HyperGel™ on uusin innovaatio piilolinssimateriaaleissa

Julkaistu: 15.9.2014 • Muokattu: 25.3.2020
Biotrue ONEday kertakäyttölinssit

Bausch + Lomb on tuonut markkinoille uudet Biotrue ONEday -kertakäyttölinssit, jotka valmistetaan uudenlaisesta HyperGel™-materiaalista. Sen kerrotaan jäljittelevän silmän luonnollisia ominaisuuksia ja saavan linssit tuntumaan mukavilta koko päivän.

Kun optikko määrää piilolinssejä, hän joutuu arvioimaan mistä materiaalista valmistetuilla linsseillä asiakas saavuttaa mahdollisimman hyvän näön ja käyttömukavuuden. Jos linssit tuntuvat kuivilta tai epämukavilta, voidaan harkita linssimateriaalin tai hoitomenetelmän vaihtamista. Monet optikot suosivat uusimpia innovaatioita, koska ne ovat usein parhaita saatavilla olevia tuotteita.

Hyvät piilolinssit tarjoavat hyvän näön kaikissa olosuhteissa, pysyvät kosteina ja mukavina läpi päivän, voitelevat silmiä ja läpäisevät riittävästi happea, jotta silmät pysyvät terveinä, sekä keräävät pinnalleen mahdollisimman vähän epäpuhtauksia käytön aikana.

Kertakäyttölinssien käyttö on viimeisen kahden vuoden aikana lisääntynyt siinä määrin, että silicone hydrogel -piilolinssit eivät ole enää kaikkien optikkojen ykkösvaihtoehto. Jotkut käyttäjät kärsivät silikoni-intoleranssista ja toisilla piilareiden pinnoille kerääntyy liikaa rasvoja, mikä vaikuttaa negatiivisesti linssien käyttömukavuuteen.

On tärkeää, että markkinoilla on tarjolla eri vaihtoehtoja, koska yksittäinen linssimateriaali ei ratkaise kaikkia piilolinssien käyttöön liittyviä ongelmia. Sekä silicone hydrogel- että hydrogel-linsseillä on omat etunsa. Kun tarjolla on eri materiaaleja voidaan varmistaa, että mahdollisimman moni piilolinssien käyttäjä on tyytyväinen ja heidän silmänsä pysyvät varmasti terveinä.

Hyvää hapenläpäisykykyä pidetään yhtenä silicone hydrogel -piilolinssien tärkeimpänä ominaisuutena, mutta vieläkään ei tarkkaan tiedetä kuinka paljon happea on riittävästi pitämään sarveiskalvot terveinä. Hapensaannin lisäksi silmiin vaikuttaa monta muutakin tekijää, joten sopiva hapen määrä on myös yksilöllistä. Edes silicone hydrogel -linssit eivät korjaa kuivuus- ja epämukavuusongelmia läheskään kaikilla käyttäjillä.

Yksi uusimmista innovaatioita piilolinssimarkkinoilla on Biotrue® ONEday -kertakäyttölinssit, jotka valmistetaan HyperGel™ (nesofilcon A) -hydrogeelistä. Näiden linssien markkinoidaan jäljittelevän silmän luonnollisia ominaisuuksia ja olevan "bioyhteensopivat".

Kuivasilmäisyys on hyvin yleinen vaiva piilolinssien käyttäjien keskuudessa. Silmien kuivuminen vaikuttaa helposti linssien käyttömukavuuteen ja vähentää niiden käyttöaikoja. Epämukavuuden lisäksi linssien kuivumisella on vaikutuksia silmän pintaan ja näkemisen laatuun. Siksi valmistajat pyrkivät kehittämään piilolinssejä, jotka pysyvät jatkuvasti kosteina.

Nesofilcon A on suunniteltu toimimaan silmän tavoin. Sen nestepitoisuus vastaa sarveiskalvon kosteutta (78 %) ja se pyrkii jäljittelemään kyynelkalvon lipidikerrosta pysyäkseen kosteana.

Kertakäyttölinssien kuivumiskestävyystutkimus. Kuva: Contact Lens Spectrum

Tutkijat vertasivat Biotrue® ONEday:n kuivumiskestävyyttä 1-day Acuvue Moist- ja 1-day Acuvue TruEye -piilolinsseihin. Tutkimuksessa huomattiin, että Biotrue® ONEday menetti neljän tunnin testijaksolla nestettä vain 1,5 % verrattuna 1-day Acuvue Moistiin (5,5 %) ja 1-day Acuvue TruEye:hin (8,5 %).

Tällä Bausch + Lombin videolla esitellään HyperGel™-materiaalia:

Biotrue® ONEday (Bausch + Lomb) on uudesta nesofilcon A -materiaalista valmistettu vallankumouksellinen kertakäyttöpiilolinssi. Silmät tuntuvat luonnollisesti kosteilta, mutta päivän mittaan ne voivat väsyä, tuntua kuivilta ja ärsyyntyneiltä - ja näkö hämärtyä.

Biotrue® ONEday on suunniteltu jäljittelemään silmien ja kyynelkanavan toimintaa, joten ne pysyvät kosteina ja mukavina koko päivän. Tästä syystä linssit tuntuvat miellyttäviltä silmissä, eivätkä ne kuivu.

Katso Biotrue ONEday -linssit hintavertailussa

Lähde: https://www.clspectrum.com/supplements/2013/march-2013/a-new-way-to-see-the-world/a-new-way-to-see-the-world

Jaa ystävillesi:
  • Copyright © 2009-2022 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.