Voiko piilolinssikotelon puhdistaa keittämällä?

Julkaistu: 2.10.2013 • Muokattu: 6.4.2021 • Aiheet: ,

Piilolinssejä säilytetään muovisessa piilolinssikotelossa aina silloin, kun niitä ei käytetä (poislukien kertakäyttölinssit, jotka hävitetään jokaisen käyttökerran jälkeen). Piilolinssikotelon muovi kuluu ajan myötä ja se alkaa helposti keräämään piilolinssien ja sormien mukana kulkevia mikro-organismeja ja epäpuhtauksia.

Voiko piilolinssikoteloa huuhdella vedellä?

PiilolinssikoteloOsa silmäasiantuntijoista suosittelee, että piilolinssikotelo huuhdellaan kuumalla vedellä ja jätetään kuivumaan ylösalaisin aina silloin kun se ei ole käytössä. Kotelon on annettava ilmakuivautua kokonaan ennen käyttöä.

Koska vesijohtovesi sisältää bakteereja ja muita mikro-organismeja, useimmat silmälääkärit suosittelevat kuitenkin, että piilolinssikotelon sterilointiin käytetään vain desinfioivaa monikäyttöistä piilolinssinestettä.

 1. Pese kädet huolellisesti saippualla ennen kotelon käsittelyä
 2. Poista korkit
 3. Huuhtele kotelo ja korkit monikäyttöisellä piilolinssien hoitonesteellä
 4. Aseta kotelo ja korkit kuivumaan ylösalaisin esim. nukkaamattoman paperipyyhkeen päälle

Tutkimukset ovat osoittaneet, että riski piilolinssikotelon saastumiselle on pienempi, kun kotelo ilmakuivataan huoneessa, jossa on alhainen ilmankosteus (ei esim. wc:ssä tai kylpyhuoneessa).

Vedessä olevat bakteerit voivat silmiin joutuessaan aiheuttaa vakavia silmätulehduksia ja muita ongelmia. Kysy oman silmälääkärisi suositusta.

Voiko piilolinssikotelon pestä keittämällä sen vedessä?

Piilolinssikotelon voi kuumadesinfioida myös laittamalla se kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi. Keitä ensin vesi, sammuta hella ja laita piilolinssikotelon osat erikseen kattilaan tai muuhun astiaan. Pidä kotelon osia kuumassa vedessä viidestä kymmeneen minuuttia.

Kotelon ja kansien on annettava ilmakuivua desinfioinnin jälkeen. Koteloa tai sen osia ei tule kuivata pyyhkeellä, koska niissä on usein bakteereja ja epäpuhtauksia.

Huomaa, että piilolinssikotelon kuumadesinfiointi ei välttämättä tapa kaikkia bakteereja ja liian kuumassa vedessä keittäminen voi vahingoittaa koteloa. Suositeltavaa on vaihtaa piilolinssikotelo uuteen aina kun mahdollista.

Kuinka usein piilolinssikotelo on vaihdettava uuteen?

Piilolinssikotelo on hyvä vaihtaa mahdollisimman usein ja säännöllisesti - vähintään kolmen kuukauden välein ja viimeistään, kun otat käyttöön uuden piilolinssinestepullon.

Useimmat piilolinssinestepakkaukset sisältävät myös uuden piilolinssikotelon. Mikäli pakkauksessa ei ole mukana uutta koteloa, saat optikoltasi pyytämällä sellaisen varmasti kaupan päälle ostaessasi uuden piilolinssinesteen.

Tee piilolinssikotelon säännöllisestä puhdistamisesta ja vaihtamisesta uuteen itsellesi rutiini!

KYSELY: Oletko puhdistanut piilolinssikoteloa keittämällä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...

Luitko jo nämä?

 • Ankka-jänis

  36 uskomatonta optista harhaa

  Optinen harha on illuusio, jossa aivot tulkitsevat silmien saaman informaation siten, että näköaistimuksessa jokin vaikuttaa mahdottomalta tai todellisuuden vastaiselta. 1. Ankka-jänis 2. Shakkilauta 3. Askeltavat...
 • Sininen silmä

  Harvinaiset silmien värit

  Tiesitkö, että ihmiset ovat geneettisesti 99,9-prosenttisesti identtisiä keskenään? Meillä kaikilla on ruskea, musta, vaalea tai punainen tukka. Meillä kaikilla on vaalea, keskiruskea tai tumma iho. Meillä kaikilla on si...
 • Silmien väsyminen kännykän käytöstä

  Silmien väsyminen: syyt, oireet ja hoito

  Meidän kaikkien silmät tuntuvat väsyneiltä juuri ennen nukkumaanmenoa. Silmäluomet alkavat tuntumaan raskailta ja ne painuvat alas. Kun siristelet silmäsi ja yrität pysyä hereillä, näkökenttä kapenee. Lopulta silmäluomet...
 • Piilolinssin poistaminen (video)

  Piilolinssin silmästä poistamiseen on olemassa eri tekniikoita. Tässä on kaksi erittäin yleistä tekniikkaa: Tapa 1 Jos sinulla on voimakas räpyttelyrefleksi, kannattaa pitää kiinni yläluomesta ei-dominoivalla kädel...
 • Kosteuttavat silmätipat

  Mitkä piilolinssit sopivat kuiville silmille?

  Kun piilolinssien käyttäjillä on ongelmia linssien kanssa, ongelmat liittyvät hyvin usein silmien kuivumiseen. Jopa 40 prosenttia piilolinssien käyttäjistä ilmoittaa kärsineensä ainakin joskus kuivista silmistä. Naiset k...
 • Paljon porkkanoita kasassa.

  5 parasta ruokaa silmien terveydelle

  Silmät ovat sielun peili ja ne määrittelevät kokemiasi tunteita jatkuvasti. Mutta ennen kaikkea silmät antavat kyvyn nähdä asioita. Tarvitset silmiäsi kävellessä, syödessä, lukiessa, kirjoittaessa ja havainnoidessasi ymp...
MAINOS
Mainos: SilmäasemaLenson-mainos: Osta piilolinssejä: Laaja valikoima, huokeat hinnat.
Copyright © 2009-2021 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.