1. Käy säännöllisesti näöntarkastuksessa

Käy kerran vuodessa näöntarkastuksessa vaikka koko perheen voimin. Näöntutkimuksessa selvitetään miten hyvin näet silmälaseilla tai piilolinsseillä ja etsitään merkkejä mahdollisista silmäsairauksista.

2. Käytä aurinkolaseja

Käytä aina aurinkolaseja suojataksesi silmiä auringon vaaralliseltä UV-säteilyltä. Aurinkolaseja tulee käyttää myös pilvisellä säällä ja talvella.

3. Jos tupakoit, lopeta

Tupakointi lisää kaihin ja muiden näköä uhkaavien silmätautien riskiä.

4. Käytä suojalaseja

Käytä suojalaseja urheillessa ja muissa aktiviteeteissa, joissa silmät voivat olla vaarassa. Jopa 90 % silmävammoista olisi vältettävissä oikeanlaisella suojauksella.

5. Syö terveellisesti

Paljon vihanneksia, hedelmiä ja omega-3-rasvahappoja sisältävä ruokavalio pienentää ikärappeuman, kuivasilmäisyyden ja monien muiden silmäsairauksien riskiä.

6. Anna silmien levätä

Jos työskentelet näyttöpäätteellä, pidä 20 sekunnin tauko jokaisen 20 minuutin työskentelyn jälkeen. Jos käytät piilolinssejä, pidä välipäiviä.

7. Ole aktiivinen

Säännöllinen liikunta voi hidastaa silmänpohjan ikärappeumaa, mikä on johtava syy ikääntyvien ihmisten sokeutumiseen.

8. Juo paljon vettä

Riittävä nesteensaanti mahdollistaa kyynelnesteen tuottannon ja pitää silmät jatkuvasti kosteina ja ravittuina.

Haluatko käyttää kuvaa omalla sivustolla tai omassa blogissasi? Lisää kuva tällä HTML-koodilla:

<a href="https://piilari.info/8-vinkkia-terveisiin-silmiin-infografiikka/"><img src="https://piilari.info/wp-content/uploads/8-vinkkia-terveisiin-silmiin-infografiikka.jpg" alt="Piilari.info: 8 vinkkiä terveisiin silmiin infografiikka" border="0" width="827" height="894" /></a>

Grafiikassa käytetty kuva: www.vectorcharacters.net