Dailies Total 1 -piilolinssit: Kattava opas ja hintavertailu

Julkaistu: 7.9.2023 • Muokattu: 20.9.2023
Dailies Total 1 -kertakäyttöpiilolinssien vesigradienttiteknologia tarjoaa pitkäkestoista mukavuutta ja hengittävyyttä.

Jos olet vasta aloittanut piilolinssien käytön tai vaihtanut kertakäyttölinsseihin, saatat miettiä, ovatko silmälasit vai piilolinssit parempi näönkorjausmenetelmä juuri sinulle. Vaikka päätös on henkilökohtainen ja riippuu reseptistäsi, Dailies Total 1-linssit saattavat olla täydellinen valinta monille.

Dailies Total 1 -kertakäyttölinssit

Dailies Total 1 (virallinen kirjoitusasu Dailies Total1) -piilolinssit ovat kertakäyttölinssit, jotka on erityisesti suunniteltu yhden päivän käyttöön. Ne ovat erinomainen vaihtoehto jos etsit erittäin mukavia linssejä ilman kuukausilinssien hoitorutiineja.

Koska heität ne pois joka päivän päätteeksi, sinun ei tarvitse huolehtia linssien puhdistamisesta ja säilyttämisestä.

Siirtyminen silmälaseista piilolinsseihin

Dailies Total 1 -kertakäyttölinssit ovat ihanteellinen valinta ihmisille, jotka ovat siirtymässä silmälaseista piilolinsseihin.

Nämä linssit käyttävät erityisteknologiaa, joka vapauttaa ylimääräistä voiteluainetta silmän pinnalle. Dailies Total 1 -linssejä markkinoidaan niiden olevan "niin mukavat, että saatat unohtaa käyttäväsi niitä".

Perusasiat kertakäyttölinsseistä

Kertakäyttöpiilolinssejä käytetään nimensä mukaisesti vain kerran. Otat joka aamu uuden raikkaan parin käyttöösi. Päivän päätteeksi poistat ne silmistä ja hävität linssit.

Tämä vähentää linssien pinnalle kertyviä epäpuhtauksia, kuten likaa ja bakteereja, ja siten vähentää erilaisia silmäkomplikaatioita, kuten silmätulehduksia.

Kertakäyttölinssit ovat muita linssityyppejä ohuemmat, mikä tarkoittaa käyttäjälle usein parempaa mukavuutta, korkeampaa vesipitoisuutta ja hyvää hengittävyyttä, mitä tulee hapen pääsemiseen silmiin. Lisäksi kertakäyttölinssien vaihtoväli on helppo muistaa: niitä käytetään yhden päivän ajan, eli kerran.

Muita markkinoilla olevia kertakäyttölinssejä ovat muun muassa 1-Day Acuvue Moist, Acuvue Oasys 1-Day with HydraLuxe ja Dailies AquaComfort Plus. Jokainen näistä linsseistä tarjoaa kertakäyttölinssien helppoutta ja mukavuutta.

Muut linssityypit

Muita linssityyppejä voidaan käyttää 7-30 päivän piilolinssityypistä ja piilolinssireseptistä riippuen. Useimmat näistä ns. pidemmän vaihtovälin piilolinsseistä poistetaan silmistä joka ilta ennen nukkumaanmenoa, puhdistetaan piilolinssien hoitonesteellä ja säilötään desinfioivaa hoitonestettä sisältävään piilolinssikoteloon vähintään 4–6 tunniksi.

Aktiivista elämäntapaa viettävät ihmiset ja satunnaiset piilolinssien käyttäjät suosivat usein kertakäyttöpiilolinssejä välttääkseen nämä hoitorutiinit.

Kokonaan oma lukunsa on niin kutsutut yötäpäivääpiilolinssit, joita voidaan käyttää optikon määräyksellä yön yli (myös nukkuessa) yhtäjaksoisesti jopa 7 päivää ja 6 yötä.

Kaikki Dailies Total 1 -piilolinsseistä

Piilolinssivalmistaja Alcon toi Dailies Total 1 -piilolinssit markkinoille vuonna 2015. Nämä linssit on suunniteltu tarjoamaan maksimaalista mukavuutta, ja ne pyrkivät vähentämään kuivuuden ja epämukavuuden tunnetta erityisen vesigradienttiteknologian ansiosta.

Mutta mitä tämä tarkalleen ottaen tarkoittaa?

Alcon kuvailee maailman ensimmäisen ja ainoan vesigradienttilinssin ytimestä pintaan tarjoavan parasta hengittävyyttä ja voitelua:

 • Dailies Total 1 -linssin ytimessä (sisällä) on 33 % vesipitoisuus, joka kasvaa asteittain pintaa kohden yli 80 %:iin ja on linssin ulkopinnalla lähes 100 %, eli lähes sama kuin sarveiskalvon pinnalla.
 • Erinomainen hapen läpäisevyys 156 Dk/t mahdollistaa hapen vapaan virran linssien läpi silmän sarveiskalvolle pitäen silmät valkoisina ja terveenä.
 • Pitkäkestoinen voitelevuus tarjoaa piilolinssittömyyden tunteen sekä poikkeuksellista mukavuutta ja 100 % voitelevuutta koko päivän ajaksi.

Ominaisuudet ja tekniset tiedot

Vesigradienttiteknologian lisäksi Total 1 -päivälinsseillä on myös muita edistyksellisiä ominaisuuksia:

 • SmarTears-teknologia on suunniteltu vapauttamaan fosfatidyylikoliini-nimistä ainesosaa (PC), joka on luonnostaan läsnä kyynelnesteessämme. Idea on pitää silmä kosteana ja auttaa samalla stabiloimaan kyynelkalvon lipidikerrosta.
 • Laaja tehovalikoima. Total 1 -linssit on saatavilla laajalla voimakkuusvalikoimalla, –12:sta +6:een. Siksi ne sopivat monenlaisiin näönkorjautarpeisiin.
 • LightStream-valmistustekniikka on kehitetty vastaamaan piilolinssien käyttäjien kohtaamiin yleisiin haasteisiin, kuten näköhäiriöihin, epämukavuuden tunteeseen ja silmien kuivumiseen.

Kenelle Alcon Dailies Total 1 -linssit sopivat?

Vaikka Dailies Total 1 -piilolinssit sopivat monentyyppisille käyttäjille, se ei tarkoita, että ne sopisivat kaikille. Esimerkiksi tämän linssin korkea hinta voi olla merkittävä kynnyskysymys joillekin merkkiä harkitseville.

Dailies Total 1 -kertakäyttölinssit voivat olla erinomainen vaihtoehto esimerkiksi käyttäjille, joilla on taipuvaisuutta silmien kuivumiseen ja herkkyyteen.

Presbyopiasta kärsiville on saatavilla Dailies Total 1 Multifocal -piilolinssit, ja hajataitteisuudesta kärsiville Dailies Total 1 for Astigmatism -piilolinssit.

Keskustele silmäterveyden asiantuntijan kanssa siitä, voisivatko Dailies Total 1 -tuoteperheen piilolinssit olla hyvä vaihtoehto tarvitsemaasi näönkorjaukseen.

Dailies Total 1 -piilolinssien hinta

On totta, että Alconin Dailies Total 1 -linssit ovat kalliimmat kuin monet muut markkinoilla olevat kertakäyttöpiilolinssit.

Alconin mukaan hintaero johtuu Total 1 -tuoteperheen linsseissä käytettävistä edistyneistä teknologioista, jotka takaavat monille mukavamman ja paremman näkökokemuksen.

Alla olevista taulukoista löydät Total 1 -tuoteperheen piilolinssien hinnat:

DAILIES TOTAL1

DAILIES TOTAL1 Multifocal

DAILIES TOTAL1 for Astigmatism

Kuten taulukoista nähdään, yksi 30 linssiä sisältävä paketti Dailies Total 1 -piilolinssejä maksaa halvimmillaan noin 25 €.

Useimmat piilolinssien käyttäjät tarvitsevat kaksi pakettia, koska silmien vahvuudet ovat erit, joten kahden 30 kappaleen paketin hinnaksi tulee noin 50 €. Tämä riittää kuukaudeksi, joten päivittäin käytettynä Dailies Total 1 -piilolinssien hinnaksi tulee 1,66 €/päivä, ja joka toinen päivä käytettynä 0,83 €/päivä.

Verrattuna esimerkiksi Biomedics 1 day Extra -kertakäyttölinsseihin, joita 30 kappaleen pakkaus maksaa edullisimmillaan noin 13 €, on Dailies Total 1 yli 92 % kalliimpi vaihtoehto.

30 kappaleen pakkaus Dailies Total 1 Multifocal -monitehopiilolinssejä tai Dailies Total 1 for Astigmatism -toorisia linssejä maksaa edullisimmillaan noin 35 € ja kaksi pakkausta noin 70 €.

Päivittäin käytettynä moniteho- ja tooriset linssit tulevat kustantamaan 2,33 €/päivä ja joka toinen päivä käytettynä 1,16 €/päivä.

Kuinka paljon säästää ostamalla 90 linssin pakkauksia?

Lasketaan vielä kuinka paljon voit säästää ostamalla 30 linssin pakkauksen sijasta 90 linssin pakkauksen. Käytetään esimerkkinä Alensan ja Shopping4netin päivän hintoja.

Alensalla 30 linssin pakkaus Dailies Total 1 -piilolinssejä maksaa 28,69 € ja 90 linssin pakkaus 77,99 €.

Linssikohtainen hinta 30 linssin pakkauksella on siten 0,96 €/linssi ja 90 linssin pakkauksella 0,87 €/linssi. Ostamalla 90 linssin pakkauksia 30 linssin pakkauksien sijasta säästät noin 9 %.

Shopping4netissä 30 linssin pakkaus Dailies Total 1 -piilolinssejä maksaa 29,59 € ja 90 linssin pakkaus 79,90 €.

Linssikohtainen hinta 30 linssin pakkauksella on siten 0,99 €/linssi ja 90 linssin pakkauksella 0,89 €/linssi. Tässä piilolinssikaupassa ostamalla isompia pakkauksia säästät lähes 10 %.

Total 1 -piilolinssien edut ja haitat

Alconin kertakäyttölinssit lupaavat käyttäjille parempaa mukavuutta, hapen läpäisyä ja voitelua.

Plussat:

 • Linssien lähes 100 % vesipitoisuus niiden pinnalla varmistaa, että silmät pysyvät kosteina koko päivän ajan. Sopii myös kuiville silmille.
 • SmarTears-teknologia auttaa stabiloimaan kyynelkalvon lipidikerrosta.
 • Total 1 -kertakäyttölinssit ovat niin mukavat, että kaikki käyttäjät eivät edes huomaa käyttävänsä piilolinssejä.
 • Hyvä hapenläpäisykyky varmistaa, että silmät pysyvät valkoisina ja terveinä.
 • Kaikki kertakäyttölinssien edut, mukaan lukien se, että otat joka päivä puhtaat ja raikkaat linssit käyttöösi.
 • Saatavilla myös ikänäön ja hajataitteisuuden korjaamiseen.

Miinukset:

 • Linssien voiteluaineesta johtuva liukkaus voi tehdä piilolinssien käsittelystä hankalampaa.
 • Total 1 -tuoteperheen linssien hinta on korkeampi kuin monilla muilla kertakäyttölinsseillä.
 • Ympäristövaikutukset. Kertakäyttötuotteet, kuten kertakäyttöpiilolinssit, kasvattavat jätteen määrää.
Jaa ystävillesi ❤️

Lisää juttuja aiheesta...

Mitä piilolinssien vesipitoisuus tarkoittaa?

Piilolinssien vesipitoisuus on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa niiden käyttömukavuuteen, suorituskykyyn ja hoitoon. Tässä blogijutussa pureudumme vesipitoisuuden ymmärtämiseen ja sen merkitykseen piilolinssien valinnassa ja käytössä. Käymme läpi, miten vesipitoisuus vaikuttaa linssien suorituskykyyn ja hoitoon sekä tarkastelemme uusien materiaalien ja teknologioiden roolia. Lopuksi vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin vesipitoisuudesta, jotta sinä voit tehdä […]

Jaa ystävillesi ❤️
Mitkä ovat parhaat kertakäyttö­piilolinssit?

Kertakäyttöpiilolinssit ovat muuttaneet tapaamme korjata näköä tarjoten ennennäkemätöntä helppoutta ja mukavuutta piilolinssien käytössä. Nämä linssit, jotka heitetään pois päivän käytön jälkeen, eliminoivat tarpeen monimutkaiselle puhdistukselle ja huollolle, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan aktiiviselle, modernille ihmiselle. Kertakäyttölinsseissä on valtava valikoima vaihtoehtoja, jotka vastaavat erilaisiin tarpeisiin – olipa kyseessä sitten kuivat silmät, […]

Jaa ystävillesi ❤️
Mikä on LACREON-teknologia?

LACREON-teknologia on patentoitu piilolinssiteknologia, jota piilolinssivalmistaja Johnson & Johnson käyttää valmistamissaan 1-Day Acuvue Moist- ja Acuvue Define -piilolinsseissään. Tämä teknologia on suunniteltu parantamaan piilolinssien käyttömukavuutta ja kosteutta koko päivän ajan. LACREON-teknologia toimii siten, että se lukitsee kosteuttavan ainesosan piilolinsseihin. Tämä auttaa pitämään linssit kosteina ja mukavina, mikä on erityisen tärkeää […]

Jaa ystävillesi ❤️
Johnson & Johnsonilta uudet piilolinssit digilaitteiden käyttäjille

Kun sekä aikuiset että lapset viettävät yhä enemmän aikaan puhelimien, tablettien ja tietokoneiden näyttöjen ääressä, ovat piilolinssivalmistajat lähteneet taisteluun digitaalisten laitteiden aiheuttamaa silmien väsymistä vastaan. Nyt yksi maailman neljästä suuresta piilolinssivalmistajasta, Johnson & Johnson, kertoo tuovansa markkinoille uudet silmien väsymistä ehkäisevät kertakäyttölinssit. Jo aiemmin CooperVision toi markkinoille Biofinity Energys -piilolinssit, […]

Jaa ystävillesi ❤️
Miten piilolinssit muuttavat silmän mikrobiomia?

Tutkimuksen mukaan tietyt bakteerilajikkeet ovat yleisempiä piilolinssien käyttäjien silmissä kuin ei-käyttäjien silmissä. Tutkimus saattaa myös selittää, miksi piilolinssien käyttäjät kärsivät useammin silmätulehduksista. Pienten muovinpalasten eli piilolinssien laittaminen päivittäin silmään saattaa New Yorkin yliopiston julkaiseman uuden tutkimuksen mukaan muuttaa merkittävästi silmän pinnan bakteerikantaa ja tehdä sen alttiimmaksi erilaisille tulehduksille. Tutkimuksessa analysoitiin […]

Jaa ystävillesi ❤️

Suosituinta sisältöä...

Voiko piilolinssinesteitä sekoittaa keskenään?

Piilolinssien käyttö on arkipäiväistynyt ja monille ne ovat tuoneet näkemisen helppoutta ja vapautta ilman silmälaseja. Piilolinssineste on välttämätön osa useimpien piilolinssien hoitoa. Nesteitä on saatavilla useita eri merkkejä ja tyyppejä, joten monelle saattaa juolahtaa mieleen, voiko eri piilolinssinesteitä sekoittaa keskenään? Tässä jutussa keskustelemme eri piilolinssinesteiden sekoittamista ja miksi se on […]

Jaa ystävillesi ❤️
Johnson & Johnsonilta uudet piilolinssit digilaitteiden käyttäjille

Kun sekä aikuiset että lapset viettävät yhä enemmän aikaan puhelimien, tablettien ja tietokoneiden näyttöjen ääressä, ovat piilolinssivalmistajat lähteneet taisteluun digitaalisten laitteiden aiheuttamaa silmien väsymistä vastaan. Nyt yksi maailman neljästä suuresta piilolinssivalmistajasta, Johnson & Johnson, kertoo tuovansa markkinoille uudet silmien väsymistä ehkäisevät kertakäyttölinssit. Jo aiemmin CooperVision toi markkinoille Biofinity Energys -piilolinssit, […]

Jaa ystävillesi ❤️
Hetkiä jolloin värisokeat näkevät värit ensimmäistä kertaa

Silmän verkkokalvolla on kolmenlaisia erivärisiin valoihin reagoivia tappisoluja. Värien erottamisen mahdollistavat siniseen, vihreään ja punaiseen valoon reagoivat tappisolut. Tavallisimmissa värinäön häiriöissä, puna-viher- ja viher-punaheikkouksissa, punaista tai vihreää valoa erottava tappisolutyyppi toimii puutteellisesti. Puna-viher- ja viher-punaheikkoutta esiintyy 8 %:lla miehistä ja 0,5 %:lla naisista. Väriheikkoudet aiheuttavat hankaluuksia tilanteissa, joissa värien erottelu […]

Jaa ystävillesi ❤️
Voiko piilolinssikotelon puhdistaa keittämällä?

Piilolinssejä säilytetään muovisessa piilolinssikotelossa aina silloin, kun niitä ei käytetä (poislukien kertakäyttölinssit, jotka hävitetään jokaisen käyttökerran jälkeen). Piilolinssikotelon muovi kuluu ajan myötä ja se alkaa helposti keräämään piilolinssien ja sormien mukana kulkevia mikro-organismeja ja epäpuhtauksia. Voiko piilolinssikoteloa huuhdella vedellä? Osa silmäasiantuntijoista suosittelee, että piilolinssikotelo huuhdellaan kuumalla vedellä ja jätetään kuivumaan […]

Jaa ystävillesi ❤️
Mikä on piilolinssien akseli?

Piilolinssit ovat olennainen osa monien elämää, tarjoten erinomaisen vaihtoehdon silmälaseille näönkorjauksessa. Nämä pienet, mutta merkittävät optiset apuvälineet tarjoavat käyttäjilleen paitsi esteettisiä etuja, myös parempaa mukavuutta ja joustavuua arjessa. Piilolinssiresepi sisältää useita termejä ja lyhenteitä, joiden merkitys ei välttämättä ole kovin selvä. Yksi tärkeimmistä ja vähemmän tunnetuista termeistä on piilolinssien "akseli", […]

Jaa ystävillesi ❤️
Vanhentuneet piilolinssit on riski (video)

Tällä videolla kerrotaan mitä voi tapahtua jos käytät piilolinssejä pidempään kuin pakkauksen tuoteselosteessa on ohjeistettu. Lyhyt suomenkielinen referaatti videosta: Piilolinssien pinnalle kertyy käytössä aina bakteereja ja proteiineja. Tästä seuraa usein silmien ärsytystä, punasilmäisyyttä ja kutinaa. Parhaassa tapauksessa joudut käyttämään silmälaseja, kunnes silmäsi paranevat. Pahimmassa tapauksessa silmän sarveiskalvo tulehtuu, mikä voi […]

Jaa ystävillesi ❤️
Mittaa pupillien etäisyys kätevällä mittarilla

Kun olet tilaamassa silmälaseja netistä, tarvitset pupillien välisen etäisyyden (myös silmäväli, PD tai KV). Tätä arvoa ei kuitenkaan aina merkitä silmälasireseptiin, ellet huomaa sitä erikseen pyytää. Pupillien välisen etäisyyden voi kuitenkin helposti mitata myös itse - ainakin tällä Lensonin työkalulla. Tulosta ja leikkaa mittari tästä linkistä ja katso allaolevalta videolta […]

Jaa ystävillesi ❤️
Onko piilolinssit päässä turvallista käydä suihkussa?

Piilolinssit ovat oikein käytettynä erittäin turvallinen tapa varmistaa hyvä näkö. Vaikka piilolinssejä voi käyttää pitkiäkin aikoja päivittäin, ne kannattaa ottaa pois tiettyinä hetkinä. Ne tulisi ottaa pois silmistä aina ennen kuin ne voivat altistua minkäänlaiselle epäpuhtaalle vedelle (esim. uima-altaat, vesijohtovesi, sauna ja suihku). Muun muassa suurimpien piilolinssivalmistajien tuotteita valvova Yhdysvaltain […]

Jaa ystävillesi ❤️
Piilolinssien jäätyminen

Piilolinssejä ja piilolinssinestettä voi joutua talvisaikaan etenkin Suomessa kuljettamaan ja käyttämään hyvin kylmissä olosuhteissa. Voivatko netistä tilatut piilolinssit jäätyä talvipakkasella, ja mitä niille tapahtuu jäätyessään? Voivatko piilolinssit jäätyä silmiin? Tässä jutussa vastataan usein kysyttyihin kysymyksiin piilolinssien jäätymisestä. Tilasin piilolinssit netistä ja postilaatikkoni on ulkona. Eivätkö piilolinssit jäädy pakkasella? Piilolinssit toimitetaan […]

Jaa ystävillesi ❤️
Asiantuntijat suosittelevat siirtymään silmälaseihin COVID-19-tartuntariskin pienentämiseksi

Käytätkö piilolinssejä? Amerikan silmätautiakatemian (American Academy of Ophthalmology, AAO) asiantuntijat uskovat, että siirtyminen käyttämään silmälaseja voi hidastaa koronavirusepidemian leviämistä. Meneillään oleva COVID-19-pandemia on saanut ihmiset miettimään enemmän mitä he tekevät käsillään, koska kasvojen - ja erityisesti suun, nenän ja silmien - koskettelun on varoitettu levittävän virusta. AAO:n mukaan piilolinssien käyttäjillä […]

Jaa ystävillesi ❤️
Piilolinssit ja vesi

Monet piilolinssien käyttäjät eivät tiedä, että piilolinssit ja vesi on huono yhdistelmä. Se koskee niin suihkussa käymistä, saunomista, uimista kuin paljussa oloakin. Vesi voi saada piilolinssit muuttamaan muotoaan, turpoamaan ja tarttumaan silmään kiinni. Piilolinssien altistaminen vedelle voi johtaa sarveiskalvon haavaumiin, mistä puolestaan voi seurata bakteerien pääsy silmään ja silmätulehdus. Tällä […]

Jaa ystävillesi ❤️
Onko piilolinssit päässä turvallista uida?

Uinti on suosittu kuntoilu- ja kilpaurheilumuoto. Uiminen kiihdyttää sykettä, vahvistaa keuhkoja ja parantaa hapenottokykyä. Se polttaa rasvaa ja kehittää tasaisesti monia eri lihaksia. Jos käytät piilolinssejä, saatat kokea tarvitsevasi niitä nähdäksesi hyvin myös uidessa. Vaikka tarkka näkö voi estää sinua törmäämästä esteisiin, piilolinssien käyttäminen uidessa voi olla vaarallista monin tavoin. […]

Jaa ystävillesi ❤️