Oliiviöljyn terveyshyödyt silmille ja näölle

Julkaistu: 4.3.2023 • Muokattu: 4.3.2023
Oliiviöljy ja silmien terveys

Silmät ovat yksi kehon tärkeimmistä elimistä. Niiden avulla voimme nähdä ja kokea ympäröivää maailmaa. Hyvän silmäterveyden ylläpitäminen on elintärkeää elämänlaadun ylläpitämiseksi, mutta monet eivät ole tietoisia, mitä he voivat tehdä suojatakseen näkökykyään.

Yksi silmäterveyden ylläpitämisen menetelmistä on oliiviöljyn sisällyttäminen ruokavaliooon. Oliiviöljy on terveellisten rasvojen, vitamiinien ja antioksidanttien lähde, jolla on osoitettu olevan monia terveyshyötyjä. Sydänterveyden, aivotoiminnan ja painonhallinan lisäksi oliiviöljy on yhdistetty myös silmien terveyteen ja näkökykyyn.

Tässä jutussa selvitämme tieteellisiä todisteita oliviiöljyn terveyshyödyistä silmille ja keskustelemme siitä, miten sisällyttää tämä terveellinen öljy omaan ruokavalioon.

Oliiviöljy ja silmänpohjan ikärappeuma

Silmänpohjan ikärappeuma eli makuladegeneraatio on Terveyskirjaston mukaan tarkan näkemisen alueelle kohdistuva sairaus, jossa silmän valoa aistivan osan, verkkokalvon, rakenne vaurioituu.

Kuivassa ikärappeumassa verkkokalvon tarkan näön alueelle kertyy kuona-ainekokkareita ja verkkokalvon valoa aistivien solujen toiminta heikkenee. Nesteisessä ikärappeumassa silmänpohjan suonikalvoston verisuonet kasvavat hallitsemattomasti tihkuen ympäristöön ja aiheuttaen turvostusta ja verkkokalvon kerrosten irtomista toisistaan.

Silmänpohjan rappeuma on ikääntyneillä yleisin näköä vakavasti heikentävistä sairauksista länsimaissa. Suomessa yli 60-vuotiasta noin 10 prosentilla ja yli 80-vuotiasta joka kolmannella arvioidaan esiintyvän silmänpohjan ikärappeumaa.

Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että välimerellinen ruokavalio, johon oliiviöljy runsain mitoin sisältyy, voi olla hyödyllinen silmänpohjan ikärappeuman ehkäisyssä.

PLoS Onen mukaan oliiviöljyn säännöllinen käyttö liittyi tilastollisesti merkittävästi myöhäisen ikärappeuman vähenemiseen, mutta sillä ei ollut vaikutusta aikaiseen ikärappeumaan.

Yksi syy oliiviöljyn silmiä suojaavaan vaikutukseen voivat olla sen anti-inflammatooriset eli tulehduksia estävät ominaisuudet. Tutkimuksissa on saatu päteviä todisteita sille, että tulehdukset myötävaikuttavat ikärappeuman kehittymiseen.

Lisäksi oliiviöljyn polyfenoleilla sekä kertatyydyttymättömättömille ja monityydyttymättömillä rasvahapoilla voi olla rooli vähentämällä tulehduksia ja oksidatiivista stressiä silmissä.

Oliiviöljy ja kuivasilmäisyys

Kuivasilmäisyys on monesta eri tekijästä johtuva ja monessa eri muodossa esiintyvä silmän pinnan sairaus, jossa silmän kyynelneste on epätasapainossa aiheuttaen erilaisia silmäoireita, kuten kuivia silmiä, ärsytystä ja epämukavuutta.

DREAM-tukimuksen mukaan suuret annokset kalaöljyä tai oliiviöljyä sisältävää ravintolisää auttavat lievittämään kuivasilmäisyyden oireita, kertoo New England Journal of Medicine.

Tämä voi johtua oliiviöljyn anti-inflammatorisista (tulehduksia estävistä) vaikutuksista johtuen sen sisältämistä hydroksityrosolista ja oleokantaalista.

Oliiviöljyn voitelevat ja tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet voivat ehkäistä silmätulehduksia ja kuivasilmäisyyttä.

Oliiveja öljyssä

Oliiviöljy ja kaihit

Kaihi eli harmaakaihi (katarakta) on yleinen sairaus, joka vaikuttaa miljooniin ikääntyviin ihmisiin ympäri maailmaa ja yleisin sokeuden aiheuttaja maailmassa. Siinä silmän normaalisti kirkas linssi eli mykiö samentuu läpäissen valoa entistä vähemmän. Vaikka kaihin ainoa hoitomuoto on kaihileikkaus, on mahdollista pienentää sen kehittymistä ruokavalion muutoksella.

Lue myös: Parantuuko kaihi itsestään?

Tutkimustulokset viittaavat siihen, että välimerellinen ruokavalio, johon oliiviöljy olennaisesti kuuluu, ei vähennä kaihin ilmaantumisen riskiä.

Kaihin muodostumista voidaan ehkäistä kuitenkin muilla keinoin:

 • Silmien suojaaminen auringonvalolta ja haitalliselta UV-säteilyltä.
 • Terveellisen ruokavalion noudattaminen sisältäen hedelmiä ja juureksia sekä terveellisiä rasvoja, mukaan lukien oliiviöljy, pähkinät ja rasvaiset kalat.
 • Tupakoinnin lopettaminen
 • Diabeteksen ja korkean verenpaineen hallinta ruokavalion, liikunnan ja lääkkeiden avulla auttaa vähentämään kaihiriskiä.
 • Säännöllisissä silmätutkimuksissa kaihi voidaan havaita varhaisessa vaihessa ja alkuvaiheessa hoidot ovat tehokkaimpia.

Oliiveja ja ekstraneitsyt-oliiviöljyä

Miten sisällyttää oliiviöljy omaan ruokavalioon

Oliiviöljy on monipuolinen ja terveellinen rasva, jonka sisällyttäminen tasapainoiseen ruokavalioon on helppoa:

 • Korvaa rypsiöly oliiviöljyllä ruoanlaitossa ja leivonnassa.
 • Käytä oliiviöljyä kastikkeena balsamiviinietikan, sitruunamehun ja muiden kanssa.
 • Valitse korkealaatuinen ekstra-neitsytoliiviöljy, joka sisältää eniten antioksidantteja ja muita hyödyllisiä yhdisteitä.

Oliiviöljyn lisäksi myös muut ruoka-aineet vaikuttavat silmien terveyteen:

 1. Lehtivihreät ruoat, kuten pinaatti, lehtikaali ja ydinkaali sisältävät runsaasti luteiinia ja zeaksantiinia – antioksidantteja, joiden on osoitettu vähentävän kaihin ja silmänpohjanrappaumen riskiä.
 2. Omega-3-rasvahappopitoisten ruokien, kuten lohi, tonnikala ja sardiinit, on osoitettu vähentävän tulehduksia ja parantavan silmien terveyttä.
 3. C- ja E-vitamiinit ovat antioksidantteja, jotka auttavat silmiä vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Niiden hyviä lähteitä ovat esimerkiksi sitrushedelmät, marjat, pähkinät ja siemenet,

Lisäämällä näitä ruokia ja ravintoaineita ruokavalioosi edistät silmäterveyttä ja vähennät ikään liittyvien silmäsairauksien riskiä.

Yhteenveto

Oliiviöljy on terveellinen ja monipuolinen rasva, joka voi tarjota useita etuja silmien terveydelle, mukaan lukien positiiviset vaikutukset silmänpohjan ikärappeuman ja kuivasilmäisyyden ennaltaehkäisyssä.

Oliiviöljyn lisääminen ruokavalioon on yksinkertainen ja tehokas tapa parantaa silmäterveyttä. Käytä oliiviöljyä ruoanlaitossa ja salaattikastikkeena nauttiaksesi paitsi sen täyteläisestä mausta möys sen tuomista teveyshyödyistä. Valitse ekstra-neitsytoliiviöljy parhaiden teerveyshyötyjen saamiseksi.

Muita silmien terveydelle hyödyllisiä ruokia ja ravintoaineita, ovat lehtivihannekset, omega-3-rasvahapot sekä C- ja E-vitamiinit.

Tekemällä pieniä muutoksia ruokavalioosi voit parantaa silmiesi terveyttä ja vähentää ikään liittyvien silmäsairauksien riskiä.

Jaa ystävillesi:

Lisää juttuja aiheesta...

Mikä on näkökentän sokea piste?

Oletko koskaan huomannut näkökentässäsi pienen kohdan, jossa esineet näyttävät katoavan tai eivät näy ollenkaan? Olet saattanut löytää silmän sokean pisteen. Meidän kaikkien molemmissa silmissä on sokea piste, mutta emme yleensä huomaa sitä, koska toinen silmä kompensoi puuttuvan tiedon. Tässä jutussa kerromme, mikä sokea piste on, mistä se johtuu ja miten […]

Jaa ystävillesi:
Mies otti tirsat piilarit päässä – lihansyöjäloinen söi toisen silmän

Mike Krumholz, 21-vuotias mies Floridasta, menetti toisesta silmästään näön otettuaan päiväunet piilolinssit silmissään. Herättyään hänen silmänsä näyttivät punaisilta ja tuntuivat kuin allergisessa reaktiossa. Lääkärissä hänen silmässään diagnosoitiin väärin HSV1-viruksen aiheuttama herpesinfektio. Vierailtuaan viidellä eri silmälääkärillä ja kahdella erikoislääkärillä, hänen silmässään diagnosoitiin erittäin harvinainen loinen, nimeltä akantameba. Se aiheuttaa vuonna 1973 […]

Jaa ystävillesi:
Vinkkejä piilolinssien käyttöön

Piilolinsseistä on tullut viime vuosina yhä suositumpia, koska ne tarjoavat kätevän ja huomaamattoman tavan korjata näköongelmia. Piilolinssien käyttö voi kuitenkin olla toisinaan hankalaa, varsinkin ensimmäistä kertaa piilolinssejä käyttäville. Tässä jutussa tarjoamme vinkkejä ja niksejä, jotka voivat tehdä piilolinssien käytöstä helpompaa, mukavampaa ja turvallisempaa kaikille piilolinssien käyttäjille. Olitpa sitten aloittelija ja […]

Jaa ystävillesi:
Voiko kaihi parantua itsestään?

Kaihi (harmaakaihi eli katarakta) on silmäsairaus, jossa silmän normaalisti kirkas linssi eli mykiö samentuu ja läpäisee valoa entistä vähemmän. Kaihi on yksi yleisimmistä iän myötä näköä heikentävistä sairauksista ja harmaakaihi yleisin sokeuden aiheuttaja maailmassa. Mutta voiko kaihi hävitä tai parantua itsestään? Mikä kaihi on? Käypä hoito -verkkosivuston mukaan kaihilla tarkoitetaan […]

Jaa ystävillesi:
Lääkäri poisti 23 piilolinssiä potilaan silmästä

Sosiaalisessa mediassa leviää video, jossa kalifornialainen silmälääkäri poistaa potilaan silmästä 23 päällekkäin asetettua piilolinssiä. "Ne olivat kuin pino pannukakkuja", lääkäri kuvaa ja sanoo, ettei ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Tämä juttu on referaatti Insiderin haastattelusta.  Tri Katerina Kurteeva on silmälääkäri kalifornialaisella silmävammaklinikalla, jossa oli ollut kiireinen maanantai viikonlopun jälkeen. Päivän […]

Jaa ystävillesi:
Voiko piilolinssi kadota silmään?

Kun joku kysyy "voiko piilolinssi kadota silmään", hän haluaa yleensä tietää voiko piilolinssi siirtyä paikaltaan silmän etuosasta ja jäädä loukkuun silmän taakse. Hyviä uutisia: Se on mahdotonta. Useimmat piilolinssien käyttäjät ovat kokeneet sen epätoivon, kun piilarin pitäisi olla silmässä, mutta näkö on sumea ja linssi tuntuu hävinneen silmään. Piilolinssi ei […]

Jaa ystävillesi:
Voiko hitsaaminen sulattaa piilolinssin silmään kiinni?

Yksi pitkäikäisimmistä piilolinsseihin liittyvistä myyteistä on, että piilolinssit päässä hitsaaminen voi saada linssit kuumenemaan niin, että ne sulavat kiinni silmän sarveiskalvoon. Saman väitteen kuulee usein liian lähellä nuotiota istumisesta. Päätimme selvittää onko myyteissä perää. Mitä hitsaus on? Wikipedian mukaan hitsaus on osien liittämistä toisiinsa käyttämällä hyväksi lämpöä ja/tai puristusta siten, […]

Jaa ystävillesi:
Hetkiä jolloin värisokeat näkevät värit ensimmäistä kertaa

Silmän verkkokalvolla on kolmenlaisia erivärisiin valoihin reagoivia tappisoluja. Värien erottamisen mahdollistavat siniseen, vihreään ja punaiseen valoon reagoivat tappisolut. Tavallisimmissa värinäön häiriöissä, puna-viher- ja viher-punaheikkouksissa, punaista tai vihreää valoa erottava tappisolutyyppi toimii puutteellisesti. Puna-viher- ja viher-punaheikkoutta esiintyy 8 %:lla miehistä ja 0,5 %:lla naisista. Väriheikkoudet aiheuttavat hankaluuksia tilanteissa, joissa värien erottelu […]

Jaa ystävillesi:
Tiedätkö kumpi silmäsi on dominoiva? Näin selvität helposti

Useimmilla meistä on dominoiva silmä tai silmä, joka tekee hieman enemmän töitä kuin toinen silmä. Vaikka käytät molempia silmiäsi katsellessasi kohteita, käytät dominoivaa silmääsi enemmän. Olet saattanut huomata taipumuksen käyttäessäsi kameraa, mikroskooppia tai teleskooppia. Katsot niiden läpi vaistonvaraisesti dominoivalla silmälläsi. Tässä jutussa kerromme, mitä dominoiva silmä tarkoittaa ja miten selvität […]

Jaa ystävillesi:
Kelpaisitko lentoemännäksi tai stuertiksi? Tällainen näkö vaaditaan

Lentoemännän työ on monen tytön unelma. Ilta-Sanomat haastatteli Finnairin viestinnän Annina Metsolaa selvittääkseen mitä vaatimuksia lentoemännille ja stuerteille asetetaan. Lentoemännän paikat ovat haluttuja. Yksi syy kiinnostukseen on lyhyt koulutus. Lentoemäntä on myös ammatti, jossa pääsee varmasti matkustelemaan ja näkemään maailmaa. Mitä lentoemännältä vaaditaan, minkälainen on lentoemännän koulutus ja mitä näkövaatimuksia […]

Jaa ystävillesi:
10 yleistä virhettä piilolinssien käytössä

Piilolinssit ovat osa monien päivärutiinia, mutta se ei tarkoita, etteikö linssien hoitoon tarvitsisi kiinnittää huomiota. Suoraan silmän sarveiskalvolle asetettavien piilolinssien vääränlainen käyttö voi johtaa muun muassa silmätulehduksiin. Tästä syystä niiden käytössä on erittäin tärkeää noudattaa asianmukaista huolenpitoa. Tällä sivulla listaamme 10 yleistä virhettä, joihin piilolinssien käyttäjät usein sortuvat. 1. Piilolinssien […]

Jaa ystävillesi:
Heterokromia eli silmien erivärisyys

Heterokromia on termi, jolla tarkoitetaan useimmiten erivärisiä silmiä, mutta sitä voidaan käyttää kuvaamaan myös hiusten tai ihon värivaihteluita. Silmän heterokromia (heterochromia iridum tai heterochromia iridis) voi olla täydellinen tai osittainen. Täydellisessä heterokromiassa yhden silmän iiris on erivärinen kuin toisen silmän iiris. Osittaisessa heterokromiassa osa iiriksestä on erivärinen kuin muu osa […]

Jaa ystävillesi:

Suosituinta sisältöä...

Kuinka turvalliset piilolinssit ovat?

Oikein käytettynä piilolinssit ovat erittäin turvallinen tapa varmistaa täydellinen näkö. Väärin käytettynä ne voivat vahingoittaa pysyvästi silmiä, joten on tärkeää tietää mitä niiden käytössä on huomioitava. Anna silmiesi hengittää välillä Yksi piilolinssien käyttöön liittyvä vaara liittyy silmien hapensaantiin. Koska piilolinssit peittävät koko sarveiskalvon silmiin pääsee vähemmän happea. Jos piilolinssejä pidetään […]

Jaa ystävillesi:
Allergiat ja piilolinssit

Monet allergikot kohtaavat ongelmia piilolinssien käytössä etenkin keväällä. Ongelmat johtuvat yleensä siitä, että ilmassa olevat allergeenit, kuten siitepöly ja pöly, joutuvat kosketuksiin piilolinssien kanssa. Linsseihin kiinnittyvät allergeenit aiheuttavat monenlaisia ongelmia piilolinssien kanssa, kuten epämukavuuden tunnetta, kutinaa, vetistelyä, silmien turpoamista ja punasilmäisyyttä. Tässä kuusi vinkkiä allergioista kärsiville piilolinssien käyttäjille: 1. Käytä […]

Jaa ystävillesi:
Saako piilolinssinestepullon viedä lennolle?

Oletpa sitten lähdössä pidemmälle ulkomaanmatkalle tai spontaanille viikonloppulomalle, piilolinssien käyttäjän on hyvä tietää, mitä ja miten voit pakata, jotta mikään ei estä nähtävyyksien näkemistä. Tässä jutussa kerromme, miten pakkaat piilolinssinesteen matkalle. Kysymys: Saako piilolinssinestettä viedä mukaan lennolle? Vastaus: Lentokoneen matkustamoon saa käsimatkatavaroissa viedä nesteitä korkeintaan 100 millilitran pakkauksissa ja yhteensä […]

Jaa ystävillesi:
Lapsilla enemmän kuivasilmäisyyden oireita kuin ennen pandemiaa

Lapsilla esiintyy nyt enemmän silmän pintasairauksiin viittavia oireita kuin aikaisemmin, ja oireet saattavat liittyä lisääntyneeseen ruutuaikaan, ilmenee American Academy of Optometryn vuosikokouksessa esitellyssä tutkimuksessa. "COVID-19-pandemia on lisännyt lasten ruutuaikaa koulutyössä ja vapaa-ajalla", Illinoisin optometrisen yliopiston apulaisprofessori Lindsay A. Sicks kertoo Healiolle. Sicks kollegoineen rektytoivat syys-marraskuun 2020 välisenä aikana 40 lasta, […]

Jaa ystävillesi:
Tutkijat kehittivät silmätipan joka voi parantaa kaihin

Yhdysvaltalaiset tutkijat ovat kehittäneet uuden lääkkeen, joka voidaan annostella silmään tippoina ja joka voi kutistaa tai poistaa kokonaan harmaakaihin – yleisimmän sokeutumista aiheuttavan silmäsairauden. Lääkettä ei ole vielä testattu ihmisillä, mutta Kalifornian yliopiston tutkimusryhmä uskoo voivansa toistaa kliiniset kokeet ja tarjota vaihtoehdon toistaiseksi ainoalle hoidolle, jota kaihipotilaille on tarjolla – […]

Jaa ystävillesi:
10 piilolinsseihin liittyvää myyttiä

Piilolinssien käyttöön liittyy monia sitkeästi kansan keskuudessa eläviä myyttejä. On olemassa paljon luuloja ja toisaalta totuus. Tässä osa yleisistä vääristä käsityksistä oikaistuna. 1. En voi pitää piilolinssejä Kyllä ja ei. Piilolinssiteknologia on kehittynyt viime vuosina valtavasti, joten lähes kaikkiin näönkorjaustarpeisiin löytyy näkemisen laatua parantavat piilolinssit. Esimerkiksi hajataitto voidaan korjata toorisilla […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinssien käyttö ja ongelmat raskausaikana

Piilolinssien käyttäminen raskausaikana aiheuttaa monille ongelmia. Tässä artikkelissa annetaan vastauksia piilolinssien käytöstä raskausaikana. K: Mitä ongelmia piilolinssien käytöstä on raskausaikana? V: Raskaus aiheuttaa monenlaisia muutoksia kehossa, myös silmissä. Sarveiskalvon paksuus voi kasvaa tai sen kaarevuus muuttua. Muutoksia voi tapahtua myös silmän sidekalvoilla ja kyynelnesteen erityksessä. Lisäksi silmäluomissa voi esiintyä turvotusta. […]

Jaa ystävillesi:
Tästä syystä ei kannata käyttää halpoja sovittamattomia linssejä

Buzzfeed Life kertoo varoittavan tarinan Julian Hamlinista, 23-vuotiaasta eteläcarolinalaisesta miehestä, jonka toinen silmä sokeutui hänen käytettyään huoltoasemalta ostamiaan piilolinssejä. Hamlin, joka työskentelee tällä hetkellä johdon assistenttina ja vastaanottovirkailijana, kertoo ostaneensa 15 dollaria (n. 13,6 euroa) maksaneen parin piilolinssejä ilman reseptiä vuonna 2010. Näitä halpoja värillisiä linssejä myytiin paikallisen huoltoaseman "kauneusosastolla". […]

Jaa ystävillesi:
Voivatko piilolinssit mennä huuruun?

Jokainen silmälasien käyttäjä tuntee sen kiusan, kun silmälasit huurtuvat. Silmälasit huurtuvat, koska linsseihin muodostuu kosteuden ja lämpötilagradienttien yhteisvaikutuksen seurauksena kosteutta. Likaiset linssit voivat edesauttaa huurtumista. Mutta voivatko piilolinssit mennä huuruun? Silmälasit huurtuvat kondensaation takia Silmälasit huurtuvat, koska hien, hengityksen tai ympäristön kosteuden aiheuttama vesihöyry laskeutuu kylmien linssien pinnalle ja muuttuu […]

Jaa ystävillesi:
Vanhentuneet piilolinssit on riski (video)

Tällä videolla kerrotaan mitä voi tapahtua jos käytät piilolinssejä pidempään kuin pakkauksen tuoteselosteessa on ohjeistettu. Lyhyt suomenkielinen referaatti videosta: Piilolinssien pinnalle kertyy käytössä aina bakteereja ja proteiineja. Tästä seuraa usein silmien ärsytystä, punasilmäisyyttä ja kutinaa. Parhaassa tapauksessa joudut käyttämään silmälaseja, kunnes silmäsi paranevat. Pahimmassa tapauksessa silmän sarveiskalvo tulehtuu, mikä voi […]

Jaa ystävillesi:
Ensimmäiset pehmeät piilolinssit tehtiin lasten rakennussarjalla

Vuonna 1961 Otto Wichterlellä oli aikaa näperrellä. Vain kolme vuotta aikaisemmin hän oli toiminut dekaanina Prahan kemiantekniikan instituutissa. Wichterleä ei pidetty sen aikaisessa Tšekkoslovakiassa poliittisesti tarpeeksi ennustettavissa olevana, jotta hän olisi saanut pitää korkea-arvoisen työnsä. Hän oli aina ollut mies, joka sanoi mitä ajatteli. Kun natsit miehittivät hänen kotimaansa vuonna […]

Jaa ystävillesi:
Uusi teknologia voi mahdollistaa piilolinssit pimeänäöllä

Ultrakevyt valonilmaisin, joka havaitsee ihmissilmälle näkymättömiä aallonpituuksia, voisi mahdollistaa pimeänäön piilolinsseillä, uskovat Michiganin yliopiston tutkijat. Pimeänäkö tai hämäränäkö, valaisee ihmisten, eläimien, autojen, elektronisten laitteiden ja muiden kohteiden säteilemää lämpöä. Michiganin yliopiston tutkijat ovat rakentaneet ensimmäisen valonilmaisimen, joka havaitsee koko infrapunaspektrin. Infrapunavalo alkaa vain vähän näkyvää punaista valoa pidemmistä aallonpituuksista päättyen […]

Jaa ystävillesi:
Piilari.info logo
Piilari.info © 2009-2023. Kaikki oikeudet pidätetään. Piilari.info tarjoaa tietoa piilolinsseistä ja niiden käytöstä, sekä jatkuvasti päivittyvän piilolinssien hintavertailun, jonka avulla kuluttajat voivat löytää edullisimman paikan ostaa piilolinssit netistä. Tällä sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien käytössä aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota affiliate-linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.