Mitkä ovat parhaat kertakäyttö­piilolinssit?

Julkaistu: 28.11.2023 • Muokattu: 4.12.2023
Mitkä ovat parhaat kertakäyttöpiilolinssit? Tässä jutussa käymme läpi 8 erinomaista vaihtoehtoa.

Kertakäyttöpiilolinssit ovat muuttaneet tapaamme korjata näköä tarjoten ennennäkemätöntä helppoutta ja mukavuutta piilolinssien käytössä. Nämä linssit, jotka heitetään pois päivän käytön jälkeen, eliminoivat tarpeen monimutkaiselle puhdistukselle ja huollolle, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan aktiiviselle, modernille ihmiselle.

Kertakäyttölinsseissä on valtava valikoima vaihtoehtoja, jotka vastaavat erilaisiin tarpeisiin – olipa kyseessä sitten kuivat silmät, hajataitto tai halu käyttää värillisiä linssejä. Tämän monimuotoisuuden vuoksi on tärkeää ymmärtää eri vaihtoehtojen ominaisuuksia ja sitä, miten ne vastaavat yksilöllisiin tarpeisiisi.

Tässä jutussa käymme läpi erilaiset vaihtoehdot ja niiden ominaisuudet, jotta tiedät, mitä kysyä seuraavalla optikkokäynnilläsi.

Suositukset

Mitkä kertakäyttöpiilolinssit ovat?

Kertakäyttöpiilolinssit eli päivälinssit tai kertakäyttöpiilarit, ovat piilolinssit, joita käytetään nimensä mukaisesti vain kerran. Avaat joka aamu uuden pakkauksen ja otat uuden parin käyttöön. Illalla, kun poistat piilarit silmistäsi, heität ne pois.

Kertakäyttöpiilolinssit ovat tulleet erittäin suosituksi niiden tarjoamien terveyshyötyjen ja mukavuuden vuoksi.

Monet piilolinssien käyttäjät valitsevat mieluummin kertakäyttölinssit kuin kuukausilinssit, koska ne vaativat vähemmän huoltoa. Kertakäyttöpiilolinssien käyttäjänä et tarvitse lainkaan piilolinssinesteitä ja -koteloita.

Helpot ja hygieeniset kertakäyttöpiilolinssit sopivat aktiiviseen elämäntapaan, kuten retkeilyyn.

Mitä etuja kertakäyttöpiilolinsseillä on?

Kertakäyttöpiilolinssien suosio on kasvanut viime vuosina, ja ne tarjoavat useita etuja verrattuna jatkuvakäyttöisiin linsseihin.

 • Helppokäyttöisyys. Kertakäyttölinssit ovat ennen kaikkea käyttäjäystävälliset. Ne ovat heti käyttövalmiit, koska niitä ei tarvitse puhdistaa tai desinfioida.
 • Hygienia. Koska kertakäyttöpiilarit heitetään pois käytön jälkeen, bakteerien ja proteiinien kertyminen linsseihin on vähäisempää. Tämä vähentää infektioriskiä ja tekee kertakäyttölinsseistä terveellisimmän tavan käyttää piilolinssejä.
 • Mukavuus. Useimmat kertakäyttölinssit ovat ohuempia ja mukavampia käyttää. Ne myös kosteuttavat silmää tehokkaammin, mikä on erityisen tärkeää kuivissa olosuhteissa ja pitkäkestoisen näyttöpäätetyöskentelyn aikana.
 • Joustavuus. Kertakäyttöpiilolinssit ovat usein paras vaihtoehto henkilöille, jotka käyttävät piilolinssejä vain satunnaisesti, kuten urheilusuorituksen tai erityisten tilaisuuksien aikana.
 • Vähemmän komplikaatioita. Koska kertakäyttölinssit ovat uudet ja puhtaat joka päivä, ne vähentävät erilaisten komplikaatioiden, kuten silmätulehdusten, riskiä.
 • Laaja valikoima. Kertakäyttölinssejä on saatavilla monissa eri vahvuuksissa, ja niillä voidaan korjata myös hajataittoa ja ikänäköä.

Sopivatko kertakäyttöpiilolinssit minulle?

Useimmat näönkorjausta tarvitsevat voivat käyttää kertakäyttöpiilolinssejä.

Ne ovat erinomainen valinta heille, jotka:

 • Haluavat päästä vähemmällä vaivalla piilolinssien kanssa
 • Ovat alttiita silmätulehduksille
 • Kärsivät kuivista silmistä
 • Ovat hankkimassa ensimmäisiä piilolinssejään

Kaikista kertakäyttöpiilolinssien eduista huolimatta ne eivät kuitenkaan sovi kaikille. Keskustele näönhuollon ammattilaisen kanssa selvittääksesi sopivatko kertakäyttöpiilolinssit juuri sinun näönkorjaustarpeisiisi.

Kuinka paljon kertakäyttöpiilolinssit maksavat vuodessa?

Kertakäyttölinssit ovat erinomainen valinta myös satunnaiseen käyttöön, kuten urheiluun ja liikuntaan.

Kertakäyttöpiilolinssien vuosittaiset kustannukset voivat vaihdella suuresti riippuen eri tekijöistä, kuten brändistä, linssityypistä (esim. hajataittoa ja ikänäköä korjaavat linssit maksavat enemmän) sekä ostopaikasta.

Tässä suuntaa antava arvio kertakäyttölinssien vuosittaisista kustannuksista, mikäli harkitset tätä linssityyppiä pitkän aikavälin vaihtoehtona näönkorjaukseen:

Kustannuksiin vaikuttavat tekijät

Kertakäyttölinssien kustannuksiin vaikuttaa monia tekijöitä:

 • Brändi: Premium-tuotemerkit, kuten Acuvue ja Dailies, ovat usein kalliimpia kuin edullisemmat merkit.
 • Linssityyppi: Erikoislinssit, kuten astigmatismin tai ikänäön korjaamiseen tarkoitetut kertakäyttölinssit ovat kalliimmat.
 • Jälleenmyyjä: Hinnat vaihtelevat suuresti optisen alan myymälöiden sekä verkkokauppojen välillä.
 • Käyttöfrekvenssi: Käytätkö piilareita päivittäin vai vain silloin tällöin? Yksi kertakäyttölinssien tärkeimmistä taloudellisista eduista on, että sinun ei tarvitse huolehtia vaihtoväleistä.

Yleiset kustannusarviot

Päivittäin käytettynä kertakäyttöpiilolinssien hinnat ovat suurin piirtein seuraavat:

 • Halvat brändit: Noin 1 €/linssipari, mikä vastaa noin 365 € vuodessa.
 • Keskihintaiset brändit: Noin 2 €/linssipari, mikä vastaa noin 730 € vuodessa.
 • Premium-brändit: Noin 3 €/linssipari, mikä vastaa noin 1 095 € vuodessa.

Kannattaa huomata, että kertakäyttöpiilareita ei yleensä käytetä joka päivä, vaan useimmiten satunnaisemmin, mikä vaikuttaa vuosittaisiin kustannuksiin.

Lisäkulut

 • Silmätutkimukset: Vuosittainen piilolinssitarkastus maksaa optikosta riippuen 20-50 €. Näön muuttuessa, erityisesti 40 ikävuoden jälkeen, näöntarkastuksista voi syntyä helposti ylimääräisiä kustannuksia.

Mikäli tilaat piilolinssit mieluummin netistä, löydät päivän edullisimman hinnan aina piilolinssien hintavertailustamme.

8 parasta kertakäyttöpiilolinssiä

1. Parhaat kertakäyttöpiilolinssit kokonaisuutena: Acuvue Oasys 1-Day with HydraLuxe

Parhaat kertakäyttöpiilolinssit kokonaisuutena ovat Acuvue Oasys 1-Day with HydraLuxe -piilolinssit.

Acuvue Oasys 1-Day with HydraLuxe -kertakäyttöpiilolinssit toimivat yhteistyössä luontaisen kyynelnesteesi kanssa voitelemalla ja kosteuttamalla linssejä, sekä tarjoten koko päivän helppoa ja mukavaa piilolinssien käyttöä.

Nämä piilolinssit on valmistettu senofilcon A -silikonihydrogeelimateriaalista. Kliinisessä tutkimuksessa havaittiin, että tästä materiaalista valmistetut piilolinssit ehkäisevät epämukavuuden, kuivuuden ja muiden yleisesti raportoitujen ongelmien tunnetta.

Acuvue Oasys 1-Day -piilolinsseissä käytetty HydraLuxe-teknologia on silmissäsi olevien kyynelten inspiroima suunnittelu, joka edistää jatkuvasti sileää, liukasta ja vakaasti taittavaa pintaa.

Acuvue Oasys 1-Day -piilolinssien ominaisuudet:

 • HydraLuxe-teknologia tarjoaa pitkäkestoista mukavuutta ja suorituskykyä koko päivän ajaksi.
 • Korkea UV-suoja (vähintään 96,1 % UV-A- ja 99,9 & UV-B säteliystä)
 • Materiaali 62 % senofilcon A; 38 % vettä
 • Valmistaja: Johnson & Johnson

Vertaa Acuvue Oasys 1-Day with HydraLuxe -piilolinssien hintoja.

2. Erinomainen kakkonen: Dailies Total 1

Toiseksi parhaat kertakäyttöpiilolinssit ovat Alconin valmistamat Dailies Total 1 -piilolinssit vesigradienttiteknologialla.

Vuonna 2013 esitellyt Dailies Total 1 -piilolinssit hyödyntävät ensimmäisenä maailmassa ainulaatuista vesigradienttiteknologiaa, minkä ansiosta linssien pinnalla on jatkuvasti kostea pehmuste pitäen ne kosteutettuna koko päivän ajan.

Näiden linssien ydin on 33 % vettä, ja vesipitoisuus kasvaa asteittain liki 100 %:iin linssin pintaa kohti. Tämä suunnittelu on luotu tarjoamaan maksimaalista mukavuutta sekä vähentämään silmien kuivumista ja epämukavuuden tunnetta, myös kuivasilmäisyydestä kärsiville käyttäjille.

Dailies Total 1 -piilolinssien ominaisuudet:

 • SmarTears-teknologian ansiosta Dailies Total 1 -linssit vapauttavat luonnollisia kyyneliä muistuttavaa ainesosaa, joka tukee kyynelkalvon lipidikerroksen stabilointia vähentämällä veden haihtumista.
 • Lähes 100 % kosteutus lähellä linssin pintaa
 • Materiaali: 67 % delefilcon A; 33 % vettä
 • Valmistaja: Alcon

Vertaa Dailies Total 1 -piilolinssien hintoja.

3. Parhaat kertakäyttöpiilolinssit kuiville silmille: 1-Day Acuvue Moist

Parhaat kertakäyttölinssit kuiville silmille ovat LACREON-teknologiaa hyödyntävät 1-Day Acuvue Moist -linssit.

1-Day Acuvue Moist on kertakäyttölinssi, joka hyödyntää ainutlaatuista LACREON-teknologiaa. Sen ansiosta upotettu kosteutusaine luo linssiin jopa 20 tuntia kestävän kosteuspehmusteen, mikä auttaa pitämään kosteuden sisällä ja ärsytyksen ulkona. Invisible Edge -muotoilun ansiosta silmäluomet liukuvat linssin yli kuin siellä ei olisi mitään.

Valmistajan mukaan 1-Day Acuvue Moist on optometristien suositteluin tuote potilaille, jotka siirtyvät uudelleenkäytettävistä piilolinsseistä kertakäyttöpiilolinsseihin.

1-Day Acuvue Moist -piilolinssien ominaisuudet:

 • LACREON-teknologian ansiosta tämä linssi vapauttaa kosteuttavia ainesosia linsseihin jokaisella räpäytyksellä.
 • Pitkäkestoista mukavuutta ja huomaamatonta käyttöä myös kuivista silmistä kärsiville.
 • Ohuen ja pehmeän muotoilun ansiosta 1-Day Acuvue Moist -linssit tuntuvat miellyttäviltä ja niitä on helppo käsitellä.
 • Valmistaja: Johnson & Johnson

Vertaa 1-Day Acuvue Moist -piilolinssien hintoja.

4. Hengittävimmät kertakäyttöpiilolinssit: 1-Day Acuvue TruEye

Erinomaisen hapenläpäisevyytensä ansiosta hengittävimmät kertakäyttölinssit ovat 1-Day Acuvue TruEye -linssit.

1-Day Acuvue TruEye -piilolinssit on valmistettu narafilcon A -nimisestä silikonihydrogeelimateriaalista. Tämä materiaali päästää lävitseen jopa 98 % hapesta silmän sarveiskalvolle, mikä tarkoittaa pitkässä käytössä vähemmän punaisia ja kuivia silmiä.

Erinomaisen hapenläpäisykykynsä (118 Dk/t) ansiosta 1-Day Acuvue TruEye -linssit tarjoavat maksimaalista hengittävyyttä. Tässä linssissä on lisäksi HydraClear-teknologia, joka säilyttää tasaisesti voidellun pinnan.

Linssin ominaisuudet:

 • HydraClear-teknologia äärimmäiseen voiteluun
 • Korkea UV-suoja (vähintään 96,9 % UVA- ja vähintään 99,9 % UVB-säteilystä)
 • Materiaali: 54 %  narafilson A; 46 % vettä
 • Valmistaja: Johnson & Johnson

Vertaa 1-Day Acuvue TruEye -piilolinssien hintoja.

5. Parhaat kertakäyttöpiilolinssit hajataittoon: 1-Day Acuvue Moist for Astigmatism

Parhaat kertakäyttöpiilolinssit hajataittoon ovat 1-Day Acuvue Moist for Astigmatism -piilolinssit.

1-Day Acuvue Moist for Astigmatism on yksi suosituimmista merkeistä hajataiton korjaamiseen. Nämä linssit hyödyntävät ainutlaatuista LACREON-teknologiaa ja sisäänrakennettua kosteutusainetta, jotka takaavat hyvän kosteuden koko päiväksi. Blink Stabilized -teknologian ansiosta linssit pysyvät paremmin paikoillaan ja oikeassa asennossa, mikä on erityisen tärkeää hajaitaitteisuuden korjaamisessa.

Linssin ominaisuudet:

 • Korkea UV-suoja (vähintään 82 % UVA- ja vähintään 97 % UVB-säteilystä)
 • Blink Stabilized -teknologia pitää linssit jatkuvasti paikoillaan
 • Materiaali: 42 % Etafilcon A; 58 % vettä
 • Valmistaja: Johnson & Johnson

Vertaa 1-Day Acuvue Moist for Astigmatism -piilolinssien hintoja.

6. Parhaat monitehoiset kertakäyttöpiilolinssit: Dailies Total1 Multifocal

Parhaat kertakäyttölinssit ikänäön (presbyopia) korjaamiseen ovat Dailies Total 1 Multifocal -piilolinssit.

Dailies Total1 Multifocal -piilolinssit ovat ainoat ikänäön korjaamiseen tarkoitetut piilolinssit, joissa hyödynnetään ainutlaatuista vesigradienttiteknologiaa. Tämän teknologian ansiosta käytännössä mikään ei kosketa silmää, paitsi hellävarainen kosteustyyny. SmarTears-teknologian ansiosta linssit vapauttavat kyynelistä luonnollisesti löytyvää ainesosaa, joka auttaa stabiloimaan kyynelkalvon lipidikerrosta.

Precisioin Profile -muotoilun avulla Dailies Total1 Multifocal -linssit tarjoavat selkeän ja terävän näön niin lähelle, kauas kuin välietäisyyksillekin.

Linssin ominaisuudet:

 • Vesigradienttiteknologian ansiosta linssien pinta on lähes 100 % vettä, mikä parantaa kosteutusta ja mukavuutta.
 • SmarTears vapauttaa kyynelistä luonnollisesti löytyvää ainesosaa, joten nämä linssit sopivat myös helposti kuivuville silmille.
 • Precision Profile takaa selkeän ja terävän näön kaikille etäisyyksille.
 • Ei enää tarvetta ärsyttäville lukulaseille
 • Materiaali: 67 % delefilcon A; 33 % vettä
 • Valmistaja: Alcon

Vertaa Dailies Total1 Multifocal -piilolinssien hintoja tästä.

7. Parhaat edulliset kertakäyttöpiilolinssit: Biotrue ONEday Extra

Biotrue ONEday Extra -piilarit edustavat edullisimpia linssejä kertakäyttölinssien kategoriassa.

Biotrue ONEday Extra -piilolinssit ovat silmien luonnollista toimintaa jäljittelevät kertakäyttölinssit, jotka säilyttävät 98 % kosteudestaan jopa 16 tunnin käytössä. Korkean vesipitoisuuden ja UV-suojan ansiosta nämä edulliset kertakäyttöpiilarit tarjoavat ehdottomasti yhden markkinoiden parhaista hinta-laatusuhteista. Ne ovat jopa 30 % edullisemmat kuin ns. premium-brändit.

Linssin ominaisuudet:

 • Säilyttää 98 % kosteudestaan jopa 16 tunnin käytössä.
 • Sisältää 78 % vettä, mikä on sama pitoisuus kuin sarveiskalvolla luonnostaan.
 • HD Optics -teknologia auttaa vähentämään sumeutta, haloilmiöitä ja häikäisyä erityisesti heikosti valaistussa ympäristössä.
 • Tarjoaa lisäsuojaa haitallista UVA- ja UVB-säteilyä vastaan.
 • Erinomainen hinta-laatusuhde!

Vertaa Biotrue ONEday -piilolinssien hintoja tästä.

8. Parhaat värilliset kertakäyttöpiilolinssit: Freshlook ONE-Day

Paras värillinen kertakäyttölinssi on FreshLook One-Day Color.

FreshLook One-Day Color -piilolinssit ovat värilliset kertakäyttölinssit, jotka on saatavilla sekä vahvuuksilla että ilman ja neljässä kauniissa värissä: harmaa, sininen, vihreä ja pähkinänruskea.

Nämä linssit on suunniteltu korostamaan silmiesi luonnollista väriä. Linssien useampi värikerros takaa luonnollisen ja houkuttelevan ilmeen. Pehmeästä ja joustavasta nelfilcon A -materiaalista valmistetut linssit istuvat tukevasti koko päivän ajan ja sisältävät runsaasti vettä pitääkseen silmät jatkuvasti kosteutettuina.

Linssin ominaisuudet:

 • Värilliset kertakäyttölinssit on saatavilla voimakkuuksilla ja ilman (kosmeettinen käyttö).
 • Korkea vesipitoisuus on kehitetty tarjoamaan terveet, kosteutetut silmät.
 • 4 upeaa värisävyä, joista valita.
 • Kertakäyttölinssien helppokäyttöisyys ja hygieenisyys.

Vertaa FreshLook One-Day Color -linssien hintoja tästä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miksi kertakäyttöpiilolinssit ovat paremmat?

Kertakäyttöpiilolinssit ovat monille käyttäjille parempi vaihtoehto useista syistä:

 • Silmien terveys ja hygienia. Koska kertakäyttölinssit hävitetään jokaisen käytön jälkeen, proteiinikertymien ja silmätulehdusten riski on huomattavasti pienempi.
 • Mukavuus. Monet kokevat kertakäyttölinssit mukavammiksi, koska ne ovat ohuemmat ja silmät tottuvat niihin helposti.
 • Ei puhdistus- ja säilytystarvetta. Ota joka kerralla uusi raikas pari käyttöösi.
 • Soveltuu satunnaiseen käyttöön. Erinomainen valinta, jos käytät piilolinssejä vain satunnaisesti, kuten urheillessa tai juhliessa.
 • Sopii allergikoille ja herkkäsilmäisille.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että parhaan piilolinssityypin valinta riippuu yksilön tarpeista, elämäntyylistä ja silmien terveydestä, ja sen tulisi perustua optikon suositukseen.

Voiko kertakäyttöpiilolinssejä käyttää uudelleen?

Ei, kertakäyttöpiilolinssejä ei tule käyttää uudelleen. Ne on suunniteltu käytettäviksi vain kerran, minkä jälkeen ne tulee hävittää.

Uudelleenkäyttö voi lisätä merkittävästi silmäinfektioiden ja muiden silmäongelmien riskiä, koska linssit eivät ole suunniteltu kestämään useita käyttökertoja ja niiden puhdistus ei ole yhtä tehokasta kuin muiden linssityyppien.

Kertakäyttölinssien uudelleenkäyttö voi myös heikentää niiden suorituskykyä ja mukavuutta. Hyvän silmäterveyden ylläpitämiseksi on tärkeää noudattaa valmistajan ja optikon ohjeita.

Voiko kertakäyttölinssejä käyttää suihkussa?

Ei ole suositeltavaa käyttää kertakäyttö- tai muitakaan piilolinssejä suihkussa.

Vesi, olipa se sitten hanasta, suihkusta, uima-altaasta tai luonnonvesistöstä, sisältää mikro-organismeja, kuten Acanthamoeba-bakteeria, joka voi tarttua linsseihin ja aiheuttaa jopa näköä uhkaavia silmäinfektioita.

Lisäksi vesi voi muuttaa linssin istuvuutta ja ominaisuuksia, mikä voi aiheuttaa epämukavuutta tai vahingoittaa silmää. Piilolinssien käyttäjiä kehotetaan välttämään linssien käyttöä suihkussa ja uinnin aikana, tai poistamaan linssit ennen tällaisia aktiviteetteja.

Kuinka pitkään kertakäyttölinssejä voi käyttää?

Kertakäyttöpiilolinssejä käytetään nimensä mukaisesti vain kerran, yhden päivän ajan. Ne laitetaan silmiin aamulla ja poistetaan ja hävitetään illalla käytön jälkeen. Yleisesti ottaen niitä ei tulisi käyttää yli 12-16 tuntia päivässä, jotta silmät pysyvät terveinä.

On tärkeää noudattaa valmistajan suosituksia ja optikon antamia ohjeita piilolinssien käytön kestossa. Jatkuva tai liiallinen käyttö voi aiheuttaa silmien kuivumista, ärsytystä ja tulehduksia.

Onko kertakäyttöpiilolinssien kaarevuudella väliä?

Kyllä, kertakäyttöpiilolinssien kaarevuudella (tunnetaan myös nimellä base curve, BC) on suuri merkitys. Kaarevuus määrittää, miten hyvin linssi istuu silmän sarveiskalvon päälle.

Jos kaarevuus ei ole oikea, linssi ei välttämättä istu mukavasti tai turvallisesti, mikä voi johtaa epämukavuuteen, heikentyneeseen näköön tai jopa silmävaurioihin.

Linssin kaarevuuden tulee vastata käyttäjän sarveiskalvon kaarevuutta mahdollisimman tarkasti. Kaarevuutta mitataan millimetreinä ja yleensä sen arvo vaihtelee 8,0–9.0 millimetrin välillä.

Optikko määrittelee sopivan kaarevuuden piilolinssisovituksen aikana, joka on tärkeä osa piilolinssien valintaprosessia. Oikea kaarevuus takaa paremman istuvuuden, mukavuuden ja silmien terveyden.

Yhteenveto

Kertakäyttöpiilolinssien valinnassa on otettava huomioon lukuisia tekijöitä, kuten yksilölliset silmäterveysvaatimukset, elämäntyyli ja henkilökohtaiset mieltymykset. Eri linssityypit tarjoavat erilaisia etuja, kuten erityistä mukavuutta kuiville silmille, parempaa hengittävyyttä tai tarkkuutta hajataittoon. Vaikka markkinoilla on monia suosittuja malleja, on tärkeintä löytää linssit, jotka sopivat parhaiten juuri sinun tarpeisiisi.

Kertakäyttöpiilolinssien valinnassa keskeistä on ymmärtää, että optikon asiantuntemus ja suositukset ovat avainasemassa. Optikot perustavat suosituksensa sekä omiin kokemuksiinsa että asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin ja silmien terveyteen.

Vaikka potilaan mieltymykset ja toiveet otetaan toki huomioon, optikon ammattitaito on ratkaiseva tekijä lopullisen linssivalinnan tekemisessä. Optikko arvioi, mitkä linssit tarjoavat parhaan mahdollisen näönkorjauksen, mukavuuden ja silmien terveyden ylläpidon kullekin asiakkaalle. Tämän vuoksi on tärkeää luottaa optikon ammattitaitoon ja seurata hänen suosituksiaan kertakäyttöpiilolinssien valinnassa.

On tärkeää muistaa, että suosittu tai laajasti arvostettu piilolinssimerkki ei automaattisesti sovi kaikille. Jokaisen käyttäjän silmät ovat yksilölliset, ja siksi säännölliset optikon tarkastukset sekä avoimuus omista tarpeista ja toiveista ovat keskeisiä tekijöitä löytäessäsi juuri sinulle parhaiten sopivia kertakäyttöpiilolinssejä.

Mainos
LensWay: 10 % alennusta kaikista piilolinsseistä alekoodilla

Lisää juttuja aiheesta...

Mitä piilolinssien vesipitoisuus tarkoittaa?

Piilolinssien vesipitoisuus on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa piilarien käyttömukavuuteen, suorituskykyyn ja hoitoon. Tässä blogijutussa pureudumme vesipitoisuuden ymmärtämiseen ja sen merkitykseen piilolinssien valinnassa ja käytössä. Blogijutussa käymme läpi, miten vesipitoisuus vaikuttaa linssien suorituskykyyn ja hoitoon, sekä tarkastelemme uusien materiaalien ja teknologioiden roolia. Lopuksi vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin vesipitoisuudesta, jotta sinä voit […]

Mikä on LACREON-teknologia?

LACREON-teknologia on patentoitu piilolinssiteknologia, jota piilolinssivalmistaja Johnson & Johnson käyttää valmistamissaan 1-Day Acuvue Moist- ja Acuvue Define -piilolinsseissään. Tämä teknologia on suunniteltu parantamaan piilolinssien käyttömukavuutta ja kosteutta koko päivän ajan. LACREON-teknologia toimii siten, että se lukitsee kosteuttavan ainesosan piilolinsseihin. Tämä auttaa pitämään linssit kosteina ja mukavina, mikä on erityisen tärkeää […]

Johnson & Johnsonilta uudet piilolinssit digilaitteiden käyttäjille

Kun sekä aikuiset että lapset viettävät yhä enemmän aikaan puhelimien, tablettien ja tietokoneiden näyttöjen ääressä, ovat piilolinssivalmistajat lähteneet taisteluun digitaalisten laitteiden aiheuttamaa silmien väsymistä vastaan. Nyt yksi maailman neljästä suuresta piilolinssivalmistajasta, Johnson & Johnson, kertoo tuovansa markkinoille uudet silmien väsymistä ehkäisevät kertakäyttölinssit. Jo aiemmin CooperVision toi markkinoille Biofinity Energys -piilolinssit, […]

Miten piilolinssit muuttavat silmän mikrobiomia?

Tutkimuksen mukaan tietyt bakteerilajikkeet ovat yleisempiä piilolinssien käyttäjien silmissä kuin ei-käyttäjien silmissä. Tutkimus saattaa myös selittää, miksi piilolinssien käyttäjät kärsivät useammin silmätulehduksista. Pienten muovinpalasten eli piilolinssien laittaminen päivittäin silmään saattaa New Yorkin yliopiston julkaiseman uuden tutkimuksen mukaan muuttaa merkittävästi silmän pinnan bakteerikantaa ja tehdä sen alttiimmaksi erilaisille tulehduksille. Tutkimuksessa analysoitiin […]

Suosituinta sisältöä...

Piilolinssit ja vesi

Monet piilolinssien käyttäjät eivät tiedä, että piilolinssit ja vesi on huono yhdistelmä. Se koskee niin suihkussa käymistä, saunomista, uimista kuin paljussa oloakin. Vesi voi saada piilolinssit muuttamaan muotoaan, turpoamaan ja tarttumaan silmään kiinni. Piilolinssien altistaminen vedelle voi johtaa sarveiskalvon haavaumiin, mistä puolestaan voi seurata bakteerien pääsy silmään ja silmätulehdus. Tällä […]

Mistä silmien räpyttely johtuu?

Silmien räpyttely on puoliautonominen kehon toiminto, jossa silmäluomi sulkeutuu ja avautuu nopeasti. Aikuinen ihminen räpäyttää silmiään noin 12 kertaa minuutissa ja yksi silmänräpäys kestää noin kolmasosasekunnin. Ihmiset räpyttelevät silmiään luonnollisena refleksinä, jolla on useita tärkeitä tarkoituksia. Räpyttelyn ensisijainen tarkoitus on suojata ja kosteuttaa silmiä sekä poistaa ärsyttäviä aineita sarveis- ja […]

Piilolinssien jäätyminen: Onko se mahdollista?

Talven ihmemaa Suomi tarjoaa lumoavia maisemia ja lukuisia mahdollisuuksia erilaisiin talviharrastuksiin, mutta talvi tuo mukanaan myös äärimmäisen kylmiä olosuhteita, jotka voivat vaikuttaa moniin arkipäiväisiin esineisiin, kuten piilolinsseihin. Piilolinssejä voi joutua Suomessa kuljettamaan ja käyttämään erittäin kylmissä olosuhteissa. Voiko netistä tilatut piilolinssit jäätyä postilaatikkoon talvipakkasella? Mitä piilareille tai linssinesteelle tapahtuu jäätyessään? […]

Onko piilolinssit päässä turvallista uida?

Uinti on suosittu kuntoilu- ja kilpaurheilumuoto. Uiminen kiihdyttää sykettä, vahvistaa keuhkoja ja parantaa hapenottokykyä. Se polttaa rasvaa ja kehittää tasaisesti monia eri lihaksia. Jos käytät piilolinssejä, saatat kokea tarvitsevasi niitä nähdäksesi hyvin myös uidessa. Vaikka tarkka näkö voi estää sinua törmäämästä esteisiin, piilolinssien käyttäminen uidessa voi olla vaarallista monin tavoin. […]

Mikä on makula?

Makula (macula lutea) on soikea pigmentoitunut alue ihmisen ja muiden eläinten verkkokalvon keskellä. Ihmissilmän makulan halkaisija on noin 5,5 millimetriä, ja se on jaettu umbo-, foveola- ja foveal-vaskulaarisiin vyöhykkeisiin, sekä fovea-, parafovea- ja perifovea-alueisiin. Anatominen makula (5,5 mm) on huomattavasti suurempi kuin kliininen makula, joka 1,5 millimetrin koossa vastaa anatoomista […]

Piilolinssit pelkästään lukemiseen?

Toisinaan silmien näkö ei tarvitse korjausta kaukana sijaitseviin kohteisiin, vaan pelkästään lukemiseen ja muuhun lähityöskentelyyn. Jos tarvitset lukemiseen lukulaseja, voitko hankkia tähän tarkoitukseen myös piilolinssit? Taittovikaa, jossa silmä näkee lähelle huonosti, mutta kauas hyvin, kutsutaan kaukotaittoisuudeksi eli hyperopiaksi. Siinä silmämunaan tuleva valo ei taitu verkkokalvolle, vaan hieman sen taakse. Tämä […]

FDA hyväksyi ensimmäiset auringonvalossa tummuvat piilolinssit

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA on juuri hyväksynyt ensimmäiset kirkkaassa auringonvalossa automaattisesti tummentuvat fotokromaattiset piilolinssit. Uutta teknologiaa hyödyntävät linssit reagoivat auringon UV-säteilyyn ja tummuvat sen mukaisesti suojaamaan käyttäjän silmiä. Markkinoilla on jo vuosia ollut auringon ultraviolettisäteilyn määrän mukaan tummenevia ja kirkastuvia aurinkolaseja ja silmälaseja. Tähän asti teknologia on rajoittunut aurinkolaseihin […]

Asiantuntijat suosittelevat siirtymään silmälaseihin COVID-19-tartuntariskin pienentämiseksi

Käytätkö piilolinssejä? Amerikan silmätautiakatemian (American Academy of Ophthalmology, AAO) asiantuntijat uskovat, että siirtyminen käyttämään silmälaseja voi hidastaa koronavirusepidemian leviämistä. Meneillään oleva COVID-19-pandemia on saanut ihmiset miettimään enemmän mitä he tekevät käsillään, koska kasvojen - ja erityisesti suun, nenän ja silmien - koskettelun on varoitettu levittävän virusta. AAO:n mukaan piilolinssien käyttäjillä […]

Miten laittaa piilolinssit silmiä räpyttämättä?

Uusilla piilolinssien käyttäjällä on usein alussa hankaluuksia piilolinssien laittamisessa silmään, kun silmä räpsähtää juuri ennen kuin linssi koskettaa silmää. Samalla linssi voi pudota tai taittua, jonka jälkeen se täytyy puhdistaa tai kostuttaa piilolinssinesteellä. Silmien räpyttely on luonnollinen refleksi, jonka avulla silmä suojelee itseään ulkoapäin tulevilta ärsytyksiltä. Silmäripset ja -luomet muodostavat […]

Piilolinssien hankkiminen ensimmäistä kertaa

Silmälasien vaihtaminen piilolinsseihin on helpompaa, kuin voisi äkkiseltään ajatella. Laseista luopuminen voi silti tuntua aluksi pelottavalta. Minkälaiset piilolinssit hankin? Miten piilolinssejä käsitellään? Miltä piilolinssi tuntuu silmässä? On täysin normaalia kantaa näistä asioista huolta ja se on myös tarpeellista, koska piilolinssit luetaan lääkinnälliseksi laitteeksi ja niiden käyttö vaatii erityistä huolenpitoa. Lue […]

Voivatko piilolinssit aiheuttaa päänsärkyä?

Puhtaiden ja kunnolla sovitettujen piilolinssien pitäisi olla mukavat käyttää, eikä aiheuttaa päänsärkyä. Mikäli käytät sinulle määrättyjä piilolinssejä ja olet alkanut kärsimään päänsärystä pian niiden käytön aloittamisen jälkeen, ota yhteyttä silmälääkäriisi. Silmäasiantuntija voi selvittää johtuuko päänsärky piilolinsseistä tai onko päänsärky muulla tavoin silmiin liittyvää. Silmäoireista peräisin oleva päänsärky voi johtua ainakin […]

Mitä tapahtuu kun itket piilolinssit silmissä?

Itkeminen on ihmiselle ominainen psyykkinen olotila, jossa kyynelnestettä purkautuu silmän kyynelkanavista. Itkun voivat aiheuttaa esimerkiksi suru, voimakas kipu, pettymys, suuttumus, liikutus, stressi tai ahdistus. Itku on stressiä laukaisevan parasympaattisen hermoston tapa palauttaa elimistö lepotilaan tunnekuohun jälkeisessä hermojännitystilassa. Itkeminen voi olla myös väline ilmaista tunteita muille ihmisille. Mutta mitä silmissä tapahtuu, […]