Suurentavat piilolinssit eli circle-linssit

Julkaistu 28.7.2014, Päivitetty 3.4.2018 Piilolinssit

Suurentavat piilolinssit eli circle-piilolinssit, ovat kosmeettisia piilolinssejä, jotka saavat silmät näyttämään suuremmilta. Suurentavista piilolinsseistä on tullut nopeasti hittituote erityisesti Japanissa, Koreassa, Taiwanissa ja Kiinassa, joissa suurin osa näistä linsseistä myös valmistetaan. Suurentavia linssejä on ollut markkinoilla vuodesta 2004 lähtien.

Lady Gaga piilolinssit

Lady Gaga käyttää suurentavia piilolinssejä esim. Bad Romance -videollaan.

Silmiä suurentavat piilolinssit ovat kooltaan tavallisten linssien kokoisia tai hieman isompia. Niiden halkaisija on 14-16 millimetriä, koska sitä suurempana ne voisivat olla päivittäisessä käytössä haitalliset silmille.

Suurentavia linssejä ei ole värjätty vain silmän iiriksen peittävältä alueelta, vaan myös linssin ulkokehältä. Linssin värjäys saa iiriksen näyttämään isommalta ja luo vaikutelman suurista, anime-tyylisistä, silmistä. Linssin keskiosa on läpinäkyvä ja tarpeeksi suuri, jotta näkö on terävä.

Pitääkö suurentavia linssejä varten olla piilolinssimääräys?

Jos piilolinssien käyttötarkoitus on pelkästään kosmeettinen, toisin sanoen niissä ei ole vahvuuksia, piilolinssimääräystä ei välttämättä tarvita, mutta myös vahvuudettomat linssit on suositeltavaa sovittaa optikolla ennen käyttöä. Piilolinssisovituksessa varmistetaan, että linssit ovat sopivat silmillesi ja käyttö turvallista.

Suurentavat linssit ovat erityisen suosittuja teini-ikäisten ja nuorten aikuisten keskuudessa. Monet pitävät suurentavia linssejä enemmänkin muotiasusteena, kuin lääketieteellisenä laitteena, joita ne todellisuudessa ovat. Piilolinssien käyttäminen väärin voi aiheuttaa vakavia silmätulehduksia ja pysyvää näön heikkenemistä.

Minkävärisiä suurentavia linssejä on olemassa?

Suurentavia linssejä on saatavilla lukuisissa eri väreissä – siniset, vihreät, ruskeat, mustat, harmaat, punaiset, pinkit, violetit, turkoosit, valkoiset, keltaiset sekä monivärisinä ja erilaisissa efekteissä.

Suurentavat piilolinssit

Suurentavat piilolinssit tuovat katseeseen intensiivisyyttä.

Onko suurentavia piilolinssejä saatavilla vahvuuksilla?

Suurentavia linssejä myydään -10 … +10 dioptrin taittovoimakkuuksilla. Joitakin harvinaisempia värimalleja voi olla saatavilla maksimissaan 8 voimakkuuksilla.

Millä vaihtoväleillä suurentavia linssejä on saatavilla?

Suurentavia linssejä on nykyään saatavilla kertakäyttölinsseinä, viikkolinsseinä ja kuukausilinsseinä.

Onko suurentavia linssejä saatavilla toorisina?

Osaa linsseistä on saatavilla myös hajataittoa korjaavina eli toorisina linsseinä. Värimallien saatavuus toorisena on huonompi ja tooriset linssit ovat myös hieman kalliimpia.

Ovatko suurentavat piilolinssit turvalliset?

Kuten kaikissa piilolinsseissä, myös suurentavien linssien käyttöön liittyy omat riskinsä. Piilolinssien käytössä on noudatettava tarkkaa hygieniaa, eikä niitä saa käyttää liikaa. Huonosta hygieniasta ja liikakäytöstä voi seurata silmäkomplikaatioita, kuten silmien ärsytystä, punasilmäisyyttä ja silmätulehduksia.

Suurentavien piilolinssien osalta ongelmat liittyvät usein linssien sopivuuteen silmille. Monet tilaavat piilolinssit netistä sovittamatta kyseistä linssityyppiä ensin optikolla, jolloin ne voivat olla epäsopivat ja suorastaan haitalliset silmille. Käy piilolinssisovituksessa selvittämässä omien silmiesi arvot ennen suurentavien piilolinssien hankkimista. Linssien kaarevuuden ja halkaisijan lisäksi istuvuuteen vaikuttavat linssin materiaali, paksuus ja nestepitoisuus.

Suurentavia linssejä voi tilata osoitteesta www.pinkyparadise.com.

Esimerkkejä suurentavista piilolinsseistä

Suurentavien piilolinssien käyttö ja käsittely

  • Puhdista ja säilö piilolinssit aina piilolinssinesteeseen. Älä koskaan altista linssejä vedelle.
  • Pese kädet huolellisesti ennen linssien käsittelyä.
  • Laita linssit silmiin ennen meikkaamista.
  • Vältä linssien käsittelyä kynsillä.
  • Älä lainaa muiden linssejä tai lainaa omia linssejäsi muille silmätulehdusvaaran vuoksi.
  • Jos piilolinssien käytöstä seuraa silmäkipua, silmien ärsytystä, roskan- tai epämukavuuden tunnetta, lopeta niiden käyttö ja ota yhteyttä silmälääkäriisi.
  • Noudata optikon antamia ohjeita ja käyttöaikoja.

KYSELY: Oletko käyttänyt suurentavia piilolinssejä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...

Lisätietoa ja lähteet:

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä:

Silicone hydrogel -piilolinssit Silicone hydrogel -piilolinssit ovat pehmeät, enemmän happea läpäisevät piilolinssit tavallisiin pehmeisiin hydrogel-piilolinsseihin verrattuna. Ne lä...
Näin valitset uimalasit vahvuuksilla Mikäli käytät silmälaseja tai piilolinssejä, kannattaa harkita myös uimalasien hankkimista vahvuuksilla. Vahvuudelliset uimalasit eli ns. optiset ...
Mistä piilolinssit kannattaa ostaa? Kun tarjolla on niin paljon eri vaihtoehtoja, miten tietää mistä piilolinssit kannattaa ostaa? "Parasta paikkaa" piilolinssien ostamiseen ei ol...
Piilolinssien tilaaminen ulkomailta Piilolinssien käyttäjät joutuvat linssien tyypistä ja vaihtovälistä riippuen tämän tästä miettimään, mistä piilolinssit saisi tilattua mahdollisim...
Opiskelija sokeutui käytettyään piilolinssejä 6 kuukautta yh... Taiwanilainen opiskelijatyttö, joka piti piilolinssejä silmissään yhtäjaksoisesti kuuden kuukauden ajan, sokeutui ameban syötyä silmämunan, kertoo Dai...
3D-tulostimella voidaan mahdollisesti valmistaa piilolinssit... 3D-laitteen kerrokset. Kuva: Nano Letters Princetonin yliopiston tutkijat ovat kehitelleet 3D-tulostimen, jolla voidaan tulostaa ledejä kerroksitt...