Piilolinssineste mukaan lennolle?

Julkaistu: 17.9.2013 • Muokattu: 7.4.2021
Piilolinssien matkapakkaus

Piilolinssinesteitä myydään myös kätevissä matkapakkauksissa.

Matka edessä ja nesteiden pakkaaminen askarruttaa? Tässä artikkelissa annetaan vastauksia piilolinssien ja piilolinssinesteiden kuljettamisesta lentokoneessa.

Kysymys: Voinko ottaa piilolinssinestettä mukaan lennolle?

Vastaus: Lentokoneen matkustamoon saa käsimatkatavaroissa viedä nesteitä korkeintaan 100 millilitran pakkauksissa ja yhteensä vain sen verran mitä mahtuu yhteen litran vetoiseen, uudelleensuljettavaan ja läpinäkyvään muovipussiin (esim. Minigrip).

Matkustajaa kohti sallitaan yksi litran vetoinen pussi. Muovipusseja saa useimmilta lentokentiltä ennen turvatarkastusta, mutta nesteet kannattaa pakata jo kotona turhien sählinkien välttämiseksi.

Piilolinssinesteitä myydään kätevissä ja edullisissa 60-90 millilitran matkapakkauksissa, jotka riittävät normaaliin käyttöön muutaman viikon lomalla. Esim. Bausch & Lombilta on saatavilla näppärä ReNu -matkapakkaus piilolinsseille, joka sisältää kaksi 60 ml piilolinssinestepulloa, kaksi linssikoteloa ja läpinäkyvän pussukan.

Ruumaan menevissä matkatavaroissa saa kuljettaa myös suurempia piilolinssinestepulloja.

Kysymys: Minulla on iso 360 ml pullo piilolinssinestettä. Voinko siirtää nestettä pienempään pulloon?

Vastaus: Piilolinssinestettä ei saa siirtää toiseen pulloon, koska se menettää steriiliytensä. Steriloimattoman nesteen käyttö piilareiden puhdistukseen ja säilöntään voi johtaa vakaviin silmätulehduksiin.

Kysymys: Saako piilolinssejä kuljettaa käsimatkatavaroissa?

Vastaus: Piilolinssikotelossa olevat piilolinssit voi ottaa mukaan koneen matkustamoon muovipussissa. Ostopakkauksessaan olevat piilolinssit voi jättää myös pussin ulkopuolelle.

Huomaa, että ohjeistukset voivat vaihdella hieman eri lentoyhtiöiden ja maiden omien määräysten mukaisesti.

Vinkkejä matkalle

  • Matkalle kannattaa varata ylimääräinen linssipari siltä varalta, että nykyiset menevät hukkaan tai rikkoontuvat.
  • Lentokoneen matkustamoissa on usein kuiva ilma, jolloin piilolinssit eivät välttämättä tunnu mukavilta silmissä. Harkitse silmälasien tai kertakäyttöpiilolinssien käyttöä lennon ajan.
  • Jos käytät lennolla piilolinssejä ota piilolinssineste mukaan käsimatkatavaroihin, mikäli ruumaan menevät matkatavarat katoavat tai viivästyvät.
  • Lentokoneen matkustamon paineenvaihtelut voivat saada piilolinssinestepullot ja linssikotelot vuotamaan. Pakkaa ne suljettavaan muovipussiin, ettei matkatavarat kastu.
  • Lisää vinkkejä piilolinssien kanssa matkustamiseen täältä.

Lähteet:

KYSELY: Oletko lentokoneessa yleensä piilolinssit päässä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Jaa ystävillesi:
  • Copyright © 2009-2022 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.