Miten auttaa nuorta siirtymään piilolinsseihin?

Julkaistu: 24.9.2014 • Muokattu: 26.3.2020
Nuori nainen metsässä reppu selässä

Yhä useammat nuoret hankkivat piilolinssit yllättävänkin nuorena. Tämä voi johtua ainakin osittain tutkimuksista, joiden mukaan piilolinssit voivat auttaa kehittämään nuorten itsetuntoa ja parantaa heidän koulumenestystään. Piilarit ovat kätevät myös monissa harrastuksissa. Vaihtaminen silmälaseista piilolinsseihin voi kuitenkin olla joillekin nuorille hankalaa ja pelottavaakin.

Tässä muutama vinkki miten voit auttaa lasta piilolinsseihin siirtymisessä.

Ensin silmälääkärille

Piilolinssien ostaminen netistä voi olla kätevää, mutta ensikäyttäjän on aina käytävä ensin silmälääkärillä näöntutkimuksessa ja piilolinssien sovituksessa. Piilolinssien käyttäminen ilman silmälääkärin myöntämää piilolinssimääräystä voi johtaa monenlaisiin silmäongelmiin.

Silmälääkäri tarkistaa silmien terveyden ja määrittelee piilolinssien tärkeät parametrit, kuten halkaisijan ja kaarevuuden. Samalla nuorelle opetetaan piilolinssien käyttö, kuten piilolinssien laittaminen silmiin, pois ottaminen, sekä piilolinsseistä huolehtiminen.

Varaa aika optikolle näöntarkastukseen ja kerro, että olet kiinnostunut hankkimaan nuorelle piilolinssit.

Älä hylkää silmälaseja kokonaan

Piilolinssit eivät saa koskaan (etenkään lapsella) olla ainoa näönkorjausmenetelmä. Silmälääkärit ja optikot suosittelevat, että silmälasit ovat edelleen lapsen ensisijainen näönkorjausvaihtoehto ja piilolinssejä käytetään ainakin aluksi vain satunnaisesti.

Kun nuori tottuu piilolinssien käyttöön ja oppii huolehtimaan niistä vastuullisesti, hän voi alkaa käyttämään piilareita säännöllisemmin.

Valitse kertakäyttölinssit

Yksi tärkeimmistä syistä miksi optikot ovat suostuvaisia sovittamaan piilolinssejä yhä nuoremmille, on kertakäyttölinssit ja niiden helppohoitoisuus.

Kertakäyttölinssejä käytetään nimensä mukaisesti vain kerran. Ne laitetaan aamulla silmiin, poistetaan illalla ja hävitetään. Seuraavalla kerralla otetaan uusi puhdas ja raikas pari käyttöön. Valitsemalla kertakäyttölinssit vältytään puhdistus- ja hoitorutiineilta, jotka vaativat enemmän.

Piilolinssien hankkiminen ensimmäistä kertaa voi olla jännittävää missä tahansa iässä. Pienellä valmistautumisella voit varmistaa, että piilolinsseihin siirtyminen on nuorelle mukava kokemus.

Lähde: https://coopervision.com/blog/how-help-your-child-transition-contact-lenses

Jaa ystävillesi:
  • Copyright © 2009-2022 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.