Mistä tiedän ovatko piilolinssit oikein päin?

Julkaistu: 11.8.2009 • Muokattu: 31.3.2020
Piilolinssi oikein- ja väärin päin

Kysymys, joka toistuu usein uusilla piilolinssien käyttäjillä: "Mistä tiedän onko piilolinssi silmässä oikein vai väärin päin?" Ero oikein ja väärin päin olevien piilolinssien välillä onkin hiuksen hieno.

Oikein ja väärinEnnen kuin alat laittamaan piilolinssiä silmään, aseta se etusormesi päähän ja varmista, että linssi näyttää enemmän puolipallolta kuin keittokulholta. Katso linssiä sivustapäin. Jos linssi näyttää U-kirjaimelta, jonka kärjet "lerpattavat", se on väärin päin. Jos linssi näyttää U-kirjaimelta, on se oikein päin.

Jos käytät piilolinssejä, jotka sisältävät käsittelyä helpottavan värjäyksen, voit myös asettaa linssin sormenpäähäsi ja katso sitä alaspäin. Käsittelyvärjätyn linssin reunat pitäisi näyttää siniseltä (tai vihreältä tai muulta väriltä, riippuen siitä millä värillä linssi on käsitelty).

Joidenkin valmistajien piilolinsseissä on oikein-/väärinpäinmerkintä, joka on yleensä "1-2-3". Jos voit lukea tekstin katsoessasi linssin "pohjalle", on linssi oikein päin.

Vältä aina sormenjälkien jättämistä piilolinssien sisäpinnalle. Tällöin silmän ja piilolinssin väliin voi jäädä rasvaa ja ihosoluja, mikä voi saada linssin tuntumaan epämukavalta silmässä.

Mitä jos piilolinssi on ollut silmässä väärinpäin?

Useimmat huomaavat heti, jos piilolinssi lipsahtaa silmään väärin päin. Väärinpäin oleva linssi hankaa enemmän silmäluomen kanssa ja voi tuntua epämukavalta silmiä räpyteltäessä. Väärinpäin oleva linssi ei kuitenkaan vahingoita silmiä tai ole muulla tavoin haitallinen.

Jos epäilet linssin olevan väärin päin, poista se ja huuhtele piilolinssinesteellä. Käytä ylläolevaa menetelmää varmistamaan, että piilolinssi menee tällä kertaa oikein päin.

Lisätietoa ja lähteet:

Jaa ystävillesi:
  • Copyright © 2009-2022 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.