Piilolinssikontrolli

Julkaistu: 8.1.2014 • Muokattu: 26.3.2020

Piilolinssikontrolli optikollaPiilolinssikontrolli eli piilolinssitarkastus on piilolinssien käyttäjille tehtävä toimenpide, jossa optikko tarkastaa silmiesi terveydentilan ja varmistaa, että nykyinen piilolinssityyppi on edelleen sopiva silmillesi. Samalla varmistetaan, että piilolinssien voimakkuus vastaa nykyistä näönkorjaustarvettasi.

Miksi piilolinssikontrolli tehdään?

Piilolinssikontrollin tarkoitus on varmistaa, että näet käyttämilläsi piilolinsseillä mahdollisimman hyvin ja niiden käyttäminen on edelleen turvallista ja mukavaa.

Samalla varmistetaan, ettei silmissä ole merkkejä silmäsairauksista ja että silmäsi voivat kaikin puolin hyvin.

Silmät muuttuvat jatkuvasti ja muutokset voivat vaikuttaa silmiesi arvoihin. Tästä syystä piilolinssitarkastuksessa olisi hyvä käydä kerran vuodessa.

Mitä piilolinssitarkastukseen sisältyy?

Piilolinssikontrollissa optikko tarkistaa silmiesi arvot, jotka vaikuttavat näkemiseen. Samassa yhteydessä voit kokeilla halutessasi uutta linssityyppiä. Uuden linssityypin kokeileminen on piilolinssikontrollin yhteydessä yleensä maksutonta.

Lisäksi kontrollissa varmistetaan, ettei silmissä ilmene piilolinssien liikakäytöstä tai muusta johtuvia haittavaikutuksia, kuten ärtyneisyyttä, hankaumia tai hapen puutetta. Samalla voidaan etsiä viitteitä mahdollisista silmäsairauksista.

Piilolinssikontrolli on helppo ja nopea toimenpide, joka kestää yleensä 10-20 minuuttia.

Pitääkö piilolinssikontrollin mennä piilolinssit päässä vai ilman?

Piilolinssikontrolliin tullaan yleensä piilolinssit päässä. Mikäli sinulla on ollut ongelmia piilolinssien kanssa, tule kontrolliin silmälasit päässä, mutta ota tarkastukseen mukaan myös piilolinssit ja piilolinssikotelo.

Jos olet menossa silmälääkärille, saavu aina ilman piilolinssejä.

Paljonko piilolinssitarkastus maksaa?

Piilolinssikontrollien hinnoissa on vaihtelua eri optikkojen välillä. Yleensä piilolinssitarkastuksen hinta vaihtelee 20 € ja 40 € välillä. Optikkoketjujen kanta-asiakkaat voivat saada vuosittaisen piilolinssikontrollin jopa ilmaiseksi.

KYSELY: Käytkö piilolinssikontrollissa vähintään kerran vuodessa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Jaa ystävillesi:
  • Copyright © 2009-2022 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.