Piilolinssit väärillä voimakkuuksilla – 3 mahdollista oiretta

Julkaistu: 7.4.2022 • Muokattu: 7.4.2022
Sumea kuva öisestä kaupungista

Piilolinssit on erinomainen näönkorjausvaihtoehto ihmisille, jotka haluavat terävän näön, mutta eivät käyttää silmälaseja joka päivä. Piilolinssireseptiä varten ei riitä vain silmien taittovirheen tietäminen, vaan sitä varten silmälääkärin tai optikon on mitattava silmän muoto, jolla varmistetaan linssien hyvä istuvuus. Piilolinssien käyttäjien on hyvä tietää, mitä oireita vääränlaisten piilolinssien käyttämisestä voi seurata.

Lue myös: Onko piilolinssien vahvuus sama kuin silmälasien?

Sumea näkö

Yksi yleisimmistä väärän voimakkuuden piilolinssien käytöstä johtuvista oireista on sumea tai hämärtynyt näkö. Oire on helppo havaita siitä, että huomaat näkeväsi silmälaseilla paremmin kuin piilolinsseillä.

Väärän voimakkuuden piilolinssien käyttäminen ei heikennä näköä, mutta se voi aiheuttaa silmien rasitusta ja päänsärkyä.

Koska piilolinssien on tarkoitus korjata näköä, on syytä ottaa yhteyttä optikkoon, mikäli et näe piilolinsseilläsi kunnolla.

Epämukavuuden tunne

Silmän ulointa, läpinäkyvää osaa kutsutaan sarveiskalvoksi, ja se on meillä kaikilla hieman eri muotoinen.

Jos piilolinssi ei istu sarveiskalvolla hyvin, siitä voi aiheutua epämukavuuden tunnetta silmässä.

Liian löysä linssi voi liikkua silmässä tai jopa naarmuttaa silmän pintaa. Liian tiukasti istuva linssi estää silmäterveyden kannalta tärkeiden ravinteiden pääsyn sarveiskalvolle.

Ravinteet tulevat sarveiskalvolle kyynelnesteen mukana, joka muodostaa silmän pinnalle ohuen kyynelkalvon. Liian tiukka linssi voi vähentää linssin alle jäävän kyynelnesteen määrää ja aiheuttaa ärsytystä, näön hämärtymistä ja epämukavuuden tunnetta.

Sarveiskalvon haavaumat

Vääränlaisten piilolinssien käyttäminen voi johtaa myös sarveiskalvon haavaumiin.

Sarveiskalvon haavauma on yleensä vamman aiheuttama pinnallinen vaurio, mutta sellainen voi olla seurausta myös vääränlaisten piilolinssien pitkäaikaisesta käytöstä.

Sarveiskalvon haavauman oireita ovat kipu, valonarkuus, vetistys ja räpyttelyyn liittyvä kipu. Jos silmään on kohdistunut vamma, jonka jälkeen esiintyy mainittuja oireita, on syytä hakeutua lääkäriin saman vuorokauden aikana.

Yhteenveto

Piilolinssit, joita ei ole sovitettu silmälääkärin tai optikon vastaanotolla, eivät välttämättä toimi oikein ja voivat vahingoittaa silmiäsi monin tavoin.

Myös vahvuudettomien, silmien luonnollisen värin korostamiseen tai muuttamiseen käytettävien kosmeettisten piilolinssien, käyttäminen edellyttää ammattimaista piilolinssisovitusta optikolla.

Vääränlaiset piilolinssit voivat aiheuttaa hämärtynyttä näköä, epämukavuutta ja sarveiskalvon haavaumia.

On tärkeää käydä tarkistuttamassa näkö optikolla joka vuosi.

Lähde: Lifetime Eyecare

Jaa ystävillesi:
  • Copyright © 2009-2022 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.