Suurentavat piilolinssit eli circle-linssit

Julkaistu: 28.7.2014 • Muokattu: 8.4.2021 • Aiheet:

Suurentavat piilolinssit eli circle-piilolinssit, ovat kosmeettisia piilolinssejä, jotka saavat silmät näyttämään suuremmilta. Suurentavista piilolinsseistä on tullut nopeasti hittituote erityisesti Japanissa, Koreassa, Taiwanissa ja Kiinassa, joissa suurin osa näistä linsseistä myös valmistetaan. Suurentavia linssejä on ollut markkinoilla vuodesta 2004 lähtien.

Lady Gaga piilolinssit

Lady Gaga käyttää suurentavia piilolinssejä esim. Bad Romance -videollaan.

Silmiä suurentavat piilolinssit ovat kooltaan tavallisten linssien kokoisia tai hieman isompia. Niiden halkaisija on 14-16 millimetriä, koska sitä suurempana ne voisivat olla päivittäisessä käytössä haitalliset silmille.

Suurentavia linssejä ei ole värjätty vain silmän iiriksen peittävältä alueelta, vaan myös linssin ulkokehältä. Linssin värjäys saa iiriksen näyttämään isommalta ja luo vaikutelman suurista, anime-tyylisistä, silmistä. Linssin keskiosa on läpinäkyvä.

Pitääkö suurentavia linssejä varten olla piilolinssimääräys?

Jos piilolinssien käyttötarkoitus on pelkästään kosmeettinen, toisin sanoen niissä ei ole vahvuuksia, piilolinssimääräystä ei tarvita, mutta myös vahvuudettomat linssit on sovitettava optikolla ennen käyttöä. Piilolinssisovituksessa varmistetaan, että linssit ovat sopivat silmillesi ja käyttö turvallista.

Suurentavat linssit ovat erityisen suosittuja teini-ikäisten ja nuorten aikuisten keskuudessa. Monet pitävät suurentavia linssejä enemmänkin muotiasusteena, kuin lääketieteellisenä laitteena, joita ne todellisuudessa ovat. Piilolinssien käyttäminen väärin voi aiheuttaa vakavia silmätulehduksia ja pysyvää näön heikkenemistä.

Minkävärisiä suurentavia linssejä on olemassa?

Suurentavia linssejä on saatavilla lukuisissa eri väreissä - siniset, vihreät, ruskeat, mustat, harmaat, punaiset, pinkit, violetit, turkoosit, valkoiset, keltaiset sekä monivärisinä ja erilaisissa efekteissä.

Suurentavat piilolinssit

Suurentavat piilolinssit tuovat katseeseen intensiivisyyttä.

Onko suurentavia piilolinssejä saatavilla vahvuuksilla?

Suurentavia linssejä myydään -10 ... +10 dioptrin taittovoimakkuuksilla. Joitakin harvinaisempia värimalleja voi olla saatavilla maksimissaan 8 voimakkuuksilla.

Millä vaihtoväleillä suurentavia linssejä on saatavilla?

Suurentavia linssejä on nykyään saatavilla kertakäyttölinsseinä, viikkolinsseinä ja kuukausilinsseinä.

Onko suurentavia linssejä saatavilla toorisina?

Osaa linsseistä on saatavilla myös hajataittoa korjaavina eli toorisina linsseinä. Värimallien saatavuus toorisena on huonompi ja tooriset linssit ovat myös hieman kalliimpia.

Ovatko suurentavat piilolinssit turvalliset?

Kuten kaikissa piilolinsseissä, myös suurentavien linssien käyttöön liittyy omat riskinsä. Piilolinssien käytössä on noudatettava tarkkaa hygieniaa, eikä niitä saa käyttää liian pitkiä aikoja. Huonosta hygieniasta ja liikakäytöstä voi seurata silmäkomplikaatioita, kuten silmien ärsytystä, punasilmäisyyttä ja silmätulehduksia.

Suurentavien piilolinssien osalta ongelmat liittyvät usein linssien sopivuuteen silmille. Monet tilaavat piilolinssit netistä sovittamatta kyseistä linssityyppiä ensin optikolla, jolloin ne voivat olla epäsopivat ja suorastaan haitalliset silmille. Käy piilolinssisovituksessa selvittämässä omien silmiesi arvot ennen suurentavien piilolinssien hankkimista. Linssien kaarevuuden ja halkaisijan lisäksi istuvuuteen vaikuttavat linssin materiaali, paksuus ja nestepitoisuus.

Esimerkkejä suurentavista piilolinsseistä

Suurentavien piilolinssien käyttö ja käsittely

 • Puhdista ja säilö piilolinssit aina piilolinssinesteeseen. Älä koskaan altista linssejä vedelle.
 • Pese kädet huolellisesti ennen linssien käsittelyä.
 • Laita linssit silmiin ennen meikkaamista.
 • Vältä linssien käsittelyä kynsillä.
 • Älä lainaa muiden linssejä tai lainaa omia linssejäsi muille silmätulehdusvaaran vuoksi.
 • Jos piilolinssien käytöstä seuraa silmäkipua, silmien ärsytystä, roskan- tai epämukavuuden tunnetta, lopeta niiden käyttö ja ota yhteyttä silmälääkäriisi.
 • Noudata optikon antamia ohjeita ja käyttöaikoja.

KYSELY: Oletko käyttänyt suurentavia piilolinssejä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...

Lisätietoa ja lähteet:

Luitko jo nämä?

 • Ankka-jänis

  36 uskomatonta optista harhaa

  Optinen harha on illuusio, jossa aivot tulkitsevat silmien saaman informaation siten, että näköaistimuksessa jokin vaikuttaa mahdottomalta tai todellisuuden vastaiselta. 1. Ankka-jänis 2. Shakkilauta 3. Askeltavat...
 • Sininen silmä

  Harvinaiset silmien värit

  Tiesitkö, että ihmiset ovat geneettisesti 99,9-prosenttisesti identtisiä keskenään? Meillä kaikilla on ruskea, musta, vaalea tai punainen tukka. Meillä kaikilla on vaalea, keskiruskea tai tumma iho. Meillä kaikilla on si...
 • Silmien väsyminen kännykän käytöstä

  Silmien väsyminen: syyt, oireet ja hoito

  Meidän kaikkien silmät tuntuvat väsyneiltä juuri ennen nukkumaanmenoa. Silmäluomet alkavat tuntumaan raskailta ja ne painuvat alas. Kun siristelet silmäsi ja yrität pysyä hereillä, näkökenttä kapenee. Lopulta silmäluomet...
 • Piilolinssin poistaminen (video)

  Piilolinssin silmästä poistamiseen on olemassa eri tekniikoita. Tässä on kaksi erittäin yleistä tekniikkaa: Tapa 1 Jos sinulla on voimakas räpyttelyrefleksi, kannattaa pitää kiinni yläluomesta ei-dominoivalla kädel...
 • Kosteuttavat silmätipat

  Mitkä piilolinssit sopivat kuiville silmille?

  Kun piilolinssien käyttäjillä on ongelmia linssien kanssa, ongelmat liittyvät hyvin usein silmien kuivumiseen. Jopa 40 prosenttia piilolinssien käyttäjistä ilmoittaa kärsineensä ainakin joskus kuivista silmistä. Naiset k...
 • Paljon porkkanoita kasassa.

  5 parasta ruokaa silmien terveydelle

  Silmät ovat sielun peili ja ne määrittelevät kokemiasi tunteita jatkuvasti. Mutta ennen kaikkea silmät antavat kyvyn nähdä asioita. Tarvitset silmiäsi kävellessä, syödessä, lukiessa, kirjoittaessa ja havainnoidessasi ymp...
MAINOS
Mainos: SilmäasemaLenson-mainos: Osta piilolinssejä: Laaja valikoima, huokeat hinnat.
Copyright © 2009-2021 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.