Tällä Videojugin videolla silmäkirurgi Steven Bailey kertoo eri piilolinssityypeistä.

Lyhyt suomenkielinen referaatti videosta:

  1. Pehmeät kertakäyttölinssit ovat yleisin linssityyppi. Ne sopivat satunnaiseen käyttöön ja matkailuun, mutta ovat hieman muita piilolinssityyppejä kalliimpia.
  2. Päivittäin piilolinssejä käyttäville uudelleenkäytettävät linssit ovat edullisempi vaihtoehto.
  3. Silicone hydrogel -tekniikkaa käyttävät yötäpäivää-linssit päästävät lävitseen enemmän happea ja soveltuvat siksi käytettäväksi myös nukkuessa, mutta voivat altistaa käyttäjän useammin sarveiskalvon tulehduksille.
  4. Kovat piilolinssit olivat ensimmäinen piilolinssityyppi, mutta huonon hapenläpäisykyvyn vuoksi ne ovat nykyään käytössä vain erikoistapauksissa. Kova, happea läpäisevä piilolinssityyppi sen sijaan on turvallisin piilolinssityyppi.
  5. Värillisten linssien päätarkoitus on muuttaa käyttäjän silmien väriä, mutta niitä on saatavilla myös vahvuuksilla. Värillisiin piilolinsseihin liittyy samat riskit kuin tavallisiin linsseihinkin ja niitä varten tulee aina olla optikon määräys.
  6. Kaikkien piilolinssityyppien suhteen on syytä noudattaa optikon määräyksiä ja silmät on syytä tarkistuttaa joka vuosi. Kaikki piilolinssit vaativat myös tiukan puhdistus- ja desinfiointirutiinin.

Katso myös: