Minkälaiset piilolinssit sopivat minulle?

Julkaistu: 16.3.2009 • Muokattu: 6.4.2021

Minkälaiset piilolinssit?

Piilolinssien hankkimista harkittaessa tulee aina ensimmäiseksi ottaa yhteyttä optikkoliikkeeseen ja varata aika piilolinssien sovitukseen. Optikko tarkastaa ensin näkösi ja suosittelee sinun elämäntyylin, käyttötarkoitukseen ja ennen kaikkea silmillesi parhaiten sopivia linssejä. Samalla saat opastusta linssien käsittelyyn ja hoitoon.

On erittäin tärkeää, että piilolinssit istuvat hyvin silmiin ja että käytät vain optikon sinulle määräämiä linssejä. Silmät muuttuvat jatkuvasti ja siksi on hyvä käydä myös vuosittain tarkastuttamassa silmät piilolinssitarkastuksessa.

Jos olet aiemmin käyttänyt piilolinssejä, kannattaa avoimesti kertoa optikolle mahdollisista ongelmista niiden kanssa, kuten silmien kuivumisesta tai väsymisestä, näön epätarkkuudesta, päänsärystä, punasilmäisyydestä tai mukavuusongelmista. Optikko osaa kertoa voiko ongelmille tehdä jotain ja suositella sinulle parempia piilolinssejä.

Yksiselitteistä vastausta eri piilolinssityyppien sopivuudesta ei ole olemassa, mutta piilolinssit tulisi aina valita käyttö- ja näkötarpeiden mukaisesti. Katso esimerkkejä oheisista taulukoista.

Käyttötarpeen mukaan

Käyttötarve Sopivin piilolinssityyppi
Joka päivä Kuukausilinssit
Harvemmin Kertakäyttölinssit
Haluan vain eriväriset silmät Värilliset linssit
Haluan myös nukkua piilolinssit silmissäni Yötäpäivää-linssit

Näkötarpeen mukaan

Näkötarve Sopivin piilolinssityyppi
Olen yli 40-vuotias Moniteholinssit
Minulla on hajataitteisuutta Tooriset linssit
Olen allerginen tai saan silmäoireita Kertakäyttölinssit tai kahden viikon linssit
Teen työtä enimmäkseen päätteellä Kosteuttavat kuukausi- tai päivälinssit
Jaa ystävillesi:
  • Copyright © 2009-2022 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.