Mistä piilolinssit kannattaa ostaa?

Julkaistu 15.8.2014, Päivitetty 4.4.2018 Piilolinssit

Mistä piilolinssit kannattaa ostaa?

Kun tarjolla on niin paljon eri vaihtoehtoja, miten tietää mistä piilolinssit kannattaa ostaa?

“Parasta paikkaa” piilolinssien ostamiseen ei ole. Sopivan ostopaikan löytäminen vaatii hieman taustatyötä, mutta tämän artikkelin ohjeilla säästät aikaa.

Tarkka näkö ja silmien terveys ovat niin tärkeitä asioita, että piilolinssien hankintaan ja ostopaikan valintaan kannattaa paneutua muutamaksi minuutiksi.

Optikolta vai netistä?

Jos unohdetaan “mitä halvempi, sitä parempi” -ajattelu, voidaan ostopaikkaa vertailla myös muista näkökulmista:

 • Saatavuus. Halvimmalla hinnalla ei ole väliä jos tuotetta ei ole varastossa ja tarvitset linssit heti.
 • Asiakaspalvelu. Ellet saa hyvää palvelua, äänestä lompakollasi ja vaihda ostopaikkaa.
 • Kätevyys. Huomioi myös kuinka paljon aikaa ja rahaa hankkimiseen menee (matkat, bensakulut, toimituskulut, toimitusajat jne.).
 • Kanta-asiakasohjelmat. Vakioasiakkaat voivat saada alennuksia, tarjouksia ja muita etuja.
 • Hinta. Piilolinssien hinnat vaihtelevat paljonkin eri myyntipaikkojen välillä.

Aluksi sinun tulee päättää haluatko ostaa piilolinssit optikkoliikkeestä vai tilata ne mieluummin netistä.

Mikäli olet kokenut minkäänlaisia ongelmia piilolinssien käytössä, kannattaa ehdottomasti varata ensin optikolta aika piilolinssikontrolliin. Jos linssit istuvat huonosti, esim. liikkuvat liikaa tai liian vähän, tai silmät ärtyvät niiden käytöstä, kannattaa käydä optikolla keskustelemassa asiasta. Piilolinssitarkastuksessa varmistetaan, että näet linsseilläsi hyvin ja ne ovat turvalliset silmillesi. Samalla pääset sovittamaan paremmin istuvia piilolinssejä tai voit vaihtaa piilolinssityypin kokonaan toiseen.

Silmät muuttuvat jatkuvasti, joten piilolinssikontrollissa kannattaa käydä säännöllisesti, esim. kerran vuodessa.

Ellet ole aiemmin käyttänyt piilolinssejä, varaa optikolta aika ensin piilolinssisovitukseen. Piilareita ei saa tilata netistä ilman voimassa olevaa piilolinssimääräystä!

Piilolinssien ostaminen optikkoliikkeestä

Ostaminen optikolta

Plussat

 • Voit käydä samalla piilolinssikontrollissa, näöntarkastuksessa tai sovittamassa uutta linssityyppiä
 • Saat henkilökohtaista asiakaspalvelua
 • Voit saada piilolinssit heti mukaasi (jos tuotetta on hyllyssä)

Miinukset

 • Tuotteet kalliimpia
 • Hintojen vertailu hankalampaa
 • Harvinaisempien vahvuuksien ja parametrien saatavuus voi olla huono

Piilolinssien tilaaminen netistä

Tilaaminen netistä

Plussat

 • Lähes aina edullisempi
 • Parempi valikoima harvinaisia vahvuuksia
 • Asiakaspalvelua sähköpostilla, puhelimella tai chatissa
 • Enemmän maksutapoja, myös lasku ja PayPal
 • Avoinna 24/7

Miinukset

 • Saat linssit käyttöösi vasta muutaman päivän kuluttua

Optikolla käynti ei velvoita ostamaan

Piilolinssikontrolli maksaa optikosta riippuen noin 20-40 euroa. Kontrolli on helppo ja nopea toimenpide. Piilolinssikontrollissa käyminen ei velvoita sinua ostamaan piilolinssejä optikkoliikkeestä. Kiitä saamastasi palvelusta ja pyydä lopuksi kopio piilolinssimääräyksestä, minkä jälkeen voit ostaa tuotteet mistä ikinä haluat. Optikko on velvollinen luovuttamaan asiakastiedot kysyttäessä, eikä hän pahastu, vaikka ostaisit piilolinssit muualta.

Jos olet käynyt jo piilolinssikontrollissa, silmät ovat kaikin puolin terveet, sinulla on voimassa oleva piilolinssimääräys, eikä 1-3 arkipäivän toimitusaika ole ongelma, kannattaa piilolinssit tilata netistä. Nettikauppojen hinnat voivat olla parhaimmillaan jopa 70 % optikkoliikkeitä halvemmat. Verkkokaupat ovat avoinna 24 tuntia vuorokaudessa ja niiden valikoima on usein optikkoliikkeitä parempi.

Pelkkä netistä tilaaminen ei takaa halvinta hintaa, vaan hintatietoinen kuluttaja vertaa aina myös verkkokauppojen hintoja.

Tässä apuna on Piilari.infon hintavertailu, joka vertailee kaikkien suosituimpien piilolinssikauppojen hintoja. Piilarikauppoihin on usein tarjolla myös alennuskoodeja, joilla hinnasta voi saada nipistettyä muutaman prosentin tai euron pois.

Nettikaupoista tilaaminen on helppoa. Kun olet löytänyt hintavertailusta halvimman hinnan linsseillesi, siirry kauppaan, etsi omat linssisi, syötä linssien arvot ja lähetä tilaus. Piilolinssit toimitetaan suoraan postilaatikkoosi yleensä 2-4 arkipäivässä.

Nettikaupat tarjoavat monipuoliset maksutavat. Useimmissa kaupoissa ostokset voi maksaa samantien verkkopankkitunnuksilla, luottokortilla tai PayPalilla. Monissa kaupoissa tuotteet voi maksaa myös laskulla tai osamaksulla.

Isoilla piilolinssimyyjillä, kuten LensOn, Lensstore, LensWay ja Yourlenses, on isot varastot ja siksi paras valikoima. Näiden myyjien varastoista löytyy yleensä piilolinssit myös harvinaisemmilla vahvuuksilla ja parametreillä (esim. tooriset linssit ja moniteholinssit). Pienemmätkin myyjät toki tarjoavat harvinaisempia linssejä, mutta ne voivat joutua tilaamaan linssit valmistajilta ja siksi toimitusajat voivat venyä pidemmiksi. Isot piilolinssikaupat ovat vakaita yrityksiä, jotka ovat toimineet alalla pitkään, joten palautukset ovat sujuvia, eikä luottokortilla maksamiseen liity riskejä.

Kannattaa huomata myös, että piilolinssien nettikaupat käyvät jatkuvaa hintakilpailua, joten hinnat muuttuvat jatkuvasti. Edellisellä tilauskerralla halvin kauppa ei välttämättä enää tänään ole sama. Siksi kannattaa vertailla hintoja!

Tästä vertailemaan nettikauppojen hintoja »»

KYSELY: Mistä ostat piilolinssit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä:

Voiko piilolinsseille olla allerginen? Kuten tiedetään, allergikot kohtaavat piilolinssien kanssa usein monenlaisia ongelmia etenkin keväällä, kun ilmassa on paljon allergeeneja, kuten siit...
Piilolinssien liiallinen käyttö, oireet ja riskit Piilolinssien käyttäjät tuntevat olonsa usein niin mukavaksi, että linssien suositellut käyttöajat voivat helposti unohtua. Tämä voi johtaa silmie...
Piilolinssit urheiluun Piilolinssit voivat parantaa urheilusuoritusta monin eri tavoin, kuten tarjoamalla silmälaseja laajemman näkökentän. Lähes 70 prosenttia yli 15...
Saako piilolinssit päässä uida? Piilolinssit päässä uimista tulisi välttää aina kun mahdollista, koska se lisää riskiä bakteerien joutumiselle kosketuksiin silmien kanssa. Piilolin...
Piilolinssin poistaminen (video) Piilolinssin silmästä poistamiseen on olemassa eri tekniikoita. Tässä on kaksi erittäin yleistä tekniikkaa: Tapa 1 Jos sinulla on voimakas räpyt...
Piilolinssien käyttö armeijassa Varusmiespalveluksen suorittaminen aiheuttaa omat haasteensa piilolinssien käytölle. Tässä artikkelissa esitetään yleisimpiä kysymyksiä ja annetaa...