. Mutta ennen kaikkea silmät antavat kyvyn nähdä asioita. Tarvitset silmiäsi kävellessä, syödessä, lukiessa, kirjoittaessa ja havainnoidessasi ymp...
MAINOS
Mainos: SilmäasemaLenson-mainos: Osta piilolinssejä: Laaja valikoima, huokeat hinnat.
Copyright © 2009-2021 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.