Näöntarkastuksen hinta

Julkaistu: 3.3.2015 • Muokattu: 8.4.2021
Näöntarkastus

Näöntarkastus on optometristin tai silmälääkärin suorittama sarja testejä, joiden tarkoitus on selvittää minkälaisessa kunnossa näkösi on ja minkälaisella korjauksella se saadaan korjattua mahdollisimman hyväksi.

Näöntarkastukseen sisältyy yleensä silmien kauko- ja lähinäön tutkiminen, silmien yhteistoiminnan arviointi sekä silmänpaineiden mittaaminen.

Taittovirheiden lisäksi näöntarkastuksessa etsitään viitteitä mahdollisista silmäsairauksista. Mikäli optikko löytää silmistäsi poikkeavuuksia tai merkkejä silmäsairauksista, hän antaa lähetteen silmälääkärille diagnoosia varten.

Näöntarkastus on nopea toimenpide, joka kestää yleensä vain 15-20 minuuttia.

Kuinka usein näöntarkastuksessa tulee käydä?

On tärkeää tutkituttaa silmät säännöllisesti näönhuollon ammattilaisella - myös siinä tapauksessa jos näönlaatu on hyvä.

Silmäasiantuntijat suosittelevat, että kaikki kävisivät säännöllisesti tarkastuttamassa omat silmänsä, koska monet silmäsairaudet ovat oireettomia.

Suositusten mukaan näöntarkastuksessa tulee käydä:

  • Vähintään joka toinen vuosi jos käytät silmälaseja
  • Kerran vuodessa tai silmäasiantuntijan antaman suosituksen mukaisesti jos käytät piilolinssejä
  • 18-60 -vuotiaiden vähintään kerran kahdessa vuodessa
  • 6-8 -vuotiaiden ja yli 61-vuotiaiden kerran vuodessa
  • Puolivuotiaana ja 3 vuoden iässä

Näöntarkastuksen hinnat

Monet miettivät kuinka paljon näöntarkastus maksaa. Vastaus riippuu monesta seikasta, kuten siitä missä toimenpide tehdään ja mitä se sisältää.

Varsinkin isot optikkoketjut mainostavat toisinaan ilmaista näöntarkastusta, mutta niihin voi liittyä ehtoja, jotka selviävät vasta jälkikäteen. Ilmainen näöntarkastus voi edellyttää esimerkiksi piilolinssien tai silmälasien ostamista liikkeestä. Muussa tapauksessa kirjallisista tuloksista voidaan veloittaa jälkikäteen.

Kun olet varaamassa aikaa näöntarkastukseen kannattaakin rohkeasti kysyä mitä tarkastus pitää sisällään ja mitä se maksaa.

Vertailimme näöntarkastuksen hintoja eri optikoilla:

Silmälasien tai palveluiden ostajille alennuksia näöntarkastuksesta.

Hinnat tarkistettu 3/2020.

Jaa ystävillesi:
  • Copyright © 2009-2022 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.