Värilliset piilolinssit vahvuuksilla

Julkaistu: 15.7.2022 • Muokattu: 3.1.2023
Värilliset piilolinssit vahvuuksilla

Jos käytät silmälaseja, voit päästä niistä eroon piilolinsseillä, mutta miksi et kokeilisi samalla jotain uutta ja muuttaisi hieman silmiesi ulkonäköä? Värillisillä piilolinsseillä voit muuttaa silmiesi ulkonäköä korostamalla niiden luonnollista väriä tai muuttamalla sen kokonaan toiseksi. Ja niitä on saatavilla myös vahvuuksilla.

Tässä jutussa käsittelemme värillisiä piilolinssejä vahvuuksilla ja kerromme, mitä sinun on huomioitava ennen sellaisten hankkimista ja käyttöä.

Värillisiä piilolinssejä vahvuuksilla

Mitä värilliset piilolinssit ovat?

Värilliset piilolinssit ovat tavalliset pehmeät piilolinssit, jotka on värjätty tarkoituksena muuttaa silmän ulkonäköä korostamalla sen luonnollista väriä tai muuttamalla se kokonaan toiseksi.

Kun värillisiä piilolinssejä käytetään tarkoituksena vain korostaa tai muuttaa silmän luonnollista väriä ilman näönkorjausta, puhutaan kosmeettisista piilolinsseistä.

Värillisillä piilolinsseillä voidaan korjata kaikkia taittovirheitä; likitaittoisuutta, kaukotaittoisuutta, hajataittoisuutta ja jopa ikänäköä. Toisin sanoen, niitä on saatavilla myös vahvuuksilla.

Värillisiä piilolinssejä on saatavilla kaikissa luonnollisissa väreissä, mukaan lukien ruskea, sininen, vihreä ja harmaa, sekä erikoisemmissa väreissä, kuten punainen, keltainen, violetti, musta ja valkoinen.

Tiedätkö muuten, mikä on harvinaisin silmien väri?

Luonnollisten värien lisäksi markkinoilla on ns. crazy-, bile- ja efektilinssejä, joiden pintaan on värjätty jokin kuvio, kuten dollari-merkki, hymiö tai kissansilmä.

Aasiasta lähtöisin olevat circle-piilolinssit ovat halkaisijaltaan suuremmat ja saavat silmät näyttämään erityisen suurilta, jopa nukkemaisilta.

Tarvitaanko värillisiä piilolinssejä varten resepti?

Kyllä. Värilliset piilolinssit, kuten muutkin piilolinssit, vaativat aina silmälääkärin tai optikon antaman piilolinssireseptin.

Käymällä optikolla piilolasisovituksessa varmistetaan, että haluamasi linssit soveltuvat silmillesi ja että näet niillä kunnolla.

Vastoin yleistä luuloa, piilolinssiresepti on pakollinen myös vahvuudettomille värillisille linsseille, eli kosmeettisille linsseille.

Piilolinssiresepti on voimassa tyypillisesti yhden vuoden, jonka jälkeen resepti on uusittava.

Jos olet hankkimassa ensimmäisiä piilolinssejä, varaa aika optikolle ja kerro, että olet kiinnostunut hankkimaan värilliset piilolinssit.

Näöntarkastus

Älä osta värillisiä piilolinssejä mistä tahansa

Emme suosittele ostamaan värillisiä piilolinssejä lainkaan ei-optisen alan liikkeistä tai verkkokaupoista.

Jos tilaat piilolinssejä netistä, varmista, että myyjä on valtuutettu optisen alan toimija, joka myy vain hyväksyttyjä ja CE-merkittyjä tuotteita.

Varmista, että verkkokaupan sivuilta löytyy yrityksen osoite ja puhelinnumero sekä tilaus- ja toimitusehdot. Älä tilaa piilolinssejä Kiinasta tai muualta Aasiasta.

Piilolinssejä, joista ei ole saatavilla edes perustietoja, kuten kaarevuutta tai halkaisijaa, ei voida sovittaa optikolla.

Vääränlaiset, omille silmille sopimattomat piilolinssit voivat aiheuttaa monenlaisia silmäongelmia, kuten infektioita ja haavaumia, jotka voivat hoitamattomana johtaa pysyvään näön heikkenemiseen tai jopa sokeutumiseen.

Löydät luotettavia online-myyjiä tämän jutun lopusta.

Sävyttävät ja peittävät värilliset linssit

Värillisiä piilolinssejä käytettäessä kannattaa huomioida, että silmien luonnollinen väri vaikuttaa aina lopputulokseen.

Suurin osa värillisistä linsseistä suunnitellaan jäljittelemään silmän värillistä osaa, värikalvoa eli iiristä.

Koska silmän värikalvon väritys ei ole tasainen, myös useimmissa värillisissä linsseissä on pieniä täpliä, viivoja ja kuvioita, jotta ne näyttäisivät mahdollisimman luonnollisilta.

Värilliset piilolinssit voivat olla sävyttävät eli puoliläpäisevät (engl. enhancers). Sävyttävät piilolinssit ovat läpikuultavat, joten niitä käytetään lähinnä korostamaan silmien luonnollista väriä. Sävyttävät linssit sopivat parhaiten vaaleasilmäisille (sini-, vihreä- ja harmaasilmäisille) henkilöille, jotka haluavat silmiinsä intensiivisyyttä.

Värilliset piilolinssit voivat olla myös kokonaan peittävät eli ns. opak-linssit (engl. opaque). Peittävät piilolinssit ovat läpinäkymättömällä värjäyksellä käsiteltyjä linssejä ja niitä käytetään vaihtamaan silmien luonnollisen värin täydelliseen muuttamiseen. Tummasilmäiset tarvitsevat aina peittävät värilliset linssit saadakseen muutettua silmien luonnollista väriä.

Peittävien värilinssien huono puoli on, että ne voivat sumentaa näkökentän kokonaan, mikäli linssi siirtyy pois paikaltaan.

Silmän ulkonäön muuttamisen lisäksi, iso osa "värittömistä" linsseistäkin on kevytvärjätty vaaleansinisellä tai -vihreällä värillä. Tämä niin sanottu käsittelyvärjäys tehdään piilolinssien käsittelyn, kuten linssien laittamisen ja poistamisen, helpottamiseksi. Käsittelyvärjäys ei vaikuta silmien ulkonäköön.

Värilliset piilolinssit vahvuuksilla

Minkälaisia värillisiä piilolinsseillä markkinoilla on vuonna 2022, kun tarkastellaan vain vahvuudellisia värillisiä piilareita.

Olen jakanut linssit sävyttäviin, peittäviin ja ns. crazy-linsseihin:

Peittävät värilliset piilolinssit vahvuuksilla

Täysinpeittävät opakkilinssit sopivat kaikille silmien väreille.

Air Optix Colors

Air Optix Colors värilinssit

 • Valmistaja: Alcon
 • Tyyppi: kuukausilinssi
 • Voimakkuudet: –8.00...+6.00
 • Värit: turquoise, blue, sterling gray, green, true sapphire, gray, gemstone green, amethyst, brown, honey ja pure hazel

Freshlook One Day

Freshlook One-Day

 • Valmistaja: Alcon
 • Tyyppi: kertakäyttölinssi
 • Voimakkuudet: –6.00...+0.00
 • Värit: sininen, vihreä, harmaa ja pähkinänruskea

Vertaa Freshlook One Day -linssien hintoja

Freshlook ColorBlends

Freshlook ColorBlends

 • Valmistaja: Alcon
 • Tyyppi: kertakäyttölinssi
 • Voimakkuudet: –8.00...+6.00
 • Värit: amethyst, blue, brilliant blue, brown, gray, sterling gray, green, gemstone green, honey, pure hazel ja turquoise

Vertaa Freshlook ColorBlends -linssien hintoja

Freshlook Colors

Freshlook Colors

 • Valmistaja: Alcon
 • Tyyppi: kuukausilinssi
 • Voimakkuudet: –8.00...+6.00
 • Värit: vihreä, sininen, safiiri, violetti, pähkinänruskea ja harmaa

Vertaa Freshlook Colors -linssien hintoja

Värillisten Freshlook piilolinssien värikartta

Värillisten Freshlook-piilolinssien värikartta

Sävyttävät värilliset piilolinssit vahvuuksilla

Sävyttävät värilinssit sopivat parhaiten vaaleasilmäisille.

Soflens Natural Colors

SofLens Natural Colors

 • Valmistaja: Bausch & Lomb
 • Tyyppi: kuukausilinssi
 • Voimakkuudet: –6.00...+0.00
 • Värit: aquamarine, amazon, dark hazel, emerald, india, indigo, jade, pacific, platinum ja topaz.

Vertaa SofLens Natural Colors -linssien hintoja

Freshlook Dimensions

Freshlook Dimensions

 • Valmistaja: Alcon
 • Tyyppi: kuukausilinssi
 • Voimakkuudet: –8.00...+6.00
 • Värit: caribbean blue, pacific blue ja sea green

Vertaa Freshlook Dimensions -linssien hintoja

Crazy- ja efektilinssit vahvuuksilla

Kokonaan oma lukunsa värillisten piilolinssien maailmassa ovat niin sanotut crazy-linssit, jotka ovat hyvin suosittuja esimerkiksi Halloweenina ja cosplay-harrastuksissa.

Crazy-linsseillä voit luoda todella dramaattisen ulkonäön silmillesi. Ja erilaisia mahdollisuuksia on markkinoilla tarjolla kymmeniä. Myös crazy-linssejä myydään sekä vahvuuksilla että ilman.

Esimerkkejä crazy-linsseistä

Kuvassa esimerkkejä Gelflexin Crazy-linsseistä, joita myy Alensa.fi.

ColourVuen crazy-värilinssejä

ColourVuen crazy-värilinssejä myy Alensa.fi.

Värillisten linssien edut ja haitat

Värillisten linssien etuja:

 • Värilinssit ovat hauska tapa muuttaa väliaikaisesti silmien luonnollista väriä tai kokeilla kokonaan uutta väriä.
 • Tavallisten piilolinssien tavoin, värillisillä linsseillä voidaan korjata yleisimpiä taittovirheitä.
 • Voit kokeilla eri sävyjä tai värejä joka kerta, kun tilaat uusia linssejä.
 • Saatavilla laaja valikoima vahvuuksilla ja ilman vahvuuksia, kertakäyttö-, kuukausi- ja yötäpäiväälinsseinä, sekä joitakin myös toorisina.

Värillisten linssien haittoja:

 • Kaikki värilliset piilolinssit eivät ole turvallisia käyttää.
 • Jotkut värilliset linssit voivat ärsyttää silmiä ja haitata näköä.
 • Jos värillisiä linssejä ei soviteta optikolla asianmukaisesti, voit saada silmäsairauksia, kuten sarveiskalvon haavaumia ja silmätulehduksia.
 • Peittävät opakkilinssit voivat sumentaa näkökentän, jos linssi siirtyy pois paikaltaan.
 • Osa värillisistä linsseistä on paksumpia ja naarmuuntuvat helpommin haitaten näkökykyä.
 • Tavallisia piilolinssejä kalliimpia.

Yhteenveto

Värilliset piilolinssit ovat parhaimmillaan hauska ja oikein käytettynä turvallinen tapa muuttaa hieman omien silmien ulkonäköä. Niitä on saatavilla myös vahvuuksilla, joten värilinsseillä voidaan korjata myös yleisimpiä taittovikoja, kuten liki-, kauko- ja hajataittoisuutta. Värillisten piilolinssien vaihtoväli on yksi päivä tai yksi kuukausi.

Värilliset piilolinssit voidaan karkeasti jakaa kaikille silmien väreille sopiviin täyspeittäviin ja vaaleille silmille sopiviin sävyttäviin linsseihin. Lisäksi markkinoilla on erilaisia crazy-, bile- ja efektilinssejä, joihin on värjätty jokin kuvio.

Muiden piilolinssien tavoin myös värillisten piilarien käyttö edellyttää piilolinssisovituksen optikkoliikkeessä. Suositus koskee myös vahvuudettomia värilinssejä eli ns. kosmeettisia piilolinssejä. Varaa aika optikolle ennen värillisten piilolinssien tilaamista.

Jos kohtaat minkäänlaisia ongelmia värillisten linssien käytössä, kuten silmien punoitusta, ärsytystä, silmäkipua tai näköhäiriöitä, lopeta linssien käyttö ja ota yhteyttä näönhuollon asiantuntijaan.

Jaa ystävillesi:

Lisää juttuja aiheesta...

Mies otti tirsat piilarit päässä – lihansyöjäloinen söi toisen silmän

Mike Krumholz, 21-vuotias mies Floridasta, menetti toisesta silmästään näön otettuaan päiväunet piilolinssit silmissään. Herättyään hänen silmänsä näyttivät punaisilta ja tuntuivat kuin allergisessa reaktiossa. Lääkärissä hänen silmässään diagnosoitiin väärin HSV1-viruksen aiheuttama herpesinfektio. Vierailtuaan viidellä eri silmälääkärillä ja kahdella erikoislääkärillä, hänen silmässään diagnosoitiin erittäin harvinainen loinen, nimeltä akantameba. Se aiheuttaa vuonna 1973 […]

Jaa ystävillesi:
Vinkkejä piilolinssien käyttöön

Piilolinsseistä on tullut viime vuosina yhä suositumpia, koska ne tarjoavat kätevän ja huomaamattoman tavan korjata näköongelmia. Piilolinssien käyttö voi kuitenkin olla toisinaan hankalaa, varsinkin ensimmäistä kertaa piilolinssejä käyttäville. Tässä jutussa tarjoamme vinkkejä ja niksejä, jotka voivat tehdä piilolinssien käytöstä helpompaa, mukavampaa ja turvallisempaa kaikille piilolinssien käyttäjille. Olitpa sitten aloittelija ja […]

Jaa ystävillesi:
Lääkäri poisti 23 piilolinssiä potilaan silmästä

Sosiaalisessa mediassa leviää video, jossa kalifornialainen silmälääkäri poistaa potilaan silmästä 23 päällekkäin asetettua piilolinssiä. "Ne olivat kuin pino pannukakkuja", lääkäri kuvaa ja sanoo, ettei ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Tämä juttu on referaatti Insiderin haastattelusta.  Tri Katerina Kurteeva on silmälääkäri kalifornialaisella silmävammaklinikalla, jossa oli ollut kiireinen maanantai viikonlopun jälkeen. Päivän […]

Jaa ystävillesi:
Voivatko piilolinssit mennä huuruun?

Jokainen silmälasien käyttäjä tuntee sen kiusan, kun silmälasit huurtuvat. Silmälasit huurtuvat, koska linsseihin muodostuu kosteuden ja lämpötilagradienttien yhteisvaikutuksen seurauksena kosteutta. Likaiset linssit voivat edesauttaa huurtumista. Mutta voivatko piilolinssit mennä huuruun? Silmälasit huurtuvat kondensaation takia Silmälasit huurtuvat, koska hien, hengityksen tai ympäristön kosteuden aiheuttama vesihöyry laskeutuu kylmien linssien pinnalle ja muuttuu […]

Jaa ystävillesi:
Johnson & Johnsonilta uudet piilolinssit digilaitteiden käyttäjille

Kun sekä aikuiset että lapset viettävät yhä enemmän aikaan puhelimien, tablettien ja tietokoneiden näyttöjen ääressä, ovat piilolinssivalmistajat lähteneet taisteluun digitaalisten laitteiden aiheuttamaa silmien väsymistä vastaan. Nyt yksi maailman neljästä suuresta piilolinssivalmistajasta, Johnson & Johnson, kertoo tuovansa markkinoille uudet silmien väsymistä ehkäisevät kertakäyttölinssit. Jo aiemmin CooperVision toi markkinoille Biofinity Energys -piilolinssit, […]

Jaa ystävillesi:
Sfääriset ja asfääriset piilolinssit

Oikean piilolinssityypin valinta voi olla hämmentävää, koska tarjolla on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja. Yhdessä silmäasiantuntijan kanssa tehtävä päätös piilolinssityypistä riippuu muun muassa piilolinssien vahvuuksista ja elämäntavoistasi, mutta myös siitä, miten usein aiot käyttää piilolinssejä ja miten paljon olet valmis käyttämään aikaa niiden hoitoon. Valintojen taustalla on tiettyjä teknisiä asioita, jotka […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinssien poisto pitkillä kynsillä [video]

Rakennekynsiä rakastavat kohtaavat monia päivittäisiä ongelmia, joita muilla ei yksinkertaisesti ole. Tekokynsiä rakastavien pitää varoa pakkauksien avaamista, käsillä syömistä ja jopa wc:ssä käymistä. Yksi geelikynsiin liittyvistä ongelmista on piilolinssien käsittely. Tässä jutussa neuvomme, miten poistat piilolinssit helpoiten rakennekynsillä. Koska nipistysmenetelmä on pitkillä kynsillä miltei mahdotonta, paras tapa poistaa piilarit on […]

Jaa ystävillesi:
Voiko piilolinssi kadota silmään?

Kun joku kysyy "voiko piilolinssi kadota silmään", hän haluaa yleensä tietää voiko piilolinssi siirtyä paikaltaan silmän etuosasta ja jäädä loukkuun silmän taakse. Hyviä uutisia: Se on mahdotonta. Useimmat piilolinssien käyttäjät ovat kokeneet sen epätoivon, kun piilarin pitäisi olla silmässä, mutta näkö on sumea ja linssi tuntuu hävinneen silmään. Piilolinssi ei […]

Jaa ystävillesi:
Voiko hitsaaminen sulattaa piilolinssin silmään kiinni?

Yksi pitkäikäisimmistä piilolinsseihin liittyvistä myyteistä on, että piilolinssit päässä hitsaaminen voi saada linssit kuumenemaan niin, että ne sulavat kiinni silmän sarveiskalvoon. Saman väitteen kuulee usein liian lähellä nuotiota istumisesta. Päätimme selvittää onko myyteissä perää. Mitä hitsaus on? Wikipedian mukaan hitsaus on osien liittämistä toisiinsa käyttämällä hyväksi lämpöä ja/tai puristusta siten, […]

Jaa ystävillesi:
Miten piilolinssit, hoitonesteet ja linssipakkaukset kierrätetään?

Jos haluat elää vastuullisesti ja tehdä kestävämpiä arkipäiväisiä valintoja, harrastat luultavasti kierrätystä. Palautat pantilliset juomapullot ja -tölkit pullonpalautukseen. Saatat lajitella paperit, pahvit ja lasijätteet erikseen ja toimittaa ne niille tarkoitettuihin keräysastioihin. Lajittelet myös biojätteet tai kukaties kompostoit ne omassa kompostissa. Tässä jutussa pohdimme, miten piilolinssit, piilolinssinesteet, linssipakkaukset ja kotelot kierrätetään […]

Jaa ystävillesi:
Monovisio piilolinsseillä

Ikänäkö eli presbyopia on useimmille noin 45-50 vuoden iässä kehittyvä tila, jossa silmien kysy tarkentaa lähietäisyyksille vaikeutuu. Se havaitaan yleensä vaikeutena lukea pientä tekstiä ja tarkentaa lähellä oleviin kohteisiin. Monovisio (tai monovision) tarkoittaa ikänäön korjaamista siten, että toinen silmä näkee tarkasti kauas ja toinen lähelle. Ikänäköä korjataan eri menetelmin. Useimmat […]

Jaa ystävillesi:
Kelpaisitko lentoemännäksi tai stuertiksi? Tällainen näkö vaaditaan

Lentoemännän työ on monen tytön unelma. Ilta-Sanomat haastatteli Finnairin viestinnän Annina Metsolaa selvittääkseen mitä vaatimuksia lentoemännille ja stuerteille asetetaan. Lentoemännän paikat ovat haluttuja. Yksi syy kiinnostukseen on lyhyt koulutus. Lentoemäntä on myös ammatti, jossa pääsee varmasti matkustelemaan ja näkemään maailmaa. Mitä lentoemännältä vaaditaan, minkälainen on lentoemännän koulutus ja mitä näkövaatimuksia […]

Jaa ystävillesi:

Suosituinta sisältöä...

Kuinka turvalliset piilolinssit ovat?

Oikein käytettynä piilolinssit ovat erittäin turvallinen tapa varmistaa täydellinen näkö. Väärin käytettynä ne voivat vahingoittaa pysyvästi silmiä, joten on tärkeää tietää mitä niiden käytössä on huomioitava. Anna silmiesi hengittää välillä Yksi piilolinssien käyttöön liittyvä vaara liittyy silmien hapensaantiin. Koska piilolinssit peittävät koko sarveiskalvon silmiin pääsee vähemmän happea. Jos piilolinssejä pidetään […]

Jaa ystävillesi:
Allergiat ja piilolinssit

Monet allergikot kohtaavat ongelmia piilolinssien käytössä etenkin keväällä. Ongelmat johtuvat yleensä siitä, että ilmassa olevat allergeenit, kuten siitepöly ja pöly, joutuvat kosketuksiin piilolinssien kanssa. Linsseihin kiinnittyvät allergeenit aiheuttavat monenlaisia ongelmia piilolinssien kanssa, kuten epämukavuuden tunnetta, kutinaa, vetistelyä, silmien turpoamista ja punasilmäisyyttä. Tässä kuusi vinkkiä allergioista kärsiville piilolinssien käyttäjille: 1. Käytä […]

Jaa ystävillesi:
Saako piilolinssinestepullon viedä lennolle?

Oletpa sitten lähdössä pidemmälle ulkomaanmatkalle tai spontaanille viikonloppulomalle, piilolinssien käyttäjän on hyvä tietää, mitä ja miten voit pakata, jotta mikään ei estä nähtävyyksien näkemistä. Tässä jutussa kerromme, miten pakkaat piilolinssinesteen matkalle. Kysymys: Saako piilolinssinestettä viedä mukaan lennolle? Vastaus: Lentokoneen matkustamoon saa käsimatkatavaroissa viedä nesteitä korkeintaan 100 millilitran pakkauksissa ja yhteensä […]

Jaa ystävillesi:
Lapsilla enemmän kuivasilmäisyyden oireita kuin ennen pandemiaa

Lapsilla esiintyy nyt enemmän silmän pintasairauksiin viittavia oireita kuin aikaisemmin, ja oireet saattavat liittyä lisääntyneeseen ruutuaikaan, ilmenee American Academy of Optometryn vuosikokouksessa esitellyssä tutkimuksessa. "COVID-19-pandemia on lisännyt lasten ruutuaikaa koulutyössä ja vapaa-ajalla", Illinoisin optometrisen yliopiston apulaisprofessori Lindsay A. Sicks kertoo Healiolle. Sicks kollegoineen rektytoivat syys-marraskuun 2020 välisenä aikana 40 lasta, […]

Jaa ystävillesi:
Tutkijat kehittivät silmätipan joka voi parantaa kaihin

Yhdysvaltalaiset tutkijat ovat kehittäneet uuden lääkkeen, joka voidaan annostella silmään tippoina ja joka voi kutistaa tai poistaa kokonaan harmaakaihin – yleisimmän sokeutumista aiheuttavan silmäsairauden. Lääkettä ei ole vielä testattu ihmisillä, mutta Kalifornian yliopiston tutkimusryhmä uskoo voivansa toistaa kliiniset kokeet ja tarjota vaihtoehdon toistaiseksi ainoalle hoidolle, jota kaihipotilaille on tarjolla – […]

Jaa ystävillesi:
10 piilolinsseihin liittyvää myyttiä

Piilolinssien käyttöön liittyy monia sitkeästi kansan keskuudessa eläviä myyttejä. On olemassa paljon luuloja ja toisaalta totuus. Tässä osa yleisistä vääristä käsityksistä oikaistuna. 1. En voi pitää piilolinssejä Kyllä ja ei. Piilolinssiteknologia on kehittynyt viime vuosina valtavasti, joten lähes kaikkiin näönkorjaustarpeisiin löytyy näkemisen laatua parantavat piilolinssit. Esimerkiksi hajataitto voidaan korjata toorisilla […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinssien käyttö ja ongelmat raskausaikana

Piilolinssien käyttäminen raskausaikana aiheuttaa monille ongelmia. Tässä artikkelissa annetaan vastauksia piilolinssien käytöstä raskausaikana. K: Mitä ongelmia piilolinssien käytöstä on raskausaikana? V: Raskaus aiheuttaa monenlaisia muutoksia kehossa, myös silmissä. Sarveiskalvon paksuus voi kasvaa tai sen kaarevuus muuttua. Muutoksia voi tapahtua myös silmän sidekalvoilla ja kyynelnesteen erityksessä. Lisäksi silmäluomissa voi esiintyä turvotusta. […]

Jaa ystävillesi:
Tästä syystä ei kannata käyttää halpoja sovittamattomia linssejä

Buzzfeed Life kertoo varoittavan tarinan Julian Hamlinista, 23-vuotiaasta eteläcarolinalaisesta miehestä, jonka toinen silmä sokeutui hänen käytettyään huoltoasemalta ostamiaan piilolinssejä. Hamlin, joka työskentelee tällä hetkellä johdon assistenttina ja vastaanottovirkailijana, kertoo ostaneensa 15 dollaria (n. 13,6 euroa) maksaneen parin piilolinssejä ilman reseptiä vuonna 2010. Näitä halpoja värillisiä linssejä myytiin paikallisen huoltoaseman "kauneusosastolla". […]

Jaa ystävillesi:
Voivatko piilolinssit mennä huuruun?

Jokainen silmälasien käyttäjä tuntee sen kiusan, kun silmälasit huurtuvat. Silmälasit huurtuvat, koska linsseihin muodostuu kosteuden ja lämpötilagradienttien yhteisvaikutuksen seurauksena kosteutta. Likaiset linssit voivat edesauttaa huurtumista. Mutta voivatko piilolinssit mennä huuruun? Silmälasit huurtuvat kondensaation takia Silmälasit huurtuvat, koska hien, hengityksen tai ympäristön kosteuden aiheuttama vesihöyry laskeutuu kylmien linssien pinnalle ja muuttuu […]

Jaa ystävillesi:
Vanhentuneet piilolinssit on riski (video)

Tällä videolla kerrotaan mitä voi tapahtua jos käytät piilolinssejä pidempään kuin pakkauksen tuoteselosteessa on ohjeistettu. Lyhyt suomenkielinen referaatti videosta: Piilolinssien pinnalle kertyy käytössä aina bakteereja ja proteiineja. Tästä seuraa usein silmien ärsytystä, punasilmäisyyttä ja kutinaa. Parhaassa tapauksessa joudut käyttämään silmälaseja, kunnes silmäsi paranevat. Pahimmassa tapauksessa silmän sarveiskalvo tulehtuu, mikä voi […]

Jaa ystävillesi:
Ensimmäiset pehmeät piilolinssit tehtiin lasten rakennussarjalla

Vuonna 1961 Otto Wichterlellä oli aikaa näperrellä. Vain kolme vuotta aikaisemmin hän oli toiminut dekaanina Prahan kemiantekniikan instituutissa. Wichterleä ei pidetty sen aikaisessa Tšekkoslovakiassa poliittisesti tarpeeksi ennustettavissa olevana, jotta hän olisi saanut pitää korkea-arvoisen työnsä. Hän oli aina ollut mies, joka sanoi mitä ajatteli. Kun natsit miehittivät hänen kotimaansa vuonna […]

Jaa ystävillesi:
Uusi teknologia voi mahdollistaa piilolinssit pimeänäöllä

Ultrakevyt valonilmaisin, joka havaitsee ihmissilmälle näkymättömiä aallonpituuksia, voisi mahdollistaa pimeänäön piilolinsseillä, uskovat Michiganin yliopiston tutkijat. Pimeänäkö tai hämäränäkö, valaisee ihmisten, eläimien, autojen, elektronisten laitteiden ja muiden kohteiden säteilemää lämpöä. Michiganin yliopiston tutkijat ovat rakentaneet ensimmäisen valonilmaisimen, joka havaitsee koko infrapunaspektrin. Infrapunavalo alkaa vain vähän näkyvää punaista valoa pidemmistä aallonpituuksista päättyen […]

Jaa ystävillesi:
Piilari.info logo
Piilari.info © 2009-2023. Kaikki oikeudet pidätetään. Piilari.info tarjoaa tietoa piilolinsseistä ja niiden käytöstä, sekä jatkuvasti päivittyvän piilolinssien hintavertailun, jonka avulla kuluttajat voivat löytää edullisimman paikan ostaa piilolinssit netistä. Tällä sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien käytössä aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota affiliate-linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.