Finnair lentokone. Kuva: Wikimedia Commons

Kesä on täydessä vauhdissa, mikä tarkoittaa että on kesälomien aika! Oletpa lähdössä sitten viikonloppulomalle tai pidemmälle ulkomaanmatkalle, piilolinssien käyttäjänä tiedät, ettei mikään ole tärkeämpää kuin nähdä tarkasti kaikki matkakohteen nähtävyydet. Tässä 10 vinkkiä pakkaamiseen, kun lähdet matkalle piilolinssien kanssa:

1. Pidä mukanasi piilolinssit, hoitoneste ja silmälasit

Lentokoneen kuiva ilma voi saada linssit tuntumaan ikäviltä silmissä, joten on hyvä olla vaihtoehto ottaa ne välillä pois. Matkatavarat voivat myös hukkua, jolloin saat olla kiitollinen, että ainakin piilolinssit ja silmälasit ovat mukanasi.

2. Matkusta kertakäyttölinssien kanssa

Kertakäyttölinssit on helppo pakata mukaan, kun ei tarvitse huolehtia raskaiden piilolinssinestepullojen kantamisesta tai piilolinssikotelon puhdistamisesta joka välissä. Parhaat kertakäyttöpiilarit pysyvät kosteina ja mukavina silmissä jopa 12 tuntia, joten ne sopivat täydellisesti pitkille lentomatkoille.

3. Lentokoneeseen saa viedä piilolinssinestettä

Lentokoneen matkustamoon saa yleensä viedä nesteitä korkeintaan 100 ml pakkauksissa. Finavian haun mukaan myös yli 100 ml piilolinssineste on sallittu käsimatkatavaroissa. Käytännöt voivat vaihdella lentoyhtiöittäin ja maittain.

Lue myös Piilolinssineste mukaan lennolle?

4. Purista ilma pois piilolinssinestepullosta

Lentokoneen matkustamon ilmanpaine vaihtelee, jolloin ilma laajenee, mutta neste ei. Purista vajaasta piilolinssinestepullosta vähän ylimääräistä ilmaa pois ennen pakkaamista, ettei pullo vuoda muiden matkatavaroiden päälle.

5. Pidä silmälaseja mukanasi

Lämpimien kohteiden ilma on monesti kuivempaa kuin mihin olet tottunut tai ilmassa voi olla aiemmin tuntemattomia allergeeneja. Piilolinssejä ei saa käyttää jos silmät ärsyyntyvät, joten silmälasit on hyvä pitää aina mukana.

Ranta. Kuva: Flickr / Luke Ma

6. Pakkaa tarpeeksi mukaan koko matkalle

Uusien piilolinssien tai piilarinesteen metsästäminen vieraassa maassa voi olla hankalampaa kuin voisi kuvitella. Ota mukaasi tarpeeksi piilolinssinestettä, jotta sitä riittää koko matkalle.

7. Ota piilolinssiresepti mukaasi

Piilolinssimääräys tai omien piilolinssien arvot, esim. optikolta saatavalla laminoidulla kortilla, voivat pelastaa tilanteen jos jotain yllättävää tapahtuu ja joudut hankkimaan uudet linssit matkakohteessa.

8. Pidä varapari aina mukanasi

Ellet käytä kertakäyttöpiilolinssejä, pidä aina varapari tai kaksi mukanasi siltä varalta, että jotain tapahtuu käytössä olevalle parille.

9. Älä siirrä piilolinssinestettä pienempään pulloon

Piilolinssinesteen siirtäminen pienempään pulloon voi kuullostaa houkuttelevalta, mutta neste menettää steriiliytensä jos se siirretään toiseen pulloon tai muuhun astiaan. Piilarinesteitä myydään myös kätevissä matkapakkauksissa.

10. Säilytä piilolinssinestettä vesitiiviissä muovipussissa

Lentokoneen ilmanpaine voi saada piilolinssinestepullon vuotamaan. Laita pieni matkakokoinen piilolinssinestepullo uudelleensuljettavaan, läpinäkyvään ja vesitiiviseen muovipussiin (esim. Minigrip), ettei se vuoda ja kastele matkatavaroita.

Toivottavasti vinkeistä oli hyötyä. Mukavaa matkaa!

Kuvat: Wikimedia Commons, Flickr / Luke Ma

Lähde: CooperVision

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä:

Onko silmille haittaa jos käyttää piilolinssejä jotka eivät ... Lukijamme kysyy: "Onko silmille haittaa, jos käyttää värillisiä piilolinssejä ilman vahvuuksia, jos käytän silmälaseja, jotka korjaavat hajataitei...
Bakteerit selviävät piilolinssinesteessä luultua pidempään... Vaarallisia silmätulehduksia aiheuttavat bakteerit kykenevät selviytymään piilolinssinesteissä luultua pidempään, osoittaa Liverpoolin yliopiston ...
10 piilolinsseihin liittyvää myyttiä 1. En voi pitää piilolinssejä Kyllä voit! Piilolinssien teknologia on kehittynyt valtavasti viime vuosina, joten lähes kaikki voivat käyttää ny...
Piilolinssit ilman vahvuuksia Piilolinssien pääasiallinen tarkoitus on korjata silmissä ilmeneviä taittovikoja, mutta niitä voidaan käyttää myös puhtaasti kosmeettisin perustein. V...
Teleskooppipiilolinssit voisivat parantaa näkövammaisten näk... Teleskooppipiilolinssit. Kuva: University of California, San Diego Kalifornian yliopiston insinööritiimi on kehittänyt teleskooppipiilolinssejä, j...
Suosituimmat kertakäyttöpiilolinssit Kertakäyttölinssit eli päivälinssit on käyttäjän kannalta kaikkein vaivattomin piilolinssityyppi. Kertakäyttöpiilareiden käyttöön ei tarvita piilolins...