Voiko piilolinssikotelon puhdistaa keittämällä?

Julkaistu: 2.10.2013 • Muokattu: 6.4.2021
Kiehuvaa vettä kattilassa

Piilolinssejä säilytetään muovisessa piilolinssikotelossa aina silloin, kun niitä ei käytetä (poislukien kertakäyttölinssit, jotka hävitetään jokaisen käyttökerran jälkeen). Piilolinssikotelon muovi kuluu ajan myötä ja se alkaa helposti keräämään piilolinssien ja sormien mukana kulkevia mikro-organismeja ja epäpuhtauksia.

Voiko piilolinssikoteloa huuhdella vedellä?

PiilolinssikoteloOsa silmäasiantuntijoista suosittelee, että piilolinssikotelo huuhdellaan kuumalla vedellä ja jätetään kuivumaan ylösalaisin aina silloin kun se ei ole käytössä. Kotelon on annettava ilmakuivautua kokonaan ennen käyttöä.

Koska vesijohtovesi sisältää bakteereja ja muita mikro-organismeja, useimmat silmälääkärit suosittelevat kuitenkin, että piilolinssikotelon sterilointiin käytetään vain desinfioivaa monikäyttöistä piilolinssinestettä.

  1. Pese kädet huolellisesti saippualla ennen kotelon käsittelyä
  2. Poista korkit
  3. Huuhtele kotelo ja korkit monikäyttöisellä piilolinssien hoitonesteellä
  4. Aseta kotelo ja korkit kuivumaan ylösalaisin esim. nukkaamattoman paperipyyhkeen päälle

Tutkimukset ovat osoittaneet, että riski piilolinssikotelon saastumiselle on pienempi, kun kotelo ilmakuivataan huoneessa, jossa on alhainen ilmankosteus (ei esim. wc:ssä tai kylpyhuoneessa).

Vedessä olevat bakteerit voivat silmiin joutuessaan aiheuttaa vakavia silmätulehduksia ja muita ongelmia. Kysy oman silmälääkärisi suositusta.

Voiko piilolinssikotelon pestä keittämällä sen vedessä?

Piilolinssikotelon voi kuumadesinfioida myös laittamalla se kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi. Keitä ensin vesi, sammuta hella ja laita piilolinssikotelon osat erikseen kattilaan tai muuhun astiaan. Pidä kotelon osia kuumassa vedessä viidestä kymmeneen minuuttia.

Kotelon ja kansien on annettava ilmakuivua desinfioinnin jälkeen. Koteloa tai sen osia ei tule kuivata pyyhkeellä, koska niissä on usein bakteereja ja epäpuhtauksia.

Huomaa, että piilolinssikotelon kuumadesinfiointi ei välttämättä tapa kaikkia bakteereja ja liian kuumassa vedessä keittäminen voi vahingoittaa koteloa. Suositeltavaa on vaihtaa piilolinssikotelo uuteen aina kun mahdollista.

Kuinka usein piilolinssikotelo on vaihdettava uuteen?

Piilolinssikotelo on hyvä vaihtaa mahdollisimman usein ja säännöllisesti - vähintään kolmen kuukauden välein ja viimeistään, kun otat käyttöön uuden piilolinssinestepullon.

Useimmat piilolinssinestepakkaukset sisältävät myös uuden piilolinssikotelon. Mikäli pakkauksessa ei ole mukana uutta koteloa, saat optikoltasi pyytämällä sellaisen varmasti kaupan päälle ostaessasi uuden piilolinssinesteen.

Tee piilolinssikotelon säännöllisestä puhdistamisesta ja vaihtamisesta uuteen itsellesi rutiini!

KYSELY: Oletko puhdistanut piilolinssikoteloa keittämällä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Jaa ystävillesi:
  • Copyright © 2009-2022 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.