FDA hyväksyi ensimmäiset piilolinssit allergioiden ja kutisevien silmien hoitoon

Julkaistu: 17.3.2022 • Muokattu: 18.3.2022
Piilolinssit allergiat
  • Johnson & Johnson Vision Care kertoi FDA:n hyväksyneen Acuvue Theravision -kertakäyttöpiilolinssit.
  • Ne ovat maailman ensimmäiset allergialääkettä vapauttavat piilolinssit.
  • Uudet linssit voivat korvata silmätippojen tarpeen.

Silmien kutina, vetistäminen ja ärsytys voivat johtua allergioista. Piilolinssivalmistaja Johnson & Johnson kertoi maaliskuussa 2022 Yhdysvaltain lääke- ja elintarvikevirasto FDA:n hyväksyneen Acuvue Theravision with Ketotifen -piilolinssien myynnin. Uudet linssit vapauttavat allergialääkettä suoraan silmiin.

Piilolinssit on valmistettu etafilcon A -materiaalista ja yksi linssi sisältää 0,019 mikrogrammaa ketotifeenia.

Ketotifeeni on antihistamiini, jota käytetään yleisesti allergisesta sidekalvotulehduksesta johtuvien kutisevien silmien hoitoon. Piilolinssien käyttäjät ovat erityisen herkkiä siitepölylle ja muille allergeeneille, koska allergeenit voivat kerääntyä linssien pinnalle sekä jumittua linssin ja silmän väliin aiheuttaen epämukavuutta useiden tuntien ajaksi.

Acuvue Theravision with Ketotifen

Kuva: Johnson & Johnson

Uudet Acuvue Theravision -linssit ovat kertakäyttöiset eli niitä käytetään yhden päivän ajan, jonka jälkeen ne hävitetään, ja seuraavalla kerralla otetaan uusi pari käyttöön. Theravision-linsseissä yhdistyvät Acuvue-linssien näönkorjaus ja silmätippojen kutinaa jopa 12 tunnin ajaksi helpottava vaikutus.

Acuvuen verkkosivujen mukaan piilolinssit toimivat vapauttaen 50 prosenttia lääkkeestä ensimmäisen 15 minuutin aikana sen jälkeen, kun käyttäjä on laittanut ne silmiin, ja loput lääkkeestä pikkuhiljaa seuraavan viiden tunnin aikana tarjoten jopa 12 tunnin vaikutusajan.

Kahdessa Cornea-julkaisussa julkaistussa tutkimuksessa allergialääkettä vapauttavat piilolinssit tarjosivat "tilastollisen ja kliinisesti merkittävän" helpotuksen käyttäjien allergiaoireisiin.

Valmistaja Johnson & Johnsonin piilolinssien käytön mahdollisia sivuvaikutuksia ovat silmien ärsytys ja kipu, joita esiintyi alle kahdella prosentilla käyttäjistä.

Acuvue Theravision with Ketotifen ovat maailman ensimmäiset lääkettä vapauttauttavat piilolinssit. Kehitteillä on myös samaa teknologiaa hyödyntävät piilolinssit glaukooman hoitoon, valmistaja kertoo.

Tuote on toistaiseksi saatavilla vain Japanissa ja Kanadassa.

Lähteet: CNET, Healio, Optometry Times.

Artikkelikuva: Alex Jones

Jaa ystävillesi:
  • Copyright © 2009-2022 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.