Opiskelija sokeutui käytettyään piilolinssejä 6 kuukautta yhtäjaksoisesti

Julkaistu: 19.8.2014 • Muokattu: 25.3.2020 • Aiheet: ,

Piilolinssejä yhtäjaksoisesti kuusi kuukautta käyttänyt taiwanilainen opiskelijatyttö sokeutui ameban syötyä hänen silmämunansa, kertoo Daily Mail.

Raflaavasta otsikosta huolimatta tarina on totta. Mikroskooppisen pieni yksisoluinen ameba söi Lian Kaon näkökyvyn, sen jälkeen kun hän ei ollut ottanut piilolinssejä pois tai puhdistanut niitä kertaakaan puolen vuoden käytön aikana.

Silmälääkäreiden mukaan tapaus oli erityisen vakava esimerkki siitä, miten voi käydä kun nuori ei huolehdi hygieniasta piilolinssien käytössä.

Paitsi että piilolinssit tulee puhdistaa säännöllisesti, ne pitää myös poistaa silmistä uidessa ja peseytyessä. Linssejä ei suositella pidettäväksi yli kahdeksaa tuntia päivässä.

23-vuotias taiwanilaistyöttö oli pitänyt piilolinssejä silmissä koko ajan - jopa uima-altaassa.

Lääkärit kauhistuivat, kun he poistivat piilolinssit viimein tytön silmistä. Linssin ja silmän välissä viihtynyt ameba oli kirjaimellisesti syönyt tytön silmät.

"Piilolinssien käyttäjät ovat silmätautien riskiryhmää. Silmän hapenpuute voi tuhota silmän epiteelikudosta ja aikaansaada pieniä haavaumia, joihin bakteerit voivat helposti tarttua ja levitä muualle silmään", Taipein silmätautien johtaja Wi Jian-liang kertoo.

Tytön olisi pitänyt heittää linssit pois kuukauden käytön jälkeen, mutta hän jatkoi niiden käyttöä. Nyt hänen sarveiskalvot ovat pysyvästi vahingoittuneet.

Taiwanilaistytöllä todettiin akantameba keratiitti, joka on harvinainen silmätulehdus, mutta yleistyy kesäisin.

Lääkärit kehottavat noudattamaan varovaisuutta piilolinssien käytössä, koska silmätulehdukset voivat kehittyä vuosien aikana. Käyttäjät huomaavat tulehduksen usein vasta kun se on edennyt tarpeeksi pitkälle aiheuttaen mm. punasilmäisyyttä ja silmien ärsytystä.

Katso myös: Piilolinssien liiallinen käyttö, oireet ja riskit

Lähde: Daily Mail

Luitko jo nämä?

 • Ankka-jänis

  36 uskomatonta optista harhaa

  Optinen harha on illuusio, jossa aivot tulkitsevat silmien saaman informaation siten, että näköaistimuksessa jokin vaikuttaa mahdottomalta tai todellisuuden vastaiselta. 1. Ankka-jänis 2. Shakkilauta 3. Askeltavat...
 • Sininen silmä

  Harvinaiset silmien värit

  Tiesitkö, että ihmiset ovat geneettisesti 99,9-prosenttisesti identtisiä keskenään? Meillä kaikilla on ruskea, musta, vaalea tai punainen tukka. Meillä kaikilla on vaalea, keskiruskea tai tumma iho. Meillä kaikilla on si...
 • Silmien väsyminen kännykän käytöstä

  Silmien väsyminen: syyt, oireet ja hoito

  Meidän kaikkien silmät tuntuvat väsyneiltä juuri ennen nukkumaanmenoa. Silmäluomet alkavat tuntumaan raskailta ja ne painuvat alas. Kun siristelet silmäsi ja yrität pysyä hereillä, näkökenttä kapenee. Lopulta silmäluomet...
 • Piilolinssin poistaminen (video)

  Piilolinssin silmästä poistamiseen on olemassa eri tekniikoita. Tässä on kaksi erittäin yleistä tekniikkaa: Tapa 1 Jos sinulla on voimakas räpyttelyrefleksi, kannattaa pitää kiinni yläluomesta ei-dominoivalla kädel...
 • Kosteuttavat silmätipat

  Mitkä piilolinssit sopivat kuiville silmille?

  Kun piilolinssien käyttäjillä on ongelmia linssien kanssa, ongelmat liittyvät hyvin usein silmien kuivumiseen. Jopa 40 prosenttia piilolinssien käyttäjistä ilmoittaa kärsineensä ainakin joskus kuivista silmistä. Naiset k...
 • Paljon porkkanoita kasassa.

  5 parasta ruokaa silmien terveydelle

  Silmät ovat sielun peili ja ne määrittelevät kokemiasi tunteita jatkuvasti. Mutta ennen kaikkea silmät antavat kyvyn nähdä asioita. Tarvitset silmiäsi kävellessä, syödessä, lukiessa, kirjoittaessa ja havainnoidessasi ymp...
MAINOS
Mainos: SilmäasemaLenson-mainos: Osta piilolinssejä: Laaja valikoima, huokeat hinnat.
Copyright © 2009-2021 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.