PiilolinssikoteloPiilolinssejä säilytetään muovisessa piilolinssikotelossa aina silloin, kun niitä ei käytetä (poislukien kertakäyttölinssit, jotka hävitetään käytön jälkeen). Piilolinssikotelon muovi kuluu ajan myötä ja se alkaa helposti keräämään piilolinssien mukana kulkevia bakteereja ja epäpuhtauksia.

Voiko piilolinssikoteloa huuhdella vedellä?

Osa silmälääkäreistä suosittelee, että piilolinssikotelo huuhdellaan kuumalla vedellä ja jätetään kuivumaan ylösalaisin aina silloin kun se ei ole käytössä.

Koska vesijohtovesi sisältää bakteereja ja muita mikro-organismeja, useimmat silmälääkärit suosittelevat kuitenkin, että piilolinssikotelon sterilointiin käytetään vain desinfioivaa monikäyttöistä piilolinssinestettä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että riski piilolinssikotelon saastumiselle on pienempi, kun kotelo ilmakuivataan huoneessa, jossa on alhainen ilmankosteus (ei esim. wc:ssä tai kylpyhuoneessa).

Vedessä olevat bakteerit voivat silmiin joutuessaan aiheuttaa vakavia silmätulehduksia ja muita ongelmia. Kysy oman silmälääkärisi suositusta.

Voiko piilolinssikotelon pestä keittämällä sen vedessä?

Kiehuva vesiPiilolinssikotelon voi kuumadesinfioida myös laittamalla se kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi. Keitä ensin vesi, sammuta hella ja laita piilolinssikotelon osat erikseen kattilaan tai muuhun astiaan. Pidä kotelon osia kuumassa vedessä viidestä kymmeneen minuuttia.

Kotelon ja kansien on annettava ilmakuivua desinfioinnin jälkeen. Koteloa tai sen osia ei tule kuivata pyyhkeellä, koska niissä on usein bakteereja ja epäpuhtauksia.

Huomaa, että piilolinssikotelon kuumadesinfiointi ei välttämättä tapa kaikkia bakteereja ja liian kuumassa vedessä keittäminen voi vahingoittaa koteloa. Suositeltavaa on vaihtaa piilolinssikotelo uuteen aina kun mahdollista.

Kuinka usein piilolinssikotelo on vaihdettava uuteen?

Piilolinssikotelo on hyvä vaihtaa mahdollisimman usein ja säännöllisesti – vähintään kolme-neljä kertaa vuodessa ja mieluiten aina, kun otat käyttöön uuden piilolinssinestepullon.

Useimmat piilolinssinestepakkaukset sisältävät myös uuden piilolinssikotelon. Mikäli pakkauksessa ei ole mukana uutta koteloa, saat optikoltasi pyytämällä sellaisen varmasti kaupan päälle ostaessasi uuden piilolinssinesteen.

Tee piilolinssikotelon vaihtamisesta itsellesi rutiini!

KYSELY: Oletko puhdistanut piilolinssikoteloa keittämällä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä:

Piilolinssisovitus – mitä siitä tulee tietää? Kun olet kiinnostunut hankkimaan piilolinssit ensimmäistä kertaa, haluat päivittää piilolinssireseptiäsi tai vaihtaa piilolinssityyppiä tai -merkk...
Akantameba (akantameba keratiitti) Piilolinssinesteet eivät aina ole riittävän tehokkaita tappamaan piilolinsseistä kaikkia silmätulehduksia aiheuttavia bakteereja ja muita mikrobeja. ...
Verkkokauppa ei uhkaa optikkoliikkeitä Kaupan keskittyminen internettiin ei uhkaa optikkoliikkeitä, koska verkkokauppa täydentää niiden asiakaspalvelua ja optikkoliikkeillä on ollut omi...
Mistä piilolinssit valmistetaan? Nykyiset pehmeät piilolinssit valmistetaan joustavasta hydrofiilisesta ("vettä puoleensä vetävästä") muovista, jota kutsutaan hydrogeeliksi (engl....
Huijarit käyttivät infrapunapiilareita – voittivat 90 ... Tässä pokerihuijauksessa on kaikki Hollywood-elokuvan ainesosat: huipputekniikkaa olevat piilolinssit, merkatut kortit, korruptoituneet kasinotyön...
Piilolinssisi halpenevat Maailman suurin piilolinssivalmistaja Johnson & Johnson on luopunut minimihinnoitteluvaatimuksistaan, mikä enteilee tulevaa piilolinssien hint...