Blogijutut aiheesta silmätipat

Kosteuttavat silmätipat ovat erittäin hyödyllisiä piilolinssien käyttäjille, jotka kokevat usein kuivuutta ja epämukavuuden tunnetta silmissään. Piilolinssit voivat aiheuttaa lisärasitusta silmille, ja riittämätön kyynelnesteen tuotanto tai kyynelten nopea haihtuminen voi pahentaa ongelmaa.

Kosteuttavien silmätippojen käyttö piilolinssien kanssa voi auttaa ylläpitämään silmien kosteutta ja lievittämään kuivien silmien aiheuttamia oireita, kuten polttelua, kutinaa tai roskan tunnetta. Kosteuttavia silmätippoja voi käyttää ennen piilolinssien asettamista silmiin tai tarvittaessa päivän aikana, jos silmät tuntuvat kuivilta tai epämukavilta.

On tärkeää valita kosteuttavat silmätipat, jotka on suunniteltu erityisesti piilolinssien käyttäjille. Nämä tipat ovat yleensä yhteensopivia piilolinssien kanssa eivätkä vaikuta niiden linssien optiseen laatuun.

Käyttäessäsi kosteuttavia silmätippoja piilolinssien kanssa, noudata tarkasti valmistajan ohjeita, mitä tulee tippojen annosteluun ja käytön tiheyteen. Yleensä muutama tippa jokaiseen silmään riittää. Muista myös pestä ja kuivata kädet huolellisesti ennen silmätippojen käyttöä, jotta vältät epäpuhtauksien joutumisen silmiin tai piilolinsseihin.

Vaikka kosteuttavat silmätipat voivat tarjota helpotusta kuivuuden oireisiin, on tärkeää muistaa, että ne eivät korvaa asianmukaista piilolinssien hoitoa ja hygieniaa. Noudata aina piilolinssien puhdistus- ja käsittelyohjeita sekä suositeltuja käyttöaikoja. Jos sinulla on jatkuvia tai vaikeita oireita piilolinssien käytön yhteydessä, ota yhteys silmälääkäriin tai optikkoosi saadaksesi tarvittavaa arviointia ja hoitoa.

30.7.2023

Voiko piilolinssinestettä käyttää silmätippoina?

Piilolinssien käyttäjillä, joilla on silmäallergioita tai silmien kuivumista, saattaa olla kiusaus käyttää piilolinssinestettä silmätippoina tuodakseen helpotusta silmille. Peset piilolinssinesteellä linssisi, joten miksi et voisi käyttää sitä myös silmien huuhteluaineena? Piilolinssinesteen käyttäminen silmätippoina ei ole hyvä idea ja se voi vahingoittaa silmiäsi pitkällä aikavälillä. Loppujen lopuksi piilolinssineste on turvallista vain piilolinsseille. […]

Lue lisää
19.1.2022

Piilolinssit ja roskan tunne silmässä - 8 mahdollista syytä

Täydellisessä maailmassa piilolinssit istuvat silmän sarveiskalvolla niin mukavasti, että niitä tuskin edes huomaa. Useimmat meistä kuitenkin kokevat piilolinssien käytöstä johtuvaa epämukavuuden tunnetta silmissämme ainakin jossakin vaiheessa elämää. Mitkä asiat voivat aiheuttaa roskan tunnetta tai muuta epämukavuutta piilolinssejä käytettäessä? 1. Kuivasilmäisyys Kun kyynelnesteen määrä tai laatu on heikko, silmät eivät enää […]

Lue lisää
15.4.2021

Miksi näkö sumenee piilolinssejä käyttäessä?

Piilolinssien tulisi aina tarjota tarkka näkö ja mukava käyttökokemus. Varsinkin pidempään piilolinssejä käytettäessä näkö voi kuitenkin joskus sumentua. Tämä voi saada kohteet näyttämään epätarkoilta ja utuisilta. Saatat huomata räpytteleväsi, siristäväsi tai hierovasi silmiäsi entistä useammin. Joitakin sumentuneen näön aiheuttajia voivat olla muutokset näössä, kerrostumat linssien pinnalla, silmien kuivuminen, allergiat, infektiot […]

Lue lisää
Osta piilolinssejä Lensonilta. Laaja valikoima, huokeat hinnat.