Värilliset piilolinssit vahvuuksilla

Julkaistu: 15.7.2022 • Muokattu: 15.7.2022
Värilliset piilolinssit vahvuuksilla

Jos käytät silmälaseja, voit päästä niistä eroon piilolinsseillä, mutta miksi et kokeilisi samalla jotain uutta ja muuttaisi hieman silmiesi ulkonäköä? Värillisillä piilolinsseillä voit muuttaa silmiesi ulkonäköä korostamalla niiden luonnollista väriä tai muuttamalla sen kokonaan toiseksi. Ja niitä on saatavilla myös vahvuuksilla.

Tässä jutussa käsittelemme värillisiä piilolinssejä vahvuuksilla ja kerromme, mitä sinun on huomioitava ennen sellaisten hankkimista ja käyttöä.

Värillisiä piilolinssejä vahvuuksilla

Mitä värilliset piilolinssit ovat?

Värilliset piilolinssit ovat tavalliset pehmeät piilolinssit, jotka on värjätty tarkoituksena muuttaa silmän ulkonäköä korostamalla sen luonnollista väriä tai muuttamalla se kokonaan toiseksi.

Kun värillisiä piilolinssejä käytetään tarkoituksena vain korostaa tai muuttaa silmän luonnollista väriä ilman näönkorjausta, puhutaan kosmeettisista piilolinsseistä.

Värillisillä piilolinsseillä voidaan korjata kaikkia taittovirheitä; likitaittoisuutta, kaukotaittoisuutta, hajataittoisuutta ja jopa ikänäköä. Toisin sanoen, niitä on saatavilla myös vahvuuksilla.

Värillisiä piilolinssejä on saatavilla kaikissa luonnollisissa väreissä, mukaan lukien ruskea, sininen, vihreä ja harmaa, sekä erikoisemmissa väreissä, kuten punainen, keltainen, violetti, musta ja valkoinen.

Tiedätkö muuten, mikä on harvinaisin silmien väri?

Luonnollisten värien lisäksi markkinoilla on ns. crazy-, bile- ja efektilinssejä, joiden pintaan on värjätty jokin kuvio, kuten dollari-merkki, hymiö tai kissansilmä.

Aasiasta lähtöisin olevat circle-piilolinssit ovat halkaisijaltaan suuremmat ja saavat silmät näyttämään erityisen suurilta, jopa nukkemaisilta.

Tarvitaanko värillisiä piilolinssejä varten resepti?

Kyllä. Värilliset piilolinssit, kuten muutkin piilolinssit, vaativat aina silmälääkärin tai optikon antaman piilolinssireseptin.

Käymällä optikolla piilolasisovituksessa varmistetaan, että haluamasi linssit soveltuvat silmillesi ja että näet niillä kunnolla.

Vastoin yleistä luuloa, piilolinssiresepti on pakollinen myös vahvuudettomille värillisille linsseille, eli kosmeettisille linsseille.

Piilolinssiresepti on voimassa tyypillisesti yhden vuoden, jonka jälkeen resepti on uusittava.

Jos olet hankkimassa ensimmäisiä piilolinssejä, varaa aika optikolle ja kerro, että olet kiinnostunut hankkimaan värilliset piilolinssit.

Näöntarkastus

Älä osta värillisiä piilolinssejä mistä tahansa

Emme suosittele ostamaan värillisiä piilolinssejä lainkaan ei-optisen alan liikkeistä tai verkkokaupoista.

Jos tilaat piilolinssejä netistä, varmista, että myyjä on valtuutettu optisen alan toimija, joka myy vain hyväksyttyjä ja CE-merkittyjä tuotteita.

Varmista, että verkkokaupan sivuilta löytyy yrityksen osoite ja puhelinnumero sekä tilaus- ja toimitusehdot. Älä tilaa piilolinssejä Kiinasta tai muualta Aasiasta.

Piilolinssejä, joista ei ole saatavilla edes perustietoja, kuten kaarevuutta tai halkaisijaa, ei voida sovittaa optikolla.

Vääränlaiset, omille silmille sopimattomat piilolinssit voivat aiheuttaa monenlaisia silmäongelmia, kuten infektioita ja haavaumia, jotka voivat hoitamattomana johtaa pysyvään näön heikkenemiseen tai jopa sokeutumiseen.

Löydät luotettavia online-myyjiä tämän jutun lopusta.

Sävyttävät ja peittävät värilliset linssit

Värillisiä piilolinssejä käytettäessä kannattaa huomioida, että silmien luonnollinen väri vaikuttaa aina lopputulokseen.

Suurin osa värillisistä linsseistä suunnitellaan jäljittelemään silmän värillistä osaa, värikalvoa eli iiristä.

Koska silmän värikalvon väritys ei ole tasainen, myös useimmissa värillisissä linsseissä on pieniä täpliä, viivoja ja kuvioita, jotta ne näyttäisivät mahdollisimman luonnollisilta.

Värilliset piilolinssit voivat olla sävyttävät eli puoliläpäisevät (engl. enhancers). Sävyttävät piilolinssit ovat läpikuultavat, joten niitä käytetään lähinnä korostamaan silmien luonnollista väriä. Sävyttävät linssit sopivat parhaiten vaaleasilmäisille (sini-, vihreä- ja harmaasilmäisille) henkilöille, jotka haluavat silmiinsä intensiivisyyttä.

Värilliset piilolinssit voivat olla myös kokonaan peittävät eli ns. opak-linssit (engl. opaque). Peittävät piilolinssit ovat läpinäkymättömällä värjäyksellä käsiteltyjä linssejä ja niitä käytetään vaihtamaan silmien luonnollisen värin täydelliseen muuttamiseen. Tummasilmäiset tarvitsevat aina peittävät värilliset linssit saadakseen muutettua silmien luonnollista väriä.

Peittävien värilinssien huono puoli on, että ne voivat sumentaa näkökentän kokonaan, mikäli linssi siirtyy pois paikaltaan.

Silmän ulkonäön muuttamisen lisäksi, iso osa "värittömistä" linsseistäkin on kevytvärjätty vaaleansinisellä tai -vihreällä värillä. Tämä niin sanottu käsittelyvärjäys tehdään piilolinssien käsittelyn, kuten linssien laittamisen ja poistamisen, helpottamiseksi. Käsittelyvärjäys ei vaikuta silmien ulkonäköön.

Värilliset piilolinssit vahvuuksilla

Minkälaisia värillisiä piilolinsseillä markkinoilla on vuonna 2022, kun tarkastellaan vain vahvuudellisia värillisiä piilareita.

Olen jakanut linssit sävyttäviin, peittäviin ja ns. crazy-linsseihin:

Peittävät värilliset piilolinssit vahvuuksilla

Täysinpeittävät opakkilinssit sopivat kaikille silmien väreille.

Air Optix Colors

Air Optix Colors värilinssit

 • Valmistaja: Alcon
 • Tyyppi: kuukausilinssi
 • Voimakkuudet: –8.00...+6.00
 • Värit: turquoise, blue, sterling gray, green, true sapphire, gray, gemstone green, amethyst, brown, honey ja pure hazel

Freshlook One Day

Freshlook One-Day

 • Valmistaja: Alcon
 • Tyyppi: kertakäyttölinssi
 • Voimakkuudet: –6.00...+0.00
 • Värit: sininen, vihreä, harmaa ja pähkinänruskea

Vertaa Freshlook One Day -linssien hintoja

Freshlook ColorBlends

Freshlook ColorBlends

 • Valmistaja: Alcon
 • Tyyppi: kertakäyttölinssi
 • Voimakkuudet: –8.00...+6.00
 • Värit: amethyst, blue, brilliant blue, brown, gray, sterling gray, green, gemstone green, honey, pure hazel ja turquoise

Vertaa Freshlook ColorBlends -linssien hintoja

Freshlook Colors

Freshlook Colors

 • Valmistaja: Alcon
 • Tyyppi: kuukausilinssi
 • Voimakkuudet: –8.00...+6.00
 • Värit: vihreä, sininen, safiiri, violetti, pähkinänruskea ja harmaa

Vertaa Freshlook Colors -linssien hintoja

Värillisten Freshlook piilolinssien värikartta

Värillisten Freshlook-piilolinssien värikartta

Sävyttävät värilliset piilolinssit vahvuuksilla

Sävyttävät värilinssit sopivat parhaiten vaaleasilmäisille.

Soflens Natural Colors

SofLens Natural Colors

 • Valmistaja: Bausch & Lomb
 • Tyyppi: kuukausilinssi
 • Voimakkuudet: –6.00...+0.00
 • Värit: aquamarine, amazon, dark hazel, emerald, india, indigo, jade, pacific, platinum ja topaz.

Vertaa SofLens Natural Colors -linssien hintoja

Freshlook Dimensions

Freshlook Dimensions

 • Valmistaja: Alcon
 • Tyyppi: kuukausilinssi
 • Voimakkuudet: –8.00...+6.00
 • Värit: caribbean blue, pacific blue ja sea green

Vertaa Freshlook Dimensions -linssien hintoja

Crazy- ja efektilinssit vahvuuksilla

Kokonaan oma lukunsa värillisten piilolinssien maailmassa ovat niin sanotut crazy-linssit, jotka ovat hyvin suosittuja esimerkiksi Halloweenina ja cosplay-harrastuksissa.

Crazy-linsseillä voit luoda todella dramaattisen ulkonäön silmillesi. Ja erilaisia mahdollisuuksia on markkinoilla tarjolla kymmeniä. Myös crazy-linssejä myydään sekä vahvuuksilla että ilman.

Esimerkkejä crazy-linsseistä

Kuvassa esimerkkejä Gelflexin Crazy-linsseistä, joita myy Alensa.fi.

ColourVuen crazy-värilinssejä

ColourVuen crazy-värilinssejä myy Alensa.fi.

Värillisten linssien edut ja haitat

Värillisten linssien etuja:

 • Värilinssit ovat hauska tapa muuttaa väliaikaisesti silmien luonnollista väriä tai kokeilla kokonaan uutta väriä.
 • Tavallisten piilolinssien tavoin, värillisillä linsseillä voidaan korjata yleisimpiä taittovirheitä.
 • Voit kokeilla eri sävyjä tai värejä joka kerta, kun tilaat uusia linssejä.
 • Saatavilla laaja valikoima vahvuuksilla ja ilman vahvuuksia, kertakäyttö-, kuukausi- ja yötäpäiväälinsseinä, sekä joitakin myös toorisina.

Värillisten linssien haittoja:

 • Kaikki värilliset piilolinssit eivät ole turvallisia käyttää.
 • Jotkut värilliset linssit voivat ärsyttää silmiä ja haitata näköä.
 • Jos värillisiä linssejä ei soviteta optikolla asianmukaisesti, voit saada silmäsairauksia, kuten sarveiskalvon haavaumia ja silmätulehduksia.
 • Peittävät opakkilinssit voivat sumentaa näkökentän, jos linssi siirtyy pois paikaltaan.
 • Osa värillisistä linsseistä on paksumpia ja naarmuuntuvat helpommin haitaten näkökykyä.
 • Tavallisia piilolinssejä kalliimpia.

Yhteenveto

Värilliset piilolinssit ovat parhaimmillaan hauska ja oikein käytettynä turvallinen tapa muuttaa hieman omien silmien ulkonäköä. Niitä on saatavilla myös vahvuuksilla, joten värilinsseillä voidaan korjata myös yleisimpiä taittovikoja, kuten liki-, kauko- ja hajataittoisuutta. Värillisten piilolinssien vaihtoväli on yksi päivä tai yksi kuukausi.

Värilliset piilolinssit voidaan karkeasti jakaa kaikille silmien väreille sopiviin täyspeittäviin ja vaaleille silmille sopiviin sävyttäviin linsseihin. Lisäksi markkinoilla on erilaisia crazy-, bile- ja efektilinssejä, joihin on värjätty jokin kuvio.

Muiden piilolinssien tavoin myös värillisten piilarien käyttö edellyttää piilolinssisovituksen optikkoliikkeessä. Suositus koskee myös vahvuudettomia värilinssejä eli ns. kosmeettisia piilolinssejä. Varaa aika optikolle ennen värillisten piilolinssien tilaamista.

Jos kohtaat minkäänlaisia ongelmia värillisten linssien käytössä, kuten silmien punoitusta, ärsytystä, silmäkipua tai näköhäiriöitä, lopeta linssien käyttö ja ota yhteyttä näönhuollon asiantuntijaan.

Jaa ystävillesi:

Lisää juttuja aiheesta...

Lääkäri poisti 23 piilolinssiä potilaan silmästä

Sosiaalisessa mediassa leviää video, jossa kalifornialainen silmälääkäri poistaa potilaan silmästä 23 päällekkäin asetettua piilolinssiä. "Ne olivat kuin pino pannukakkuja", lääkäri kuvaa ja sanoo, ettei ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Tämä juttu on referaatti Insiderin haastattelusta.  Tri Katerina Kurteeva on silmälääkäri kalifornialaisella silmävammaklinikalla, jossa oli ollut kiireinen maanantai viikonlopun jälkeen. Päivän […]

Jaa ystävillesi:
Voivatko piilolinssit mennä huuruun?

Jokainen silmälasien käyttäjä tuntee sen kiusan, kun silmälasit huurtuvat. Silmälasit huurtuvat, koska linsseihin muodostuu kosteuden ja lämpötilagradienttien yhteisvaikutuksen seurauksena kosteutta. Likaiset linssit voivat edesauttaa huurtumista. Mutta voivatko piilolinssit mennä huuruun? Silmälasit huurtuvat kondensaation takia Silmälasit huurtuvat, koska hien, hengityksen tai ympäristön kosteuden aiheuttama vesihöyry laskeutuu kylmien linssien pinnalle ja muuttuu […]

Jaa ystävillesi:
Johnson & Johnsonilta uudet piilolinssit digilaitteiden käyttäjille

Kun sekä aikuiset että lapset viettävät yhä enemmän aikaan puhelimien, tablettien ja tietokoneiden näyttöjen ääressä, ovat piilolinssivalmistajat lähteneet taisteluun digitaalisten laitteiden aiheuttamaa silmien väsymistä vastaan. Nyt yksi maailman neljästä suuresta piilolinssivalmistajasta, Johnson & Johnson, kertoo tuovansa markkinoille uudet silmien väsymistä ehkäisevät kertakäyttölinssit. Jo aiemmin CooperVision toi markkinoille Biofinity Energys -piilolinssit, […]

Jaa ystävillesi:
Sfääriset ja asfääriset piilolinssit

Oikean piilolinssityypin valinta voi olla hämmentävää, koska tarjolla on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja. Yhdessä silmäasiantuntijan kanssa tehtävä päätös piilolinssityypistä riippuu muun muassa piilolinssien vahvuuksista ja elämäntavoistasi, mutta myös siitä, miten usein aiot käyttää piilolinssejä ja miten paljon olet valmis käyttämään aikaa niiden hoitoon. Valintojen taustalla on tiettyjä teknisiä asioita, jotka […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinssien poisto pitkillä kynsillä [video]

Rakennekynsiä rakastavat kohtaavat monia päivittäisiä ongelmia, joita muilla ei yksinkertaisesti ole. Tekokynsiä rakastavien pitää varoa pakkauksien avaamista, käsillä syömistä ja jopa wc:ssä käymistä. Yksi geelikynsiin liittyvistä ongelmista on piilolinssien käsittely. Tässä jutussa neuvomme, miten poistat piilolinssit helpoiten rakennekynsillä. Koska nipistysmenetelmä on pitkillä kynsillä miltei mahdotonta, paras tapa poistaa piilarit on […]

Jaa ystävillesi:
Voiko piilolinssi kadota silmään?

Kun joku kysyy "voiko piilolinssi kadota silmään", hän haluaa yleensä tietää voiko piilolinssi siirtyä paikaltaan silmän etuosasta ja jäädä loukkuun silmän taakse. Hyviä uutisia: Se on mahdotonta. Useimmat piilolinssien käyttäjät ovat kokeneet sen epätoivon, kun piilarin pitäisi olla silmässä, mutta näkö on sumea ja linssi tuntuu hävinneen silmään. Piilolinssi ei […]

Jaa ystävillesi:
Voiko hitsaaminen sulattaa piilolinssin silmään kiinni?

Yksi pitkäikäisimmistä piilolinsseihin liittyvistä myyteistä on, että piilolinssit päässä hitsaaminen voi saada linssit kuumenemaan niin, että ne sulavat kiinni silmän sarveiskalvoon. Saman väitteen kuulee usein liian lähellä nuotiota istumisesta. Päätimme selvittää onko myyteissä perää. Mitä hitsaus on? Wikipedian mukaan hitsaus on osien liittämistä toisiinsa käyttämällä hyväksi lämpöä ja/tai puristusta siten, […]

Jaa ystävillesi:
Miten piilolinssit, hoitonesteet ja linssipakkaukset kierrätetään?

Jos haluat elää vastuullisesti ja tehdä kestävämpiä arkipäiväisiä valintoja, harrastat luultavasti kierrätystä. Palautat pantilliset juomapullot ja -tölkit pullonpalautukseen. Saatat lajitella paperit, pahvit ja lasijätteet erikseen ja toimittaa ne niille tarkoitettuihin keräysastioihin. Lajittelet myös biojätteet tai kukaties kompostoit ne omassa kompostissa. Tässä jutussa pohdimme, miten piilolinssit, piilolinssinesteet, linssipakkaukset ja kotelot kierrätetään […]

Jaa ystävillesi:
Monovisio piilolinsseillä

Ikänäkö eli presbyopia on useimmille noin 45-50 vuoden iässä kehittyvä tila, jossa silmien kysy tarkentaa lähietäisyyksille vaikeutuu. Se havaitaan yleensä vaikeutena lukea pientä tekstiä ja tarkentaa lähellä oleviin kohteisiin. Monovisio (tai monovision) tarkoittaa ikänäön korjaamista siten, että toinen silmä näkee tarkasti kauas ja toinen lähelle. Ikänäköä korjataan eri menetelmin. Useimmat […]

Jaa ystävillesi:
Kelpaisitko lentoemännäksi tai stuertiksi? Tällainen näkö vaaditaan

Lentoemännän työ on monen tytön unelma. Ilta-Sanomat haastatteli Finnairin viestinnän Annina Metsolaa selvittääkseen mitä vaatimuksia lentoemännille ja stuerteille asetetaan. Lentoemännän paikat ovat haluttuja. Yksi syy kiinnostukseen on lyhyt koulutus. Lentoemäntä on myös ammatti, jossa pääsee varmasti matkustelemaan ja näkemään maailmaa. Mitä lentoemännältä vaaditaan, minkälainen on lentoemännän koulutus ja mitä näkövaatimuksia […]

Jaa ystävillesi:
10 yleistä virhettä piilolinssien käytössä

Piilolinssit ovat osa monien päivärutiinia, mutta se ei tarkoita, etteikö linssien hoitoon tarvitsisi kiinnittää huomiota. Suoraan silmän sarveiskalvolle asetettavien piilolinssien vääränlainen käyttö voi johtaa muun muassa silmätulehduksiin. Tästä syystä niiden käytössä on erittäin tärkeää noudattaa asianmukaista huolenpitoa. Tällä sivulla listaamme 10 yleistä virhettä, joihin piilolinssien käyttäjät usein sortuvat. 1. Piilolinssien […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinssit väärillä voimakkuuksilla – 3 mahdollista oiretta

Piilolinssit on erinomainen näönkorjausvaihtoehto ihmisille, jotka haluavat terävän näön, mutta eivät käyttää silmälaseja joka päivä. Piilolinssireseptiä varten ei riitä vain silmien taittovirheen tietäminen, vaan sitä varten silmälääkärin tai optikon on mitattava silmän muoto, jolla varmistetaan linssien hyvä istuvuus. Piilolinssien käyttäjien on hyvä tietää, mitä oireita vääränlaisten piilolinssien käyttämisestä voi seurata. […]

Jaa ystävillesi:

Suosituinta sisältöä...

5 parasta ruokaa silmien terveydelle

Silmät ovat sielun peili ja ne määrittelevät kokemiasi tunteita jatkuvasti. Mutta ennen kaikkea silmät antavat kyvyn nähdä asioita. Tarvitset silmiäsi kävellessä, syödessä, lukiessa, kirjoittaessa ja havainnoidessasi ympäristössä tapahtuvia asioita... Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Miten silmät toimivat? Kuten monet ihmiskehon elimet, myös silmät toimivat parina. Kumpikin silmistä toimii kameran tavoin lähettämällä […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinssien puhdistaminen (video)

Tällä FramesDirect.comin videolla opastetaan miten puhdistat piilolinssit ja säilöt ne oikein monikäyttöiseen piilolinssinesteeseen. Piilolinssien huolellinen puhdistaminen on äärimmäisen tärkeää silmätulehdusriskin minimoimiseksi. Lyhyt suomenkielinen referaatti videosta: Piilolinssien puhdistamiseen sisältyy kolme vaihetta: hankaus, liotus ja säilytys. Hankaus - Piilolinssit tulee puhdistaa hankaamalla ennen kuin laitat piilolinssin silmään ja heti sen pois ottamisen […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinssien kaarevuus (Base Curve, BC)

Piilolinssien kaarevuus, joka lyhennetään BC tai BCR (engl. base curve), on optometrinen arvo, jolla mitataan linssin kuperuutta. Kaarevuus on linssin säteen pituus keskeltä reunalle ja sen arvo vaihtelee yleensä 8,0 ja 10,0 millimetrin välillä. Löydät oman kaarevuusarvon piilolinssimääräyksestä, vanhojen piilolinssien pakkausmerkinnöistä tai voit tiedustella sitä omalta optikoltasi. Kaarevuus vaikuttaa erityisesti […]

Jaa ystävillesi:
Mistä piilolinssit valmistetaan?

Nykyiset pehmeät piilolinssit valmistetaan joustavasta hydrofiilisesta ("vettä puoleensä vetävästä") muovista, jota kutsutaan hydrogeeliksi (engl. hydrogel). Hydrogeelit ovat erittäin imukykyisiä ja ne voivat sisältää jopa 90 % vettä ilman että ne liukenevat siihen. Vettä puoleensa vetävien ominaisuuksien johdosta hydrogeelistä valmistetut piilolinssit sisältävät 38-75 % vettä painostaan. Pehmeät hydrogeelilinssit voidaan jaotella niiden […]

Jaa ystävillesi:
Testaa näkösi: Näetkö Marilyn Monroen vai Einsteinin?

AsapSCIENCE julkaisi YouTube-kanavallaan mielenkiintoisen videon, jolla voit testata miten hyvin näet ja tarvitsetko silmälasit: Mietitkö, miten hyvä näkösi on? Katso tätä kuvaa. Kenet näet? Jos olet normaalilla katseluetäisyydellä näytöstä ja sinulla on kohtalainen näkö, sinun tulisi nähdä Albert Einstein. Jos näet Marilyn Monroen, sinun tulisi harkita silmälasien tai piilolinssien käyttämistä. […]

Jaa ystävillesi:
Älypiilolinssit puuttuvat kuivasilmäisyyteen

Japanilaisen Tohokun yliopiston tutkijat ovat käyttäneet elektro-osmoottista virtausta luodakseen älykkään, itsestään kostuvan piilolinssin, joka ehkäisee kuivasilmäisyyttä. Julkaisussa teknologiaa kuvataan nimellä "edistyneet materiaaliteknologiat". Se ylläpitää nestekerrosta piilolinssin ja silmän välissä uudenlaisen mekanismin avulla. Älypiilolinssit ovat puettavia laitteita, jotka voivat parantaa näkökykyä ihmisen luontaisten kykyjen yläpuolelle. Niitä kehitetään monenlaisiin sovelluksiin, mukaan lukien […]

Jaa ystävillesi:
POSTECH-tutkijat kehittivät maailman ensimmäiset älypiilolinssit

Korealaisen Pohangin tiede- ja teknologiayliopiston (POSTECH) professori Sei Kwan Hahnin johtama tutkimusryhmä ilmoittaa kehittäneensä älykkään fotonisen piilolinssin, joka kykenee diagnosoimaan diabeteksen valon avulla ja hoitamaan diabetekseen liittyviä verkkokalvosairauksia. Tutkijat aikovat kaupallistaa älypiilolinssin yhdessä Stanfordin yliopiston lääketieteellisen korkeakoulun kanssa. Diabeetikoiden tulee jatkuvasti seurata omaa verensokeriaan ennen aterioita erilaisten komplikaatioiden välttämiseksi. Tunnetussa […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinssien liiallinen käyttö, oireet ja riskit

Piilolinssien käyttäjät tuntevat olonsa usein niin mukavaksi, että linssien suositellut käyttöajat voivat helposti unohtua. Tämä voi johtaa silmien ärsytykseen ja tulehduksiin, jotka voivat olla hoitamattomana vaarallisia silmille ja näkökyvylle. Piilolinssien käytössä on tärkeää noudattaa annettuja ohjeita ja mahdollisista ongelmista on hyvä keskustella aina silmälääkärin kanssa. Tällä sivulla käsitellään piilolinssien liiallista […]

Jaa ystävillesi:
10 vinkkiä piilolinssien kanssa matkustamiseen

Kesä on täydessä vauhdissa, mikä tarkoittaa että on kesälomien aika! Oletpa lähdössä sitten viikonloppulomalle tai pidemmälle viikon tai jopa kahden ulkomaanmatkalle, piilolinssien käyttäjänä tiedät, ettei mikään ole tärkeämpää kuin nähdä tarkasti kaikki matkakohteen nähtävyydet. Tässä meidän 10 vinkkiä pakkaamiseen, kun lähdet matkalle piilolinssien kanssa: 1. Pidä mukanasi piilolinssit, hoitoneste ja […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinssit väärillä voimakkuuksilla – 3 mahdollista oiretta

Piilolinssit on erinomainen näönkorjausvaihtoehto ihmisille, jotka haluavat terävän näön, mutta eivät käyttää silmälaseja joka päivä. Piilolinssireseptiä varten ei riitä vain silmien taittovirheen tietäminen, vaan sitä varten silmälääkärin tai optikon on mitattava silmän muoto, jolla varmistetaan linssien hyvä istuvuus. Piilolinssien käyttäjien on hyvä tietää, mitä oireita vääränlaisten piilolinssien käyttämisestä voi seurata. […]

Jaa ystävillesi:
Piilolinssit urheiluun

Piilolinssit voivat parantaa urheilusuoritusta monin eri tavoin, kuten tarjoamalla silmälaseja laajemman näkökentän. Lähes 70 prosenttia yli 15-vuotiaista suomalaisista käyttää silmälaseja. Viisikymmentä vuotta täyttäneistä peräti 99 prosenttia joutuu turvautumaan näönkorjaukseen. Silmälaseilla voidaan korjata kaikki yleisimmät taittoviat, kuten likinäköisyys, kaukonäköisyys, hajataitto ja ikänäkö. Monet taittovioista kärsivät urheilijat valitsevat piilolinssit, koska ne tarjoavat […]

Jaa ystävillesi:
Mitkä piilolinssit sopivat kuiville silmille?

Kun piilolinssien käyttäjillä on ongelmia linssien kanssa, ongelmat liittyvät hyvin usein silmien kuivumiseen. Jopa 40 prosenttia piilolinssien käyttäjistä ilmoittaa kärsineensä ainakin joskus kuivista silmistä. Naiset kärsivät kuivista silmistä useammin hormonitoiminnasta johtuen. Iän myötä kuivasilmäisyys yleistyy. Normaalisti silmän pinta on kyynelnesteen kosteuttama. Jos kyynelnestettä ei erity riittävästi tai se on liian […]

Jaa ystävillesi:
Piilari.info logo
Piilari.info tarjoaa kuluttajille tietoa piilolinsseistä ja niiden käytöstä sekä jatkuvasti päivittyvän piilolinssien hintavertailun, josta löydät päivän edullisimman hinnan linsseillesi.
Copyright © 2009-2022 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.