Circle-piilolinssit antavat vaikutelman suuremmista silmistä

Julkaistu: 28.7.2014 • Muokattu: 10.2.2022
Circle-piilolinssit

Circle-piilolinssit, jotka tunnetaan myös suurentavina piilolinsseinä, ovat kosmeettiset piilolinssit, jotka saavat silmän iiriksen näyttämään suuremmalta. Circle-linssejä on saatavilla hyvin erilaisissa väreissä ja efekteissä. Niistä on tullut trendi erityisesti Itä-, Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa. Circle-linssejä on valmistettu vuodesta 2004 lähtien erityisesti Japanissa, Etelä-Koreassa ja Kiinassa.

Tavallisten pehmeiden piilolinssien halkaisija on 14-16 millimetriä, tyypillisesti kuitenkin alle 15 millimetriä. Halkaisijaltaan yli 15 millimetrin piilolinssit voivat olla haitalliset silmille päivittäisessä käytössä.

Circle-linssien halkaisijaksi annetaan usein 16 mm tai jopa 18 mm. Todellisuudessa linssi ei kuitenkaan ole halkaisijaltaan niin suuri, vaan sillä kuvataan linssin visuaalista tehostetta.

Lady Gaga piilolinssit

Lady Gaga käyttää suurentavia piilolinssejä esim. Bad Romance -videollaan.

Ero tavallisten ja circle-linssien välillä on se, että circle-linssit on sävytetty paitsi iiriksen peittävältä alueilta, myös linssin ulkoreunalta. Tuloksena on vaikutelma suuremmasta iiriksestä eli värikalvosta. Linssin ulkoreunalla oleva tumma limbaalirengas luo vaikutelman normaalia suuremmista silmistä.

Linssin keskellä oleva optinen alue on läpinäkyvä ja riittävän suuri tarjotakseen selkeän näön.

Trendin leviämisen myötä circle-linssejä on tullut saataville kertakäyttö-, viikko- ja kuukausilinsseinä.

Circle-linssit ovat Aasiassa erityisen suosittu muotiasuste teini-ikäisten ja nuorten aikuisien keskuudessa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä circle-linsseistä

Tarvitaanko circle-linssejä varten piilolinssimääräys?

Jos piilolinssien käyttötarkoitus on kosmeettinen, toisin sanoen linsseissä ei ole vahvuuksia, piilolinssimääräystä ei tarvita.

Myös vahvuudettomat piilolinssit on kuitenkin sovitettava optikolla ennen käyttöä. Piilolinssisovituksessa varmistetaan, että linssit ovat sopivat silmillesi ja käyttö turvallista.

Erityisesti nuoret pitävät kosmeettisia piilolinssejä vain muotiasusteena. Piilolinssien käyttäminen väärin voi aiheuttaa vakavia silmätulehduksia ja pysyvää näön heikkenemistä.

Suurentavat piilolinssit

Suurentavat piilolinssit tuovat katseeseen intensiivisyyttä.

Ovatko circle-piilolinssit turvalliset?

Meta-analyysit ovat osoittaneet, että kosmeettiset piilolinssit ovat turvalliset silloin, kun piilolinssit on määrännyt näönhuollon ammattilainen ja niitä käytetään oikein.

Kuten kaikkien piilolinssien käyttöön, myös circle-linssien käyttöön liittyy omat riskinsä. Huonosta hygieniasta ja liikakäytöstä voi seurata silmäkomplikaatioita, kuten silmien ärsytystä, punasilmäisyyttä ja silmätulehduksia.

Suurentavien piilolinssien osalta ongelmat liittyvät usein linssien sopivuuteen silmille. Monet tilaavat piilolinssit netistä sovittamatta kyseistä linssityyppiä ensin optikolla, jolloin ne voivat olla jopa vaaralliset silmille.

Varaa aika optikolle ja keskustele näönhuollon ammattilaisen kanssa mahdollisuudesta käyttää circle-linssejä. Linssie kaarevuuden ja halkaisijan lisäksi istuvuuteen vaikuttavat linssin materiaali, paksuus ja nestepitoisuus.

Onko circle-linssejä saatavilla vahvuuksilla?

Suurentavia linssejä on myynnissä -10...+10 diopterin taittovoimakkuuksilla. Joitakin harvinaisempia värejä voi olla saatavilla maksimissaan 8 diopterin voimakkuuksilla.

Millä vaihtoväleillä suurentavia linssejä on saatavilla?

Suurentavia linssejä on nykyään saatavilla kertakäyttölinsseinä, viikkolinsseinä ja kuukausilinsseinä.

Kertakäyttölinssit hävitetään käytön jälkeen, kun taas muiden vaihtovälien piilolinssit vaativat linssien puhdistamisen desinfioivalla hoitonesteellä sekä säilyttämisen piilolinssikotelossa.

Onko suurentavia linssejä saatavilla toorisina?

Osaa linsseistä on saatavilla myös hajataittoa korjaavina eli toorisina linsseinä. Värimallien saatavuus toorisena on huonompi ja tooriset linssit ovat myös hieman kalliimpia.

Minkävärisiä suurentavia linssejä on olemassa?

Suurentavia linssejä on saatavilla lukuisissa eri väreissä - siniset, vihreät, ruskeat, mustat, harmaat, punaiset, pinkit, violetit, turkoosit, valkoiset, keltaiset sekä monivärisinä ja erilaisissa efekteissä.

Esimerkkejä suurentavista piilolinsseistä

Circle-piilolinssien käyttö ja käsittely

  • Älä tilaa circle-linssejä tai muita kosmeettisia linssejä netistä ennen käyntiä optikolla.
  • Puhdista piilolinssit (pois lukien kertakäyttölinssit) puhtailla käsillä huolellisesti käytön jälkeen ja säilytä niitä vain desinfioivassa piilolinssinesteessä. Älä milloinkaan altista linssejä vedelle.
  • Laita linssit silmiin ennen meikkaamista. Vältä linssien käsittelyä kynsillä.
  • Älä koskaan lainaa muiden linssejä tai lainaa omia linssejäsi muille.
  • Jos piilolinssien käytöstä seuraa silmäkipua, silmien ärsytystä, roskan- tai epämukavuuden tunnetta, lopeta niiden käyttö välittömästi ja ota yhteyttä näönhuollon asiantuntijaan.
  • Noudata piilolinssien käytössä näönhuollon asiantuntijat antamia ohjeita ja käyttöaikoja.

KYSELY: Oletko käyttänyt suurentavia piilolinssejä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...

Artikkelikuva: Cbrieeze, Wikimedia Commons

Lisätietoa ja lähteet:

Jaa ystävillesi:
  • Copyright © 2009-2022 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.