Piilolinssit parhaalla UV-suojalla

Julkaistu: 31.12.2021 • Muokattu: 14.11.2023
Piilolinssit parhaalla UV-suojalla

Ihon suojaaminen auringon haitalliselta ultraviolettisäteilyltä on useimmille itsestäänselvyys, mutta entä silmät? UV-säteilystä on silmille enemmän haittaa kuin ehkä uskotkaan.

Altistumme päivittäin sekä UVA- että UVB-säteilylle jopa pilvisinä päivänä, ja siksi UV-suojalla varustettujen piilolinssien käyttö voi olla erittäin hyödyllistä silmien terveydelle.

On kuitenkin tärkeää huomata, että UV-säteilyä estävät piilolinssit eivät korvaa UV-säteilyä estäviä silmälaseja tai aurinkolaseja, koska ne eivät peitä silmää ja sitä ympäröivää aluetta kokonaan.

Mitä ultraviolettisäteily on?

Ultraviolettisäteily eli UV-säteily on esimerkiksi auringosta, loiste- ja halogeenivalaisimista ja ultraviolettilampuista peräisin olevaa sähkömagneettista säteilyä, jonka aallonpituus on lyhyempi kuin näkyvän valon, mutta pidempi kuin röntgensäteilyn.

UVA-säteilyn aallonpituus on 315-380 nanometriä ja UVB-säteilyn 280-315 nanometriä.

UV-säteilyn vaarat

Ultraviolettisäteily on erittäin voimakasta ja geenivaurioita aiheuttavaa. Se johtaa iän myötä esimerkiksi ihon rypistymiseen ja toisinaan myös ihosyöpään.

UV-säteily vaikuttaa myös silmiimme ja voi olla monin tavoin haitallista:

  • Fotokeratiitti: Auringon ja hitsausliekin uv-säteily aiheuttaa silmän pinnan vaurioita, jotka polttavat side- ja sarveiskalvoa aiheuttaen kipua, roskantunnetta, vetistystä ja silmän punoitusta. Fotokeratiitin johdosta silmiä on vaikea pitää auki.
  • Pterygium eli silmän siipikalvo: Yksi, muttei ainoa, syy sidekalvon epänormaalille kasvulle sarveiskalvon päälle. Tunnetaan myös surffaajien silmille, koska surffaajat viettävät huomattavan osan ajasta UV-säteilylle, tuulelle ja hiekalle altistuneina.
  • Silmäsyöpä: Joidenkin tutkimusten mukaan UV-säteily voi olla yhteydessä joihinkin silmäsyövän tyyppeihin, kuten silmämelanoomaan.
  • Kaihi: Pitkäaikainen altistuminen UV-säteilylle lisää kaihien kehittymisen mahdollisuutta.
  • Silmänpohjan ikärappeuma: Tutkimukset viittaavat siihen, että silmänpohjan ikärappeuma voi nopeutua verkkokalvon makulan vaurioitumisen myötä.

Piilolinssien UV-suoja

Onneksemme piilolinssit kehittyvät jatkuvasti ja valmistajat ovat sisällyttäneet UV-suodattimen useisiin piilolinssimerkkeihin.

Käytätpä sitten kertakäyttö- tai kuukausilinssejä, toorisia- tai moniteholinssejä, on markkinoilla saatavilla linssit, jotka suojaavat UV-säteilyltä.

Huomaathan, että UV-suojalla varustetut piilolinssit suojaavat vain linssin peittämää osaa. Silmänvalkuaiset ja silmiä ympäröivä iho on syytä suojata aurinkolaseilla tai muilla aurinkosuojilla.

Piilolinssien UV-suojaluokat:

  • Luokka 1: suodattaa vähintään 90 % UVA- ja vähintään 99 % UVB-säteilystä
  • Luokka 2: suodattaa vähintään 70 % UVA- ja vähintään 95 % UVB-säteilystä

Tässä neljät suositut piilolinssit, jotka tarjoavat parhaan luokan 1 suojan haitallista UV-säteilyä vastaan.

1-day Acuvue Trueye

1-day Acuvue Trueye -piilolinssit tarjoavat yhden markkinoiden parhaista UV-suojista.

Acuvue on ainoa merkittävä piilolinssimerkki, joka tarjoaa suojan haitallista UV-säteilyä vastaan kaikille tuoteperheen linsseilleen.

Johnson & Johnsonin valmistamat 1-Day Acuvue TruEye -kertakäyttölinssit tarjoavat luokan 1 UV-suojan: ne estävät vähintään 96 % UVA- ja vähintään 99 % UVB-säteilystä.

1-Day Acuvue TruEye sopii henkilöille, jotka viettävät paljon aikaa ulkona tai matkustelevat ja haluavat samalla nauttia kertakäyttölinssien vapaudesta.

Avaira Vitality

Avaira Vitality -piilolinsseissä on korkeimman luokan UV-suoja.

Avaira Vitality on yksi markkinoiden edullisimmista erinomaisella UV-suojalla varustetuista linsseistä.

Avaira Vitality -linsseissä on luokan 1 UV-suoja: ne estävät vähintään 90 % UVA- ja vähintään 99 % UVB-säteilystä.

CooperVision markkinoi Avaira Vitality -linssejä 2 viikon linsseinä, mutta optikko voi määrätä ne myös 1 kuukauden vaihtovälillä. Noudata piilolinssien käytössä optikkosi määräystä.

Tästä linssistä on saatavana myös hajataitton korjaamiseen tarkoitetut Avaira Vitality toric -linssit.

Acuvue Oasys 1-Day with HydraLuxe

Acuvue Oasys 1-Day with HydraLuxe on kertakäyttölinssi varustettuna erinomaisella UV-suojalla.

Johnson & Johnsonin Acuvue Oasys 1-Day with HydraLuxe ovat silikonihydrogeelistä valmistetut kertakäyttölinssit, jotka tarjoavat luokan 1 suojaa ultraviolettisäteilyä vastaan estäen vähintään 90 % UVA- ja vähintään 99 % UVA-säteilystä.

Näissä linsseissä on myös silmien luonnollista kyynelnestettä muistuttavia molekyylejä, jotka kosteuttavat silmän pintaa sekä vähentävät linssin ja silmäluomien välistä kitkaa.

Acuvue Oasys 1-Day -linsseistä on saatavilla myös hajataitteisuuden korjaamiseen tarkoitetut Acuvue Oasys 1-Day for Astigmatism -linssit.

Acuvue Oasys

Vanhemmissa Acuvue Oasys -viikkolinsseissä on myös luokan 1 UV-suoja.

Saman valmistajan Acuvue Oasys -viikkolinssit tarjoavat erinomaisen vähintään 96 % suojan UVA- ja vähintään 99 % suojan UVB-säteilyä vastaan.

HydraClear-teknologian ansiosta nämä linssit sopivat myös kuivista silmistä kärsiville.

Acuvue Oasys -piilolinssejä voidaan käyttää päiväkäytössä enintään 14 päivää tai optikon määräyksellä yötäpäivää-käytössä enintään 7 päivää.

Tästä merkistä on saatavilla myös hajataiton korjaamiseen tarkoitetut Acuvue Oasys for Astigmatism -linssit sekä ikänäön korjaamiseen tarkoitetut Acuvue Oasys for Presbyopia -linssit.

Luokan 2 UV-suojan tarjoavat piilolinssit estävät vähintään 70 % UVA- ja vähintään 95 % UVB-säteilystä. Myös luokan 2 UV-suojan tarjoavat piilolinssit ovat parempi vaihtoehto kuin piilolinssien käyttö ilman mitään suojaa.

Miten piilolinsseihin luodaan UV-suoja?

UV-suoja integroiminen piilolinsseihin on monimutkainen prosessi, joka vaatii erityisiä materiaaleja ja teknologiaa.

Piilolinssien UV-suojan perusta on UV-säteitä absorboivat materiaalit. Nämä materiaalit sisältävät kemiallisia yhdisteitä, jotka kykenevät absorboimaan haitallista UV-A- ja UV-B-säteilyä.

UV-säteilyä absorboivat aineet lisätään linssimateriaaliin valmistusprosessin aikana ennen sen kovettumista ja muotoilua. Tämä varmistaa, että UV-suoja on linssin kiinteä osa, eikä se kulu käytön aikana.

Valmiiden linssien UV-suojan tehokkuus testataan sertifiointia varten laboratoriokokeissa, joissa mitataan linssien kykyä estää tiettyjä UV-säteilyn aallonpituuksia. Esimerkiksi Euroopan Uniossa edellytetään tiettyjä standardeja UV-suojalle, jotta piilolinssejä voidaan sertifoida ja markkinoida UV-suojan tarjoavina linsseinä.

Valmistajat merkitsevät piilolinssien tarjoaman UV-suojan pakkaukseen ja tuotetietoihin (luokka 1, luokka 2).

UV-suojasta voi olla hyötyä heille, jotka viettävät paljon aikaa ulkona ja altistuvat UV-säteilylle.

Lähteitä:

Artikkelikuva: frank mckenna

Jaa ystävillesi:

Lisää juttuja aiheesta...

Piilolinssien hapenläpäisevyys: Mitä se oikein tarkoittaa?

Piilolinssien valinta voi olla monimutkainen prosessi, joka vaatii huomioimaan useita tekijöitä, kuten mukavuus, hinta ja linssityyppi. Yksi tärkeä, mutta usein sivuutettu tekijä on hapenläpäisevyys. Tällä sivulla kerromme, mikä hapenläpäisevyys on, miksi se on tärkeää ja miten piilolinssien hapenläpäisevyys on kehittynyt vuosien varrella. Lisäksi tarjoamme listan piilolinsseistä, jotka tarjoavat parhaan hapenläpäisevyyden […]

Jaa ystävillesi:
Pehmeät piilolinssit: hydrogeeli vai silikonihydrogeeli?

Pehmeät piilolinssit ovat saatavilla joko hydrogeeli- tai silikonihydrogeelimateriaaleista valmistettuna – mutta kumpi on sinulle paras? Yleisimmät piilolinssien valmistusmateriaalit ovat hydrogeeli ja silikonihydrogeeli, jotka tunnetaan yleisesti pehmeinä piilolinsseinä. Sekä hydrogeeli- että silikonihydrogeelilinssit on valmistettu pehmeästä vesipohjaisesta muovimateriaalista. Kun linssit kostutetaan vedellä tai linssinesteellä, materiaali imee kosteutta ja pehmentää linssiä. Vastaavasti kun […]

Jaa ystävillesi:
Mikä on HydraLuxe-teknologia?

Piilolinsseihin liittyy paljon muotisanoja, joita käytetään kuvaamaan piilolinssejä ja niiden ominaisuuksia. Yksi niistä on Johnson & Johnsonin valmistamissa Acuvue-piilolinsseissä käytettävä HydraLuxe-teknologia. Tässä jutussa kerromme, mitä HydraLuxe oikein tarkoittaa, mitä se tekee silmillesi ja mitkä piilolinssisi hyödyntävät tätä teknologiaa. Mikä HydraLuxe on? Valmistaja Johnson & Johnsonin mukaan HydraLuxe-teknologia on: Luonnollisten kyynelten […]

Jaa ystävillesi:
Mikä on LACREON-teknologia?

LACREON-teknologia on patentoitu piilolinssiteknologia, jota piilolinssivalmistaja Johnson & Johnson käyttää valmistamissaan 1-Day Acuvue Moist- ja Acuvue Define -piilolinsseissään. Tämä teknologia on suunniteltu parantamaan piilolinssien käyttömukavuutta ja kosteutta koko päivän ajan. LACREON-teknologia toimii siten, että se lukitsee kosteuttavan ainesosan piilolinsseihin. Tämä auttaa pitämään linssit kosteina ja mukavina, mikä on erityisen tärkeää […]

Jaa ystävillesi:
Voiko piilolinssejä käyttää joka päivä?

Piilolinssit ovat täydellinen ratkaisu heille, jotka haluavat välttää silmälaseja hinnalla millä hyvänsä. Monille piilolinssit ovat esteettisempi vaihtoehto kuin silmälasit, ja siksi moni turvautuu niihin aina kuin mahdollista. Tästä herää kaksi keskeistä kysymystä: Voiko piilolinssejä käyttää joka päivä? Onko piilolinssien jatkuva käyttö haitallista? Onko piilolinssejä turvallista käyttää joka päivä? Piilolinssien päivittäinen […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinssien myynti maittain vuonna 2022

Piilolinssit ovat olennainen osa monien arkea ympäri maailmaa. Mutta miten paljon piilolinssejä myydään eri maissa? Mihin Suomi sijoittuu tässä tilastossa verrattuna muihin maihin? Tässä jutussa tarkastelemme tuoreita tilastoja piilolinssien myynnistä asukasta kohden maittain vuonna 2022. Piilolinssien myynti maittain -tilasto Alla olevassa tilastosta löydät piilolinssien myynnin asukasta kohden 29 eri maassa […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinsseistä löydettiin syöpää aiheuttavia kemikaaleja

Uusi tutkimus paljastaa, että monet Yhdysvalloissa valmistettavat pehmeät piilolinssit sisältävät syöpää aiheuttavia "ikuisia kemikaaleja". Tutkijat testasivat 18 suosittua piilolinssimerkkiä ja löysivät niistä erittäin korkeita määriä orgaanista fluoria, joka on yksi ikuisista kemikaaleista. Tutkimuksesta raportoi muun muassa Guardian. Mitä ikuiset kemikaalit ovat? Ikuiset kemikaalit (engl. forever chemicals) tunnetaan myös nimellä PFAS-yhdisteet. […]

Jaa ystävillesi:
Mies otti tirsat piilarit päässä – lihansyöjäloinen söi toisen silmän

Mike Krumholz, 21-vuotias mies Floridasta, menetti toisesta silmästään näön otettuaan päiväunet piilolinssit silmissään. Herättyään hänen silmänsä näyttivät punaisilta ja tuntuivat kuin allergisessa reaktiossa. Lääkärissä hänen silmässään diagnosoitiin väärin HSV1-viruksen aiheuttama herpesinfektio. Vierailtuaan viidellä eri silmälääkärillä ja kahdella erikoislääkärillä, hänen silmässään diagnosoitiin erittäin harvinainen loinen, nimeltä akantameba. Se aiheuttaa vuonna 1973 […]

Jaa ystävillesi:
Vinkkejä piilolinssien käyttöön

Piilolinsseistä on tullut viime vuosina yhä suositumpia, koska ne tarjoavat kätevän ja huomaamattoman tavan korjata näköongelmia. Piilolinssien käyttö voi kuitenkin olla toisinaan hankalaa, varsinkin ensimmäistä kertaa piilolinssejä käyttäville. Tässä jutussa tarjoamme vinkkejä ja niksejä, jotka voivat tehdä piilolinssien käytöstä helpompaa, mukavampaa ja turvallisempaa kaikille piilolinssien käyttäjille. Olitpa sitten aloittelija ja […]

Jaa ystävillesi:
Lääkäri poisti 23 piilolinssiä potilaan silmästä

Sosiaalisessa mediassa leviää video, jossa kalifornialainen silmälääkäri poistaa potilaan silmästä 23 päällekkäin asetettua piilolinssiä. "Ne olivat kuin pino pannukakkuja", lääkäri kuvaa ja sanoo, ettei ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Tämä juttu on referaatti Insiderin haastattelusta.  Tri Katerina Kurteeva on silmälääkäri kalifornialaisella silmävammaklinikalla, jossa oli ollut kiireinen maanantai viikonlopun jälkeen. Päivän […]

Jaa ystävillesi:
Voivatko piilolinssit mennä huuruun?

Jokainen silmälasien käyttäjä tuntee sen kiusan, kun silmälasit huurtuvat. Silmälasit huurtuvat, koska linsseihin muodostuu kosteuden ja lämpötilagradienttien yhteisvaikutuksen seurauksena kosteutta. Likaiset linssit voivat edesauttaa huurtumista. Mutta voivatko piilolinssit mennä huuruun? Silmälasit huurtuvat kondensaation takia Silmälasit huurtuvat, koska hien, hengityksen tai ympäristön kosteuden aiheuttama vesihöyry laskeutuu kylmien linssien pinnalle ja muuttuu […]

Jaa ystävillesi:
Johnson & Johnsonilta uudet piilolinssit digilaitteiden käyttäjille

Kun sekä aikuiset että lapset viettävät yhä enemmän aikaan puhelimien, tablettien ja tietokoneiden näyttöjen ääressä, ovat piilolinssivalmistajat lähteneet taisteluun digitaalisten laitteiden aiheuttamaa silmien väsymistä vastaan. Nyt yksi maailman neljästä suuresta piilolinssivalmistajasta, Johnson & Johnson, kertoo tuovansa markkinoille uudet silmien väsymistä ehkäisevät kertakäyttölinssit. Jo aiemmin CooperVision toi markkinoille Biofinity Energys -piilolinssit, […]

Jaa ystävillesi:

Suosituinta sisältöä...

Sfääriset ja asfääriset piilolinssit

Oikean piilolinssityypin valinta voi olla hämmentävää, koska tarjolla on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja. Yhdessä silmäasiantuntijan kanssa tehtävä päätös piilolinssityypistä riippuu muun muassa piilolinssien vahvuuksista ja elämäntavoistasi, mutta myös siitä, miten usein aiot käyttää piilolinssejä ja miten paljon olet valmis käyttämään aikaa niiden hoitoon. Valintojen taustalla on tiettyjä teknisiä asioita, jotka […]

Jaa ystävillesi:
Lukijan kysymys: iWear-piilolinssien vaihtaminen toisiin

Lukijamme kysyy: "Minulla on resepti Nisseniltä iWear Activ -piilolinsseihin, jotka sopivatkin minulle ihan hyvin. Haluaisin kokeilla jotain muitakin mutta optikko ei suostu antamaan tietoa miten niitä voi keskenään vertailla. Omat ikänäköni voimakkuudet koskevat kuulemma ainoastaan näitä tiettyjä iWear-linssejä ja toisenmerkkisissä linsseissä on ihan eri merkinnät. Pitääkö paikkansa vai onko mahdollista […]

Jaa ystävillesi:
Crazy-piilolinsseillä kokonaan uusi ilme silmiin

Crazy-piilolinssit (myös kosmeettiset piilolinssit tai bilelinssit) on tarkoitettu muuttamaan väliaikaisesti silmän ulkonäköä. Niillä voidaan korjata myös taittovikoja. Kosmeettisia linssejä on nähty viime aikoina paljon viihdeteollisuudessa, kuten elokuvahahmoilla ja vampyyrisarjojen tähdillä. Crazy-piilolinsseillä voi hankkia huomiota herättävän ulkonäön tai tyylin esimerkiksi bileisiin, naamiaisiin, cosplayhyn tai urheilutapahtumiin. Niitä on saatavana koko värikalvon peittävinä […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinssikontrolli varmistaa näön ja silmien terveyden

Piilolinssikontrolli eli piilolinssitarkastus on piilolinssien käyttäjille tehtävä toimenpide, jossa optikko tarkastaa silmiesi terveydentilan ja varmistaa, että nykyinen piilolinssityyppi on edelleen sopiva silmillesi. Samalla varmistetaan, että piilolinssien voimakkuus vastaa nykyistä näönkorjaustarvettasi. Miksi piilolinssikontrolli tehdään? Piilolinssikontrollin tarkoitus on varmistaa, että näet käyttämilläsi piilolinsseillä mahdollisimman hyvin ja niiden käyttäminen on edelleen turvallista ja […]

Jaa ystävillesi:
Johnson & Johnsonilta uudet piilolinssit digilaitteiden käyttäjille

Kun sekä aikuiset että lapset viettävät yhä enemmän aikaan puhelimien, tablettien ja tietokoneiden näyttöjen ääressä, ovat piilolinssivalmistajat lähteneet taisteluun digitaalisten laitteiden aiheuttamaa silmien väsymistä vastaan. Nyt yksi maailman neljästä suuresta piilolinssivalmistajasta, Johnson & Johnson, kertoo tuovansa markkinoille uudet silmien väsymistä ehkäisevät kertakäyttölinssit. Jo aiemmin CooperVision toi markkinoille Biofinity Energys -piilolinssit, […]

Jaa ystävillesi:
Vanhentuneet piilolinssit on riski (video)

Tällä videolla kerrotaan mitä voi tapahtua jos käytät piilolinssejä pidempään kuin pakkauksen tuoteselosteessa on ohjeistettu. Lyhyt suomenkielinen referaatti videosta: Piilolinssien pinnalle kertyy käytössä aina bakteereja ja proteiineja. Tästä seuraa usein silmien ärsytystä, punasilmäisyyttä ja kutinaa. Parhaassa tapauksessa joudut käyttämään silmälaseja, kunnes silmäsi paranevat. Pahimmassa tapauksessa silmän sarveiskalvo tulehtuu, mikä voi […]

Jaa ystävillesi:
Monovisio-näönkorjaus piilolinsseillä

Ikänäkö eli presbyopia on useimmille noin 45-50 vuoden iässä kehittyvä tila, jossa silmien kysy tarkentaa lähietäisyyksille vaikeutuu. Se havaitaan yleensä vaikeutena lukea pientä tekstiä ja tarkentaa lähellä oleviin kohteisiin. Monovisio (tai monovision) tarkoittaa ikänäön korjaamista siten, että toinen silmä näkee tarkasti kauas ja toinen lähelle. Ikänäköä korjataan eri menetelmin. Useimmat […]

Jaa ystävillesi:
Mittaa pupillien etäisyys kätevällä mittarilla

Kun olet tilaamassa silmälaseja netistä, tarvitset pupillien välisen etäisyyden (myös silmäväli, PD tai KV). Tätä arvoa ei kuitenkaan aina merkitä silmälasireseptiin, ellet huomaa sitä erikseen pyytää. Pupillien välisen etäisyyden voi kuitenkin helposti mitata myös itse - ainakin tällä Lensonin työkalulla. Tulosta ja leikkaa mittari tästä linkistä ja katso allaolevalta videolta […]

Jaa ystävillesi:
Voiko piilolinssikotelon puhdistaa keittämällä?

Piilolinssejä säilytetään muovisessa piilolinssikotelossa aina silloin, kun niitä ei käytetä (poislukien kertakäyttölinssit, jotka hävitetään jokaisen käyttökerran jälkeen). Piilolinssikotelon muovi kuluu ajan myötä ja se alkaa helposti keräämään piilolinssien ja sormien mukana kulkevia mikro-organismeja ja epäpuhtauksia. Voiko piilolinssikoteloa huuhdella vedellä? Osa silmäasiantuntijoista suosittelee, että piilolinssikotelo huuhdellaan kuumalla vedellä ja jätetään kuivumaan […]

Jaa ystävillesi:
Hetkiä jolloin värisokeat näkevät värit ensimmäistä kertaa

Silmän verkkokalvolla on kolmenlaisia erivärisiin valoihin reagoivia tappisoluja. Värien erottamisen mahdollistavat siniseen, vihreään ja punaiseen valoon reagoivat tappisolut. Tavallisimmissa värinäön häiriöissä, puna-viher- ja viher-punaheikkouksissa, punaista tai vihreää valoa erottava tappisolutyyppi toimii puutteellisesti. Puna-viher- ja viher-punaheikkoutta esiintyy 8 %:lla miehistä ja 0,5 %:lla naisista. Väriheikkoudet aiheuttavat hankaluuksia tilanteissa, joissa värien erottelu […]

Jaa ystävillesi:
Mikä on piilolinssien akseli?

Piilolinssiresepti sisältää useita lyhenteitä, joiden merkitys ei välttämättä ole kovin selvä. Tässä artikkelissa kerrotaan, mikä on piilolinssien akseli tai akselisuunta (lyhenne AX tai Axis). Akseli tai akselisuunta merkitään silmälasi- tai piilolinssireseptiin silloin, kun henkilöllä on hajataitteisuutta eli hajataittoa. Akseli kuvaa hajataittoisuuden akselisuuntaa astelukuna (0-180°). Piilolinssimääräykseen ja tuotepakkaukseen akseli merkitään usein […]

Jaa ystävillesi:
Voiko piilolinssinesteitä sekoittaa keskenään?

Piilolinssien käyttö on arkipäiväistynyt ja monille ne ovat tuoneet näkemisen helppoutta ja vapautta ilman silmälaseja. Piilolinssineste on välttämätön osa useimpien piilolinssien hoitoa. Nesteitä on saatavilla useita eri merkkejä ja tyyppejä, joten monelle saattaa juolahtaa mieleen, voiko eri piilolinssinesteitä sekoittaa keskenään? Tässä jutussa keskustelemme eri piilolinssinesteiden sekoittamista ja miksi se on […]

Jaa ystävillesi:
Piilari.info logo
Piilari.info © 2009-2023. Kaikki oikeudet pidätetään. Piilari.info tarjoaa tietoa piilolinsseistä ja niiden käytöstä, sekä jatkuvasti päivittyvän piilolinssien hintavertailun, jonka avulla kuluttajat voivat löytää edullisimman paikan ostaa piilolinssit netistä. Tällä sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien käytössä aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota affiliate-linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.