Värilliset piilolinssit vahvuuksilla

Julkaistu: 15.7.2022 • Muokattu: 15.7.2022
Värilliset piilolinssit vahvuuksilla

Jos käytät silmälaseja, voit päästä niistä eroon piilolinsseillä, mutta miksi et kokeilisi samalla jotain uutta ja muuttaisi hieman silmiesi ulkonäköä? Värillisillä piilolinsseillä voit muuttaa silmiesi ulkonäköä korostamalla niiden luonnollista väriä tai muuttamalla sen kokonaan toiseksi. Ja niitä on saatavilla myös vahvuuksilla.

Tässä jutussa käsittelemme värillisiä piilolinssejä vahvuuksilla ja kerromme, mitä sinun on huomioitava ennen sellaisten hankkimista ja käyttöä.

Värillisiä piilolinssejä vahvuuksilla

Mitä värilliset piilolinssit ovat?

Värilliset piilolinssit ovat tavalliset pehmeät piilolinssit, jotka on värjätty tarkoituksena muuttaa silmän ulkonäköä korostamalla sen luonnollista väriä tai muuttamalla se kokonaan toiseksi.

Kun värillisiä piilolinssejä käytetään tarkoituksena vain korostaa tai muuttaa silmän luonnollista väriä ilman näönkorjausta, puhutaan kosmeettisista piilolinsseistä.

Värillisillä piilolinsseillä voidaan korjata kaikkia taittovirheitä; likitaittoisuutta, kaukotaittoisuutta, hajataittoisuutta ja jopa ikänäköä. Toisin sanoen, niitä on saatavilla myös vahvuuksilla.

Värillisiä piilolinssejä on saatavilla kaikissa luonnollisissa väreissä, mukaan lukien ruskea, sininen, vihreä ja harmaa, sekä erikoisemmissa väreissä, kuten punainen, keltainen, violetti, musta ja valkoinen.

Tiedätkö muuten, mikä on harvinaisin silmien väri?

Luonnollisten värien lisäksi markkinoilla on ns. crazy-, bile- ja efektilinssejä, joiden pintaan on värjätty jokin kuvio, kuten dollari-merkki, hymiö tai kissansilmä.

Aasiasta lähtöisin olevat circle-piilolinssit ovat halkaisijaltaan suuremmat ja saavat silmät näyttämään erityisen suurilta, jopa nukkemaisilta.

Tarvitaanko värillisiä piilolinssejä varten resepti?

Kyllä. Värilliset piilolinssit, kuten muutkin piilolinssit, vaativat aina silmälääkärin tai optikon antaman piilolinssireseptin.

Käymällä optikolla piilolasisovituksessa varmistetaan, että haluamasi linssit soveltuvat silmillesi ja että näet niillä kunnolla.

Vastoin yleistä luuloa, piilolinssiresepti on pakollinen myös vahvuudettomille värillisille linsseille, eli kosmeettisille linsseille.

Piilolinssiresepti on voimassa tyypillisesti yhden vuoden, jonka jälkeen resepti on uusittava.

Jos olet hankkimassa ensimmäisiä piilolinssejä, varaa aika optikolle ja kerro, että olet kiinnostunut hankkimaan värilliset piilolinssit.

Näöntarkastus

Älä osta värillisiä piilolinssejä mistä tahansa

Emme suosittele ostamaan värillisiä piilolinssejä lainkaan ei-optisen alan liikkeistä tai verkkokaupoista.

Jos tilaat piilolinssejä netistä, varmista, että myyjä on valtuutettu optisen alan toimija, joka myy vain hyväksyttyjä ja CE-merkittyjä tuotteita.

Varmista, että verkkokaupan sivuilta löytyy yrityksen osoite ja puhelinnumero sekä tilaus- ja toimitusehdot. Älä tilaa piilolinssejä Kiinasta tai muualta Aasiasta.

Piilolinssejä, joista ei ole saatavilla edes perustietoja, kuten kaarevuutta tai halkaisijaa, ei voida sovittaa optikolla.

Vääränlaiset, omille silmille sopimattomat piilolinssit voivat aiheuttaa monenlaisia silmäongelmia, kuten infektioita ja haavaumia, jotka voivat hoitamattomana johtaa pysyvään näön heikkenemiseen tai jopa sokeutumiseen.

Löydät luotettavia online-myyjiä tämän jutun lopusta.

Sävyttävät ja peittävät värilliset linssit

Värillisiä piilolinssejä käytettäessä kannattaa huomioida, että silmien luonnollinen väri vaikuttaa aina lopputulokseen.

Suurin osa värillisistä linsseistä suunnitellaan jäljittelemään silmän värillistä osaa, värikalvoa eli iiristä.

Koska silmän värikalvon väritys ei ole tasainen, myös useimmissa värillisissä linsseissä on pieniä täpliä, viivoja ja kuvioita, jotta ne näyttäisivät mahdollisimman luonnollisilta.

Värilliset piilolinssit voivat olla sävyttävät eli puoliläpäisevät (engl. enhancers). Sävyttävät piilolinssit ovat läpikuultavat, joten niitä käytetään lähinnä korostamaan silmien luonnollista väriä. Sävyttävät linssit sopivat parhaiten vaaleasilmäisille (sini-, vihreä- ja harmaasilmäisille) henkilöille, jotka haluavat silmiinsä intensiivisyyttä.

Värilliset piilolinssit voivat olla myös kokonaan peittävät eli ns. opak-linssit (engl. opaque). Peittävät piilolinssit ovat läpinäkymättömällä värjäyksellä käsiteltyjä linssejä ja niitä käytetään vaihtamaan silmien luonnollisen värin täydelliseen muuttamiseen. Tummasilmäiset tarvitsevat aina peittävät värilliset linssit saadakseen muutettua silmien luonnollista väriä.

Peittävien värilinssien huono puoli on, että ne voivat sumentaa näkökentän kokonaan, mikäli linssi siirtyy pois paikaltaan.

Silmän ulkonäön muuttamisen lisäksi, iso osa "värittömistä" linsseistäkin on kevytvärjätty vaaleansinisellä tai -vihreällä värillä. Tämä niin sanottu käsittelyvärjäys tehdään piilolinssien käsittelyn, kuten linssien laittamisen ja poistamisen, helpottamiseksi. Käsittelyvärjäys ei vaikuta silmien ulkonäköön.

Värilliset piilolinssit vahvuuksilla

Minkälaisia värillisiä piilolinsseillä markkinoilla on vuonna 2022, kun tarkastellaan vain vahvuudellisia värillisiä piilareita.

Olen jakanut linssit sävyttäviin, peittäviin ja ns. crazy-linsseihin:

Peittävät värilliset piilolinssit vahvuuksilla

Täysinpeittävät opakkilinssit sopivat kaikille silmien väreille.

Air Optix Colors

Air Optix Colors värilinssit

 • Valmistaja: Alcon
 • Tyyppi: kuukausilinssi
 • Voimakkuudet: –8.00...+6.00
 • Värit: turquoise, blue, sterling gray, green, true sapphire, gray, gemstone green, amethyst, brown, honey ja pure hazel

Freshlook One Day

Freshlook One-Day

 • Valmistaja: Alcon
 • Tyyppi: kertakäyttölinssi
 • Voimakkuudet: –6.00...+0.00
 • Värit: sininen, vihreä, harmaa ja pähkinänruskea

Vertaa Freshlook One Day -linssien hintoja

Freshlook ColorBlends

Freshlook ColorBlends

 • Valmistaja: Alcon
 • Tyyppi: kertakäyttölinssi
 • Voimakkuudet: –8.00...+6.00
 • Värit: amethyst, blue, brilliant blue, brown, gray, sterling gray, green, gemstone green, honey, pure hazel ja turquoise

Vertaa Freshlook ColorBlends -linssien hintoja

Freshlook Colors

Freshlook Colors

 • Valmistaja: Alcon
 • Tyyppi: kuukausilinssi
 • Voimakkuudet: –8.00...+6.00
 • Värit: vihreä, sininen, safiiri, violetti, pähkinänruskea ja harmaa

Vertaa Freshlook Colors -linssien hintoja

Värillisten Freshlook piilolinssien värikartta

Värillisten Freshlook-piilolinssien värikartta

Sävyttävät värilliset piilolinssit vahvuuksilla

Sävyttävät värilinssit sopivat parhaiten vaaleasilmäisille.

Soflens Natural Colors

SofLens Natural Colors

 • Valmistaja: Bausch & Lomb
 • Tyyppi: kuukausilinssi
 • Voimakkuudet: –6.00...+0.00
 • Värit: aquamarine, amazon, dark hazel, emerald, india, indigo, jade, pacific, platinum ja topaz.

Vertaa SofLens Natural Colors -linssien hintoja

Freshlook Dimensions

Freshlook Dimensions

 • Valmistaja: Alcon
 • Tyyppi: kuukausilinssi
 • Voimakkuudet: –8.00...+6.00
 • Värit: caribbean blue, pacific blue ja sea green

Vertaa Freshlook Dimensions -linssien hintoja

Crazy- ja efektilinssit vahvuuksilla

Kokonaan oma lukunsa värillisten piilolinssien maailmassa ovat niin sanotut crazy-linssit, jotka ovat hyvin suosittuja esimerkiksi Halloweenina ja cosplay-harrastuksissa.

Crazy-linsseillä voit luoda todella dramaattisen ulkonäön silmillesi. Ja erilaisia mahdollisuuksia on markkinoilla tarjolla kymmeniä. Myös crazy-linssejä myydään sekä vahvuuksilla että ilman.

Esimerkkejä crazy-linsseistä

Kuvassa esimerkkejä Gelflexin Crazy-linsseistä, joita myy Alensa.fi.

ColourVuen crazy-värilinssejä

ColourVuen crazy-värilinssejä myy Alensa.fi.

Värillisten linssien edut ja haitat

Värillisten linssien etuja:

 • Värilinssit ovat hauska tapa muuttaa väliaikaisesti silmien luonnollista väriä tai kokeilla kokonaan uutta väriä.
 • Tavallisten piilolinssien tavoin, värillisillä linsseillä voidaan korjata yleisimpiä taittovirheitä.
 • Voit kokeilla eri sävyjä tai värejä joka kerta, kun tilaat uusia linssejä.
 • Saatavilla laaja valikoima vahvuuksilla ja ilman vahvuuksia, kertakäyttö-, kuukausi- ja yötäpäiväälinsseinä, sekä joitakin myös toorisina.

Värillisten linssien haittoja:

 • Kaikki värilliset piilolinssit eivät ole turvallisia käyttää.
 • Jotkut värilliset linssit voivat ärsyttää silmiä ja haitata näköä.
 • Jos värillisiä linssejä ei soviteta optikolla asianmukaisesti, voit saada silmäsairauksia, kuten sarveiskalvon haavaumia ja silmätulehduksia.
 • Peittävät opakkilinssit voivat sumentaa näkökentän, jos linssi siirtyy pois paikaltaan.
 • Osa värillisistä linsseistä on paksumpia ja naarmuuntuvat helpommin haitaten näkökykyä.
 • Tavallisia piilolinssejä kalliimpia.

Yhteenveto

Värilliset piilolinssit ovat parhaimmillaan hauska ja oikein käytettynä turvallinen tapa muuttaa hieman omien silmien ulkonäköä. Niitä on saatavilla myös vahvuuksilla, joten värilinsseillä voidaan korjata myös yleisimpiä taittovikoja, kuten liki-, kauko- ja hajataittoisuutta. Värillisten piilolinssien vaihtoväli on yksi päivä tai yksi kuukausi.

Värilliset piilolinssit voidaan karkeasti jakaa kaikille silmien väreille sopiviin täyspeittäviin ja vaaleille silmille sopiviin sävyttäviin linsseihin. Lisäksi markkinoilla on erilaisia crazy-, bile- ja efektilinssejä, joihin on värjätty jokin kuvio.

Muiden piilolinssien tavoin myös värillisten piilarien käyttö edellyttää piilolinssisovituksen optikkoliikkeessä. Suositus koskee myös vahvuudettomia värilinssejä eli ns. kosmeettisia piilolinssejä. Varaa aika optikolle ennen värillisten piilolinssien tilaamista.

Jos kohtaat minkäänlaisia ongelmia värillisten linssien käytössä, kuten silmien punoitusta, ärsytystä, silmäkipua tai näköhäiriöitä, lopeta linssien käyttö ja ota yhteyttä näönhuollon asiantuntijaan.

Jaa ystävillesi:

Lisää juttuja aiheesta...

Johnson & Johnsonilta uudet piilolinssit digilaitteiden käyttäjille

Kun sekä aikuiset että lapset viettävät yhä enemmän aikaan puhelimien, tablettien ja tietokoneiden näyttöjen ääressä, ovat piilolinssivalmistajat lähteneet taisteluun digitaalisten laitteiden aiheuttamaa väsymystä vastaan. Nyt yksi maailman neljästä suuresta piilolinssivalmistajasta, Johnson & Johnson, kertoo tuovansa markkinoille uudet silmien väsymistä ehkäisevät kertakäyttölinssit. Jo aiemmin CooperVision toi markkinoille Biofinity Energys -piilolinssit, joiden […]

Jaa ystävillesi:
Sfääriset ja asfääriset piilolinssit

Oikean piilolinssityypin valinta voi olla hämmentävää, koska tarjolla on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja. Yhdessä silmäasiantuntijan kanssa tehtävä päätös piilolinssityypistä riippuu muun muassa piilolinssien vahvuuksista ja elämäntavoistasi, mutta myös siitä, miten usein aiot käyttää piilolinssejä ja miten paljon olet valmis käyttämään aikaa niiden hoitoon. Valintojen taustalla on tiettyjä teknisiä asioita, jotka […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinssien poisto pitkillä kynsillä [video]

Rakennekynsiä rakastavat kohtaavat monia päivittäisiä ongelmia, joita muilla ei yksinkertaisesti ole. Tekokynsiä rakastavien pitää varoa pakkauksien avaamista, käsillä syömistä ja jopa wc:ssä käymistä. Yksi geelikynsiin liittyvistä ongelmista on piilolinssien käsittely. Tässä jutussa neuvomme, miten poistat piilolinssit helpoiten rakennekynsillä. Koska nipistysmenetelmä on pitkillä kynsillä miltei mahdotonta, paras tapa poistaa piilarit on […]

Jaa ystävillesi:
Voiko piilolinssi kadota silmään?

Kun joku kysyy "voiko piilolinssi kadota silmään", hän haluaa yleensä tietää voiko piilolinssi siirtyä paikaltaan silmän etuosasta ja jäädä loukkuun silmän taakse. Hyviä uutisia: Se on mahdotonta. Useimmat piilolinssien käyttäjät ovat kokeneet sen epätoivon, kun piilarin pitäisi olla silmässä, mutta näkö on sumea ja linssi tuntuu hävinneen silmään. Piilolinssi ei […]

Jaa ystävillesi:
Voiko hitsaaminen sulattaa piilolinssin silmään kiinni?

Yksi pitkäikäisimmistä piilolinsseihin liittyvistä myyteistä on, että piilolinssit päässä hitsaaminen voi saada linssit kuumenemaan niin, että ne sulavat kiinni silmän sarveiskalvoon. Saman väitteen kuulee usein liian lähellä nuotiota istumisesta. Päätimme selvittää onko myyteissä perää. Mitä hitsaus on? Wikipedian mukaan hitsaus on osien liittämistä toisiinsa käyttämällä hyväksi lämpöä ja/tai puristusta siten, […]

Jaa ystävillesi:
Miten piilolinssit, hoitonesteet ja linssipakkaukset kierrätetään?

Jos haluat elää vastuullisesti ja tehdä kestävämpiä arkipäiväisiä valintoja, harrastat luultavasti kierrätystä. Palautat pantilliset juomapullot ja -tölkit pullonpalautukseen. Saatat lajitella paperit, pahvit ja lasijätteet erikseen ja toimittaa ne niille tarkoitettuihin keräysastioihin. Lajittelet myös biojätteet tai kukaties kompostoit ne omassa kompostissa. Tässä jutussa pohdimme, miten piilolinssit, piilolinssinesteet, linssipakkaukset ja kotelot kierrätetään […]

Jaa ystävillesi:
Monovisio piilolinsseillä

Ikänäkö eli presbyopia on useimmille noin 45-50 vuoden iässä kehittyvää tila, jossa silmien kysy tarkentaa lähietäisyyksille vaikeutuu. Se havaitaan yleensä vaikeutena lukea pientä tekstiä ja tarkentaa lähellä oleviin kohteisiin. Monovisio (tai monovision) tarkoittaa ikänäön korjaamista siten, että toinen silmä näkee tarkasti kauas ja toinen lähelle. Ikänäköä korjataan eri menetelmin. Useimmat […]

Jaa ystävillesi:
Kelpaisitko lentoemännäksi tai stuertiksi? Tällainen näkö vaaditaan

Lentoemännän työ on monen tytön unelma. Ilta-Sanomat haastatteli Finnairin viestinnän Annina Metsolaa selvittääkseen mitä vaatimuksia lentoemännille ja stuerteille asetetaan. Lentoemännän paikat ovat haluttuja. Yksi syy kiinnostukseen on lyhyt koulutus. Lentoemäntä on myös ammatti, jossa pääsee varmasti matkustelemaan ja näkemään maailmaa. Mitä lentoemännältä vaaditaan, minkälainen on heidän koulutus ja mitä näkövaatimuksia […]

Jaa ystävillesi:
10 yleistä virhettä piilolinssien käytössä

Piilolinssit ovat osa monien päivärutiinia, mutta se ei tarkoita, etteikö linssien hoitoon tarvitsisi kiinnittää huomiota. Suoraan silmän sarveiskalvolle asetettavien piilolinssien vääränlainen käyttö voi johtaa muun muassa silmätulehduksiin. Tästä syystä niiden käytössä on erittäin tärkeää noudattaa asianmukaista huolenpitoa. Tällä sivulla listaamme 10 yleistä virhettä, joihin piilolinssien käyttäjät usein sortuvat. 1. Piilolinssien […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinssit väärillä voimakkuuksilla – 3 mahdollista oiretta

Piilolinssit on erinomainen näönkorjausvaihtoehto ihmisille, jotka haluavat terävän näön, mutta eivät käyttää silmälaseja joka päivä. Piilolinssireseptiä varten ei riitä vain silmien taittovirheen tietäminen, vaan sitä varten silmälääkärin tai optikon on mitattava silmän muoto, jolla varmistetaan linssien hyvä istuvuus. Piilolinssien käyttäjien on hyvä tietää, mitä oireita vääränlaisten piilolinssien käyttämisestä voi seurata. […]

Jaa ystävillesi:
FDA hyväksyi ensimmäiset piilolinssit allergioiden ja kutisevien silmien hoitoon

Johnson & Johnson Vision Care kertoi FDA:n hyväksyneen Acuvue Theravision -kertakäyttöpiilolinssit. Ne ovat maailman ensimmäiset allergialääkettä vapauttavat piilolinssit. Uudet linssit voivat korvata silmätippojen tarpeen. Silmien kutina, vetistäminen ja ärsytys voivat johtua allergioista. Piilolinssivalmistaja Johnson & Johnson kertoi maaliskuussa 2022 Yhdysvaltain lääke- ja elintarvikevirasto FDA:n hyväksyneen Acuvue Theravision with Ketotifen -piilolinssien […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinssit ja roskan tunne silmässä - 8 mahdollista syytä

Täydellisessä maailmassa piilolinssit istuvat silmän sarveiskalvolla niin mukavasti, että niitä tuskin edes huomaa. Useimmat meistä kuitenkin kokevat piilolinssien käytöstä johtuvaa epämukavuuden tunnetta silmissämme ainakin jossakin vaiheessa elämää. Mitkä asiat voivat aiheuttaa roskan tunnetta tai muuta epämukavuutta piilolinssejä käytettäessä? 1. Kuivasilmäisyys Kun kyynelnesteen määrä tai laatu on heikko, silmät eivät enää […]

Jaa ystävillesi:

Suosituinta sisältöä...

Piilolinssisovitus - mitä siitä tulee tietää?

Kun olet kiinnostunut hankkimaan piilolinssit ensimmäistä kertaa, haluat päivittää piilolinssireseptiäsi tai vaihtaa piilolinssityyppiä tai -merkkiä, sinun tulee varata aika optikolle piilolinssisovitukseen. Optikko tai silmälääkäri tutkii silmiesi terveydentilan ja määrittää silmillesi parhaiten sopivat piilolinssit oikeilla voimakkuuksilla. Piilolinssit luetaan lääketieteellisiksi laitteiksi ja on äärimmäisen tärkeää, että ne istuvat hyvin silmiisi. Siksi piilolinssien […]

Jaa ystävillesi:
Mittaa pupillien etäisyys kätevällä mittarilla

Kun olet tilaamassa silmälaseja netistä, tarvitset pupillien välisen etäisyyden (myös silmäväli, PD tai KV). Tätä arvoa ei kuitenkaan aina merkitä silmälasireseptiin, ellet huomaa sitä erikseen pyytää. Pupillien välisen etäisyyden voi kuitenkin helposti mitata myös itse - ainakin tällä Lensonin työkalulla. Tulosta ja leikkaa mittari tästä linkistä ja katso allaolevalta videolta […]

Jaa ystävillesi:
Saako piilolinssejä käyttää saunassa?

Suomalaiset ovat saunakansaa ja monet meistä saunovat päivittäin. Näönkorjaus löylyhuoneessa on kuitenkin hankalaa, koska silmälasit huurtuvat saunassa helposti. Saako saunassa käyttää piilolinssejä ja mitä piilolinssit päässä saunomisesta voi seurata? Tässä jutussa vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin piilolinssien käytöstä saunassa. Saako piilolinssejä käyttää saunassa? Piilolinssien käyttö saunassa ei ole milloinkaan suositeltavaa. Silmäasiantuntijat […]

Jaa ystävillesi:
Voiko kynsilakkaa käyttää samalla kun käyttää piilolinssejä?

Piilolinssien laittaminen ja pois ottaminen voi olla toisinaan hankalaa myös ilman pitkiä ja laitettuja kynsiä. Rakennekynsillä voi raapaista piilolinssiä, jolloin linssi voi helposti revetä tai rikkoontua. Laitetuilla kynsillä voi vahingoittaa myös silmää. Kynsilakan ja muiden kosmetiikkatuotteiden kanssa on noudatettava erityistä varovaisuutta, ettei niitä päädy piilolinssien pinnoille ja sitä kautta myös […]

Jaa ystävillesi:
Silmälasit vai piilolinssit hääpäivänä?

Oletpa sitten morsian tai sulhanen, hääpäiväsi on luultavasti se päivä, jolloin sinua kuvataan eniten koko elämäsi aikana. Hääpäivänä tulee näyttää mahdollisimman hyvältä ja haluatkin varmasti tehdä kaikkesi sen eteen, että voit tuntea olosi itsevarmaksi ja nauttia päivästä täysillä. Onkin hyvä miettiä jo etukäteen, haluatko käyttää hääpäivänäsi mieluummin silmälaseja vai piilolinssejä. […]

Jaa ystävillesi:
Asiantuntijat hälventävät vääriä tietoja liittyen koronavirukseen

Kolme maailman eniten tieteellisiä artikkelia julkaissutta silmäterveyden tutkijaa on vastannut piilolinssejä ja silmälaseja koskeviin vääriin tietoihin liittyen käynnissä olevaan koronavirus/COVID-19-pandemiaan. Tutkijat Lyndon Jones (Centre for Ocular Research & Education, Waterloon yliopisto), Philip Morgan (Eurolens Research, Manchesterin yliopisto) ja Jason Nichols (Birmingham School of Optometry, Alabaman yliopisto) neuvovat silmähoidon ammattilaisia ja […]

Jaa ystävillesi:
Miten auttaa nuorta siirtymään piilolinsseihin?

Yhä useammat nuoret hankkivat piilolinssit yllättävänkin nuorena. Tämä voi johtua ainakin osittain tutkimuksista, joiden mukaan piilolinssit voivat auttaa kehittämään nuorten itsetuntoa ja parantaa heidän koulumenestystään. Piilarit ovat kätevät myös monissa harrastuksissa. Vaihtaminen silmälaseista piilolinsseihin voi kuitenkin olla joillekin nuorille hankalaa ja pelottavaakin. Tässä muutama vinkki miten voit auttaa lasta piilolinsseihin […]

Jaa ystävillesi:
Silmien väsyminen: syyt, oireet ja hoito

Meidän kaikkien silmät tuntuvat väsyneiltä juuri ennen nukkumaanmenoa. Silmäluomet alkavat tuntumaan raskailta ja ne painuvat alas. Kun siristelet silmäsi ja yrität pysyä hereillä, näkökenttä kapenee. Lopulta silmäluomet painuvat kiinni ja vaivut uneen. Silmät voivat tuntua väsyneiltä myös pitkän päivän päätteeksi, kun olet keskittynyt johonkin, missä sinun tulee pitää silmäsi auki. […]

Jaa ystävillesi:
9 pahinta mokaa silmien hoidossa

Voit luottaa silmiisi siitä hetkestä lähtien kun avaat silmäsi aamulla ensimmäisen kerran, mutta huolehditko silmien hyvinvoinnista niiden ansaitsemalla tavalla? New Yorkissa optikkona toimiva Deeba Chaudri kertoo asiakkaidensa pahimmista mokista silmien hoidossa. Vältä nämä mokat, jotta silmäsi pysyvät terveinä ja näkö terävänä mahdollisimman pitkään. Piilolinssit päässä nukkuminen Vain jatkuvakäyttöiset ns. yötäpäiväälinssit […]

Jaa ystävillesi:
Miksi piilolinssit kirvelevät?

Puhtaiden ja asianmukaisesti sovitettujen piilolinssien tulisi olla erittäin mukavat silmissä – niin mukavat, että tuskin huomaat niiden olevan silmissä. Jos piilolinssit kirvelevät tai polttavat silmissä, jotain on pahasti vialla. Piilolinssien kirvely voi johtua muun muassa seuraavista syistä: Silmäallergiat voivat saada silmät kirvelemään, erityisesti silloin kun pidät piilolinssejä. Yleiset silmiä ärsyttävät […]

Jaa ystävillesi:
Värillisten piilolinssien väriopas

Sinulle, joka haluat muuttaa ulkonäköäsi on olemassa värillisiä piilolinssejä. Tutustu värillisten linssien värioppaaseemme ja näe mitä eri värisillä linsseillä voi saada aikaan. Yleistä tietoa Värillisiä piilolinssejä on olemassa kolmea eri tyyppiä: Läpikuultavat, ns. enhancer-linssit. Läpikuultavilla linsseillä voidaan korostaa silmän omaa sävyä tai muuttaa se eriväriseksi. Muutos tummasta vaaleaan ei ole […]

Jaa ystävillesi:
10 yleistä virhettä piilolinssien käytössä

Piilolinssit ovat osa monien päivärutiinia, mutta se ei tarkoita, etteikö linssien hoitoon tarvitsisi kiinnittää huomiota. Suoraan silmän sarveiskalvolle asetettavien piilolinssien vääränlainen käyttö voi johtaa muun muassa silmätulehduksiin. Tästä syystä niiden käytössä on erittäin tärkeää noudattaa asianmukaista huolenpitoa. Tällä sivulla listaamme 10 yleistä virhettä, joihin piilolinssien käyttäjät usein sortuvat. 1. Piilolinssien […]

Jaa ystävillesi:
Copyright © 2009-2022 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.