Vuoden 2014 piilolinssituote on Dailies Total1

Julkaistu: 29.12.2014 • Muokattu: 17.3.2020
Dailies Total1 -kertakäyttöpiilolinssit

Vuosi 2014 oli kaiken kaikkiaan vahva vuosi uusien piilolinssimerkkien lanseerausten suhteen, mutta Vuoden piilolinssituote -palkinto meni Dailies Total1 -piilolinsseille.

Tänä vuonna Optician Awards -gaalassa eniten tuomareiden kehuja keräsi korkealuokkaiset Dailies Total1 -kertakäyttölinssit, joita yksi paneelin jäsen kehui game changereiksi - vallitsevia pelisääntöjä muuttaviksi linsseiksi, joiden kehitystyössä on uskallettu rohkeasti poiketa kilpailijoista.

Dailies Total1 -linssejä kuvattiin kauan odotetuksi tuotteeksi, eikä ihme, sillä niiden valmistaja Alcon kertoo kehitelleensä tuotetta yli 10 vuotta. Valmistajan mukaan linssit ovat valtava loikka piilolinssiteknologiassa vielä useaksi vuodeksi eteenpäin.

Uudet piilolinssit valmistetaan kaksifaasisesta materiaalista, jossa linssin pinta käyttäytyy merkittävästi eri tavoin kuin sen ydin. Tämän on tarkoitus taata käyttäjälle erinomainen käyttömukavuus koko päiväksi.

"Porrastettu nestepitoisuus mahdollistaa linssin pinnan ja ytimen ominaisuuksien optimoinnin siten, että ne tarjoavat tarkan näön ja käyttömukavuuden", valmistaja Alcon kuvailee.

Silicone Hydrogel -ydin

Dailies Total1 -linssin silicone hydrogel -ydin sisältää 33 prosenttia nestettä, kun pinnalla linssin nestepitoisuus on yli 80 prosenttia. Porrastettu nestepitoisuus lisää linssin hapenläpäisykykyä, helpottaa linssin käsittelyä ja parantaa sen istuvuutta.

Piilolinssin pinta sen sijaan koostuu hydrofiilisestä polymeeristä, joka on bioyhteensopiva silmän sarveis- ja kyynelkalvojen kanssa. Pinnan porrastettu vesipitoisuus saa linssin toimimaan tyynyn tavoin. Alconin mukaan monet käyttäjät huomasivat linssien mukavuuden välittömästi silmiin laittamisen jälkeen.

Myös tuomarit kiinnittivät huomiota linssien mukavuuteen. Alconin mukaan 68 prosenttia Dailies Total1 -piilolinssejä ensimmäistä kertaa kokeilleista koki vau-efektin. Ottaen huomioon, että suurin osa testanneista oli tyytyväisiä nykyisiin linsseihinsä, voidaan päätellä, että linssien käyttömukavuus ei ole helposti havaittavissa itse ennen kokonaan toisien linssien kokeilemista.

Ennen julkaisua tehdyissä testeissä Dailies Total1 -piilolinssejä vertailtiin kilpailijoiden linsseihin 36 vastaanotolla Iso-Britanniassa:

  • 93 % käyttäjistä piti niitä edellisiä piilolinssejään parempina
  • 79 % käyttäjistä oli vähemmän kuivasilmäisyyden oireita ja
  • 73 % käyttäjistä koki tietoisuuden linsseistä vähentyneen

Alconin mukaan palkinto osoittaa, että Dailies Total1 -piilolinsseissä käytettävä teknologia on jotain täysin uutta ja erityistä.

Vuoden piilolinssituote 2014

Voittaja: Alcon (Dailies Total1)

Muut ehdokkaat

Bausch+Lomb (Biotrue ONEday)
CooperVision (MyDay)
Johnson & Johnson (LensPal)
Sauflon Pharmaceuticals (Clariti 1day Multifocal)

Lisätietoa:

Jaa ystävillesi:
  • Copyright © 2009-2022 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.