Silicone hydrogel -piilolinssit

Julkaistu: 18.8.2013 • Muokattu: 6.4.2021 • Aiheet:

Silicone hydragel -piilolinssitSilicone hydrogel -piilolinssit ovat pehmeät, enemmän happea läpäisevät piilolinssit tavallisiin pehmeisiin hydrogel-piilolinsseihin verrattuna. Ne läpäisevät jopa viidestä seitsemän kertaa enemmän happea tavallisiin piilolinsseihin verrattuna. Silicone hydrogel -linsseistä käytetään usein virheellistä nimitystä Silicon hydrogel (ilman E-kirjainta).

Sekä silicone hydrogel- että hydrogel-linssit valmistetaan muovista, joka on materiaaliltaan kovaa ollessaan kuiva, mutta muuttuu geelimäisen pehmeiksi, kun ne altistetaan vedelle.

Jos olet joskus unohtanut piilolinssikotelosta piilolinssinesteen tiedät, että kuivunut linssi on kova, menettää muotonsa ja rikkoontuu helposti. Kun kuivunut linssi laitetaan takaisin piilolinssinesteeseen, se palautuu muutamassa minuutissa takaisin pehmeäksi ja omaan muotoonsa mukautuvaksi.

Suosituin linssityyppi

Silicone on yhteinen nimitys joustaville ja muovimaisille materiaaleille, jotka sisältävät silikonia, hiltä, happea ja muita kemikaaleja. Paitsi, että silikonista valmistetaan happea läpäiseviä piilolinssejä, sitä käytetään myös rintaimplantteihin, lääketieteellisiin letkuihin ja muihin tarvikkeisiin.

Silicone hydrogel -linssit ovat nykyään suosituin piilolinssityyppi. Yli 65 % piilolinssien käyttäjistä on silicon hydrogel -piilolinssit, kun esim. perinteisten pehmeiden linssien käyttäjiä on enää vain 24 % (2013).

Suosittuja silicone hydrogel -piilolinssejä ovat mm. Acuvue Oasys (Johnson & Johnson), Air Optix Aqua (CIBA Vision), Biofinity (CooperVision) ja PureVision2 (Bausch & Lomb).

Kaikki piilolinssit päästävät lävitseen jonkin verran happea. Jos silmän sarveiskalvolle ei pääse tarpeeksi happea, ne altistuvat monille ongelmille, kuten punoitukselle, turvotukselle, näön sumentumiselle ja linssien käyttäminen voi tuntua epämukavalta. Kun piilolinssejä käytetään paljon, silmien hapenpuutteesta johtuvien ongelmien riskit kasvaa ja silmät ovat alttiimpia myös erilaisille tulehduksille.

Erityisesti 1990-luvulla, kun jatkuvakäyttöiset piilolinssit yleistyivät, yhä useammat kärsivät liikakäytöstä johtuvista silmätulehduksista. Vuonna 1999 esiteltiin paremmin happea läpäisevät silicone hydrogel -piilolinssit, jotka vähensivät silmätulehduksia merkittävästi.

CIBA Visionin mukaan noin joka viides pitää piilolinssejä myös nukkuessaan, mutta vain kolmanneksella on siihen tarkoitukseen sopivat yötäpäivää-linssit.

Silicone hydrogel -linssien edut

Silicone hydrogel -linssien huomattavin etu on niiden käyttömukavuus. Koska ne läpäisevät enemmän happea piilolinsseistä johtuvia ongelmia, kuten punasilmäisyyttä, kuivumista, turpoamista ja  silmätulehduksia, ilmenee vähemmän. Silicone hydrogel -linssien käyttäjien silmätulehduksien on huomattu myös olevan vähemmän aggressiivisia ja helpompihoitoisia.

Silicone hydrogel -linssit keräävät pinnalleen tavallisia linssejä vähemmän proteiineja ja ne kuivuvat harvemmin. Nämä ominaisuudet pienentävät silmätulehdusriskiä.

KYSELY: Käytätkö silicone hydrogel -piilolinssejä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...

Luitko jo nämä?

 • Ankka-jänis

  36 uskomatonta optista harhaa

  Optinen harha on illuusio, jossa aivot tulkitsevat silmien saaman informaation siten, että näköaistimuksessa jokin vaikuttaa mahdottomalta tai todellisuuden vastaiselta. 1. Ankka-jänis 2. Shakkilauta 3. Askeltavat...
 • Sininen silmä

  Harvinaiset silmien värit

  Tiesitkö, että ihmiset ovat geneettisesti 99,9-prosenttisesti identtisiä keskenään? Meillä kaikilla on ruskea, musta, vaalea tai punainen tukka. Meillä kaikilla on vaalea, keskiruskea tai tumma iho. Meillä kaikilla on si...
 • Silmien väsyminen kännykän käytöstä

  Silmien väsyminen: syyt, oireet ja hoito

  Meidän kaikkien silmät tuntuvat väsyneiltä juuri ennen nukkumaanmenoa. Silmäluomet alkavat tuntumaan raskailta ja ne painuvat alas. Kun siristelet silmäsi ja yrität pysyä hereillä, näkökenttä kapenee. Lopulta silmäluomet...
 • Piilolinssin poistaminen (video)

  Piilolinssin silmästä poistamiseen on olemassa eri tekniikoita. Tässä on kaksi erittäin yleistä tekniikkaa: Tapa 1 Jos sinulla on voimakas räpyttelyrefleksi, kannattaa pitää kiinni yläluomesta ei-dominoivalla kädel...
 • Kosteuttavat silmätipat

  Mitkä piilolinssit sopivat kuiville silmille?

  Kun piilolinssien käyttäjillä on ongelmia linssien kanssa, ongelmat liittyvät hyvin usein silmien kuivumiseen. Jopa 40 prosenttia piilolinssien käyttäjistä ilmoittaa kärsineensä ainakin joskus kuivista silmistä. Naiset k...
 • Paljon porkkanoita kasassa.

  5 parasta ruokaa silmien terveydelle

  Silmät ovat sielun peili ja ne määrittelevät kokemiasi tunteita jatkuvasti. Mutta ennen kaikkea silmät antavat kyvyn nähdä asioita. Tarvitset silmiäsi kävellessä, syödessä, lukiessa, kirjoittaessa ja havainnoidessasi ymp...
MAINOS
Mainos: SilmäasemaLenson-mainos: Osta piilolinssejä: Laaja valikoima, huokeat hinnat.
Copyright © 2009-2021 Piilari.info - Piilolinssit netistä ja hintavertailu. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla esitetty sisältö on luotu informatiivisessa tarkoituksessa, eikä sitä ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä tietoa, diagnooseja tai hoitoja. Noudata piilolinssien kanssa aina silmälääkärin, optikon tai muun näönhuollon ammattilaisen antamia ohjeita. Osa sivustolla olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivuille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä. Sivuston tietoliikenne on suojattu turvallisella SSL-salauksella.