Verkkokauppa ei uhkaa optikkoliikkeitä

Julkaistu: 11.9.2014 • Muokattu: 6.4.2021
Verkkokauppa ei uhkaa optikkoliikkeitä

Kaupan keskittyminen internettiin ei uhkaa optikkoliikkeitä, koska verkkokauppa täydentää niiden asiakaspalvelua ja optikkoliikkeillä on ollut omia verkkokauppoja jo yli 15 vuotta, uskoo Suomen Optisen Toimialan toimitusjohtaja Panu Tast.

"Hyvästä näkemisestä ja silmien terveydestä on pidettävä huolta taloudellisista suhdanteista riippumatta."

Silmälasit käyvät kaupaksi

Optisten tuotteiden myynti on ollut kasvussa jo yli vuoden. Niiden myynti kasvoi vuoden ensimmäisellä puoliskolla 8 prosenttia yli 156 miljoonaan euroon.

Optinen ala on parantanut etenkin monitehosilmälasien hyvän menekin vuoksi. Syynä parannukseen on monitehosilmälasien keskihinnan 12,1 % nousu 372 euroon. Kaupaksi käyvät etenkin yksilöllisesti suunnitellut laadukkaat linssit, joissa huomioidaan tarkasti käyttäjän elämäntavat.

Myös piilolinssien myynti kasvussa

Myös piilolinssien myynti on kasvanut, vaikka kappalemääräinen myynti on hieman vähentynyt. Nykyään kaupaksi käyvät erityisesti kuukausilinssit, mikä on laskenut kuluttajien käyttökustannuksia.

"Kuluttajat ostavat kehittyneempiä, uusia ja silmäystävällisempiä linssejä, jotka maksavat enemmän", Tast kertoo.

Aurinkolasikauppa hiipunut

Optisen alan kokonaiskasvua hillitsi aurinkolasien kysyntä, joka laski kymmenen prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Lähde: https://naery.fi/2014/08/29/silmalasikauppa-jatkaa-kasvuaan-epavarmasta-taloustilanteesta-huolimatta/

Jaa ystävillesi:
  • Copyright © 2009-2022 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.