PiilolinssikoteloPiilolinssejä säilytetään muovisessa piilolinssikotelossa aina silloin, kun niitä ei käytetä (poislukien kertakäyttölinssit, jotka hävitetään käytön jälkeen). Piilolinssikotelon muovi kuluu ajan myötä ja se alkaa helposti keräämään piilolinssien mukana kulkevia bakteereja ja epäpuhtauksia.

Voiko piilolinssikoteloa huuhdella vedellä?

Osa silmälääkäreistä suosittelee, että piilolinssikotelo huuhdellaan kuumalla vedellä ja jätetään kuivumaan ylösalaisin aina silloin kun se ei ole käytössä.

Koska vesijohtovesi sisältää bakteereja ja muita mikro-organismeja, useimmat silmälääkärit suosittelevat kuitenkin, että piilolinssikotelon sterilointiin käytetään vain desinfioivaa monikäyttöistä piilolinssinestettä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että riski piilolinssikotelon saastumiselle on pienempi, kun kotelo ilmakuivataan huoneessa, jossa on alhainen ilmankosteus (ei esim. wc:ssä tai kylpyhuoneessa).

Vedessä olevat bakteerit voivat silmiin joutuessaan aiheuttaa vakavia silmätulehduksia ja muita ongelmia. Kysy oman silmälääkärisi suositusta.

Voiko piilolinssikotelon pestä keittämällä sen vedessä?

Kiehuva vesiPiilolinssikotelon voi kuumadesinfioida myös laittamalla se kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi. Keitä ensin vesi, sammuta hella ja laita piilolinssikotelon osat erikseen kattilaan tai muuhun astiaan. Pidä kotelon osia kuumassa vedessä viidestä kymmeneen minuuttia.

Kotelon ja kansien on annettava ilmakuivua desinfioinnin jälkeen. Koteloa tai sen osia ei tule kuivata pyyhkeellä, koska niissä on usein bakteereja ja epäpuhtauksia.

Huomaa, että piilolinssikotelon kuumadesinfiointi ei välttämättä tapa kaikkia bakteereja ja liian kuumassa vedessä keittäminen voi vahingoittaa koteloa. Suositeltavaa on vaihtaa piilolinssikotelo uuteen aina kun mahdollista.

Kuinka usein piilolinssikotelo on vaihdettava uuteen?

Piilolinssikotelo on hyvä vaihtaa mahdollisimman usein ja säännöllisesti – vähintään kolme-neljä kertaa vuodessa ja mieluiten aina, kun otat käyttöön uuden piilolinssinestepullon.

Useimmat piilolinssinestepakkaukset sisältävät myös uuden piilolinssikotelon. Mikäli pakkauksessa ei ole mukana uutta koteloa, saat optikoltasi pyytämällä sellaisen varmasti kaupan päälle ostaessasi uuden piilolinssinesteen.

Tee piilolinssikotelon vaihtamisesta itsellesi rutiini!

KYSELY: Oletko puhdistanut piilolinssikoteloa keittämällä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä:

Piilolinssit vai silmälasit? Oletko käyttänyt jo pitkään silmälaseja ja harkinnut piilolinssien hankkimista? Tässä artikkelissa vertaillaan silmälaseja ja piilolinssejä eri nä...
Piilolinssit ilman vahvuuksia Piilolinssien pääasiallinen tarkoitus on korjata silmissä ilmeneviä taittovikoja, mutta niitä voidaan käyttää myös puhtaasti kosmeettisin perustein. V...
Piilolinssit ja flunssa Kärsitkö nuhaisesta nenästä, aivastelusta, yskästä, kuumeesta, kurkkukivusta ja muista flunssan eli nuhakuumeen ikävistä oireista? Flunssa on ylei...
Onko piilolinssit päässä turvallista käydä suihkussa? Piilolinssit ovat oikein käytettynä erittäin turvallinen tapa varmistaa hyvä näkö. Vaikka piilolinssejä voi käyttää pitkiäkin aikoja päivittäin, ne ka...
Tästä syystä ei kannata käyttää halpoja sovittamattomia lins... Buzzfeed Life kertoo varoittavan tarinan Julian Hamlinista, 23-vuotiaasta eteläcarolinalaisesta miehestä, jonka toinen silmä sokeutui hänen käytettyää...
Saako piilolinssityyppiä vaihtaa käymättä optikolla? Voinko vaihtaa piilolinssityyppiä ilman optikolla käyntiä? Silmäni kuivuvat helposti ja haluaisin kokeilla toisenlaisia piilolinssejä. Niissä on s...