Saako eri piilolinssinesteitä sekoittaa keskenään?

Julkaistu: 10.9.2013 • Muokattu: 26.3.2020
piilolinssinesteet

Piilolinssinesteitä ei suositella sekoitettavaksi keskenään.

Kysymys: Piilolinssineste on loppumassa eikä sitä ole enää riittävästi kahden linssin puhdistamiseen ja linssien säilyttämiseen. Voinko sekoittaa uutta piilolinssinestettä vanhaan piilolinssinesteeseen?

Vastaus: Mikäli uusi piilolinssineste on samaa merkkiä kuin vanha, sekoittamisesta ei pitäisi seurata ongelmia. Jos uusi piilolinssineste on eri merkkiä, sen sekoittamista toiseen nesteeseen ei suositella, koska piilolinssinesteiden kemikaaliset koostumukset vaihtelevat eri valmistajien välillä. Kun otat käyttöön uuden nesteen, on suositeltavaa ottaa käyttöön samalla myös uusi piilolinssikotelo.

Kysymys: Mitä riskejä eri piilolinssinesteiden sekoittamiseen liittyy?

Vastaus: Silmät tottuvat käyttämääsi piilolinssinesteeseen ja eri piilolinssinesteistä tehdyt sekoitukset voivat aiheuttaa piilolinssien värjäytymistä, silmien kutinaa, polttelua ja jopa silmävammoja. Samasta syystä käyttämääsi piilolinssinestettä ei kannata vaihtaa kovin usein. Koville piilareille tarkoitettu neste voi vaurioittaa pehmeät linssit käyttökelvottomiksi.

Kysymys: Mitä teen piilolinssinesteelle, jota on vain vähän jäljellä?

Vastaus: Jos piilolinssinesteessä on jäljellä käyttöaikaa, voit säilyttää pullon siihen asti, että saat samaa merkkiä olevaa piilolinssinestettä ja sekoittaa nesteet sitten keskenään. Mikäli nesteen viimeinen käyttöpäivä on lähestymässä, kannattaa pullo hävittää. Näet piilolinssinesteen viimeisen käyttöpäivän pullon etiketistä, pohjasta tai korkista. Avattu piilolinssineste on merkistä riippuen käyttökelpoista 2-6 kuukautta.

Piilolinssejä ei tietenkään saa käsitellä myöskään vedellä. 

KYSELY: Oletko sekoittanut eri merkin piilolinssinesteitä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Jaa ystävillesi:
  • Copyright © 2009-2022 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.