4 näkötestiä jotka vaikuttavat lähes taikuudelta

Julkaistu: 22.9.2014 • Muokattu: 25.3.2020 • Aiheet:

Katso oheinen BuzzFeedin video, jolla esitellään neljä melkein taikuudelta vaikuttavaa näkötestiä.

1. Löydä sokea pisteesi

Ihmissilmässä on sokea piste, jossa näköhermo poistuu silmän takaosasta. Näköhermon päässä ei ole verkkokalvoa, mistä aiheutuu ns. sokea piste. Miten löydät sokean pisteesi?

Peitä vasen silmäsi esimerkiksi kämmenellä ja katso punaista raksia oikealla silmällä. Siirrä päätäsi hitaasti lähemmäksi kuvaa ja takaisin kauemmaksi. Tietyllä etäisyydellä sininen piste häviää näkyvistä. Siinä kohdassa on sokea pisteesi!

2. Jälkikuvat

Silmissä on kolmentyyppisiä värireseptoreja: punaisia, vihreitä ja sinisiä. Jälkikuvat ilmaantuvat kun katsot tiettyä väriä tarpeeksi pitkään ja nuo reseptorit väsyvät. Katso videolla näkyvän kuvan keskellä olevaa valkoista pistettä silmiä räpäyttämättä.

Kun kuva vaihdetaan nopeasti takaisin musta-valkokuvaan, värireseptorit eivät toimi niin hyvin ja jälkikuva näkyy värillisenä.

3. Näe verisuonesi

Verisuonet ravitsevat silmän valoherkkiä sauva- ja tappisoluja, jotka mahdollistavat näkemisen. Nähdäksesi nämä verisuonet, tee reikä pieneen paperinpalaseen ja pidä sitä kirkkaan valkoista taustaa vasten.

Katso reiän läpi ja heiluttele samalla hieman paperia. Sinun pitäisi nähdä epämääräisistä viivoista koostuva verkosto, joka näyttää hieman kasvin lehtien suonistolta. Nuo ovat silmäsi verisuonia!

4. Löydä dominoiva silmäsi

Useimmilla meistä on dominoiva silmä ja 80 prosentilla se on oikea. Selvittääksesi kumpi silmistäsi on dominoiva muodosta molempien käsien peukaloilla ja etusormilla kolmio. Kohdista katseesi johonkin muutaman metrin päässä olevaan kohteeseen ja pidä molemmat silmät auki.

Sulje ensin toinen silmä ja sitten toinen. Dominoivan silmän kuva näyttää kuvalta vasemmalla ja ei-dominoivan silmän kuva kuvalta oikealla.

Katso myös 31 uskomatonta optista harhaa.

Luitko jo nämä?

 • Ankka-jänis

  36 uskomatonta optista harhaa

  Optinen harha on illuusio, jossa aivot tulkitsevat silmien saaman informaation siten, että näköaistimuksessa jokin vaikuttaa mahdottomalta tai todellisuuden vastaiselta. 1. Ankka-jänis 2. Shakkilauta 3. Askeltavat...
 • Sininen silmä

  Harvinaiset silmien värit

  Tiesitkö, että ihmiset ovat geneettisesti 99,9-prosenttisesti identtisiä keskenään? Meillä kaikilla on ruskea, musta, vaalea tai punainen tukka. Meillä kaikilla on vaalea, keskiruskea tai tumma iho. Meillä kaikilla on si...
 • Silmien väsyminen kännykän käytöstä

  Silmien väsyminen: syyt, oireet ja hoito

  Meidän kaikkien silmät tuntuvat väsyneiltä juuri ennen nukkumaanmenoa. Silmäluomet alkavat tuntumaan raskailta ja ne painuvat alas. Kun siristelet silmäsi ja yrität pysyä hereillä, näkökenttä kapenee. Lopulta silmäluomet...
 • Piilolinssin poistaminen (video)

  Piilolinssin silmästä poistamiseen on olemassa eri tekniikoita. Tässä on kaksi erittäin yleistä tekniikkaa: Tapa 1 Jos sinulla on voimakas räpyttelyrefleksi, kannattaa pitää kiinni yläluomesta ei-dominoivalla kädel...
 • Kosteuttavat silmätipat

  Mitkä piilolinssit sopivat kuiville silmille?

  Kun piilolinssien käyttäjillä on ongelmia linssien kanssa, ongelmat liittyvät hyvin usein silmien kuivumiseen. Jopa 40 prosenttia piilolinssien käyttäjistä ilmoittaa kärsineensä ainakin joskus kuivista silmistä. Naiset k...
 • Paljon porkkanoita kasassa.

  5 parasta ruokaa silmien terveydelle

  Silmät ovat sielun peili ja ne määrittelevät kokemiasi tunteita jatkuvasti. Mutta ennen kaikkea silmät antavat kyvyn nähdä asioita. Tarvitset silmiäsi kävellessä, syödessä, lukiessa, kirjoittaessa ja havainnoidessasi ymp...
MAINOS
Mainos: SilmäasemaLenson-mainos: Osta piilolinssejä: Laaja valikoima, huokeat hinnat.
Copyright © 2009-2021 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.